X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Minni :) Jak się czujesz? Wiesz już kto siedzi w brzuszku?

• kis Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga, mam pytanie, kiedy mogła bym zrobić progesteron ? Np jutro w 22dc?
    Dodam, że nie miałam jeszcze w ogóle badanego bo żaden gin mi nie powiedział, nie pokierował..
    Mam różne cykle najczęściej między 26-28 dni. Chociaż ostatnio @ w 22dc. Dzis mam 21dc owu brak i troszkę ciut śluzu rozciągliwego ale z malutkimi niteczkami krwi. WIęc nie wiem co to oznacza .
    I jeszcze pytanko, czy robi się badanie progesteronu mimo np braku owu, albo jeśli była bym np przed owu. Bo ja trochę nie kumam tego :/
    przepraszam, że tak to opisuję ale to dlatego żebyś miała mniej więcej obraz tego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:37

• aga.just Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kis progesteron to hormon działający szczególnie w II fazie, potrzebny do utrzymania ewentualnej ciąży. Jeśli nie dochodzi do zapłodnienia, jego poziom spada i pojawia się @.
    Maksymalny poziom progesteron osiąga się 7-8 dpo i wtedy bada się go celem spr czy ma się niedomogę lutealną. Badanie go w innym dc czy bez owu nic nie pokaże. Teraz jeśli go zrobisz, a nie miałaś owu jego poziom wyjdzie Ci niski tak czy siak - ale nie będzie to świadczyło o niedomodze lutealnej -> bo nie było owu.
    A te nitki krwi to może na owu?

kis, KisSzilva lubią tę wiadomość

• kis Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga, nie spodziewałam się tak szybkiej odpowiedzi :) dziękuję za pojaśnienie i za szybka odp :) :)
    czyli najlepiej zrobić progesteron gdy wiem , że była owulacja .
    zobaczę jutro jaka będzie tempka na razie nie czuję nic, żeby @ nadchodziła no i przed @ zawsze mnie już na twarzy wysypywało ale na razie cisza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:46

aga.just lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie - wiesz, że była owu -> badasz progesteron. Czasem żeby spr czy była owu bada się progetsron -> jak jest wysoki, znaczy, że była

kis lubi tę wiadomość

• kis Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga, dziękuję :* :)

• aga.just Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze do usług <3

kis lubi tę wiadomość

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    A powiedzcie mi proszę dziewczyny, czy biorąc dexamethason, czyli steryd na nadnercza, mogę jednocześnie zacząć pić zioła Sroki na owulację, czy lepiej nie łączyć ich z żadnymi lekami? Oprócz tego biorę też bromergon, ale w dawce 2,5mg raz na tydzień.
    Ja piję przy Dexamethasonie, euthyroxie 50, dostinexie i kilku innych specyfikach ;). Co prawda dopiero drugi dzień (właśnie popijam :P) ale czytając nt. nie znalazłam żadnych przeciwwskazań.

aga.just, AgnieszkaH lubią tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    hej Minni :) Jak się czujesz? Wiesz już kto siedzi w brzuszku?

Teraz akurat jestem w PL i we wtorek byłam na badaniu kontrolnym z myślą o tym ,żeby dowiedzieć się kto zamieszkuje apartament , ale zaliczyłam porazke. Wybrałam sobie taką placówkę gdzie mają dobrej jakości sprzet, a co się okazało na miejscu, że ten sprzęt jest rzadko dostępny w placowce. Poza tym ginekolog która wykonywała mi badanie USG była swiezynka. Kompletnie się na niczym nie znala. Podglądajac monitor podczas badania głęboko zastanawiałam się czy aby na pewno jestem w ciazy, ledwo co tam widziałam ze coś w środku jest. Także musze poczekać do wizyty jak wrócę do siebie. Na sam koniec dodala, że to za wcześnie by co kolejek się dowiedzieć na tym etapie ciazy. Myslalam, że zagranicą nie jest najlepsza opieka kobiety ciężarnej ,ale widzę ze w PL tez juz się pogarsza. Moim skromnym zdaniem jest duże prawdopodobieństwo że będzie chlopiec, ale po cichu liczę na dziewczynkę , ale wiadomo najważniejsze aby było zdrowe.

