WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Helloł! Kochane
Mój apartament zamieszkuje synek
aga.just informuje Cię,że pozwoliłam sobie sama na skopiowanie twojego postu z początku tego wątku na forum(oczywiście zaznaczyłam,że Ciebie cytuję)na temat Dong Quai. Przytoczyłam go na zamkniętej grupie fb o PCOS.
Przedstawiam innym dziewczynom alternatywę do leków. I mam nadzieję,że się nie obrazisz bo ty tak ładnie składnie wszystko ujęłaś.
Pysia ja byłam na clo 6 cykli - nie wspominam tego zbyt dobrze. Pomógł Dong Quai i (bedę to powtarzać do znudzenia)dieta o niskim IG - ubytek 12 kg. Ale ja należę do tych grubszej kościaga.just, kapturnica, kiti lubią tę wiadomość
-
Doris-83 wrote:Helloł! Kochane
Mój apartament zamieszkuje synek
aga.just informuje Cię,że pozwoliłam sobie sama na skopiowanie twojego postu z początku tego wątku na forum(oczywiście zaznaczyłam,że Ciebie cytuję)na temat Dong Quai. Przytoczyłam go na zamkniętej grupie fb o PCOS.
tez bym chciała dołączyc to takiej grupy ale nie mogę znaleźć.. chyba ze to jest ta gupa ale nie PL ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 23:14
-
nick nieaktualnyMyszka-Minnie wrote:Mam kilka specyfików do sprzedania na wspomaganie poczecia upragnionego Maluszka:
- Sproszkowany korzen Maca (na poprawe męski nasionek jak i kobiecego libido)
(jest juz otwarta; waga 250 g; uzyta kilka razy; mysle, ze w opakowaniu jest jej 200g); Termin waznosći 05.07.2015; Cena 18 zł
Dokładnie mam taka samą jak w linku http://ovushop.pl/staram-sie-o-dziecko/suplementy-dla-kobiet/maca-w-proszku.html
- Olej z nasion wiesiolka (na wspomaganie śluzu); w butelce ; ekologiczny, pojemnosc 100 ml, zamkniety orginalnie; termin waznosci 31.01.2015; Cena 15 zł
http://www.ziolowyzakatek.sklep.pl/olej_z_wiesiolka_eko.html
- Castagnus (na obnizenie prolaktyny oraz zespołu napięcia przedmiesiaczkowego); 2 opakowania po 30 tabletek (nie rozpakowane); cena 15 zł + 1 opakowanie z 19 tabletkami; cena 10 zł, Termin wazności 12.2016
http://www.doz.pl/apteka/p2376-Castagnus_tabletki_45_mg_30_szt
- Testy owulacyjne LH (do wyznaczania dni płodnych) Firma Domowe Laboratorium, 3 opakowania orginalnie zapakowane; Łacznie 15 szt + 3 gratis; cena 15 zł za opakowanie
http://www.doz.pl/apteka/p2947-LH_Test_owulacyjny_1_opakowanie__5_testow
- Zioła Ojca Sroki nr 3 (na wspomaganie owulacji)
Oto ich skład:
* lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
* koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
* macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
* pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
* dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
* rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
* ruta {Herba Rutae} 20gr
* nagietek {Calendulae flos} 20gr
* nostrzyk {Herba meliloti} 20gr
Mam ich cłe duze opakowanie. Mysle, ze jest ich około 300 g. Jeżeli chce ktos dokładna waga znac to nie ma problemu. Cena 30 zł
- Leczniczy napój z ziół na niedrozne jajowody i zrosty
Oto ich skład:
* kwiat jasnoty białej i ziele rdestu ptasiego - po 30 g,
* ziele skrzypu - 20 g,
* liść pokrzywy - 10 g,
* korę dębu i kłącze pięciornika - po 5 g.
Mam ich małe opakowanie, około 50-55 g, Cena 20 zł
Mozliwośc wysyłki od 20.lipca do 8.sierpnia. 2014 r
jest jeszcze aktualne bo jestem zainteresowana
-
nick nieaktualnyHej dziewczynki, lada moment zacznę nowy cykl i chcę wreszcie tego donga zacząć bo w tym nie zdążyłam ze względu na przedłużającą się @, i mam pytanko, jak szybko może pojawić się owulacja, bo jeśli do 16dc jej nie będzie to znów czeka mnie orgametril, a jakby zdążyła być to orgametril sobie darować? co o tym myślicie? Bo lekarze mówią niedomoga ciałka, ale skąd to ciałko jak ja owulacji nie mam ?! We wrześniu dostałabym już clo, ale też chciałabym spróbować naturalnie coś.
