X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamawiałam ten inozytol

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) witam się po wakacjach :-) wrcilam wypoczęta, opalona i z @ :-) kolejny cykl nadziei czas zacząć :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel trzymam kciuki za cykl, żeby się udało :) i żeby Twój M był wtedy z żołnierzykami ;)

ewwiel lubi tę wiadomość

• kis Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie
    co to może być na szyjce macicy, nie wiem jak to określić taki guzek, kropka, czy jakaś taka narośl czy pieprzyk (o może takie określenia) no nie wiem jak to opisać ale czuć i to w takich dniach jak mam więcej śluzu typowo płodnego, na początku cyklu nawet tak tego nie czuć ale tak jak wczoraj i dziś to dosyć wyczuwalne, że paznokciem można by było zdrapać ..
    no i mam to już sporo czasu, kiedyś jak byłam u gin to coś tam mówiła, że coś jest i tego się nie rusza ale niestety nie zrozumiałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 15:25

• aga.just Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Kis, ale jak gin mówiła, że nie ruszać to nie ruszaj :P i chyba to nic czym powinnas się martwić skoro gin nie wróciła na to uwagi :)

• kis Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga, no, to było przy badaniu przy konsultacji u innej gin, ale u 2 innych ginów nie wspomniałam bo jakoś dla mnie to wstydliwe a sami od siebie nic nie mówili

• kis Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze dziś dalej wzięłam donga, dziś mam 24dc i więcej śluzu typowo płodnego już nie pamiętam kiedy miałam taki śluz :) Nie wiem czego mam się teraz spodziewać

aga zerkniesz na wykres? Można się coś dowiedzieć z tego wykresu ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 16:32

• kis Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze dziś dalej wzięłam donga, dziś mam 24dc i więcej śluzu typowo płodnego już nie pamiętam kiedy miałam taki śluz :) Nie wiem czego mam się teraz spodziewać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 16:33

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    dziewczyny mam pytanie
    co to może być na szyjce macicy, nie wiem jak to określić taki guzek, kropka, czy jakaś taka narośl czy pieprzyk (o może takie określenia) no nie wiem jak to opisać ale czuć i to w takich dniach jak mam więcej śluzu typowo płodnego, na początku cyklu nawet tak tego nie czuć ale tak jak wczoraj i dziś to dosyć wyczuwalne, że paznokciem można by było zdrapać ..
    no i mam to już sporo czasu, kiedyś jak byłam u gin to coś tam mówiła, że coś jest i tego się nie rusza ale niestety nie zrozumiałam

Nie spotkałam się niegdy z czymś podobny, więc chyba pozostanie słuchanie gina... Dzięki za wsparcie kochana. Powiem Ci, że na razie staram sie nie mysleć co będzie, bo nie chcę się denerwować, ze znów się z M nie zgramy... Zobacze co gin powie mi w pn i wtedy pomyślimy co robić w tym cyklu (teraz niby powinna być owu z niedrożnego jajowodu, więc ie wiem czy jest sens załatwiać wolne u M...)

kis lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:

Jeśli moge się wtrącić, to wg mnie możesz mieć nadzieję, że to u ciebie czas okołoowlacyjny. Zaznaczyłaś ból szyjki, mnie też w dniu owu tak szyjka boli, że nawet mam problem z dotknięciem jej. Nie trać nadziei, najbliższe dni pokażą, co się u ciebie dzieje i żecze tej wyczeiwanej owulki :-)

U mnie kiedyś cykle tragiczne były, bardzo rzadko był skk temp. Teraz jak jestem na lekach, momi ze cykle wciąż długie, to przynajmniej widać skok :-) I to mi daje nadzieję.

kis lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kis szyjka otwarta, dużo śluzu, temp idzie w górę. Proszę serduchować <3 :) A jeśli temp będzie jutro wyższa to nie bierz już donga

Kis jeszcze widzę, że bierzesz wit C - długo ją bierzesz? I po co?
    Wit C zakwasza śluz, a tego akurat staraczki powinny unikać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 17:41

kis lubi tę wiadomość

• kis Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel, jasne, że możesz wtrącić :P dla mnie każda odpowiedz jest cenna i pomocna :) :*

aga, nie wiem jakaś głupota moja, że witaminę C brałam. Gdzieś u kogos na wykresie widziałam i jak miałam to łykałam.. bralam w tym cyklu
    dzięki stokrotne za rade :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 20:26

aga.just lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj lepiej chłopu wit C - na jego armię to pomoże :)

ewwiel, kis lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o aga ciekawe z tą wit C, a jak ja biorę rutinoscorbin podczas @ bo mam kruche naczyńka na zmniejszenie krwawienia i czasem jak po wysiłku popękam to też to może mi szkodzić, biorę w dużej ilości 6-8 dziennie wtedy ale sporadycznie w sumie

• Florka Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kis. Ten guzek na szyjce macicy to najprawdopodobniej torbiel, tez go mam. Pojawia sie i znika. To nic groznego, konsultowalam to u dwoch gp w anglii i polskiej gin. Nic sie tym nie robi no chyba zeby sie jakos masakrycznie powiekszal to wtedy prawdopodobnie sie wycina. Podobno wiele kobiet to ma ale tylko te badajace szyjke sa swiadome :)

kis lubi tę wiadomość

http://ovufriend.pl/graph/57aef9fd1fb9096d9105e0590a2805a6
  • kis Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florka, o widzisz dobrze wiedziec :)

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy mieszanka sroki 3 wydłuża @? Bo już dzisiaj 6dc i ciągle nie chce przestać lecieć :P. Zawsze miałam @ do 7 dni ale na końcu były brązowawe plamienia, a teraz to po prostu kapie jasna krew, jakby rozwodniona. Od początku cyklu piję srokę i zaczęłam się zastanawiać, czy to moze ma z tym coś wspólnego.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję dopiero 2 cykl i nie zauważyłam jak do tej pory, żeby mieszanka nr 3 wydłużyła u mnie @.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też Sroka nie wydłużał @

• KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie tak samo, nie wpłynął na długość @

km5sio4p3vm4xhh4.png
    Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
    Starania od czerwca 2013r
    17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
    11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
    01.11.2019r - dwie krechy na teście :D
    19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
    09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc)
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