WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
weronika86 wrote:suzi spadek byl 2 dni temu, jesli to spadek @owy to jutro, najpozniej pojutzre bedzie malpa...jesli pojdzie jutro do gory to powtorz test. Nie ma co sie stresowac przedluzona fl, bo masz wieksza szanse zagniezdzenia.Jeszcze nie wszysko stracone, czekaj na jutrzejsza tempke.
Hiacynta probowalas diety dla pcos? torbiele znikna.
Binka mozesz go wziac z femara, ale nie te 3 razem, mozna przesadzic i zablokuje ci wtedy wszystko.
Nikus pewnie, ze dziala..przeciez go kurka testowalam na sobie pierwsza na ovufriendzie a ja samoistnie nigdy nie mam owulek
kis czasami tak jest, chociaz wiele dziewczat nie odnotowywuje typowego sluzu plodnego przy owulacji, moze byc wodnisty i nadal jest dla ciebie plodny...druga sprawa, ze jedna babka moze miec najdluzej 6 dni sluzu rozciagliwego przed skokiem ( dluzej juz swiadczy o zaduzym stezeniu estrogenow) lub tylko jeden dzien przed ovu...niektore ( ja czesto tak mam) maja rozciagliwy bardzo tylko troszke i tylko przy szyjce...ja tylko na dongu mam kilka dni rozciagliwego, przepieknego sluzu, a przy innych wspomagaczach nigdy...ktos juz jeszcze wspomnialam o korzeniu macy...chce napomnac ze to nie jest magia, to jest WARZYWO, ktore po prostu dostarcza nam mnostwo witamin, jesli ktoras znas nie zachodzi z powodu braku jakies witaminy, ktora jest w mace to oczywiscie ze zajdzie...ale ogolnie to maca bardziej dziala na naszych mezow, bo pobudza plemniory i zwieksza libido...to sa witaminy, na owulke nie ma co po tym liczyc jesli sa cykle bezowulacyjne...oczywiscie mace tez stosowalam hahha
Zaczęłam pić ziółka, więc dokończę ten cykl a w następnym spróbuje donga, dziękuję za pomoc, Dobrej nocy Dziewczynyweronika86 lubi tę wiadomość
-
Fajnie że watek tak dalej zyje Moje Dongowe szczescie ma juz 17 mm i wyglada juz jak maly czlowiek
Wpadlam zeby napisac o witaminie D3, 90% Polakow ma jej niedobor, a jest bardzo wazna dla calego ukladu hormonalnego, wiec badajcie poziom tej witaminy szczegolnie jak macie problem z tarczyca. Mi gin kazal zbadac i oczywiscie mam niedobor, wiec teraz juz w trakcie ciazy musze ja suplementowac.weronika86, ewwiel lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronika86 wrote:suzi spadek byl 2 dni temu, jesli to spadek @owy to jutro, najpozniej pojutzre bedzie malpa...jesli pojdzie jutro do gory to powtorz test. Nie ma co sie stresowac przedluzona fl, bo masz wieksza szanse zagniezdzenia.Jeszcze nie wszysko stracone, czekaj na jutrzejsza tempke.
Weronika, dziekuje za odpowiedz. Juz wczoraj wieczorem dostalam plamienie, dzisiaj temperatura spadla porzadnie, wiec nici z tego cyklu Mialabym jeszcze pytanko: czy ziola na I faze cyklu pije sie od pierwszego dnia @?
weronika86 lubi tę wiadomość
-
ewwiel wrote:weronika86, mam pytanie - zaczełam pic zioła od pierwszego dnia cyklu i po @ chce zacząć donga brać. W jakich ilościach najlepiej i przez ile dni? Po CLO (5-9dc) owulacje miałam w 18 dc. Z lewego jajnika zawsze była owulka, a z prawego cos lekko ruszało, ale nie dorosło do pękniecia i sie wchłaniało.
