X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, pytałam. Powiedział że niska nie przeszkadza, ale mam powtórzyć jeszcze za miesiąc w tym samym laboratorium. Po raz kolejny usłyszałam że w Diagnostyce mogą być przekłamane :( a w Diagnostyce robiłam na początku i wyszła podwyższona. A czy muszę mieć z obciążeniem badana? Bo miałam tylko zwykła.

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • deszczówka Koleżanka

Wysłany: 8 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    deszczówka, a jaka łykasz dawkę wiesiołka ?

od 1 dc brałam 1500, od 9dc tylko 500, bo biorę 2 dongi ;) podobno nie wolno jednego i drugiego za bardzo łączyć, bo estrogeny.

aga
    5b0e6ef9626c5faa12ce255147d92a3f.png

04/04/2011 biochemiczna <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie mialam z obiazeniem. A mi gin powiedzial, ze skoro spadla ponizej normy przy euthyroxie 50 i polowce bromka to znaczy, ze bromek nie jest mi wcale potrzeby, bo u mnie to bylo prawdopodobnie sprzezenie zwrotne z tsh i spadlaby prl z samym euthyroxem. Powiedzial tez, ze normy po cos sa i powinna byc utrzymywana w normie, a nie ponizej. Ale to gin w klinice, a nie endo. Nie wiem co zrobic. Za 2 tygodnie ide do endo.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też kazał Bromka odstawić, sama nie wiem... biorę niby pół tabletki co drugi dzień. A też jestem na euthyroxie...
    Mi endo powiedział przy pierwszym wyniku prl, że gin niepotrzebnie mi Bromka dał... i bądź tu mądry ;)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz taka kaszane jak ja teraz. Ja pokroje jeszcze polowki na pol i bede brala po cwiartce poki nie pojde do endo.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousse, pozostaje na razie czekać. Nic jeszcze nie przesądzone, dopiero 8 dni po.

Kis, ja w tamtym roku kupiłam kurtkę, w formie płaszczyka. Ciepłą. Za pupę :-) Nie lubię marznąc. Oby zima była łagodna jak zeszłoroczna :-)
    W tym roku nam się uda!!! Nie ma bata :-)

U mnie 7 dc, biorę soję. Póki co pokłócona jestem z mężem, i łóżka nie ma. Muszę się pogodzić do owulacji.
    Jak miałyście po soi? Ile dni po odstawieniu? Temp sobie odpuściłam, tzn jej mierzenie.

• myśliwa Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    przeciez nie mowie tu o zbieraniu ziol na lace tylko na kupieniu ich w aptece:)) poza tym,te zestwy sa banalnie proste bo najczesciej do mieszanki trzeba po 50 g ziolka a ono jest sprzedawane wlasnie w takiej ilosci:))

a ktorego ziolka w PL nie ma?

w tej mieszance Płodność to kłącze szparaga lekarskiego, liść damiany, a w Regularne Cykle - lukrecja gładka i ostropest plamisty. Wiem , ze to nie rośnie w Polsce ale nie wiem czy jest dostępne w sklepach zielarskich czy aptekach

http://ovufriend.pl/graph/a052b97fd4a353bfa961377e80dfff1e
  • olencja Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szparagi mozna kupic w warzywniaku, ziele damiana wlasgębowo pije co wieczor, lukrecja jest w aptece a ostropest na allegro:) wszystko jest dostępne:))

u5cvp2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostropest jest na wątrobę o ile wiem... Bylo nawet piwo z ostropestem, bardzo zacne :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też zastanawiam się w tym roku na jakąś kurtką bo te płaszcze to jakieś z kosmosu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 14:20

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiam plaszcz w tamtym roku w Mohito. Piekny :) wiec poszukiwania w tym roku mam z glowy na szczescie :) a kurtki tez w sumie mam dwie. Jedna pikowana, a druga taka nieprzemakalna na snowboard, wiec niczego nie szukam w tym roku :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, ja też lubię Mohito. W tamtym roku kupiłam śliczny płaszczyk na jesień/łagodną zimę. Odpinany jakby od dołu zameczkiem.
    A dziś byłam na zakupach i kupiłam sobie płaszczyk w Reserved na jesień. I torebkę. Humor od razu lepszy :-)
    Kis. Ja zimą lubię jednak jak pupę grzeje. Zawsze można wybrać kobiece kurteczki.

A po za tym u mnie po staremu, piję ziółka, łykam soję, a sucho coś. Pewnie nici z cyklu. I coś ruszy w następnym. I tak na męża zła jestem.
    W niedzielę na chrzciny idę. Będę robić dobrą minę do złej gry, szczerze nie chcę mi się.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja np nigdy nie lubilam kurtek czy plaszczy z futerkiem przy kapturze, zawsze patrzylam czy da sie je odpiac, bo mi sie nie podobaly. A jak zobaczylam ten plaszcz w Mohito w tamtym roku to od razu go kupilam. Jedyny plaszcz, przy ktorym futerko jest ladne, a nie nedznie wyleniale... ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, nie zazdroszczę takiej imprezy jak chrzciny... Ciężko jest psychicznie wytrzymać patrząc na takie maleńkie czyjeś szczęście jednocześnie nie móc mieć własnego :( Wczoraj koleżanka pochwaliła mi się, że przyspieszają ślub (miał być w przyszłym roku), bo jest w ciąży. A wcale nie planowała, tak po prostu wyszło. No właśnie - niektórym to wychodzi "tak po prostu"...

A co do zimowego okrycia, to ja mam z tamtego roku bardzo fajną kurteczkę za tyłek z gęsiego puchu :D Ciepluteńka :D I czarny elegancki płaszczyk, więc w tym roku muszę kupić tylko buty ;) Chyba, że znów zimy nie będzie tak jak w tamtym roku (oby!) to i zakup butów odpadnie.

km5sio4p3vm4xhh4.png
    Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
    Starania od czerwca 2013r
    17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
    11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
    01.11.2019r - dwie krechy na teście :D
    19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
    09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc)
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest, którą mieszanka Sroki jest na którą czesc cyklu. Czy te mieszanki są tylko 3 czy jest tego wiecej?! (trzy mieszanki z przepisami znalazlam).
    wiem tyle, ze 1 jest do owu, a 2 i 3?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 06:36

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • myśliwa Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście w lutym na wyprzedażach zaopatrzyłam się w płaszczyk zimowy i taką krótka sportową kurtkę więc w tym roku mam luzik jeśli o to chodzi ale zakup kozaków mnie nie ominie

http://ovufriend.pl/graph/a052b97fd4a353bfa961377e80dfff1e
  • olencja Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Jak to jest, którą mieszanka Sroki jest na którą czesc cyklu. Czy te mieszanki są tylko 3 czy jest tego wiecej?! (trzy mieszanki z przepisami znalazlam).
    wiem tyle, ze 1 jest do owu, a 2 i 3?
    wg mojej wiedzy nr 1 i 2 to są mieszanki Klimuszko na 1 i 2 fazę cyklu (mam książkę i mniej więcej pasują do Klimuszki) a nr 3 jest Sroki na caly cykl- inne numery Sroki to moze byc np na wrzody albo lysienie ;)

aga.just, KisSzilva lubią tę wiadomość

u5cvp2.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Zaczęłam dziś nowy cykl .

Miłego dnia :)

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy donga mozna mieszac z clo?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Czy donga mozna mieszac z clo?
    można

‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