X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • kis Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

mnie dziś kłują jajniki, śluz mam rozciągliwy, zabarwiony troszkę krwią no i mam 16dc. Wg gin owu nie ma. więc co to może być ?
    wzięłam przed chwilą dupka.
    Dziś wstałam wcześniej i zapomniałam zmierzyć tempki, zmierzyłam dopiero po śniadaniu to nie wiem czy troszkę nie jest mylący wynik. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 10:52

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Drogie Zielarki: Aga, Weronika - pomozcie!

Czym można plukac gardlo bedac w ciazy? Oprocz wody z sola. Mam slaby kaszel.Jest on suchy i gardlo drapie nie milosiwrnie. Nos tez zapchany.Dodam,ze nie mam zadnych lekarstw. Licze na naturalne sposoby. Musze sie zrechabilitowac, bo od poniedzialu zaczynam urlop dosc dlugi i nie chce,zebym spedzila go pod koldra.
    szalwia odpada bo zbija prolaktyne! ratuj sie naturalnymi sposobami, moze jakies cukierki?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    można prywatnie w klinikach niepłodności. Ja już się orientowałam i koszt ok 600-900 zł, zależy od kliniki. Poszukaj :)
    w anglii znalazlam w polskiej klinice hsg 490f, jesli sa babki zaintersowane.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    A co byscie polecily naturalnego na zbicie gorączki? Paskudna meda sie do mnie przyczepiła i mnie wykancza...grrr

chłodna kąpiel lub prysznic (zakazane jest spryskiwanie ciała lodowatą wodą),
    chłodne okłady na czoło,
    picie dużej ilości płynów, takich jak soki i zioła (np. herbatki: z malin, czarnego bzu, dzikiej róży; napar z kwiatu lipy działa napotnie i obniża wysoką temperaturę; napój z szklanki wody, łyżeczki startego imbiru, kawałka cynamonu, soku z połowy cytryny i łyżeczki miodu; syrop z cebuli, czosnku i miodu działa przeciwzapalnie i odkażająco),
    zażywanie witaminy C,
    pozostanie w łóżku, odpoczynek.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    hej

mnie dziś kłują jajniki, śluz mam rozciągliwy, zabarwiony troszkę krwią no i mam 16dc. Wg gin owu nie ma. więc co to może być ?
    wzięłam przed chwilą dupka.
    Dziś wstałam wcześniej i zapomniałam zmierzyć tempki, zmierzyłam dopiero po śniadaniu to nie wiem czy troszkę nie jest mylący wynik. :/
    moglas poczekac z tym dupkiem do 20dc, bo moze jednak szykowalo sie do owulki? jajeczka potrafia urosnac 1,5mm do 2,5mm dziennie, z tego co pamietam to aga just tez miala miec bezowulacyjny a jest w ciazy :)

kis, aga.just lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety nie wiedziałam już co zrobić, chyba, że juz jest po wszystkim ? no nic co ma byc to będzie.

• binka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny,
    a ja wczoraj byłam u gina i podjęłam decyzję, że w tym cyklu jeszcze naturalnie i nie skorzystamy z inseminacji. Na lewym jajniku mój pęcherzyk od ost wizyty podrósł bo wynosi 17 mm, znowu dostałam zastrzyk na pęknięcie i mam nadzieję, że w niedzielę będzie owulka. Endometrium jak zwykle bardzo cienkie bo 4 mm, ale biorę Vizarsin i estrofem a poźniej luteinę, zobaczymy...

aga.just, weronika86 lubią tę wiadomość

43c852ca754472e2c71cfc98cf7233e9.png
    07/2012 na zawsze w naszych sercach (*)
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    szalwia odpada bo zbija prolaktyne! ratuj sie naturalnymi sposobami, moze jakies cukierki?

Wera myślę, że płukać spokojnie szałwią można. Zresztą na tym etapie ciąży prl chyba nie jest zbyt ważna i nie musi być wysoka.

• aga.just Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    moglas poczekac z tym dupkiem do 20dc, bo moze jednak szykowalo sie do owulki? jajeczka potrafia urosnac 1,5mm do 2,5mm dziennie, z tego co pamietam to aga just tez miala miec bezowulacyjny a jest w ciazy :)

to nie ciążowy miał być bez owu, wcześniejszy :) ale wtedy zaczęłam ostro donga i tak czy siak owu była, właśnie ok 21-22 dc.
    Dlatego Kis radziłam, żeby wstrzymała się do tego czasu z dupiem + zaliczyła kolejne usg właśnie ok 20 dc.

kis, weronika86 lubią tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Binka a brałaś donga w tym cyklu?

• kis Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli jak wzięłam dziś dupka to juz przerwać nie da rady? po dupku juz do owu nie doszło by ?

• binka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Binka a brałaś donga w tym cyklu?

Nie brałam bo dziewczyny pisały, że byłoby tego za wiele, jak się nie uda to w przyszłym miesiącu wezmę.