A u Ciebie widzę Aga, że chłopiec będzie .

Ja się czuje dobrze w porównaniu do I trymestru , chociaż te tropiki polskie mnie wykanczaja . Śmieje sie, że jak dzidzia wyjdzie na zime to teraz u mnie ta pogoda jest na 1 miejscu. A u mnie akurat zima jest sroga - 15´C to standard w ciągu dnia.

aga.just, Miu95 lubią tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się dowiedziałaś hahah :D ale pewnie, że najważniejsze żeby było zdrowe. Byłaś prywatnie czy na nfz? Bo ja w zasadzie na prywatne wizyty narzekać nie mogę. Oprócz tego, ze biegam co 2 tyg, ale dla mnie panikary to akurat dobrze, bo chociaż spokojna jestem co i jak.
    Tak - u nas chłopak. I daje mi ostro popalić. Nadal mam mdłości i np. w pon wymiotowałam cały dzień. Wesoło :D

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga,

Bylam na prywatnej wizycie. Na NFZ Szkoda czasu i stania w kolejce. A czemu aż tak często biegać na USG? Masz jakieś obawy niepokojące z ciaza? Ja póki co to tylko 1 raz zaliczyłam pawiana w krzaki jak szłam na badanie krwi przed urlopem .Wsumie można powiedzieć że 2 razy (wieczorem i następnego dnia rano dobitka), a tak to okej. Zachcianek żadnych nie mam. Jedynie dużo słodkiego nie mogę jeść bo zaraz mnie modli od slodkiego. Tak jak teraz się czuje to oby tak do rozwiazania.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie czy mieszkasz na syberii?!!?!?

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki przypomnijcie mi na co sie pije nagietek w pierwszej fazie?

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Minnie czy mieszkasz na syberii?!!?!?

OLencja,

Na Syberii bym nie dala rady wytrzymac. Mieszkam w Norwegii, wiec tam takie mrozy wczesna zimna to standard.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczynki przypomnijcie mi na co sie pije nagietek w pierwszej fazie?

Mi coś świta ze nagietek na sluz pomaga.

aga.just lubi tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minni z córą też tak miałam wizyty co 2-3 tyg. Teraz kontrolnie co 2 tyg, bo miałam już skurcze i bóle brzucha. Nadal jestem na dupku, na dniach zamieniam na luteinę, magnez 3x1.

• pysia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny doradźcie :)
    biore clo juz 5 cykl ... i rezultatu nie ma, tzn owulacja raczej jest bo progesteron wysoki i pecherzyki rosna, ale slyszalam ze dziewczyny zachodza w ciaze po piciu ziol ojca sroki nr3 ... myslicie ze moge je zaczac pic biorac clo ? to moj 4dc ...

ewwiel lubi tę wiadomość

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia co to znaczy, że owulacja raczej jest - chodzisz na monitoringi przy stymulacji??????

Srokę można z Clo.

pysia lubi tę wiadomość

• pysia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chodzilam, bylam na dwoch cyklach potem musialam odpoczac psychicznie :)
    po dwoch tabletkach clo wygladalo na to ze owu byla, bo moj lekarz nie mowi mi o zadnym cialku zoltym itd tylko mowi ile maja mm jajniki i potem ze juz ich nie ma wiec pewnie pekly, no i wczesniej mialam niski progesteron .. a po dwoch tabsach clo mam wysoki wiec chyba cos to znaczy ale dzidzi nie ma nadal... a to juz 5 cykl...z clo

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale lekarz potwierdził wtedy owu?
    I byłas tylko dwa razy - kolejne 3 cykle z CLo bez monitoringu, tak?
    Kiedy badasz ten progesteron? I jaki masz wynik?

‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