X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz i to i to. Ale decyzja należy do Ciebie :)

A stymulacja bez chłopa to rzeczywiście ciężka sytuacja :(

weronika86 lubi tę wiadomość

• kis Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga, skok temperatury , czyli te 3 wyższe to już jest owulacja? dopiero przygotowuje się do owu, do pęknięcia pęcherzyka ? Czy już pęcherzyk po tych 3 wyższych temp pęka . ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 09:57

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    aga, skok temperatury , czyli te 3 wyższe to już jest owulacja? dopiero przygotowuje się do owu, do pęknięcia pęcherzyka ? Czy już pęcherzyk po tych 3 wyższych temp pęka . ?

Wg mnie 3 wyższe temp są juz po owulce. Teoretycznie powinna ona być w ostatnim dniu niskiej lub w pierwszym dniu wyższej temp.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Możesz i to i to. Ale decyzja należy do Ciebie :)

A stymulacja bez chłopa to rzeczywiście ciężka sytuacja :(

No cężko jest. Ju kombinujemu jak możemy. Mąz wykorzystuje urlopy, żeby być na czas owulki a tu wciaż efektów brak :(

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:

skok o min. 0.2 C i potem 3 wyższe to duże prawdopodobieństwo owulki.
    Czasem są 3 wyższe i 4/5 dzień temp spada. To może oznaczać jedynie próbę owulacji.
    Jak jest te min 12 wyższych można mieć prawie pewność, że cykl był owulacyjny.

• kis Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    skok o min. 0.2 C i potem 3 wyższe to duże prawdopodobieństwo owulki.
    Czasem są 3 wyższe i 4/5 dzień temp spada. To może oznaczać jedynie próbę owulacji.
    Jak jest te min 12 wyższych można mieć prawie pewność, że cykl był owulacyjny.

czyli można powiedzieć, że donga można brać do pęknięcia pęcherzyka, nawet jeśli w tym danym dniu pękł tak ?

• binka Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Kochane,
    ale jestem dzisiaj padnięta, praca, goście, sprzątanie..uff dobrze, że ten dzień się kończy. Teraz czas na relaks...zaczął się nowy cykl ( mam nadzieję, że będzie szczęśliwy) leżę na sofie z mężem, oglądamy mecz i popijamy ziółka. Pozytywnie nastawiona:) Miłego wieczoru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 22:10

natt, Florka, weronika86 lubią tę wiadomość

43c852ca754472e2c71cfc98cf7233e9.png
    07/2012 na zawsze w naszych sercach (*)
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie tak. Bierzesz do dnia przypuszczalnej owulki

kis lubi tę wiadomość

• Florka Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    binka wrote:
    cześć Kochane,
    ale jestem dzisiaj padnięta, praca, goście, sprzątanie..uff dobrze, że ten dzień się kończy. Teraz czas na relaks...zaczął się nowy cykl ( mam nadzieję, że będzie szczęśliwy) leżę na sofie z mężem, oglądamy mecz i popijamy ziółka. Pozytywnie nastawiona:) Miłego wieczoru

Haha. Ja tez mialam dosyc meczacy dzien. Goscie, zalatwiane spraw, sprzatanie... Teraz wlasnie siedze na kanapie z mezem, ogladamy mecz i popijamy ziolka :) zdrowie!!

binka lubi tę wiadomość

http://ovufriend.pl/graph/57aef9fd1fb9096d9105e0590a2805a6
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Przepraszam jeżeli powielam pytanie. Bardzo dużo ciekawych informacji tutaj od was sie dowiedziałam :) dziękuję. Chciałabym Was zapytać o to, jakie zioła się znajdują w składzie mieszanki O. Sroki.
    Pozdrawiam

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • binka Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Yasmin,
    skład mieszanki ziół masz na pierwszej stronie tego wątku. Zajrzyj, w każdym zielarskim sklepie zakupisz sobie cały skład lub skorzystaj z gotowych mieszanek np. z allegro. Pozdr.

Yasmin lubi tę wiadomość

43c852ca754472e2c71cfc98cf7233e9.png
    07/2012 na zawsze w naszych sercach (*)
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    Witam nowe zielary :-)Pozdrawiam te stare :-)Prezpraszam chwile mnie tutaj nie było ale obiecuje się poprawić.

SARA:-)Zaglądasz tutaj jeszcze?
    WERKA co u Ciebie?

