X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu ruch :D

Wera cieszę się, że działasz. Bardzo, bardzo się cieszę i trzymam wiedźmo za Ciebie kciuki! <3

Ewwiel przy laparo można dużo więcej. Często nakłuwa się jajniki i wtedy one zaczynają bardziej pracować celem samodzielnych owulek

hiacynta99, weronika86 lubią tę wiadomość

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Pcos torbiele na jajnikach brak owulacji
    Teraz rozumiem...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Zrób. Betę !!!

Jak nie przyjdzie do poniedziałku, to pójdę. Jutro i piątek nie mam auta żeby jechać.

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:

Ewwiel przy laparo można dużo więcej. Często nakłuwa się jajniki i wtedy one zaczynają bardziej pracować celem samodzielnych owulek
    O tym nakłuwaniu słyszałam trochę, ale nie kojarzyłam dlaczego akurat laparoskopia u hiacynta99 ma być od razu robiona. Fajnie, ze mogę się tu dowiadywać coraz więcej :)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kauteryzacja cos takiego u mnie ma być no i przy okazji kontrast zamiast hsg

aga.just lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka boje, się za dużo widziałam juz na bloku operacyjnym tych laparoskopi i sama się boje

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc laseczki jutro do pracy znowu się na patrzę i się będę bać kolorowych snów dla was

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 22:45

• KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    U mnie podobnie. Od maja tamtego roku się staramy i nic. Na szczęście trafiłam na dobrego gina, który dobrze się mną opiekuje. Wczoraj byłam na HSG, o którym wspomniała juz weronika86, było ok. Lekarz kilka razy odwiedzał mnie przed badaniem, bo od rana leżałam na oddziale a badanie miałam o 12.30, ze szpitala wyszłam ok 17tej, jak juz znieczulenie mnie puściło i byłam w stanie normalnie funkcjonowac :) Choć wiem, że bywa też tak, że przychodzi sie na samo badanie bez znieczulenia i od razu idzie sie do domu. Po badaniu gin tez pytał jak sie czuję i jak wrażenia, wię mu powiedziałam, że nie było tak źle, już gorsze rzeczy w życiu przechodziłam :)
    Szłam do szpitala z myślą, ze wszystko jest ok i chce sie o tym tylko upewnic, ewentualnie jak cos tam bedzie w jajowodach to mi to przepchną. A tu troche inny wynik badań - lewy jajowód niedrożny całkowicie. Byłam w szoku, ale gin mnie uspokoił i wytłumaczył co i jak. Dalsze kierunki działania ma ze mna omówić w pn na wizycie i monitoringu :)
    My od kwietnia tamtego roku... Masz szczęście, że trafiłaś na dobrego gina, bo o to niestety trudno :( Mnie się wydawało, że chodzę do dobrego, ale póki chodziłam tylko "kontrolnie" to było ok, a teraz kurcze o jakiekolwiek badania muszę się sama upominać i prosić o skierowania, bo on sam z siebie nic konkretnego nie zaproponuje. Zobaczymy co powie jutro jak mu wspomnę o HSG...

km5sio4p3vm4xhh4.png
    Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
    Starania od czerwca 2013r
    17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
    11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
    01.11.2019r - dwie krechy na teście :D
    19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
    09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc)
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KisSzilva wrote:
    My od kwietnia tamtego roku... Masz szczęście, że trafiłaś na dobrego gina, bo o to niestety trudno :( Mnie się wydawało, że chodzę do dobrego, ale póki chodziłam tylko "kontrolnie" to było ok, a teraz kurcze o jakiekolwiek badania muszę się sama upominać i prosić o skierowania, bo on sam z siebie nic konkretnego nie zaproponuje. Zobaczymy co powie jutro jak mu wspomnę o HSG...
    Pytaj go, pytaj! Ja się cieszę, ze zrobiłam :)

KisSzilva lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    laparoskopia, hsg
    Jak staracie się ponad rok to koniecznie poproś o to badanie, a jak nie to działaj na własną rękę gdzieś.
    A czy można to badanie zrobić bez skierowania, odpłatnie? I ile może kosztować?

km5sio4p3vm4xhh4.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, a mam pytanie. Wczoraj było HSG jak juz dobrze wiecie, bo trąbię o tym dłuższy czas heh ;) Ale dziś u mnie śluz przezroczysty, troche rozciagliwy (ok 2 cm, ale w najłodniejsze dni kiedyś miałam tak ciązgnący, że palców juz tak roszerzyc nie umiałam, jedynie po CLO był bardziej wodnisty), szyjka wysoko, otwarta, raczej miękka. Dziś 8 dc (po CLO owulkę miałam w 18dc), jestem na ziółkach, planuję od jutra Donga i mam dylemat: startować od 1 tab dziennie czy 2 tab dziennie? brać przez 4 dni czy do owulki? monitorng bede miała w 13 dc.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Pytaj go, pytaj! Ja się cieszę, ze zrobiłam :)
    Oby za bardzo się nie wzbraniał przed wypisaniem skierowania ;) A czym się różni laparoskopia od HSG??

km5sio4p3vm4xhh4.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KisSzilva wrote:
    A czy można to badanie zrobić bez skierowania, odpłatnie? I ile może kosztować?
    chyba koło 500 zł prywatnie, tak mi mówiła dziewczyna, z którą wczoraj leżałam na sali. We Wrocławiu 450-500 zł prywatnie.

