WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
lulu_ovufriend wrote:Hej Natt, a można brać więcej, niż jednego donga dziennie? Ja w tym cyklu zamierzam (mam b.cienkie endo) ale myślałam, że jedną dziennie... Brałaś 4 na raz czy w jakichś odstępach czasowych?
Podstawowa dawka to 1-2 dziennie.
Ja brałam 4, 2xpo 2 i było ok. Ale minitorowałam się i wiedziałam, że taka dawka u mnie jest ok. Tzn. czułam się dobrze i był zawsze 1 dominujący. -
ewwiel wrote:Hej dziewczyny, od niedawna Was podczytuję. dołączam się do tych starających się u mnie to trwa już od maja 2013 i bez rezultatów. na początku było mierzenie temp i castagnus. Moje cykle były różne i długie - zwykle trwały ok 1,5 miesiąca. czasami były skoki tem sugerujące owulację, czasmi nie. Od lutego jestem pod opieką lekarza, najpierw były badania, tarczyca troche przy granicy normy, bo 3,6 (łykam jod), progesteron niski, reszta hormonów w normie. w marcu rozpoczełam cyle z CLO, pierwszy cykl z zaliczona owulacją z lewego jajnika w 18 dc (jednak brak męża w tym czasie - pracuje jako kierowca za granicą i zwykle 10 dni jest poza domem a 4 w domu). Po owulce brałam luteine. @ w 36 dc. kolejny cykl z CLO okazał się bezowulacyjny. Mąż specjalnie urlop wziął, monitoring był wtedy niemożliwy, bo akurat świeta wielkanocne były. Ku mojemu zdziwieniu po świętach okazało się, że pecherzyki nie kwapią sie do dojrzewania, jeden troszkę startował, ale do owulacji nie doszło (choć moje ciało zachowywało sie jakby ta owulacja była (bóle brzucha, sluz, szyjka macicy jak najbardziej przygotowana na owulkę). na kolejną @ troche czekałam, nadeszła w 42 dc. Teraz trwa trzeci i ostatni cykl z CLO. Ze wzgledu na urlop lekarza, przełożył mi branie CLO na wcześniejsze dni, żeby owulacje przypieszyć i móc przeprowadzić monitoring. Zapowiadało się na kolejną udaną owulkę z lewego jajnika, jednak mimo przestawienia brania CLO owulka się nie przestawiła i wypadła wg mnie na 19 dc (miała być ok 14-15 dc). ostatnie nasze przytulanki były 16 dc, pożniej mąż musiał wyjechać. Dziś byłam na wizycie. Lekarz potwierdził, ze owulka była, dał skierowanie na progesteron i bete. Wyniki progesteronu będę miała w środę a dzisiejsza beta to niestety <0,100mIU/ml. Od kolejnego cyklu planuję postawić na zioła, bo juz mam dość załamek i negatywnych testów. Proszę więc o poradę co najlepiej brać i jak dawkować w moim przypadku?
zioła ojca Sroki od 1 dc cały cykl przez 3 mies, potem mies przerwy
Don Quai 2x1 a jak będziesz czuła się lepiej możesz zwiększyć nawet do 4 dziennie
Po owulce progesteron
Dodatkowo polecam picie inofolicu, najlepiej 2x1 -
aga.just wrote:A gin proponował Ci pregnyl? Jeśli nie, zasugeruj mu to. Uchroni Cię to przed torbielami. Pregnyl pomaga pęknąć pęcholom.
Aga, w ostatnim cyklu dostałam zastrzyk z choragonu ale nie pomogło, pęcherzyk nie pękł może powiem jej o tym pregnylu może on faktycznie mi pomoże. Dziękuję -
nick nieaktualnyDziewczyny chciałam się poradzić zażywam inofolic 2 saszetki w ciągu dnia kupiłam sobie taki suplement diety " Vita-min plus mama " kompleks witamin jest tam w składzie też kwas foliowy .
Czy jak będę zażywać inofolic i ten drugi suplement nie prze folguje z tym kwasem ??
Bo jako tako to nie zażywałam żadnych innych witamin typu B6, B12, A, D itp .. no i teraz kupiłam sobie ale nie za dużo w organizmie tego kwasu foliowego ???
A inofolic zażywam z powodu PCOS z zalecenia lekarza .
Pozdrawiam -
aga.just wrote:Dora to kwestia indywidualna jak się reaguje na donga. Przy CLo spróbuj od najmniejszej dawki czyli 1x1 i zobaczysz jak będziesz reagować, bo przy Clo rozumiem, że masz monitoring?
Przy dongu nie ma pewności co do pękania. Pomaga, ale pewności nie ma.
Bo po ostatnim clo myslalam ze pecherz pekl i w 29 dniu cyklu mialam wizyte i powiedzial jaki wielki 30 mm podamy pregnyl i bedzie git......
Moim zdaniem to juz byla torbiel ale pekla i mniej bolal jajnik...
I co i nic z tego nie wyszlo bo byl przedojrzaly.....
