WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
hej
mnie dziś kłują jajniki, śluz mam rozciągliwy, zabarwiony troszkę krwią no i mam 16dc. Wg gin owu nie ma. więc co to może być ?
wzięłam przed chwilą dupka.
Dziś wstałam wcześniej i zapomniałam zmierzyć tempki, zmierzyłam dopiero po śniadaniu to nie wiem czy troszkę nie jest mylący wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 10:52
hiacynta99 lubi tę wiadomość
-
Myszka-Minnie wrote:Drogie Zielarki: Aga, Weronika - pomozcie!
Czym można plukac gardlo bedac w ciazy? Oprocz wody z sola. Mam slaby kaszel.Jest on suchy i gardlo drapie nie milosiwrnie. Nos tez zapchany.Dodam,ze nie mam zadnych lekarstw. Licze na naturalne sposoby. Musze sie zrechabilitowac, bo od poniedzialu zaczynam urlop dosc dlugi i nie chce,zebym spedzila go pod koldra. -
Myszka-Minnie wrote:A co byscie polecily naturalnego na zbicie gorączki? Paskudna meda sie do mnie przyczepiła i mnie wykancza...grrr
chłodna kąpiel lub prysznic (zakazane jest spryskiwanie ciała lodowatą wodą),
chłodne okłady na czoło,
picie dużej ilości płynów, takich jak soki i zioła (np. herbatki: z malin, czarnego bzu, dzikiej róży; napar z kwiatu lipy działa napotnie i obniża wysoką temperaturę; napój z szklanki wody, łyżeczki startego imbiru, kawałka cynamonu, soku z połowy cytryny i łyżeczki miodu; syrop z cebuli, czosnku i miodu działa przeciwzapalnie i odkażająco),
zażywanie witaminy C,
pozostanie w łóżku, odpoczynek.
-
kis wrote:hej
mnie dziś kłują jajniki, śluz mam rozciągliwy, zabarwiony troszkę krwią no i mam 16dc. Wg gin owu nie ma. więc co to może być ?
wzięłam przed chwilą dupka.
Dziś wstałam wcześniej i zapomniałam zmierzyć tempki, zmierzyłam dopiero po śniadaniu to nie wiem czy troszkę nie jest mylący wynik.kis, aga.just lubią tę wiadomość
-
hej Dziewczyny,
a ja wczoraj byłam u gina i podjęłam decyzję, że w tym cyklu jeszcze naturalnie i nie skorzystamy z inseminacji. Na lewym jajniku mój pęcherzyk od ost wizyty podrósł bo wynosi 17 mm, znowu dostałam zastrzyk na pęknięcie i mam nadzieję, że w niedzielę będzie owulka. Endometrium jak zwykle bardzo cienkie bo 4 mm, ale biorę Vizarsin i estrofem a poźniej luteinę, zobaczymy...
aga.just, weronika86 lubią tę wiadomość
-
weronika86 wrote:moglas poczekac z tym dupkiem do 20dc, bo moze jednak szykowalo sie do owulki? jajeczka potrafia urosnac 1,5mm do 2,5mm dziennie, z tego co pamietam to aga just tez miala miec bezowulacyjny a jest w ciazy
to nie ciążowy miał być bez owu, wcześniejszyale wtedy zaczęłam ostro donga i tak czy siak owu była, właśnie ok 21-22 dc.
Dlatego Kis radziłam, żeby wstrzymała się do tego czasu z dupiem + zaliczyła kolejne usg właśnie ok 20 dc.kis, weronika86 lubią tę wiadomość
-
kis wrote:czyli jak wzięłam dziś dupka to juz przerwać nie da rady? po dupku juz do owu nie doszło by ?
Rzucilam dupka dostalam pregnyl i tak zastanawialam sie czy okres przyjdzie po 4 dniach po dupku czy nie....
Ale nie przyszedl....
Ale nic w tamtym cyklu nie wyniklo.....
Zerknij na moj zeszly cykl i bedziesz wiedziec...kis, weronika86 lubią tę wiadomość
-
aga.just wrote:yyyy super. Stymulacja i pchanie hormonami, kiedy nie wiadomo co siedzi w środku... Naprawdę super.
Poszukaj innego gin lub działaj prywatnie zanim zaczniesz stymulację. I zastanów się czy na pewno od razu chcesz działać z hormonami. Mówię o Clo, bo bromka bierz bez obawweronika86, aga.just lubią tę wiadomość
Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
Starania od czerwca 2013r
17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
01.11.2019r - dwie krechy na teście
19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc) -
weronika86 wrote:szalwia odpada bo zbija prolaktyne! ratuj sie naturalnymi sposobami, moze jakies cukierki?
Możesz napisać o tym coś więcej? W jakiej formie trzeba ją zażywać, ile razy dziennie itp. Bromocorn mam brać dopiero od sierpnia, więc może do tego czasu spróbowałabym tą szałwię
KisSzilva wrote:Ooo, szałwia zbija prolaktynę?? To coś dla mnie
Możesz napisać o tym coś więcej? W jakiej formie trzeba ją zażywać, ile razy dziennie itp. Bromocorn mam brać dopiero od sierpnia, więc może do tego czasu spróbowałabym tą szałwię
musze przestac pic kawe bo znow cholera zaczelam, a jak nie pije to czuje sie 100 razy lepiej...sama sie nie rozumie...przyzwyczajenie....bez kawy po 2-3 dniach czuje sie swietnie, wraca apetyt i po kilku ndiach znow zaczynam ja zlopac...nakopcie mi do dupy
KisSzilva lubi tę wiadomość
-
weronika86 wrote:szlawia na niektore babki dziala nawet mocniej niz bromek, w postaci naparu, herbaty najlapiej, 2 razy dziennie ale tylko przez dwa tygodnie...ja tez sobie zaczne pic teraz, bo mam stresy non stop i cos cyce za bardzo bola wiec pewno prolaktyna skacze mi jak stara k...a
kis wrote:Dora, nie masz aktywnego wykresu, nie dam rady wejść.
Czyli @ wtedy przyszła tak ? A Ty miałaś takie cykle długie ?
ja dupka biorę 1x1 -
weronika86 ja na hsg bylam w anglii za darmo (no chyba ze HyCoSy to cos innego tutaj /)). Trafilam do kliniki nieplodnosci i to bylo jedno z badan ktore mi zaproponowano. Na pewno bedzie trzeba czekac kilka miechow na to ale moze warto sprobowac? Dostalam skierowanie od gp do kliniki po tym jak zabioslam wynik swojego usg z polski z niezlym miesniakiem na zdjeciu i wtedy zrobili mi troche badan. Rozne hormony. HyCoSy i histeroskopie i meza tez zbadali powiedzieli ze wszystko ok i teraz na inseminacje czekamy ale za to trzeba juz bedzia zabulic... Moze warto jakiegos gp pomeczyc zeby dali to skierowanie?