X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    mam wyniki nasienia,nic z tego nie czaje,nie ma tez czegosc takiego jak prawidlowa liczba plemnikow:(
    A co masz podane na wyniku?

km5sio4p3vm4xhh4.png
    Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
    Starania od czerwca 2013r
    17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
    11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
    01.11.2019r - dwie krechy na teście :D
    19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
    09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc)
  • olencja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duzo rzeczy :/

Liczba plemników w 1 ml 74.10 - mln/ml > 15.00
    Plemniki o szybkim ruchu postępowym (VSL>11um/s,
    VAP>25um/s)
    39 - % -
    Plemniki o wolnym ruchu postępowym (VSL>11um/s,
    25>VAP>5um/s)
    5 - % -
    Suma plemników o ruchu postępowym 44 - % > 32
    Plemniki o ruchu niepostępowym (VSL<11um/s lub
    VAP<5um/s)
    9 - % _
    Plemniki nieruchome (VSL=0um/s, VAP=0 um/s) 46 - % _
    Średnia prędkość przeciętnego toru (VAP) 57.1 - um/s > 34
    Średnia prędkość ruchu postępowego (VSL) 49.7 - um/s > 27
    Średnia prędkość względem zarejestrowanego toru
    (VCL)
    93.1 - um/s > 46
    Średnia amplituda bocznych odchyleń główki
    plemnika (ALH)
    3.8 - um 3.1 - 4.5
    Średnia częstotliwość bocznych odchyleń główki
    plemnika (BCF)
    32.5 - Hz > 10.5
    Prostoliniowość (STR) 85.0 - % > 74
    Liniowość ruchu (LIN) 53.0 % > 54
    Średni współczynnik kształtu główki (Elongation) 62 % 67 - 79
    Czas trwania abstynencji 5 - dzień 2 - 7
    Czas upłynnienia 45 - min do 60
    Sposób upłynnienia samoistne - samoistne
    Barwa mleczna - szarobiała - mleczna
    Zapach swoisty - swoisty
    Objętość ejakulatu 3.00 - ml > 1.50
    Odczyn (pH) 7.4 - > 7.2
    Liczba plemników w ejakulacie 222.30 - mln > 39.00
    Liczba komórek okrągłych 1.00 - mln/ml < 5.00
    Plemniki żywe 77 - % > 58
    Plemniki martwe 23 - % -
    Test hypoosmotyczny (HOS) 75 - % > 58

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 20:44

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bez sensu ze nie ma w tym badaniu morfologii,a maz pytal pania czy mozna jeszcze jakies badanie zrobic... naciagacze pieprzeni....

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wygląda że dobrze jest, napisz może w dziale męskie sprawy, tam są ekspertki w tym temacie.

• olencja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    olencja wygląda że dobrze jest, napisz może w dziale męskie sprawy, tam są ekspertki w tym temacie.
    dzięki,sprobuję,może ktoś mi powie czy jest cos niepokojacego

u5cvp2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja najlepiej jak lekarz zinterpretuje wyniki. Ale według mnie to odchylenia mieszczą się w normach i 77% żywych to też jest ok.

A czy twój chłop łyka jakieś witaminki i magnez?

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Olencja najlepiej jak lekarz zinterpretuje wyniki. Ale według mnie to odchylenia mieszczą się w normach i 77% żywych to też jest ok.

A czy twój chłop łyka jakieś witaminki i magnez?
    jak tylko bedzie mial chwile to wedruje do androloga
    nie lyka za bardzo bo zapomina ciagle o tym- pracuje caly tydzien w delegacji i nie moge go upilnowac....

u5cvp2.png
  • KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    bez sensu ze nie ma w tym badaniu morfologii,a maz pytal pania czy mozna jeszcze jakies badanie zrobic... naciagacze pieprzeni....
    Mnie też się wydaje, że nie jest źle, a nawet powiedziałabym, że jest dobrze ;)

km5sio4p3vm4xhh4.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KisSzilva wrote:
    Mnie też się wydaje, że nie jest źle, a nawet powiedziałabym, że jest dobrze ;)
    jeszcze jakby zaczal o siebie dbac i mial normalna prace a nie 14h na dobe to by piecioraczki machnal za 1 zamachem ;)

