WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
aga.just wrote:Kis może to być np. plamienie owulacyjne, może to być od torbieli. Z nadżerką nie miałam co czynienia, więc nie wiem. Nie chcę wprowadzać Cię w błąd. Ale stawiałabym na owu skoro to TEN czas
tylko moja tempka nie wskazuje, że była owulacja .
(wykres w podpisie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 08:34
-
aga.just wrote:zioła na II fazę piję się właśnie tak jak napisałaś - po owu do @. Jak już jesteś po owu możesz zacząć kilka dni później.
Zioła Na I fazę po @ do owu
Zioła Sroki można łączyć z dongiem
ale Sroki + zioła na I/II fazę + dong to już za dużo
Albo Sroka abo zioła I/II faza. Osobiście polecam Srokę.
Aga chciałam ci podziękować za zainteresowanie moim problemem i poradach.
3 cykle w z ziołami O.Sroki i jeden z dongiem jest tym szczęśliwym
Pozdrawiam wszystkie zielary!weronika86, kis, aga.just lubią tę wiadomość
-
hiacynta99 wrote:Witam księżniczki zaczynam nowy cykl przed chwila@ przyszła. Chyba ze to plamienie bo nie wiele tego hmm będę obserwować
SunSun lubi tę wiadomość
-
kis wrote:tylko moja tempka nie wskazuje, że była owulacja .
(wykres w podpisie) -
weronika86 wrote:sunsun gratulacje kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Donga brałam zaraz po skończonym plamieniu rano ok dwie tabletki i popołudniu o 15 jedną.Ziółka bardzo reguralnie -codziennie-przed snem.Do tego kwas foliowy i witaminę B6 i B12-w przeszłości miałam jej niedobory.Aha i acard w drugiej fazie cyklu:)kis lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny:) Chyba u mnie też dong działa Przynajmniej objawy są: w drugim dzień z dongiem śluz zaczął się zmieniać, pobolewały jajniki, dziś trzeci dzień, śluz coraz bardziej płodny, ładnie rozciagliwy, choć jeszcze białawy, ale kolor przed owulką jeszcze sie zmieni jak zwykle to bywa, szyjka również od wczoraj miękka, uniesiona wysoko, otwarta (po tym HSG nie zamknieła mi sie całkowicie w tym cyklu, lekko przymknięła a teraz znów się otwiera). Przy CLO śluz miałam taki wodnisty strasznie a teraz widzę, ze znów wraca do normy, co mnie cieszy Jutro USG, ciekawe czy jakiś pęcherzyk dominujący się pojawi, bo teraz niby kolej na prawy jajnik, który sie obijał do tej pory. Może Dong na niego podziała w końcu.
SunSun, gratulacje !!!!
kis, Pomyślałam identycznie jak weronika, więc głowa do góry i czekaj na skokSunSun, weronika86, kis lubią tę wiadomość
-
ewwiel wrote:Cześć dziewczyny:) Chyba u mnie też dong działa Przynajmniej objawy są: w drugim dzień z dongiem śluz zaczął się zmieniać, pobolewały jajniki, dziś trzeci dzień, śluz coraz bardziej płodny, ładnie rozciagliwy, choć jeszcze białawy, ale kolor przed owulką jeszcze sie zmieni jak zwykle to bywa, szyjka również od wczoraj miękka, uniesiona wysoko, otwarta (po tym HSG nie zamknieła mi sie całkowicie w tym cyklu, lekko przymknięła a teraz znów się otwiera). Przy CLO śluz miałam taki wodnisty strasznie a teraz widzę, ze znów wraca do normy, co mnie cieszy Jutro USG, ciekawe czy jakiś pęcherzyk dominujący się pojawi, bo teraz niby kolej na prawy jajnik, który sie obijał do tej pory. Może Dong na niego podziała w końcu.
SunSun, gratulacje !!!!
