X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • kis Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

mnie dziś kłują jajniki, śluz mam rozciągliwy, zabarwiony troszkę krwią no i mam 16dc. Wg gin owu nie ma. więc co to może być ?
    wzięłam przed chwilą dupka.
    Dziś wstałam wcześniej i zapomniałam zmierzyć tempki, zmierzyłam dopiero po śniadaniu to nie wiem czy troszkę nie jest mylący wynik. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 10:52

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Drogie Zielarki: Aga, Weronika - pomozcie!

Czym można plukac gardlo bedac w ciazy? Oprocz wody z sola. Mam slaby kaszel.Jest on suchy i gardlo drapie nie milosiwrnie. Nos tez zapchany.Dodam,ze nie mam zadnych lekarstw. Licze na naturalne sposoby. Musze sie zrechabilitowac, bo od poniedzialu zaczynam urlop dosc dlugi i nie chce,zebym spedzila go pod koldra.
    szalwia odpada bo zbija prolaktyne! ratuj sie naturalnymi sposobami, moze jakies cukierki?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    można prywatnie w klinikach niepłodności. Ja już się orientowałam i koszt ok 600-900 zł, zależy od kliniki. Poszukaj :)
    w anglii znalazlam w polskiej klinice hsg 490f, jesli sa babki zaintersowane.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    A co byscie polecily naturalnego na zbicie gorączki? Paskudna meda sie do mnie przyczepiła i mnie wykancza...grrr

chłodna kąpiel lub prysznic (zakazane jest spryskiwanie ciała lodowatą wodą),
    chłodne okłady na czoło,
    picie dużej ilości płynów, takich jak soki i zioła (np. herbatki: z malin, czarnego bzu, dzikiej róży; napar z kwiatu lipy działa napotnie i obniża wysoką temperaturę; napój z szklanki wody, łyżeczki startego imbiru, kawałka cynamonu, soku z połowy cytryny i łyżeczki miodu; syrop z cebuli, czosnku i miodu działa przeciwzapalnie i odkażająco),
    zażywanie witaminy C,
    pozostanie w łóżku, odpoczynek.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    hej

mnie dziś kłują jajniki, śluz mam rozciągliwy, zabarwiony troszkę krwią no i mam 16dc. Wg gin owu nie ma. więc co to może być ?
    wzięłam przed chwilą dupka.
    Dziś wstałam wcześniej i zapomniałam zmierzyć tempki, zmierzyłam dopiero po śniadaniu to nie wiem czy troszkę nie jest mylący wynik. :/
    moglas poczekac z tym dupkiem do 20dc, bo moze jednak szykowalo sie do owulki? jajeczka potrafia urosnac 1,5mm do 2,5mm dziennie, z tego co pamietam to aga just tez miala miec bezowulacyjny a jest w ciazy :)

kis, aga.just lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety nie wiedziałam już co zrobić, chyba, że juz jest po wszystkim ? no nic co ma byc to będzie.

• binka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny,
    a ja wczoraj byłam u gina i podjęłam decyzję, że w tym cyklu jeszcze naturalnie i nie skorzystamy z inseminacji. Na lewym jajniku mój pęcherzyk od ost wizyty podrósł bo wynosi 17 mm, znowu dostałam zastrzyk na pęknięcie i mam nadzieję, że w niedzielę będzie owulka. Endometrium jak zwykle bardzo cienkie bo 4 mm, ale biorę Vizarsin i estrofem a poźniej luteinę, zobaczymy...

aga.just, weronika86 lubią tę wiadomość

43c852ca754472e2c71cfc98cf7233e9.png
    07/2012 na zawsze w naszych sercach (*)
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    szalwia odpada bo zbija prolaktyne! ratuj sie naturalnymi sposobami, moze jakies cukierki?

Wera myślę, że płukać spokojnie szałwią można. Zresztą na tym etapie ciąży prl chyba nie jest zbyt ważna i nie musi być wysoka.

• aga.just Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    moglas poczekac z tym dupkiem do 20dc, bo moze jednak szykowalo sie do owulki? jajeczka potrafia urosnac 1,5mm do 2,5mm dziennie, z tego co pamietam to aga just tez miala miec bezowulacyjny a jest w ciazy :)

to nie ciążowy miał być bez owu, wcześniejszy :) ale wtedy zaczęłam ostro donga i tak czy siak owu była, właśnie ok 21-22 dc.
    Dlatego Kis radziłam, żeby wstrzymała się do tego czasu z dupiem + zaliczyła kolejne usg właśnie ok 20 dc.

kis, weronika86 lubią tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Binka a brałaś donga w tym cyklu?

• kis Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli jak wzięłam dziś dupka to juz przerwać nie da rady? po dupku juz do owu nie doszło by ?

• binka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Binka a brałaś donga w tym cyklu?

Nie brałam bo dziewczyny pisały, że byłoby tego za wiele, jak się nie uda to w przyszłym miesiącu wezmę.

