WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
hej
mnie dziś kłują jajniki, śluz mam rozciągliwy, zabarwiony troszkę krwią no i mam 16dc. Wg gin owu nie ma. więc co to może być ?
wzięłam przed chwilą dupka.
Dziś wstałam wcześniej i zapomniałam zmierzyć tempki, zmierzyłam dopiero po śniadaniu to nie wiem czy troszkę nie jest mylący wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 10:52
hiacynta99 lubi tę wiadomość
-
Myszka-Minnie wrote:Drogie Zielarki: Aga, Weronika - pomozcie!
Czym można plukac gardlo bedac w ciazy? Oprocz wody z sola. Mam slaby kaszel.Jest on suchy i gardlo drapie nie milosiwrnie. Nos tez zapchany.Dodam,ze nie mam zadnych lekarstw. Licze na naturalne sposoby. Musze sie zrechabilitowac, bo od poniedzialu zaczynam urlop dosc dlugi i nie chce,zebym spedzila go pod koldra. -
Myszka-Minnie wrote:A co byscie polecily naturalnego na zbicie gorączki? Paskudna meda sie do mnie przyczepiła i mnie wykancza...grrr
chłodna kąpiel lub prysznic (zakazane jest spryskiwanie ciała lodowatą wodą),
chłodne okłady na czoło,
picie dużej ilości płynów, takich jak soki i zioła (np. herbatki: z malin, czarnego bzu, dzikiej róży; napar z kwiatu lipy działa napotnie i obniża wysoką temperaturę; napój z szklanki wody, łyżeczki startego imbiru, kawałka cynamonu, soku z połowy cytryny i łyżeczki miodu; syrop z cebuli, czosnku i miodu działa przeciwzapalnie i odkażająco),
zażywanie witaminy C,
pozostanie w łóżku, odpoczynek.
-
kis wrote:hej
mnie dziś kłują jajniki, śluz mam rozciągliwy, zabarwiony troszkę krwią no i mam 16dc. Wg gin owu nie ma. więc co to może być ?
wzięłam przed chwilą dupka.
Dziś wstałam wcześniej i zapomniałam zmierzyć tempki, zmierzyłam dopiero po śniadaniu to nie wiem czy troszkę nie jest mylący wynik.kis, aga.just lubią tę wiadomość
-
hej Dziewczyny,
a ja wczoraj byłam u gina i podjęłam decyzję, że w tym cyklu jeszcze naturalnie i nie skorzystamy z inseminacji. Na lewym jajniku mój pęcherzyk od ost wizyty podrósł bo wynosi 17 mm, znowu dostałam zastrzyk na pęknięcie i mam nadzieję, że w niedzielę będzie owulka. Endometrium jak zwykle bardzo cienkie bo 4 mm, ale biorę Vizarsin i estrofem a poźniej luteinę, zobaczymy...
aga.just, weronika86 lubią tę wiadomość
-
weronika86 wrote:moglas poczekac z tym dupkiem do 20dc, bo moze jednak szykowalo sie do owulki? jajeczka potrafia urosnac 1,5mm do 2,5mm dziennie, z tego co pamietam to aga just tez miala miec bezowulacyjny a jest w ciazy
to nie ciążowy miał być bez owu, wcześniejszy ale wtedy zaczęłam ostro donga i tak czy siak owu była, właśnie ok 21-22 dc.
Dlatego Kis radziłam, żeby wstrzymała się do tego czasu z dupiem + zaliczyła kolejne usg właśnie ok 20 dc.kis, weronika86 lubią tę wiadomość
-
kis wrote:czyli jak wzięłam dziś dupka to juz przerwać nie da rady? po dupku juz do owu nie doszło by ?
Rzucilam dupka dostalam pregnyl i tak zastanawialam sie czy okres przyjdzie po 4 dniach po dupku czy nie....
Ale nie przyszedl....
Ale nic w tamtym cyklu nie wyniklo.....
Zerknij na moj zeszly cykl i bedziesz wiedziec...kis, weronika86 lubią tę wiadomość
-
aga.just wrote:yyyy super. Stymulacja i pchanie hormonami, kiedy nie wiadomo co siedzi w środku... Naprawdę super.
Poszukaj innego gin lub działaj prywatnie zanim zaczniesz stymulację. I zastanów się czy na pewno od razu chcesz działać z hormonami. Mówię o Clo, bo bromka bierz bez obawweronika86, aga.just lubią tę wiadomość
Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
Starania od czerwca 2013r
17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
01.11.2019r - dwie krechy na teście
19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc) -
weronika86 wrote:szalwia odpada bo zbija prolaktyne! ratuj sie naturalnymi sposobami, moze jakies cukierki?
KisSzilva wrote:Ooo, szałwia zbija prolaktynę?? To coś dla mnie Możesz napisać o tym coś więcej? W jakiej formie trzeba ją zażywać, ile razy dziennie itp. Bromocorn mam brać dopiero od sierpnia, więc może do tego czasu spróbowałabym tą szałwię
KisSzilva lubi tę wiadomość
-
weronika86 wrote:szlawia na niektore babki dziala nawet mocniej niz bromek, w postaci naparu, herbaty najlapiej, 2 razy dziennie ale tylko przez dwa tygodnie...ja tez sobie zaczne pic teraz, bo mam stresy non stop i cos cyce za bardzo bola wiec pewno prolaktyna skacze mi jak stara k...a
kis wrote:Dora, nie masz aktywnego wykresu, nie dam rady wejść.
Czyli @ wtedy przyszła tak ? A Ty miałaś takie cykle długie ?
ja dupka biorę 1x1 -
weronika86 ja na hsg bylam w anglii za darmo (no chyba ze HyCoSy to cos innego tutaj /)). Trafilam do kliniki nieplodnosci i to bylo jedno z badan ktore mi zaproponowano. Na pewno bedzie trzeba czekac kilka miechow na to ale moze warto sprobowac? Dostalam skierowanie od gp do kliniki po tym jak zabioslam wynik swojego usg z polski z niezlym miesniakiem na zdjeciu i wtedy zrobili mi troche badan. Rozne hormony. HyCoSy i histeroskopie i meza tez zbadali powiedzieli ze wszystko ok i teraz na inseminacje czekamy ale za to trzeba juz bedzia zabulic... Moze warto jakiegos gp pomeczyc zeby dali to skierowanie?