-
Witam wszystkie dziewczyny. Pisze do Was z polecenia agi. Dzis robilam test i udalo mi sie zafasolkowac w drugim cyklu z dongiem. W pierwszym przesadzilam z iloscia tabletek. Nie czulam jajcorow to lykalam i lykalam jak glupia. W tym bylam rozsadna i tylko przez 5 dni po 1 tabl. Musze przyznac, ze dong dziala! Dodam jeszcze tylko, ze ten cykl od poczatku spisalam na straty i nawet po owulce tempki nie mierzylam i serduszko daleko od owu. Wiec dziewczyny trzymam za wszystkie mooocno kciukasy!! Powodzenia!
natt, aga.just, kiti lubią tę wiadomość
-
aga.just, dziękuję za odpowiedz, zioła ojca Sroki dziś dostałam, Donek zamówiony, jeszcze tylko brakuje mi inofolicu, ale też w niego zainwestuje, jutro wyniki progesteronu. A myślicie, ze beta mogła mi nie wyjść, bo za szybko była robiona (8-9 dpo), czy raczej juz się nie łudzić ?
-
nick nieaktualny
-
hiacynta, ciężko mi jest Ci coś doradzić , ja też miałam inofolic i brałam do tego kompleks ale kwasu było 200 a w Twoim jest 400 ?
a może zmniejsz inofolic do 1saszetki , wtedy wyjdzie Ci mniej kwasu fWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 21:14
-
Dziewczyny dodaję zioła na ENDOMETRIOZĘ. Przeciwzapalne i antyzrostowe. Od lekarza dostałam, ale chyba pokrywaja się z którymiś od O.Sroki + OSTROPEST PLAMISTY.
Zmieszać po 50g ziół:
Szyszka chmielu
Ziele przywrotnika
Krwawnika
Nostrzyka żółtego
Liść ruty
Kwiat lawendy
Nagietka
Owoc róży
Kłącze tataraku
Zalać 1 szkl wrzątku obfitą łyżkę ziół odstawić na 3 godz. Pić 3 x dziennie
Po pierwszej porcji zrobic 7 dni przerwy
Po drugiej porcji 12 dni przerwy
Pomagają też mielone ziarenka ostropestu
Spożywać 3 łyżeczki dziennie z jogurtemaga.just lubi tę wiadomość
-
ewwiel wrote:aga.just, dziękuję za odpowiedz, zioła ojca Sroki dziś dostałam, Donek zamówiony, jeszcze tylko brakuje mi inofolicu, ale też w niego zainwestuje, jutro wyniki progesteronu. A myślicie, ze beta mogła mi nie wyjść, bo za szybko była robiona (8-9 dpo), czy raczej juz się nie łudzić ?
-
hiacynta99 wrote:Dziewczyny chciałam się poradzić zażywam inofolic 2 saszetki w ciągu dnia kupiłam sobie taki suplement diety " Vita-min plus mama " kompleks witamin jest tam w składzie też kwas foliowy .
Czy jak będę zażywać inofolic i ten drugi suplement nie prze folguje z tym kwasem ??
Bo jako tako to nie zażywałam żadnych innych witamin typu B6, B12, A, D itp .. no i teraz kupiłam sobie ale nie za dużo w organizmie tego kwasu foliowego ???
Pozdrawiam
Gdzies czytalam ze kwasu foliowego nie da sie przedawkowac, nadmiar po prostu wysikaszaga.just lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:Oczywiście, że może być za wcześnie. Być może fasolka jeszcze się nie zagnieździła, a ma na to nawet 12 dni. Powtórz na spokojnie około 16dpo
-
binka wrote:Aga, w ostatnim cyklu dostałam zastrzyk z choragonu ale nie pomogło, pęcherzyk nie pękł może powiem jej o tym pregnylu może on faktycznie mi pomoże. Dziękuję
Wiem, że oprócz pregnylu jest jeszcze coś na "o" otrivette czy jakoś tak, poszukaj tutaj na owu - ponoć jeszcze skuteczniejsze niż pregnyl.binka lubi tę wiadomość
-
hiacynta99 wrote:Dziewczyny chciałam się poradzić zażywam inofolic 2 saszetki w ciągu dnia kupiłam sobie taki suplement diety " Vita-min plus mama " kompleks witamin jest tam w składzie też kwas foliowy .
Pozdrawiam
Możesz łączyć. -
Dora88 wrote:Widzisz normalnie przy clo powinien byc monitoring ale lekrz powiedzial pzyjdz za miesiac i zobaczymy proponowalam miesiac temu ze przjde po @ 2 tyg pozniej tak na 14dzien cyklu. Powiedzial ze zbedne... ale i tak sie wepcham ma wizyte....
Bo po ostatnim clo myslalam ze pecherz pekl i w 29 dniu cyklu mialam wizyte i powiedzial jaki wielki 30 mm podamy pregnyl i bedzie git......
Moim zdaniem to juz byla torbiel ale pekla i mniej bolal jajnik...
I co i nic z tego nie wyszlo bo byl przedojrzaly.....
Nom, 30 mm to już za dużo chyba żeby coś się z tego wykluło.
Jak możesz to wpychaj się na monitoring, bo przy Clo bez tego to ani rusz.
Jak Ci się nie uda z monitorongiem to nie kombinuj z dongiem, bo widzę, że sam pęchol Ci rośnie z Clo bez wspomagania dongiem skoro do 30 mm.
A masz możliwość zmiany lekarza? -
ewwiel wrote:aga.just, dziękuję za odpowiedz, zioła ojca Sroki dziś dostałam, Donek zamówiony, jeszcze tylko brakuje mi inofolicu, ale też w niego zainwestuje, jutro wyniki progesteronu. A myślicie, ze beta mogła mi nie wyjść, bo za szybko była robiona (8-9 dpo), czy raczej juz się nie łudzić ?
Może i mogła nie wyjść. Nie ma pewności.
A jak temp?