43c852ca754472e2c71cfc98cf7233e9.png
    07/2012 na zawsze w naszych sercach (*)
  • Dora88 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    czyli jak wzięłam dziś dupka to juz przerwać nie da rady? po dupku juz do owu nie doszło by ?
    Wiesz ja tez bylam w takiej sytuacji jak ty myslalam.ze owulka byla i pozniej bralam dupka 2x1 tab a jak poszlam do gina w 29 dniu cyklu okazalo sie ze pechol byl juz 3 cm... i tez mialam dylemat bo dupka pralam juz 8 czy 9 dzien. Gin powiedzial ze nie szkodzi mowil ze do 2 tab na dzien nie blokuje ovu ale to zalezy od organuzmu.... i podal mi pregnyl na pekniecie....
    Rzucilam dupka dostalam pregnyl i tak zastanawialam sie czy okres przyjdzie po 4 dniach po dupku czy nie....
    Ale nie przyszedl....
    Ale nic w tamtym cyklu nie wyniklo.....
    Zerknij na moj zeszly cykl i bedziesz wiedziec...

kis, weronika86 lubią tę wiadomość

Kiedyś to się stanie... i się stało.... Kocham
    d5f2d2ef3d.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, nie masz aktywnego wykresu, nie dam rady wejść.
    Czyli @ wtedy przyszła tak ? A Ty miałaś takie cykle długie ?
    ja dupka biorę 1x1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 18:08

• KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    yyyy super. Stymulacja i pchanie hormonami, kiedy nie wiadomo co siedzi w środku... Naprawdę super.
    Poszukaj innego gin lub działaj prywatnie zanim zaczniesz stymulację. I zastanów się czy na pewno od razu chcesz działać z hormonami. Mówię o Clo, bo bromka bierz bez obaw :)
    W przyszłym tygodniu idę do tej drugiej gin, ciekawe co ona powie... Oby była mądrzejsza w tej sprawie!

weronika86, aga.just lubią tę wiadomość

km5sio4p3vm4xhh4.png
    Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
    Starania od czerwca 2013r
    17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
    11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
    01.11.2019r - dwie krechy na teście :D
    19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
    09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc)
  • KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Ooo, szałwia zbija prolaktynę?? To coś dla mnie ;) Możesz napisać o tym coś więcej? W jakiej formie trzeba ją zażywać, ile razy dziennie itp. Bromocorn mam brać dopiero od sierpnia, więc może do tego czasu spróbowałabym tą szałwię :)

km5sio4p3vm4xhh4.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KisSzilva wrote:
    Ooo, szałwia zbija prolaktynę?? To coś dla mnie ;) Możesz napisać o tym coś więcej? W jakiej formie trzeba ją zażywać, ile razy dziennie itp. Bromocorn mam brać dopiero od sierpnia, więc może do tego czasu spróbowałabym tą szałwię :)
    szlawia na niektore babki dziala nawet mocniej niz bromek, w postaci naparu, herbaty najlapiej, 2 razy dziennie ale tylko przez dwa tygodnie...ja tez sobie zaczne pic teraz, bo mam stresy non stop i cos cyce za bardzo bola wiec pewno prolaktyna skacze mi jak stara k...a :D musze przestac pic kawe bo znow cholera zaczelam, a jak nie pije to czuje sie 100 razy lepiej...sama sie nie rozumie...przyzwyczajenie....bez kawy po 2-3 dniach czuje sie swietnie, wraca apetyt i po kilku ndiach znow zaczynam ja zlopac...nakopcie mi do dupy :D

KisSzilva lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    szlawia na niektore babki dziala nawet mocniej niz bromek, w postaci naparu, herbaty najlapiej, 2 razy dziennie ale tylko przez dwa tygodnie...ja tez sobie zaczne pic teraz, bo mam stresy non stop i cos cyce za bardzo bola wiec pewno prolaktyna skacze mi jak stara k...a :D
    A można zacząć ją pić w którymkolwiek dniu cyklu?? Czyli tak: pić 2 razy dziennie przez 2 tygodnie, a potem po jakim czasie znów można?

km5sio4p3vm4xhh4.png
  • Dora88 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    Dora, nie masz aktywnego wykresu, nie dam rady wejść.
    Czyli @ wtedy przyszła tak ? A Ty miałaś takie cykle długie ?
    ja dupka biorę 1x1
    Ja to cykle ciagne takie po 150 dni nawet wiec bez tabli i pregnylu to moge posnic o ovulce. 1tab nic ci nie zaszkodzi jak przerwiesz nie powinnas dostac okresu...

Kiedyś to się stanie... i się stało.... Kocham
    d5f2d2ef3d.png
  • Florka Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 ja na hsg bylam w anglii za darmo (no chyba ze HyCoSy to cos innego tutaj /)). Trafilam do kliniki nieplodnosci i to bylo jedno z badan ktore mi zaproponowano. Na pewno bedzie trzeba czekac kilka miechow na to ale moze warto sprobowac? Dostalam skierowanie od gp do kliniki po tym jak zabioslam wynik swojego usg z polski z niezlym miesniakiem na zdjeciu i wtedy zrobili mi troche badan. Rozne hormony. HyCoSy i histeroskopie i meza tez zbadali powiedzieli ze wszystko ok i teraz na inseminacje czekamy ale za to trzeba juz bedzia zabulic... Moze warto jakiegos gp pomeczyc zeby dali to skierowanie?

http://ovufriend.pl/graph/57aef9fd1fb9096d9105e0590a2805a6
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