WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
kis wrote:hej zerkła by któraś kobietka na te badania , robiłam na tarczycę a nie znam się wg mnie chyba okej ale nie wiem.
tsh 2.140 0,25-5 eutyreoza
do 0,15 nadczynnosc
od 7 niedoczynnosc
ft3 4,24 min 4 max 8,30
ft4 14,6 min 10,60 max 19,40kis, hiacynta99 lubią tę wiadomość
-
Florka wrote:jeju, to zupelnie inaczej niz u mnie, ale ja generalnie malutka jestem (raptem 157cm ). zapomnialam dodac ze cysta zniknela kilka dni temu!! no moj maz ma teorie ze jego plemniki sa jakies slepawe i nie trafiaja
-
binka wrote:Dziewczyny,
czy któraś z Was stosowała Femare? Zastanawiam się czy mogę mieszać ziółka wraz z tymi tabletkami, nie chciałabym aby moje pęcherzyki były przerośnięte. -
weronika86 wrote:wiem, ze babki w Anglii uzywaja jej czesto, mysle, ze sie nic nie stanie, a masz mozliwosc monitoringu?
Tak, idę do gina 10 dc i zobaczymy, mówiłam mu że piję ziółka Sroki i według lekarza to nie koliduje, ale z drugiej strony boje się, że przesadzę tym bardziej, że moje pęcherzyki dosyć dobrze naturalnie rosną tylko nie pękają.weronika86 lubi tę wiadomość
-
weronika86 wrote:o cholewka ty juz prawie 11tc? ale leci no jestem, nie mialam jak wczesniej
Za chwile bedzie 12 tc . Wczoraj byłam na kontroli u połoznej to wyszło mi 10+6 takze 2 dni do przodu. Za tydzien bede wiedziała bardziej szczegółowo.
Wiem, ze nie było Cie jakis czas. Doczytałam, ze miałas ograniczone mozliwości z laptopem. Cisze, ze ponownie wróciłaś i słuzysz dobrymi radami.weronika86 lubi tę wiadomość
-
Florka wrote:Czesc dziewczeta. Czy ktoras z was ma zdiagnozowane tylozgiecie szyjki macicy?
Florka,
Ja mam stwierdzone tyłozgięcie macicy. Przy tyłozgieciu to polecaja współżycie na tak zwanego pieska. Czasem przy takim tyłozgieciu kobiety moga odczuwać podczas współzycia dyskomfort np. pozycja misjonarska. Ja probowałam zarówno z przodu jak i z tyłu. I zdecydowanie wybieram ta druga opcję. Nie słyszałam, by mogła byc tyłozgieta szyjka.Florka, weronika86, aga.just lubią tę wiadomość
-
weronika86 wrote:Florka dawaj mu orzechy do jedzenia, selen i cynk, pomoga
dzieki za porady! mezus uczulony na orzechy jest, latwo nie mam haha. To ty daleko ode mnie jestes weronika86 bo ja na samym poludniu w hampshire.
Myszka-Minnnie mi na pewno chodzilo o tylozgiecie macicy my tez rozne pozycje probujemy, z przodu, z tylu, z boku. Moze tym razem do gory nogami trzeba bedzie
Sorki ale jeszcze jedno pytanie mam, w ktorym dc najlepiej sie wybrac na pierwszy monitoring? Ja jestem wlasnie w 3dc. (pewnie to glupie pytanie dosyc ale rozumiem ze to tylko sie usg robi?)weronika86 lubi tę wiadomość
-
Florka wrote:
Myszka-Minnnie mi na pewno chodzilo o tylozgiecie macicy my tez rozne pozycje probujemy, z przodu, z tylu, z boku. Moze tym razem do gory nogami trzeba bedzie
Z nogami do góry to jakis mit. Probowałam tego sposobu. Nic nie pomogł. Spróbuj jak juz to moze lezenie na brzuchu lub na boku po stosunku.
Sorki ale jeszcze jedno pytanie mam, w ktorym dc najlepiej sie wybrac na pierwszy monitoring? Ja jestem wlasnie w 3dc. (pewnie to glupie pytanie dosyc ale rozumiem ze to tylko sie usg robi?)
Jezeli chodzi o monitoring cyklu nie jestem w tym dobra. Wszystko zalezy od tego kiedy masz miej wiecej owulacje. Ja bym zaproponowala miedzy 10-16 dc z wizyta co 2 dzien. Ale ekspertki moze lepiej Ci cos doradza. np. Weronika, Aga
-
weronika86 wrote:ewwiel nie znam twojej sytuacji, masz pcos? brzmi to jak moje cykle przy pcos i hipoglikemi, u mnie dopiero zmiana tryby zycia ( nie bede uzywac slowa dieta, bo to nie dieta) i dong quai zdzialal cuda...na ovu jestem ponad 3 lata, w ciagu roku mialam 6 owulek jak wzielam sprawe w swoje rece...poprzednio przez 10 lat mialam moze 3-4, takze roznica jest...na razie staram sie jesc regularnie, od listopada 30kg w dol...wg mnie za duzo, ale jadlam bardzo bardzo duzo i na dodatek nie cwiczylam...zauwazylam ze im mniejsza waga lepiej dzialaja na mnie ziola...pewnie tez dlatego przy clo, kaza odzywiac sie zdrowo. Jesli nie odzywiam sie zdrowo przy dong quaiu czy przy izoflawonach sojowych to nici z owulki, wiec cos w tym musi byc.
