WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko, ja piję dużo kawki, przynajmniej 2-3 dziennie. I też biorę magnez, tyle że mam skurcze łydek. Na pewno nie zaszkodzi :-)
    Ja w ciąży też musiałam brać, bo miałam skurcze nóg i macica mnie bolała.

Olencja, jedynym słowem ten rok jest Twój:-)!!! Na pewno się uda.
    Ja w tym miesiącu mam 3 rocznicę ślubu. Może zadziała ta magia. Byle do świąt się udało. Albo na święta, cudowny byłby prezent. Tylko dziecka do szczęścia mnie brakuje. Reszta nieważna.
    Właśnie zmęczyłam kubeczek ziółek na I fazę. Dobrze, że z mężem się pogodziłam. Tylko czy owulacja będzie??? Wątpię.

Jakie plany macie na weekend?
    Ja dziś do pracy na popołudnie, sprzątnie chaty, brat bliźniak mnie odwiedzi. A jutro wizyta teściów i te chrzciny. I zleci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wpisuję się na listę zielar ;) Od tego cyklu zaczynam walkę z dongiem ;) Mam nadzieję że coś zdziała, buziaki ;)

• olencja Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koko,masz az takie skurcze w srodku cyklu?hmmm,nie spotkalam sie z tym wczesniej:/ a na pewno wszystko tam wyglada ok na usg?

Angnella- nie wiem czy sie uda ale lubie wierzyc w rozne rzeczy-potem przynajmniej mam na co klac;)

Carmen czesc! co taki dzieciak robi na naszym forum staruszek ?;) jestes w ieku mojej siostry wiec jestem ww szoku:D

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tamtym roku straciłam dwie ciąże, zaczęłam się badać w tym kierunku i wyszło że mam Hashimoto z niedoczynnością + dodatnie miana p/p ANA, od 7 miesięcy staramy się ponownie z mężem o dziecko, jednak bez skutku mimo unormowania TSH i prolaktyny, dlatego trafiłam do Was bo chce się naturalnie wspomóc ;) 16cs za mną a dziecka dalej brak, niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 12:52

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No. Zadzwonila do mnie Pani z Zielarni. Sroka juz na mnie czeka. Będziemy czarować :D Teraz tylko czekac na @ i zaczynamy zabawę. Niby wczoraj (12dc) pęcherzyk miał 14mm, ale jakoś w niego nie wierzę... Po Clo to dziwne, ze tylko jeden...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Baś Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każda z nas widze jakies czary uprawia i zielsko do domu znosi :) ja z tymi regularnymi Cyklami tez sie uganiam, no na razie jestem zadowolon, mama nadziejęże wy zes woich mieszanek tez :)

• deszczówka Koleżanka

Wysłany: 11 października 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Koko, ja piję dużo kawki, przynajmniej 2-3 dziennie. I też biorę magnez, tyle że mam skurcze łydek. Na pewno nie zaszkodzi :-)
    Ja w ciąży też musiałam brać, bo miałam skurcze nóg i macica mnie bolała.

Jakie plany macie na weekend?
    Ja dziś do pracy na popołudnie, sprzątnie chaty, brat bliźniak mnie odwiedzi. A jutro wizyta teściów i te chrzciny. I zleci.

Agnella, pijesz kawę inkę 2-3 razy dziennie? ja tylko jedną a też mam skurcze łydek. Jaki magnez polecasz?

Co do weekendu, to dziś mecz, a jutro kilkugodzinne spacerki po łonie natury :)

Carmen 92, witaj :) :) poczytaj wątek, a dużo się dowiesz jak sobie pomóc, powodzenia.

Agnella lubi tę wiadomość

aga
    5b0e6ef9626c5faa12ce255147d92a3f.png

04/04/2011 biochemiczna <3
  • koko Koleżanka

Wysłany: 11 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja no czasami mam np nad ranem budziłam sie z bólem jak podczas miesiączki. Kiedyś trwało to kilka dni i byłam u lekarza bo nie widział jeszcze co to boli myślałam ze pęcherz ale z sikaniem nie było problemu. Rodzinny wysła mnie do ginekologa żeby wykluczyć stan zapalny jajników ale ginekolog stwierdził ze w porządku ale przy okazji zrobił i zlecił kilka badań. No i było niby ok. Z reszta przez cały cykl przynajmniej raz dziennie coś mnie tam kłuje boli ciągnie a to jajniki a to szyjka a to macica. A po poronieniu jeszcze się to nasiliło te różne kłucia itp. Ale jak byłam na kontroli to ok. Macica jak ta lala tylko jajniki z licznymi pęcherzykami... Chociaż dziś może dlatego ze biorę ten magnez nic mnie nie bolało w macicy.

