X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kis a który dzień już łykasz donga? I przypomnij w jakiej dawce?

• KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Weronika pytanko szczególnie do Was - dopiero dziś odebrałam od kuzynki luteinę. Dziś mam 20 dc i nie wiem, czy mogę ją zacząć brać dziś? Czy lepiej poczekać do kolejnego cyklu? I ewentualnie jak długo ją brać i w jakiej dawce? (przyp., że chodzi o przyspieszenie wchłonięcia się cysty)

km5sio4p3vm4xhh4.png
    Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
    Starania od czerwca 2013r
    17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
    11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
    01.11.2019r - dwie krechy na teście :D
    19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
    09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc)
  • kis Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga, od 6dc zaczęłam łykać donga wzięłam 2x1 a od 7dc już 2x2 do dzisiaj . czyli donga biorę 14 dzień
    dzis mam 19dc
    a i przy okazji co z ziołami ojca sroki pić jeszcze ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 14:25

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zamówiłam Donga, do środy powinien być bo będę w aptece odbierać a za chwilę wybieram się do zielarskiego po składniki na srokę 3. Tylko burza się zbliża :P, a ja miałam dzisiaj mieć @ i nie ma (ale to niestety nie ciąża).

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Najlepszy olej lniany budwigowy - http://www.olej-budwigowy.info/

A jak się go pije ile razy na dzien i od kiedy czy od 1 dc do owulacji czy można pić cały cykl ?

• aga.just Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KisSzilva wrote:
    Aga, Weronika pytanko szczególnie do Was - dopiero dziś odebrałam od kuzynki luteinę. Dziś mam 20 dc i nie wiem, czy mogę ją zacząć brać dziś? Czy lepiej poczekać do kolejnego cyklu? I ewentualnie jak długo ją brać i w jakiej dawce? (przyp., że chodzi o przyspieszenie wchłonięcia się cysty)

możesz brać od dziś 2 x 1 chociaż przez 5-7 dni. Zazwyczaj bierze się 2x1 przez 10 dni.

KisSzilva lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    aga, od 6dc zaczęłam łykać donga wzięłam 2x1 a od 7dc już 2x2 do dzisiaj . czyli donga biorę 14 dzień
    dzis mam 19dc
    a i przy okazji co z ziołami ojca sroki pić jeszcze ?

Kis a byłaś na monitoringu? Masz możliwość spr co tam siedzi w środku? To by duuużo pomogło i byłoby bezpieczniejsze dla Ciebie.
    Ja chyba bym brała jeszcze kilka dni - max do 23/25 dc i wtedy odstawiła.
    Kis a Ty masz problem z prl, tak? Sorry, że tak pytam w kółko o to samo, ale już nie ogarniam co z czym ma problem :)

Ja brałam donga + srokę + cały zestaw witamin i nic więcej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 16:18

• aga.just Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    A jak się go pije ile razy na dzien i od kiedy czy od 1 dc do owulacji czy można pić cały cykl ?

Budwigowy jest ogólnie b. zdrowy. Wydaje mi się, że można cały cykl. Dawkowanie będziesz miała na butelce.

• aga.just Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu strasznie długie te Twoje cykle..... PCOS? Robiłaś badania?

• kis Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Kis a byłaś na monitoringu? Masz możliwość spr co tam siedzi w środku? To by duuużo pomogło i byłoby bezpieczniejsze dla Ciebie.
    Ja chyba bym brała jeszcze kilka dni - max do 23/25 dc i wtedy odstawiła.
    Kis a Ty masz problem z prl, tak? Sorry, że tak pytam w kółko o to samo, ale już nie ogarniam co z czym ma problem :)

Ja brałam donga + srokę + cały zestaw witamin i nic więcej

nie to nie ja mam problem z prl, może ta druga kis :D
    no na razie monitoring odpuściłam w tym cyklu i nie chcę już iść właśnie dlatego mierzę tą tempkę . To najwyżej zrobię jak mówisz .
    A jak do jutra wezmę ostatni wiesiołek i siemię to będzie okej ? czy wszystko razem odstawić i zioła i to na śluz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 16:22

• aga.just Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    nie to nie ja mam problem z prl, może ta druga kis :D
    no na razie monitoring odpuściłam w tym cyklu i nie chcę już iść właśnie dlatego mierzę tą tempkę . To najwyżej zrobię jak mówisz .
    A jak do jutra wezmę ostatni wiesiołek i siemię to będzie okej ? czy wszystko razem odstawić i zioła i to na śluz

macie z KisSzivia tak podobne nicki, że się ciągle mylę 035.gif proszę o wybaczenie :D

Wiesiołek możesz brać tak długo jak donga.
    A Srokę piję się cały cykl.

kis, KisSzilva lubią tę wiadomość

• kis Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga, dzięki stokrotne za odpowiedzi :) W razie czego będę pytać jak coś się by działo ;)

aga.just lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Budwigowy jest ogólnie b. zdrowy. Wydaje mi się, że można cały cykl. Dawkowanie będziesz miała na butelce.

A jeszcze chciałąm zapytać czy moge łykać dodatkowo olejek z wiesiołka i casatgnus ? do tego jeszcze biore mała dawke euthyroxu i htz na 3 miesiące chodzi o to czy moge to razem łączyć ?

• Dora88 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    A jeszcze chciałąm zapytać czy moge łykać dodatkowo olejek z wiesiołka i casatgnus ? do tego jeszcze biore mała dawke euthyroxu i htz na 3 miesiące chodzi o to czy moge to razem łączyć ?
    A do czego sluzy lek htz.....?

Kiedyś to się stanie... i się stało.... Kocham
    d5f2d2ef3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest hormonalna terapia zastępcza cyclo progynova mam przepisaną na poł roku,żeby uregulować@.

• kis Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też miałam progynovę, jak mi @ zanikła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 18:02

• aga.just Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:

można

Casta brałaś wcześniej? Bo różne są o nim opinie i czasem może namieszać.
    Jak coś mam do odsprzedania casta, całe opakowanie. Kupiłam, ale ostatecznie nie brałam.

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Miu strasznie długie te Twoje cykle..... PCOS? Robiłaś badania?
    Hej tak, mam PCOS, niedoczynność tarczycy i za wysoką prolaktynę.
    Właśnie się jakieś plamienie pojawiło lekkie, więc może @ przyjdzie jutro. Tylko sklep z ziołami mi zlikwidowali, więc poza rumiankiem nie mam nic na mieszankę. Mam nadzieję, że jutro dostanę gdzieś resztę! :[

A o co chodzi z za wysoką prolaktyną? Dostaję na nią dostinex 1/2tabl raz na tydzień. Wiem, że zioła Ojca Sroki 3 mogą ją jeszcze trochę zbijać a cyclo-progynovę dostałam tylko jedną (więc mój lekarz to sobie jaja robi a nie chce mi cyklu uregulować ;[)

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu wrzuć wyniki jak masz

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aga.just - wszystkie wyniki mam wpisane w moim pamiętniku w początkowych postach :)

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