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale wniosek z tego taki,ze to ja jestem zepsuta:( i sie ze mna rozwiedzie ;(((

u5cvp2.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja chcesz kopniaka w dupsko, nawet tak nie myśl. Jutro tu zajrzę i pogadamy, no chyba, że cos u mnie pokrzyżuje plany wejścia tutaj.
    Spokojnej nocki

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok jeju :(

u5cvp2.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    no ale wniosek z tego taki,ze to ja jestem zepsuta:( i sie ze mna rozwiedzie ;(((

Co ty bredzisz, jakie rozwiedzie. Jak kocha to pokonacie to wszystko razem. Jak każda z Nas tutaj walczy z Tym wszystkim żeby się udało i też musimy mieć wsparcie w drugiej połówce.
    Ale ja widzę, że Ty jesteś Tym wszystkim zdołowana, co jest ? Który masz dc, że piszesz ze nic nie czujesz? Ile się staracie ?
    Kochana więcej wiary :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 22:34

• KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja, bo i ode mnie kopa w dupsko dostaniesz! Nie wolno Ci tak myśleć! Zamiast się cieszyć, że żołnierzyki Twojego męża są OK, to Ty takie czarne scenariusze piszesz! Ajjj, dziewczyno, nie wolno tak!

km5sio4p3vm4xhh4.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja słońce. Te czarne chmurzyska sobie pójdą. Jesteś wspaniała, bo działasz jak należy. Diagnozujesz się i diagnozujesz swojego partnera a to świadczy dużej odwadze i dojrzałości. Gdyby Twojemu partnerowi nie zależało to poszedłby na badania? Po co w sumie, co?
    Kochana obiecałam, że wejdę to zajrzałam.
    Teraz muszę wyjechać na troszkę ale zajrzę później i mam nadzieję, że wstaniesz w lepszym nastroju, czego Ci bardzo życzę. Każda z nas tu przeżywa swoją drogę do macierzyństwa i z czasem każda się wycisza i zaczyna myśleć na chłodno. Troszkę to okrutne ale im dłuższa droga tym więcej doświadczeń.

Nie zakładaj, że jesteś zepsuta, może coś tam nie zatrybia w hormonach albo coś innego a może zwyczajnie brakuje chwilowo szczęścia. Poczytam może gdzieś Twoją historię kochana? Fakt, że mało tu zaglądam ale chyba powrócę do szeregów :-) Wielkie buziory dziewczyny i miłego dnia!

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestescie kochane:***
    kis: staramy sie dopiero 6 cykl, mam 16dc,owu zawsze 13-14 dnia,wiec tym razem przeszla bez eha,zawsze cos czulam a teraz nic.. jestem zdolowana troszke bo nie sadzilam ze zajscie w ciaze jest takie trudne,a najabrdziej wkurza mnie to ze z mezem widze sie tylko w likendy... nie wiem jak kiedykolwiek zajdziemy,to jakas porazka....

kisszilva: zolnierzyki moze i dobre ale nie wiem czy nie niepelnosprawne ;) bo morfologii nie bylo:( co za dziady... a maz pytal czy na pewno na 1 raz nie da sie nic wiecej zbadac

jeju:wiem,ze zalezy nam na tym dziecku,a moj maz bez wahania poszedl sie zbadac-jest naprawde dojrzalym facetem,az mnie to wzruszylo:(
    widze ze nasza droga tez bedzie ciezka tym bardziej ze nie mamy mozliwosci zawsze serduszkowac w okolicach owulacji,czesto musimy nastrzelac na zapas przed owu,i z tego widac ze nie starcza kijankom zywotnosci
    poza tym, jedej jajnik mam pco, hormony rozchwiane,prawie niewidoczne miesiaczki...
    nie opisuja nigdzie mojej drogi bo chcialabym wogole o tym nie myslec i tak jak wiekszosc dziewczyn poprostu pewnego dnia zdziwic sie czemu nie ma @

takze tak to wyglada..staram sie myslec pozytywnie,nawet wmowilam sobie ze teraz ciaza mi nie na reke bo zmienilam prace,ale podswiadomosc robi swoje...
    dodam jeszcze ze jak maz wraca z delegacji to zasypia na stojaco i nie mam serca zmuszac go do stania na bacznosc.... dlatego to tak u nas wyglada,ze oboje by chcialo ale czas nie ten...
    dziekuje ze jestescie tu :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 08:49

u5cvp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Dziewczyny jestescie kochane:***
    kis: staramy sie dopiero 6 cykl, mam 16dc,owu zawsze 13-14 dnia,wiec tym razem przeszla bez eha,zawsze cos czulam a teraz nic.. jestem zdolowana troszke bo nie sadzilam ze zajscie w ciaze jest takie trudne,a najabrdziej wkurza mnie to ze z mezem widze sie tylko w likendy... nie wiem jak kiedykolwiek zajdziemy,to jakas porazka....