43c852ca754472e2c71cfc98cf7233e9.png
    07/2012 na zawsze w naszych sercach (*)
  • Dora88 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    czyli jak wzięłam dziś dupka to juz przerwać nie da rady? po dupku juz do owu nie doszło by ?
    Wiesz ja tez bylam w takiej sytuacji jak ty myslalam.ze owulka byla i pozniej bralam dupka 2x1 tab a jak poszlam do gina w 29 dniu cyklu okazalo sie ze pechol byl juz 3 cm... i tez mialam dylemat bo dupka pralam juz 8 czy 9 dzien. Gin powiedzial ze nie szkodzi mowil ze do 2 tab na dzien nie blokuje ovu ale to zalezy od organuzmu.... i podal mi pregnyl na pekniecie....
    Rzucilam dupka dostalam pregnyl i tak zastanawialam sie czy okres przyjdzie po 4 dniach po dupku czy nie....
    Ale nie przyszedl....
    Ale nic w tamtym cyklu nie wyniklo.....
    Zerknij na moj zeszly cykl i bedziesz wiedziec...

kis, weronika86 lubią tę wiadomość

Kiedyś to się stanie... i się stało.... Kocham
    d5f2d2ef3d.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, nie masz aktywnego wykresu, nie dam rady wejść.
    Czyli @ wtedy przyszła tak ? A Ty miałaś takie cykle długie ?
    ja dupka biorę 1x1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 18:08

• KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    yyyy super. Stymulacja i pchanie hormonami, kiedy nie wiadomo co siedzi w środku... Naprawdę super.
    Poszukaj innego gin lub działaj prywatnie zanim zaczniesz stymulację. I zastanów się czy na pewno od razu chcesz działać z hormonami. Mówię o Clo, bo bromka bierz bez obaw :)
    W przyszłym tygodniu idę do tej drugiej gin, ciekawe co ona powie... Oby była mądrzejsza w tej sprawie!

weronika86, aga.just lubią tę wiadomość

km5sio4p3vm4xhh4.png
    Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
    Starania od czerwca 2013r
    17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
    11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
    01.11.2019r - dwie krechy na teście :D
    19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
    09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc)
  • KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Ooo, szałwia zbija prolaktynę?? To coś dla mnie ;) Możesz napisać o tym coś więcej? W jakiej formie trzeba ją zażywać, ile razy dziennie itp. Bromocorn mam brać dopiero od sierpnia, więc może do tego czasu spróbowałabym tą szałwię :)

km5sio4p3vm4xhh4.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KisSzilva wrote:
    Ooo, szałwia zbija prolaktynę?? To coś dla mnie ;) Możesz napisać o tym coś więcej? W jakiej formie trzeba ją zażywać, ile razy dziennie itp. Bromocorn mam brać dopiero od sierpnia, więc może do tego czasu spróbowałabym tą szałwię :)
    szlawia na niektore babki dziala nawet mocniej niz bromek, w postaci naparu, herbaty najlapiej, 2 razy dziennie ale tylko przez dwa tygodnie...ja tez sobie zaczne pic teraz, bo mam stresy non stop i cos cyce za bardzo bola wiec pewno prolaktyna skacze mi jak stara k...a :D musze przestac pic kawe bo znow cholera zaczelam, a jak nie pije to czuje sie 100 razy lepiej...sama sie nie rozumie...przyzwyczajenie....bez kawy po 2-3 dniach czuje sie swietnie, wraca apetyt i po kilku ndiach znow zaczynam ja zlopac...nakopcie mi do dupy :D

KisSzilva lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    szlawia na niektore babki dziala nawet mocniej niz bromek, w postaci naparu, herbaty najlapiej, 2 razy dziennie ale tylko przez dwa tygodnie...ja tez sobie zaczne pic teraz, bo mam stresy non stop i cos cyce za bardzo bola wiec pewno prolaktyna skacze mi jak stara k...a :D
    A można zacząć ją pić w którymkolwiek dniu cyklu?? Czyli tak: pić 2 razy dziennie przez 2 tygodnie, a potem po jakim czasie znów można?

km5sio4p3vm4xhh4.png
  • Dora88 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    Dora, nie masz aktywnego wykresu, nie dam rady wejść.
    Czyli @ wtedy przyszła tak ? A Ty miałaś takie cykle długie ?
    ja dupka biorę 1x1
    Ja to cykle ciagne takie po 150 dni nawet wiec bez tabli i pregnylu to moge posnic o ovulce. 1tab nic ci nie zaszkodzi jak przerwiesz nie powinnas dostac okresu...

Kiedyś to się stanie... i się stało.... Kocham
    d5f2d2ef3d.png
  • Florka Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 ja na hsg bylam w anglii za darmo (no chyba ze HyCoSy to cos innego tutaj /)). Trafilam do kliniki nieplodnosci i to bylo jedno z badan ktore mi zaproponowano. Na pewno bedzie trzeba czekac kilka miechow na to ale moze warto sprobowac? Dostalam skierowanie od gp do kliniki po tym jak zabioslam wynik swojego usg z polski z niezlym miesniakiem na zdjeciu i wtedy zrobili mi troche badan. Rozne hormony. HyCoSy i histeroskopie i meza tez zbadali powiedzieli ze wszystko ok i teraz na inseminacje czekamy ale za to trzeba juz bedzia zabulic... Moze warto jakiegos gp pomeczyc zeby dali to skierowanie?

http://ovufriend.pl/graph/57aef9fd1fb9096d9105e0590a2805a6
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