ewwiel lubi tę wiadomość
-
Atakasobiejedna wrote:Fajnie że watek tak dalej zyje Moje Dongowe szczescie ma juz 17 mm i wyglada juz jak maly czlowiek
Wpadlam zeby napisac o witaminie D3, 90% Polakow ma jej niedobor, a jest bardzo wazna dla calego ukladu hormonalnego, wiec badajcie poziom tej witaminy szczegolnie jak macie problem z tarczyca. Mi gin kazal zbadac i oczywiscie mam niedobor, wiec teraz juz w trakcie ciazy musze ja suplementowac.
zgadazam sie, praktycznie wszyscy europejczycy maja jej niedobor, a dziewczeta w anglii tym bardziej...zreszta deficyt wit d3 jest scisle polaczony z pcos.
Suzy tak je pije sie od 1 dnia cyklu, jesli masz swoje owulki to ziola na bank pomoga, dla dziewczyn ktore nie maja wlasnych owulek, lub sporadyczne polecam bardziej donga. -
nick nieaktualnyweronika86 wrote:Suzy tak je pije sie od 1 dnia cyklu, jesli masz swoje owulki to ziola na bank pomoga, dla dziewczyn ktore nie maja wlasnych owulek, lub sporadyczne polecam bardziej donga.
Weronika jestes chodzaca kopalnia wiedzy Dobrze, ze Ciebie tutaj mamy Co do moich cykli to nie powinnam narzekac. Zaczynam ten cykl z ziolkami zobaczymy co z tego wyjdzie...Florka, weronika86 lubią tę wiadomość
-
weronika, dzięki za odp. Czyli mace tez było by warto jeść . A to są tabletki ? MOżna to łaczyc z ziolami i dongiem ?
Ty nie masz owu samoistnie, tylko po dongu tak ? Ciekawe jak to bedzie u mnie aż strach..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 11:06
-
nick nieaktualnyChyba weronika sie ze mna zgodzi, maca jest dobra na wszystko. Spozywam mace w formie proszku (czubata lyzeczka na szklanke wody). Wypijam to duszkiem, bo nie ma sie w czym rozsmakowywac tabletki sa zapewne lepsze, lecz troche drozej wychodzi. Tez lacze mace z ziolami, puki co na druga faze. Nie zauwazylam jakis szczegolnych skutkow ubocznych
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny! Mam pytanie do staraczek, które brały dong quai: to mój drugi cykl z dongiem a pierwszy z monitoringiem. Na USG w 12 dc miałam 2 pęcherzyki: 15 i 16 mm oraz endo grubości 7 mm, natomiast na monitoringu w 14 dc. endometrum stanęło w miejscu, nadal 7 a pęcherzyki się zmniejszają: 12 i 15 mm. Strasznie mnie to zmartwiło bo zapowiada cykl bezowulacyjny, a przecież dong miał owulkę wspomagać. Czy macie tego typu doświadczenia?
Dodam tylko, że brałam 2 tabletki dziennie, 1 rano i 1 wieczorem od ustania krwawienia do 10 dc a potem zwiększyłam do 2 rano i 1 wieczorem. Dziś 15 dc i na wszelki wypadek już go nie brałam.
-
weronika86 wrote:bierz najpierw po 2 tabl;etki dziennie, jedna rano, jedna popoludniu...jesli do 48hr nie odnotujesz rozciagliwego sluzu zwieksz do 3 dziennie. ja tez mam owulki z lewego jedynie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 21:09
-
Cześć dziewczyny Mam do Was pytanie - czy zioła o. Sroki na 1 i 2 fazę cyklu można pić kiedy bierze się Castagnus? Przez 3 cykle piłam zioła o. Sroki nr 3, ale bez efektów. Teraz mam przerwę, ale zastanawiam się, czy od następnego cyklu nie wypróbować tych na 1 i 2 fazę. Z tym, że zaczęłam brać Casta i nie wiem czy mogę go łączyć z ziołami...?
Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
Starania od czerwca 2013r
17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
01.11.2019r - dwie krechy na teście
19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc) -
kis wrote:weronika, dzięki za odp. Czyli mace tez było by warto jeść . A to są tabletki ? MOżna to łaczyc z ziolami i dongiem ?
Ty nie masz owu samoistnie, tylko po dongu tak ? Ciekawe jak to bedzie u mnie aż strach..
Natka korzen lukrecji dobrze zbija testosteron, inozytol rowniez choc dieta to podstawa, zeby zbic testosteron musisz jesc co 2,5-3godz, zeby nie bylo skokow cukru. Jesli jesz niskie ig, jedz duzo- min 5 posilkow dziennie, najlepiej dlacz soki warzywne, jesli mozesz .Saw palmetto ogolnie odzywia organy rozrodcze. lulu dong dziala kochana, ale musisz wspomoc organizm zdrowym zywieniem, zauwazylam u sibie ze jesli jem gowno i rzadko to nawet dong nie pomaga kochana...jedz co 2-3 godziny, same zdrowe rzeczy, duzo warzyw i owocow, zastosuj zdrowy tryb zywienia jak przy pcos i bierz donga, wtedy na pewno pomoze.
ewwiel po hsg musisz poczekac na @, dopiero bierz po badaniu i po @.ewwiel lubi tę wiadomość
-
KisSzilva wrote:Cześć dziewczyny Mam do Was pytanie - czy zioła o. Sroki na 1 i 2 fazę cyklu można pić kiedy bierze się Castagnus? Przez 3 cykle piłam zioła o. Sroki nr 3, ale bez efektów. Teraz mam przerwę, ale zastanawiam się, czy od następnego cyklu nie wypróbować tych na 1 i 2 fazę. Z tym, że zaczęłam brać Casta i nie wiem czy mogę go łączyć z ziołami...?
KisSzilva lubi tę wiadomość
-
KisSzilva wrote:Cześć dziewczyny Mam do Was pytanie - czy zioła o. Sroki na 1 i 2 fazę cyklu można pić kiedy bierze się Castagnus? Przez 3 cykle piłam zioła o. Sroki nr 3, ale bez efektów. Teraz mam przerwę, ale zastanawiam się, czy od następnego cyklu nie wypróbować tych na 1 i 2 fazę. Z tym, że zaczęłam brać Casta i nie wiem czy mogę go łączyć z ziołami...?
weronika86, KisSzilva, suzysue lubią tę wiadomość
-
dokladnie, mi przez jakis czas mialam nawet naturalnie 3 cykle po 26 dni i chcialam przyspeiszyc kuzwa i wzielam castagnus przez 3 miesiace...nastepny cykl na castagnusie byl 46 dni a juz o skutkach ubocznych nie wspomne, ciazowe objawy miesiacami! spanie po 15hr dziennie i bolace maksymalnie piersi, nawet wymioty...drugi cykl na castagnusie 150 dni cykl wywolywany juz progesteronem.
ewwiel lubi tę wiadomość
-
weronika86 wrote:dokladnie, mi przez jakis czas mialam nawet naturalnie 3 cykle po 26 dni i chcialam przyspeiszyc kuzwa i wzielam castagnus przez 3 miesiace...nastepny cykl na castagnusie byl 46 dni a juz o skutkach ubocznych nie wspomne, ciazowe objawy miesiacami! spanie po 15hr dziennie i bolace maksymalnie piersi, nawet wymioty...drugi cykl na castagnusie 150 dni cykl wywolywany juz progesteronem.
Weronika86 czemu ty masz takie dlugie cykle? Badali cie lekarze angielscy, chodzicie do jakiejs kliniki? Wiem ze wszytko dlugo tutaj trwa bo my leczymy sie od grudnia 2012 i dopiero po roku mialam zrobione wiekszasc badan i diagnoze ze oboje z
mezem jeatesmy zdrowi... Teraz czekany na iui.weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hiacynta99 wrote:Hej ja odstawiłam. Donga i zioła. Bo nie długo na laparoskopie idę ale dzis bocian latał nad moim ogrodem