Ciągle uczę się cierpliwości - to chyba dobry wstęp do macierzyństwa...
    1c803ef691.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deszczówka, polecam preparat Magvit b6 lub Magne B6. Są to najlepsze preparaty, bo są to leki bez recepty, a nie suplementy diety :-) I w razie czego w ciąży można je bezpiecznie brać :-)Ja biorę ten Magvit, pomaga :-) Ja piję kawę rozpuszczalną, więc muszę łykać magnez. Takie moje uzależnienie, którego ciężko mi odmówić.
    Mnie dziś lewy jajnik kłuje. Może soja działa. Mam 10 dc. Albo znowu lipa i tylko tak boli.

Carmen, dobrze, że hormonki unormowane. Stres u Ciebie też na pewno tu przeszkadza. Musi się udać. W ciąże zachodzisz, a to najważniejsze.
    Ale pco nie masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 20:50

deszczówka, KisSzilva lubią tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnez lepiej wchłania sie przez skóre wcierany a nie przez zoladek :D

ja dzis mam potworne zawroty glowy:( mam wrazenie ze umieram:/

u5cvp2.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen.92 wrote:
    Witam wpisuję się na listę zielar ;) Od tego cyklu zaczynam walkę z dongiem ;) Mam nadzieję że coś zdziała, buziaki ;)

witamy :)

• koko Koleżanka

Wysłany: 12 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    magnez lepiej wchłania sie przez skóre wcierany a nie przez zoladek :D

ja dzis mam potworne zawroty glowy:( mam wrazenie ze umieram:/

Przez skórę wcierany?

1c803ef691.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owszem
    http://www.akademiawitalnosci.pl/jak-tanio-i-skutecznie-uzupelnic-w-organizmie-magnez-robiac-z-niego-dezodorant-za-2-zl/

deszczówka lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja! uwielbiam tą stronę :D

olencja lubi tę wiadomość

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deszczówka wrote:
    Agnella, pijesz kawę inkę 2-3 razy dziennie? ja tylko jedną a też mam skurcze łydek. Jaki magnez polecasz?

Co do weekendu, to dziś mecz, a jutro kilkugodzinne spacerki po łonie natury :)

Carmen 92, witaj :) :) poczytaj wątek, a dużo się dowiesz jak sobie pomóc, powodzenia.

Na pewno poczytam, wielkie dzięki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Deszczówka, polecam preparat Magvit b6 lub Magne B6. Są to najlepsze preparaty, bo są to leki bez recepty, a nie suplementy diety :-) I w razie czego w ciąży można je bezpiecznie brać :-)Ja biorę ten Magvit, pomaga :-) Ja piję kawę rozpuszczalną, więc muszę łykać magnez. Takie moje uzależnienie, którego ciężko mi odmówić.
    Mnie dziś lewy jajnik kłuje. Może soja działa. Mam 10 dc. Albo znowu lipa i tylko tak boli.

Carmen, dobrze, że hormonki unormowane. Stres u Ciebie też na pewno tu przeszkadza. Musi się udać. W ciąże zachodzisz, a to najważniejsze.
    Ale pco nie masz?

Pco na pewno nie mam, cykle regularne (w miare, czasami zdarzają się odchyły), usg zawsze wychodzi idealnie, hormony lh, fsh, testosteron w normie ;)

• kis Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mogę polecić swój magnez bo ma super dawkę w 1 kapsułce :)

http://www.zielarnia24.pl/5536,colfarm-magnez-b6-30-tabl-.html

• koko Koleżanka

Wysłany: 12 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja ciekawe rzeczy niesłychanie. Możesz polecić miejsce gdzie kupić chlorek magnezu? Mogłabym moczyć stópki bo z piętami i tak mam wieczny problem:)

1c803ef691.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koko wrote:
    Olencja ciekawe rzeczy niesłychanie. Możesz polecić miejsce gdzie kupić chlorek magnezu? Mogłabym moczyć stópki bo z piętami i tak mam wieczny problem:)

Koko, chyba na tej stronie jest sklep internetowy i tam bedzie sprawdzony magnez.

A ja od 2 dni wzdęta jestem niesłychanie, bluzka na piersiach sie nie dopina,ale to prędzej objaw zbliżającej sie @, powoli przestaje wierzyć w ciążę. Nowy cykl bedzie z Clo. Ciekawe czy to cos odmieni?

Buziole i kolorowych snów :)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • olencja Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupowałam chlorek magnezu na allegro :D

u5cvp2.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