X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    KisSzilva szczepionki się robi około 14 roku życia, zapytaj mamy czy pamięta czy miałaś taką szczepionkę, jeśli tak to możesz zrobić sobie tylko badanie krwi na przeciwciała, jak wyjdzie ok, to nie musisz się szczepić
    Musiałabym się przełamać i powiedzieć mamie o problemach z zajściem, a nie chcę tego na razie robić... A jeśli byłam szczepiona, to czy powtórne szczepienie jakoś zaszkodzi?

km5sio4p3vm4xhh4.png
    Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
    Starania od czerwca 2013r
    17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
    11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
    01.11.2019r - dwie krechy na teście :D
    19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
    09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc)
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    podaj wyniki :)

aga.just oto wyniki:)
    TSH 1,29
    badanie było robione bodajże w 28dc ale ja mam zwichrowane jak widać od 30 do nawet 72dni to mój rekord:/
    prolaktyna 8,62 norma 4.79-23.30
    progesteron 0,8
    testosteron 0,63 norma 0,048-0,481 takze zawyżony:/

właśnie na testosteron wyczytałam że warto pić ocet jabłkowy, mam całą butelke w lodówce, dostałam od mamy to teraz się przyda :) i kupie jeszcze zioło lukrecji zobaczymy co z tego wyjdzie:)

aga.just lubi tę wiadomość

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KisSzilva wrote:
    Musiałabym się przełamać i powiedzieć mamie o problemach z zajściem, a nie chcę tego na razie robić... A jeśli byłam szczepiona, to czy powtórne szczepienie jakoś zaszkodzi?

Zaszkodzić chyba nie powinno, ale zrób sobie badanie krwi na przeciwciała, koszt około 20zł, nie pamiętam dokładnie i wtedy będziesz wiedziała czy się szczepić czy nie, jak będzie ich dużo to nie musisz.

Z którego rocznika jesteś? Bo o ile dobrze pamiętam obowiązek szczepień był od rocznika dzieci 86 chyba jakoś tak.

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a stosowała któraś z Was kiedys młody zielony jęczmień?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KisSzilva wrote:
    hiacynta99, rozmawiałam kiedyś z jedną dziewczyną i ona mówiła, że ją trochę bolało - tylko nie wiem, czy chodziło jej o ból w trakcie zabiegu czy może już po, bo nie dopytałam. A skoro to jest narkoza ogólna, to wychodzi się tego samego dnia do domu czy nie? Póki co to nie mam możliwości jechać 400km do placówki, do której chodziłam jako młoda osoba :( Więc pewnie pozostanie mi się jednak zaszczepić...
    Na drugi dzień jak będzie ok w sumie 3 dni jesteś w szpitalu

• KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Zaszkodzić chyba nie powinno, ale zrób sobie badanie krwi na przeciwciała, koszt około 20zł, nie pamiętam dokładnie i wtedy będziesz wiedziała czy się szczepić czy nie, jak będzie ich dużo to nie musisz.

Z którego rocznika jesteś? Bo o ile dobrze pamiętam obowiązek szczepień był od rocznika dzieci 86 chyba jakoś tak.
    Dostałam skierowanie na badanie antygenu HBS - to są te przeciwciała?
    Jestem rocznik 85 :D

km5sio4p3vm4xhh4.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KisSzilva wrote:
    Dziewczyny, jest u mnie szansa na laparoskopię! :D Byłam dziś u innej gin i jak jej powiedziałam, że "mój" lekarz chce mnie stymulować Clo bez sprawdzenia drożności jajowodów, to go wyśmiała. Powiedziała, że teraz takiego typowego HSG się nie robi, tylko właśnie laparoskopię. Dała mi skierowanie na zbadanie antygenów HBS i jak będzie ujemny, to szczepienie przeciwko żółtaczce i skierowanie na laparo. Tylko teraz pytanie do Was dziewczyny, które miały ten zabieg - czy Wy też szczepiłyście się przeciwko żółtaczce?? A jeśli tak, to ile kosztuje taka szczepionka?