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowe nowe i nawet. Widac efekty

Doris-83 lubi tę wiadomość

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oby każdej efekt się udał:-)

Myszka-Minnie, sara_nar lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Witajcie dziewczyny. Przepraszam jeżeli powielam pytanie. Bardzo dużo ciekawych informacji tutaj od was sie dowiedziałam :) dziękuję. Chciałabym Was zapytać o to, jakie zioła się znajdują w składzie mieszanki O. Sroki.
    Pozdrawiam

Pierwsza strona wątku punkt 12

Yasmin lubi tę wiadomość

• kis Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga dzięki za odpowiedzi na moje pytania :)

ten cykl mierzę tempke od jutra bo dziś zapomniałam, mam 5dc
    cykl z dongiem i ziołami

• Florka Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zielary! Czy jestescie mi w stanie cos poradzic... Dzisiaj wlasnie przyszla do mnie nastepna bardzo nieoczekiwana @ :( Moje cykle wygladaja prawidlowo 28-29 dni temperatura ok, owulacja prawie zawsze (z wyjatkiem miesiecy kiedy jakas mocno stresujaca sytuacja sie pojawi). Zrobilam rozne badania hormnalne, jedyny odchyl od normy to lekko zawyzona prolaktyna (miejmy nadzieje ze niepokalanek pomaga:). Zrobiona histeroskopia i droznosc jajnikow, wszystko dobrze. Meza wyniki tez w porzadku. 20 miesiecy staran i nic sie nie dzieje... Moze jest cos co przegapilam? Dodam tylko ze mieszkam w Anglii wiec z monitoringiem cyklu to tutaj raczej ciezko... Bardzo ale to bardzo bede wdzieczna za jakies sugestie. W ostatnium cyklu zaczelam stosowac ziola o. Sroki i Dong Quai. Oprocz tego biore tez niepokalanek i wiosiolek. Pozdrawiam Was wszystkie!

Mam nadzieje ze link do mojego obecnego wykresu dziala:

https://ovufriend.pl/graph/29774194fc3fbd9cb6632b6872322acd

• Florka Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oczywiscie z gory dziekuje za wszelkie porady! :) Sciskam mocno!

• Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Myszka Mini, mozesz powiedziec dokladnie co masz na mysli piszac, ze "nie sluzyly Ci w 2 fazie cylu"? Mialas jakies problemy z temperatura, bole, plamienia etc?
    Ja tez cos pije. Nie sa to ziola Sroki, bo nie mieszkam w Polsce i nie mam mozliwosci zamowienia ich.
    Kupilam sobie ziolka ze Stanow. Tam tez maja cos takiego slynnego jak ziola ojca Sroki w Polsce. I pije od 4 dc. Owulacje mialam ladna, sluz tez, z tymze ja nigdy nie mialam z tym problemow. Cykle mialam regularne, ok 26-28 dni, sluz zawsze byl, owulacja tez. Czytalam, ze jesli ktos ma regularnie wszystko to takie ziolka moga zaszkodzic...
    Teraz jestem juz w fazie lutealnej, niedlugo @ ma przyjsc a ja czuje sie swietnie, tzn.nie mam zadnych bolow jak na @. Zadnego PMS. Dlatego wypowiedz Myszki Mini mnie troche wystraszyla. Na amerykanskim forum czytalam, ze dziewczyny pily caly cykl... Sama nie wiem ;)

Może żle to ujełam piszac, ze mi nie słuzyły, ale tak Ja uznałam.

- W 2 fazie cyklu wogóle temperatura mi sie nie podniosła. Przez całą faze lutealna utrzymywała się na poziomie 36,6'C. Jak skoczyła na 36,7'C to juz było coś, ale było to tylko 2 razy. Takze FL byla u mnie płaska.

- W 2 fazie cyklu równiez zauwazyłam, ze miałam częstomocz. Nie brałam tego za objaw ciązy. Praktycznie od samego poczatku biegałam jak kot z pecherzem do toalety co 5 min. Nie powiem utrudniało mi to funkcjonowanie w zyciu codziennym. Moje mysli były skierowane tylko w strone wc.

Kilka dni przed zblizajaca sie @ odstawiłam zioła i pęcherz przestał bolec. Czyli znalazła zródlo problemu.

Wyelimnowałam te 2 rzeczy w nastepnym cyklu tak jak pisałam wczesniej piłam zioła Sroki do owulacji, a po owulacji piłam pokrzywę. Wykres był 2 fazowy i wyrazny skok temperatur.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris dziękuję za pamięć. Jak po USG prenatalnym ?
    Mnie mdłości i wymioty wykończą, a to dopiero drugi dzień z wymiotami. Cukry trocę szaleją, ale staram się pilnować na każdym kroku. Za dwa tyg kolejna wizyta więc umieram z niecierpliwości.

Doris-83 lubi tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