kis, Pomyślałam identycznie jak weronika, więc głowa do góry i czekaj na skokewwiel lubi tę wiadomość
-
weronika86 wrote:uwazaj przy tym dongowym sluzie bo 2 owulki mialam przy wlasnie takim, nie zrobil sie calkowicie przezroczysty. Dopiero w tym cyklu byl piekny rozciagliwy i przezroczysty. serducha
Dzięki za info Choć chyba trochę szybko by było jak na owulkę, dziś dopiero 3 dzień donga, biore na razie 2 tabl dziennie i ciągle się waham czy po 4 dniach przestać czy ciągnąć do owulki po 1 tabl jeszcze. Na razie 12dc i juz nie mogę doczekać się jutra i usg czy cos się na owu szykuje
kis, myślę, że usg nie zaszkodzi w żaden sposób. Ja mam takie w każdym cyklu, żeby potwierdzić czy owulacja wogóle była. Gdyby to mogło zaszkodzić w zapłodnieniu, to myślę, ze lekarz by mi go nie robił.kis lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Fajnie słyszeć dobre nowiny! Ja niestety dzisiaj usłyszałam nieco kiepskie... Jestem w drugim cyklu z dongiem i ziołami sroki i miałam wrażenie ze ten cykl jakiś dziwny taki: temp strasznie niska, sluzu rozciagliwego jak na lekarstwo (ostatnie trzy cykle był naprawdę super po wiesiolku), szyjka macicy zamknięta. Dwa dni temu miałam pozytywny test ovu a potem już dwa negatywy. Normalnie mam bardzo bolesne owulacje i wczoraj mi się zaczęły a dzisiaj wszystko przeszło. No i wybrałam się dzisiaj na usg do polskiej gin (14 dc) a ona mi mówi ze mojego endometrium praktycznie nie ma, sluzu wogole i szyjka zamknięta. Jakiś plyn mi się zebrał w zatoce Douglasa a do tego torbiele. Kilka pęcherzyków ale brak dominującego za to mój mięśniak urósł o kolejne dwa cm!!! Teraz ma bydlak już 7cm i wyglada na to ze sama go utuczylam na dongu chcąc poprawić swoje endometrium Czy któraś z was ma jakaś wiedzę na temat mięśniaków? Mi w angielskiej klinice powiedzieli ze ponieważ nie ma go wewnątrz macicy to on w ogóle nie stanowi problemu i trzeba go zignorować a dzisiaj ta lekarka stwierdziła ze bez usunięcia prawdopodobnie nic z tego nie będzie. Jestem skołowana i załamana tym ze sama sobie mogłam zaszkodzić
-
nick nieaktualny
-
SUN cieszę się bardzo, bardzo, bardzo!!!!!!!!!!!! Gratulację
Własnie dla takich chwil i wiadomości ciągle siędze na różowej, a nie na fioletowej stronie
KIS idź, nic a nic Ci się nie uszkodzi
a z owu poczekaj, może nic nie stracone i temp jutro/pojutrze skoczy.
FLORKA płyn w zatoce Daglasa może po owulce? nie brała tego gin pod uwagę????Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 22:07
SunSun, kis lubią tę wiadomość
-
Natka098 wrote:Dziewczynki przyszła @ mam pytanko, jak brać Donga to znaczy ile tabletek dziennie, wiem ze od zaprzestania krwawienia aż do owulacji, tylko że 16 dc mam zacząć brać orgamentil, mam go zacząć brać czy czekać do skoku, mam mieć 2 cykle z tym orgamintelem aby wyrównać cykle a później mamy działać w kierunku ciąży, ale chciałabym te 2 cykle tak do końca nie stracić. I sama już nie wiem
1-2 tabsy donga od końca @ do skoku -
aga.just cos tam wspomniala ze to moglo byc poowulacyjne albo jakies zapalenie ale wyglada na to ze ja w tym miesiacu ovu nie mialam... (chociaz bole byly, tempka sie nie podniosla). Martwi mnie ten cholerny miesniak ktory rosnie jak szalony. Postanowilam odstawic wszystkio lekoziola. Za tydzien jade do Polski i zrobie tyle badan ile sie da...
a tak przy okazji, czy ktos slyszal opinie o prof. Baranowskim (chyba glownie w wawie na Szeserow przyjmuje) -
Hej dziewczyny! I jestem kolejną z kiepskimi wieściami. Wczoraj miałam pozytywne nastawienie a dziś odmiana o 180 st. Byłam u gina, pecherzyków nie widać (zwykle od 11 dc już cos się działo a dziś mam 13dc). Szyjka typowo "owulkowa", sluz rozciagliwy na ok 4-5 cm, przezroczysty ale z białymi grudkami. Wg gina na owulację się nie zanosi. Donga brałam 2x1 tabl i teraz myśle co dalej... Jest sens brac? teraz kolejka na prawy jajnik, który od marca (od marca mam monitoringi) nie owulkował wcale. Lekarz przepisał mi Metformax, nie wiem czy moge to brac z dongiem? bo chyba z ziółkami ojca sroki nie powinno to kolodowac?
hiacynta99 wracaj szybko do zdrowiahiacynta99 lubi tę wiadomość
-
Witam się dziewczyny:)
dużo przeczytałam waszego wątku:) i zainspirowana Waszymi dobrymi opiniami ostatnio zakupiłam donga i czekam aż zakończy się mój beznadziejny cykl:) liczyłam na dużo w cyklu z clo a tu kicha:/ ogólnie mam długie cykle, pcos także kolorowo nie jest, zobaczymy co zdziała ten dong:)
to nasz szczęśliwy cykl! nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
FLORKA z sob/niedz masz skok o 0.2 stopnia, dziś temp ignorowana, więc czekam na jutrzejszą temp
EWWIEL jakie wymiary miały pęcherzyki? Był jakiś największy z najmniejszych?
Donga mozesz z Metformax. Ja bym jeszcze walczyła z dongiem i wzięla większą dawkę. I wtedy ok 20 dc znów monitoring, tak jak radziłam Kis.
ASIEK a co łykasz dodatkowo? Pijesz inofolic? Badałaś prl?ewwiel, Florka lubią tę wiadomość