kisszilva: zolnierzyki moze i dobre ale nie wiem czy nie niepelnosprawne ;) bo morfologii nie bylo:( co za dziady... a maz pytal czy na pewno na 1 raz nie da sie nic wiecej zbadac

jeju:wiem,ze zalezy nam na tym dziecku,a moj maz bez wahania poszedl sie zbadac-jest naprawde dojrzalym facetem,az mnie to wzruszylo:(
    widze ze nasza droga tez bedzie ciezka tym bardziej ze nie mamy mozliwosci zawsze serduszkowac w okolicach owulacji,czesto musimy nastrzelac na zapas przed owu,i z tego widac ze nie starcza kijankom zywotnosci
    poza tym, jedej jajnik mam pco, hormony rozchwiane,prawie niewidoczne miesiaczki...
    nie opisuja nigdzie mojej drogi bo chcialabym wogole o tym nie myslec i tak jak wiekszosc dziewczyn poprostu pewnego dnia zdziwic sie czemu nie ma @

takze tak to wyglada..staram sie myslec pozytywnie,nawet wmowilam sobie ze teraz ciaza mi nie na reke bo zmienilam prace,ale podswiadomosc robi swoje...
    dodam jeszcze ze jak maz wraca z delegacji to zasypia na stojaco i nie mam serca zmuszac go do stania na bacznosc.... dlatego to tak u nas wyglada,ze oboje by chcialo ale czas nie ten...
    dziekuje ze jestescie tu :*
    Nie wiem czy to cie pocieszy, ale może chociaż troszkę - mój mąż wraca co drugi weekend. Staramy sie od maja 2013. Miałam za niski progesteron. Teraz juz mi trochę podskoczyl, ale za to kolejne odkrycie to guz na tarczycy i podejrzenie pco. Teraz czekają mnie badania w tym kierunku i punkcja. Ale trzeba to przeżyć. Cud nowego życia i mile wspomnienia pierwszej ciąży napędzają do działania. Ale z kazda @ jak kazda z was przezywam załamania i ryczę. Trzeba jednak sie pozbierać i walczyć dalej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 09:02

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Nie wiem czy to cie pocieszy, ale może chociaż troszkę - mój mąż wraca co drugi weekend. Staramy sie od maja 2013. Miałam za niski progesteron. Teraz juz mi trochę podskoczyl, ale za to kolejne odkrycie to guz na tarczycy i podejrzenie pco. Teraz czekają mnie badania w tym kierunku i punkcja. Ale trzeba to przeżyć. Cud nowego życia i mile wspomnienia pierwszej ciąży napędzają do działania. Ale z kazda @ jak kazda z was przezywam załamania i ryczę. Trzeba jednak sie pozbierać i walczyć dalej :-)
    wiem,ze nie jestem sama w takie j sytuacji:* a;e swoje lata juz mam i wcale nie napawa mnie optymizmem to,ze przeciez nawet KOzuchowska wreszcie zaszla!tylko ze ja nie chce byc babcia swojego dziecka....

u5cvp2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    wiem,ze nie jestem sama w takie j sytuacji:* a;e swoje lata juz mam i wcale nie napawa mnie optymizmem to,ze przeciez nawet KOzuchowska wreszcie zaszla!tylko ze ja nie chce byc babcia swojego dziecka....

Kożuchowska z tego co wiem to opierała sie na na naprotechnologii

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Rozumiem Cie kochana. Tez zaluje ze wcześniej nie zdecydowałam się na ciążę. Czekałam aż stworzymy dobre warunki materialne a teraz jest ciężko... W pierwsza ciążę zaszłam mając 21 lat, poszlo szybko, niespodziewanie. Ludzie mówią ciesz się ze masz chociaż jedno. A ja zawsze chciałam miec gromadkę. Kocham dzieci, nawet wyksztalcenie mam zwiazane z dziecmi... a pracy w moim zawodzie brak...

just90 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