BRAWO!!! Trzymaj się tej gin bo widać na kilometr, że mądra babka!! Super!

KisSzilva lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dokładnie to :D

• aga.just Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek wyglądają faktycznie ładnie wyniki :)
    Lukrecja i ocet to jest to, super! :)

• KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just - no fakt, ta ginka wydaje się naprawdę "konkretna" :) Szkoda tylko, że przyjmuje niestety tylko 2 razy w tygodniu i są do niej straszne kolejki i ciężko się zapisać. Mnie wcisnęła jakoś na piątek, mam przyjść z wynikiem tego antygenu HBS i ustalimy termin laparo :)

km5sio4p3vm4xhh4.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też przyjmuje 2 x w tyg i spokojnie udawało się biegać na monitoring i wszystko spr

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KisSzilva wrote:
    aga.just - no fakt, ta ginka wydaje się naprawdę "konkretna" :) Szkoda tylko, że przyjmuje niestety tylko 2 razy w tygodniu i są do niej straszne kolejki i ciężko się zapisać. Mnie wcisnęła jakoś na piątek, mam przyjść z wynikiem tego antygenu HBS i ustalimy termin laparo :)

Mam podobnie, mój lekarz też tylko 2 razy w tyg przyjmuje i kolejki na miesiac do przodu, ale jakoś zawsze udaje sie mi wciasnąć jak powiem, że w tym dniu lekarz kazał przyjść.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • binka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od ok 5 dni mam bóle menstruacyjne, a jestem dopiero ok 3 dni po owulacji-nigdy tak nie miałam, czy może to być efektem picia ziół Sroki? biorę jeszcze dodatkowo Vizarsin, może któraś z Was tak miała?

Pozdrawiam

43c852ca754472e2c71cfc98cf7233e9.png
    07/2012 na zawsze w naszych sercach (*)
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka raczej nie powinna nic zaszkodzić, więc to wg mnie nie od tego ból.
    A ten Vizarsin to co to?

• kis Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś dalej plamię, wkurza mnie to, ale to chyba nie przez zioła? Piję je cały cykl, postanowiłam tak bo owu i tak chyba nie było wiec ,moze cos wyreguluja

hiacynta, jak tam zdrówko ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 14:26

• binka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Sroka raczej nie powinna nic zaszkodzić, więc to wg mnie nie od tego ból.
    A ten Vizarsin to co to?

To coś w stylu Viagry :)dla mężczyzn, ale jest także stosowany aby poprawić endometrium.

43c852ca754472e2c71cfc98cf7233e9.png
    07/2012 na zawsze w naszych sercach (*)
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kis może skocz do gina niech zerknie na te plamienia, bo to ciut niepokojące.

• kis Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga, najbliższą wizytę mam u nowego gin w sobotę

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny nadal jestem na antybiotyku gorączką już zbita ale gardło nadal zainfekowane śpię całymi dniami dziś od pray dni wreszcie poszłam się wykąpać i tyle śluzu rozciągliwego zauważyłam że SZOK !!!!! w życiu tyle nie miałam- szyjka też miekka ale jeszcze nie na max otwarta a jestem w 5 dc hmm nie biore doga ani ziół bo nie ma sensu przed laparoskopią nonie ??? jak bede po to wtedy zaczne
    :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(:(:( dzwoniłam do Gin,, odsunęli mnie od laparoskopii w tym miesiącu :( szkoda
    już od dziś wracam na stare śmieci czyli dong wiesiołek i zioła :P

A co tam pyszne były :P

może w tym cyklu będę mieć szczęście

jak to Grzegorz Sroka powiedział że w miesiącu którym się urodziłam mam największe szanse na zajście :P 26 Lipiec stuknie 27 lat Trzymajcie kciuki jak i ja za was trzymam ::::*

‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