A jak Wam mija środa? -
Florka wrote:dzieki za porady! mezus uczulony na orzechy jest, latwo nie mam haha. To ty daleko ode mnie jestes weronika86 bo ja na samym poludniu w hampshire.
Sorki ale jeszcze jedno pytanie mam, w ktorym dc najlepiej sie wybrac na pierwszy monitoring? Ja jestem wlasnie w 3dc. (pewnie to glupie pytanie dosyc ale rozumiem ze to tylko sie usg robi?)
Chodzę na monitoring cyklu w ciągu całego cyklu 3 razy:
I - od 1-5 dc
II - ok 10- 12 dc tzn. krótko przed owu( w zależności od długości cykli)
III - po potencjalnej owulacji ( tzn, aby pot czy owulacja w ogóle była)
lekarz każe mi również wykonać badania, progesteronu, estriadiolu i LH które jak twierdzi gin są niezbędną przy monitoringu cyklu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 18:41
Florka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziś miałam taki dzień w pracy że marze aby iść na laparoskopię i zniknąć na miesiąc z pracy a w sierpniu urlop
Dobrze że mamusia moja kochana zaparzyła mi ziółka bo ja nie miałam jak
Dobrze że jestem już w domu z wami w tym lepszym świecie
Pozdrawiam i te chore i te zdrowe :*weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlorka wrote:Czesc dziewczeta. Czy ktoras z was ma zdiagnozowane tylozgiecie szyjki macicy? Wlasnie mi sie przypomnialo ze mailam ostatnio ciekawa przygode z moim GP (dostac sie do ginekologa w Anglii latwo nie jest...). Wymacalam sobie mala cyste na szyjce macicy (ktora jakos szybko mi rosla...) wiec przerazona podreptalam to lekarza. Jako ze mi bylo bardzo pilno nie czekalam na moja lekarke (ktora zajmuje sie tak zwanymi sprawami kobiecymi) tylko poszlam do jej meza. Pan lekarz bardzo mily, spytal czy moze mnie zbadac zeby sie upewnic ze to tylko cysta, zaprosil pielegniarke do gabinetu zeby byla osoba trzecia obecna i za parawanikiem probowal zlapac moja szyjke macicy ale po jakis 10 minutach sie poddal. Chlop nie mial wprawy a ze ona taka wygieta to nie chciala wspolpracowac . Chyba nie musze dodawac ze mialam ochote stamtad z krzykiem uciec...(normalnie nowych pozycji sie nauczylam heheh) w kazdym razie dalo mi to do myslenia ze moze faktycznie z ta moja szyjka kiepsko bo jak ja sobie badam to ona zawsze jest strasznie blisko, znaczy sie na jakies pol palca... a jak jest z wami?
Wiesz co u mnie się cos po porodzie podziało. Tez szyjka jest łatwo. Dostepna o kazdej porze. Nie musze się wysilać aby ja wyczuć i nie wiem czy nie mam podobnego problemu nie pamiętam cos mi się przypomina z tym tyłozgięciem... -
hiacynta99 wrote:Dziś miałam taki dzień w pracy że marze aby iść na laparoskopię i zniknąć na miesiąc z pracy a w sierpniu urlop
Dobrze że mamusia moja kochana zaparzyła mi ziółka bo ja nie miałam jak
Dobrze że jestem już w domu z wami w tym lepszym świecie
Pozdrawiam i te chore i te zdrowe :*
Jak ja Cie dobrze rozumiem... Mi to aż łzy dzisiaj poleciały w pracy, tak miałam serdecznie dosyć tego dnia. Ale się opanowałam i wytrzymałam do końca Teraz wanna a później ziółkahiacynta99 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewwiel wrote:Jak ja Cie dobrze rozumiem... Mi to aż łzy dzisiaj poleciały w pracy, tak miałam serdecznie dosyć tego dnia. Ale się opanowałam i wytrzymałam do końca Teraz wanna a później ziółka
No ja tez miałam ochotę popłakać. Mamy taka kierownik ze nóż się sam wyciąga... Trzeba to olać najważniejsza jest rodzina -
binka wrote:Tak, idę do gina 10 dc i zobaczymy, mówiłam mu że piję ziółka Sroki i według lekarza to nie koliduje, ale z drugiej strony boje się, że przesadzę tym bardziej, że moje pęcherzyki dosyć dobrze naturalnie rosną tylko nie pękają.
-
Florka wrote:dzieki za porady! mezus uczulony na orzechy jest, latwo nie mam haha. To ty daleko ode mnie jestes weronika86 bo ja na samym poludniu w hampshire.
florka zalezy w jakim celu...zeby np wykluczyc czy potwierdzic jakies nieprawidlowowsci typu pcosowy obraz jajnikow, usg musi byc zrobione od 1-10dc...w sumie kazde nieprawidlowosci najlepeij jest wylapac od 7-10dc.Florka lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za wszystkie porady. Chodzi mi przede wszystkim o sprawdzenie grubości endo bo tego jeszcze nie robiłam. Ja tez właśnie parze ziolka i spadam na kanapę miłego wieczoru zielary!
weronika86 lubi tę wiadomość