KisSzilva lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KisSzilva wrote:
    Oby za bardzo się nie wzbraniał przed wypisaniem skierowania ;) A czym się różni laparoskopia od HSG??
    HGS to tylko ci wstrzykują kontrast i robią fotki, a laporoskopia to już ma większy zasięg, od udrażniania jajowodów, po nakłuwanie jajników, dla wywołania naturalnych owulek i pewnie kilka innych przyczyn laparoskopii też sie znajdzie, ale nie zagłębiałam sie w ten temat, więc może ktoś inny ci jeszcze to rozwinie bardziej.
    U mnie jeden jajowód niedrożny, lekarz mnie pocieszał i mówił, ze mam sie nie pamrtwić, ze omówimy kierunek działania w pn na wizycie, wiec oby do poniedziałku :)

KisSzilva, aga.just lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    HGS to tylko ci wstrzykują kontrast i robią fotki, a laporoskopia to już ma większy zasięg, od udrażniania jajowodów, po nakłuwanie jajników, dla wywołania naturalnych owulek i pewnie kilka innych przyczyn laparoskopii też sie znajdzie, ale nie zagłębiałam sie w ten temat, więc może ktoś inny ci jeszcze to rozwinie bardziej.
    U mnie jeden jajowód niedrożny, lekarz mnie pocieszał i mówił, ze mam sie nie pamrtwić, ze omówimy kierunek działania w pn na wizycie, wiec oby do poniedziałku :)
    Właśnie znalazłam info, że wskazaniem do laparo są mocne bóle podczas @ i przebyte zabiegi chirurgiczne w dole brzucha - czyli to co mnie dotyczy w 100%. Więc pewnie laparoskopia będzie lepsza - zobaczymy co powie jutro gin. A za Ciebie ewwiel będę trzymać mocno kciuki w poniedziałek! :) Powodzenia!

ewwiel lubi tę wiadomość

km5sio4p3vm4xhh4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis dzwonilam do gin 18 lipca termin juz ustalony

weronika86 lubi tę wiadomość

• kis Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KisSzilva wrote:

podobnie do mnie, moja pierwsza lekarka zrobiła mi tam jakieś badania ale wszystkie w jednym dniu cyklu, także parodia. Była do bani ale po 4cyklach na clo dała sama skierowanie na hsg.
    Okej drożne, mówią tez, że łatwiej się zachodzi w pierwszych dwóch cyklach po hsg.. no ale...
    mnie lekarze też nie kierowali na badania bo nie ma potrzeby, po co po co, chemia faszeruj się moze zajdziesz ..
    jeśli twój obecny lekarz nie da Ci skierowania na badania to świadczy o tym, że, albo nie ma wiedzy, albo Cię zbywa bo nie umie sobie z tobą poradzić. (tak było z moją gin, dawała tylko receptę i zbywała mówiac ze ma duzo pacjentek, wtedy ostatni raz się widzielismy)
    walcz o skierowanie na nfz , ja jestem zapisana do kliniki i jak bym tego zabiegu nie miała to 300zł nie moje a na pewno by chcieli mi robic w klinice drożnosc.. lepiej wydac ta kase na inne badania, których nie miałam robionych a to tez koszty

KisSzilva, weronika86 lubią tę wiadomość

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Dzis dzwonilam do gin 18 lipca termin juz ustalony
    Bede trzymac kciuki :)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, czy mogłybyście mi pomóc :)
    Właśnie zaczęłam nowy cykl, po 37 dniach przyszła do mnie w końcu @, od dzisiaj chcę zacząć pić zioła o. sroki. Tylko zastanawiam się czy pijąc ziółka, mam nadal brać wiesiołek (do owulacji), magnez z wit. B6, kwas foliowy, co piątek biorę 1/4 tabl. dostinexu na prolaktynę, a od 16dc duphaston przez 10 dni.
    Zastanawiam się czy przez to wszystko nie zrobię sobie mieszanki wybuchowej :P Nie wiem czy to nie będzie za dużo i może np. zrezygnować z wiesiołka. Co myślicie na ten temat?

• Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Zielarki: Aga, Weronika - pomozcie!

Czym można plukac gardlo bedac w ciazy? Oprocz wody z sola. Mam slaby kaszel.Jest on suchy i gardlo drapie nie milosiwrnie. Nos tez zapchany.Dodam,ze nie mam zadnych lekarstw. Licze na naturalne sposoby. Musze sie zrechabilitowac, bo od poniedzialu zaczynam urlop dosc dlugi i nie chce,zebym spedzila go pod koldra.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