-
nick nieaktualnyNiby wiem Ale szkoda że organizm to taka skomplikowana maszyna Nic będę próbować i patrzyć jak tam tempka się rusza, około 14dc pójdę do gina żeby leki metforminę mi znów przepisał bo będę na końcówce, to może zajrzy do mnie co tam się dzieje Jeszcze pytanko jakie badania sobie zrobić najlepiej? będę robić 3-4 dc tzn w poniedziałek. I bym z nimi już do niego poszła, żeby zobaczył co tam się dzieje. miesiąc temu robiłam prolaktynę, tsh i frakcje, testosteron, to chyba teraz nie ma co tego powtarzać jeszcze?
-
Dziewczyny, moze ktoras kiedys slyszala cos o ziolach o. Klimuszki na miesniaki macicy? Pytam, bo zaczelam pic w tym cyklu i nie wiem czy nie trzeba czasami przerwac staran na czas kuracji zeby nie narobic ambarasu?? Ich sklad to:
1. Tormentillae Kłącze pięciornika
2. Visci Ziele jemioły
3. Equiseti Ziele skrzypu
4. Bursae past. Ziele tasznika
5. Polygoni hydropip. Ziele rdestu ostrogorzkiego
6. Viburni opuli Kora kaliny koralowej
7. Hippocastani Kwiat Kasztanowca
8. Myrtilli Liść borówki czernicy
9. Betulae Liść brzozy
Probowalam znalesc jakies forum na temat miesniakow ale chyba to nie jest popularny temat na ovu...
Pozdrwiam wszystkie staraczki i gratuluje wszystkim mamusiom!!!
-
nick nieaktualnyDzięki aga.just a jest sens robić dodatkowo któreś z tych badań: Estradiol, Progesteron, 17-OH progesteron, DHEA-S, Androstendion?
Chciałabym mieć wszystkie badania, żeby wiedział nad czym ma pracować, czy może sobie to darować, bo już kiedyś miałam zdiagnozowane PCOS i tego się trzeba trzymać po prostu?
-
Madziunia,
Mam na sprzedaż jeszcze olej z wiesiołka . Mace, Castagnus I testy owulacji mam narazie zarezerwowane .Jak w najbliższym czasie nie otrzymam potwierdzeń wpłaty od dziewczyn to będę miała na sprzedaż . A czym byś była zainteresowana? Napar na niedrozne jajowody został mi w domu i nie mam jak wyslac. -
Olencja ja raczej za mało miałam....także nie pmogę.
Aga.just nie pisałaś głupot tylko same mądre rzezczy:-)
Kis grupa na fb nazywa się dokładnie 'Nasze PCOS'
Florka moim zdaniem pij te ziółka:-) Nie miałam problemów z mieśniakami ale zioła moim zdaniem pomagają. Sama piłam zioła ojc Sroki na ovu.kis, Florka lubią tę wiadomość
-
aga.just wrote:Pysia przeglądam Twoje cykle - spróbuj mierzyć temp cały cykl, wtedy można coś analizować.
Widziałam, że badałaś męża. Wyniki ok?
Może spróbuj włączyć żel na śluz w dni płodne - czy nie masz problemu ze śluzem?
tak, mąż ma idealne... ale badane w normalnym laboratorium , w dwoch i wszedzie ok, komputerowo niestety musiaabym gdzies dalej jechac..
bede mierzyc temp. chociaz to mnie zle nastraja , takie sprawdzanie..
mam zel , ale taki w tubce , ciezko go dobrze zaaplikowac wiec tylko smaruje tym meza ale ogolnie ze sluzem raczej nie jest zle
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Natka098 wrote:Dzięki aga.just a jest sens robić dodatkowo któreś z tych badań: Estradiol, Progesteron, 17-OH progesteron, DHEA-S, Androstendion?
Chciałabym mieć wszystkie badania, żeby wiedział nad czym ma pracować, czy może sobie to darować, bo już kiedyś miałam zdiagnozowane PCOS i tego się trzeba trzymać po prostu?
Progesteron odpada, bo jego poziom w 3 dc wyjdzie Ci niski. Progesteron spr się po owu 7-8 dpo
Estriadol może zrobić, ale nie musisz. Zapytasz gina na wizycie co może Ci sam podpowie. Podstawowe badania już masz.Natka098 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny