X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja, swego czasu byłam włosomaniaczką, Facelle, BabyDream mi nie obcy.
    Po Alterze tylko zauważyłam nasilone wypadanie włosów, jak odstawiłam było ok. Do ciała ich kosmetyki są super :-)
    Olencja. Haha, pewnie baby hair Ci nie obce.
    A co przeważa w Twojej diecie, czego trzeba wcinać najwięcej na dobre włoski? A nabiał na pewno wyeliminuję.
    Ja sama nie wiem co u mnie przyczyną sypania się włosów, i tak od stycznia:-(
    Bo niby hormony ok, TSH, morfologia oprócz tych niziutkich leukocytów. Łysienie androgenne i inne wykluczone. Czeski film, stresem jest mycie włosów. Tak myślałam czy duphaston tego nie nasila???? W ulotce nie ma takiego skutku ubocznego, ale w sumie niewiadomo.
    Oj ciąża by mi je uratowała, pamiętam - wtedy włosy w ogóle nie wypadały i takie mocne się zrobiły.
    Dziewczyny, jakie macie plany na weekend?
    Ja kanaping i laba, choć jutro na trochę muszę do pracy.

• olencja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wariatka ;) a co ona tam ma takiego, ze super?
    jest delikatniejszy niz szampony dla dzieci :D no i ma kwas mlekowy ktory sprzyja zamykaniu lusek wlosa:D

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby hair to moje jedyne baby jakie mam :D
    coz moge powiedziec o mojej diecie ...:D jest mega zdrowa:D
    nie jem niczego gotowego co mozna kupic w sloiku,torebce itp., pieke sama chleb, pieke mieso,jem tylko zlozone weglowodany,stosuje produkty o niskim indeksie glikemcznym, jem codziennie taka sama ilosc kalorii a co za tym idzie taka sama ilosc bialek,weglowodanow i tluszczy, odstawilam dziwne witaminy i suplementy,nie pije zadnych sokow,slodzonych napojow i tp. nie jem zadnych mc donaldsow,pizza hutow itp no i cwicze na silowni:D odkad postanowilam ze dziecko nie jest mi niezbedne mim celem jest wysportowana sylwetka:D

deszczówka lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja, ja mam podobnie. Odkąd zrozumiałam, że mogę na dziecko jeszcze poczekać, nie jest aż tak mi potrzebne, zajmę się sobą, swoimi włosami. A żebyś wiedziała, przed ciążą trzeba mieć formę i figurkę ;-) :-)
    Ja też ćwiczę - przynajmniej 3-4 razy w tyg rowerek stacjo po 45 min :-) Ale od razu jak lepiej się czuję :-) Jak mam parę dni przerwy to to odczuwam i brakuję mi ruchu. I zdrowa dietka, więcej owoców i warzyw, słodycze praktycznie wyeliminowane, nie słodzę, soków, gazów i coli nie piję. I teraz schodzę z nabiału, ciężko jest, bo go uwielbiałam, ale są inne smaczne zamienniki:-)
    Tylko co to będzie na święta, tyle żarcia, że człowiek się nie pohamuje :-)
    Przyznam, że jak nie myślę już obsesyjnie o staraniach lepiej mi z tym i wstałam z dobrym humorem, mimo grubej warstwy śniegu zza okna :-)

• Yousee Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Mądrze piszecie dziewczyny. Ja po załamce we wtorek dochodzę do siebie. Potrafiłam sobie to poukładać, że przecież są gorsze diagnozy i schorzenia. Jeśli nie będę mogła mieć dzieci to trudno znajdę inny cel w życiu

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • olencja Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Olencja, ja mam podobnie. Odkąd zrozumiałam, że mogę na dziecko jeszcze poczekać, nie jest aż tak mi potrzebne, zajmę się sobą, swoimi włosami. A żebyś wiedziała, przed ciążą trzeba mieć formę i figurkę ;-) :-)
    Ja też ćwiczę - przynajmniej 3-4 razy w tyg rowerek stacjo po 45 min :-) Ale od razu jak lepiej się czuję :-) Jak mam parę dni przerwy to to odczuwam i brakuję mi ruchu. I zdrowa dietka, więcej owoców i warzyw, słodycze praktycznie wyeliminowane, nie słodzę, soków, gazów i coli nie piję. I teraz schodzę z nabiału, ciężko jest, bo go uwielbiałam, ale są inne smaczne zamienniki:-)
    Tylko co to będzie na święta, tyle żarcia, że człowiek się nie pohamuje :-)
    Przyznam, że jak nie myślę już obsesyjnie o staraniach lepiej mi z tym i wstałam z dobrym humorem, mimo grubej warstwy śniegu zza okna :-)
    ja juz po 30tce i generalnie odechcialo mi sie dzieciaka jak patrze na te rozwydrzone bachory u znajomych:/ chyba wole ladnie wygladac niz miec sflaczaly brzuch i krotkie paznokcie:D ;) zobaczymy, poki co nadal tu bede ale bez staran:) mam nadzieje ze mi nie zamkna tu konta jako dla NIEZAINTERESOWANEJ :D

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:

Mądrze piszecie dziewczyny. Ja po załamce we wtorek dochodzę do siebie. Potrafiłam sobie to poukładać, że przecież są gorsze diagnozy i schorzenia. Jeśli nie będę mogła mieć dzieci to trudno znajdę inny cel w życiu
    no pewnie,przeciez to nie koniec swiata! wazne zebys wyleczyla to co tam masz w brzuszku i zaczela myslec tez o sobie a nie tylko pod katem mania dziecka:) ja wychodze z zalozenia,ze nikt nie wie co nam pisane i moze akurat ja,wogole nie bede miala dziecka,nie bede sie zarzynac zeby zajsc,jak sie uda to bedzie,jak nie to trudno,adoptuje wtedy 2 kota :D

u5cvp2.png
  • Holly go Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pewnie były już tu wypowiedzi na ten temat, ale nie dam rady przeczytać całego wątku. Czy można brać donga razem z ziołami Ojca Sroki i Inofolikiem? Będę wdzięczna za odpowiedź.

[img]http://ovufriend.pl/thumb/c0857925218c8e2878af6b945e5a4233.png

[*] 07.03.2014
    "No cóż moi drodzy – powiedziała Mamusia Muminka, kiedy rankiem wszyscy wyszli do ogrodu. – Już po końcu świata, teraz trzeba to wszystko posprzątać."[/img]
  • olencja Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holly go wrote:
    Dziewczyny, pewnie były już tu wypowiedzi na ten temat, ale nie dam rady przeczytać całego wątku. Czy można brać donga razem z ziołami Ojca Sroki i Inofolikiem? Będę wdzięczna za odpowiedź.
    z wlasnego doswiadczenia powiem Ci,ze mozna brac wszystko na raz,ale skutkow i tak nie poznamy tak na prawde....

u5cvp2.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:

Pewnie, najgorzej usłyszeć diagnozę raka albo stwardnienia rozsianego. Wtedy już nie ma życia, a bez dzieci da się żyć :-) Ja już też tak do tego podchodzę, i przyznam - w sumie nie jest mi źle samej z mężem, żyjemy razem już 4 lata i jest ok :-)
    Wstaję kiedy chcę, mogę iść na imprezę służbową, nie przejmować się obwisłymi cyckami, łysieniem poporodowym. A teraz mam cel - zadbać o siebie. Ostatnio przy morfologii wyszły złe leukocyty, mąż się bardzo przejął i póki co leki muszę brać. A chyba starać się nie można wtedy. No i Zaczęłam brać Sillicę, i mam plan przez 3 miechy, a w czasie starań nie można. A clo sobie poleży w szufladzie, czytałam ulotkę, że może powodować przejściowe wypadanie włosów - gdyby mi zależało bardzo na dziecku nie patrzyłabym na to, tylko brała. I nie staram się. Szczerze to mam dość tej presji, liczenia, usg jajeczka. co ma być to będzie. Jak mi pisane to będę miała, jak nie to nie.

olencja lubi tę wiadomość

• kis Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holly go wrote:

mozna brałam :)

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki :-) pamiętacie mnie jeszcze? :-) widzę, ze nie jestem tu sama z odkładaniem ciąży w czasie :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo kurde kobito, pytalysmy tu jedna druga co z Tobą! Nawet pod wykresem sie dobijałyśmy chyba jak pamiętam... Co z tą Twoją tarczycą?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętamy :) jak tam? Nasz wątek stał sie wątkiem odkładaczek ;) tylko Anatolka zaraz mamusia bedzie :)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • olencja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo jestes!!! moze stworzymy nowy watek- odkladaczki, staraczki, nic na sile ;)

Anatolka!melduj sie jak tylko poczujesz cos!

Anatolka lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomalu wracam do sił po operacji:-) lekarz zdecydował, ze usunie tylko ten plat z guzem. Teraz czekam na wynik histopatologiczny i od niego zalezy co dalej. Albo żegnam się z endo-chirurgiem, albo kolejna operacja jeśli guz byl złośliwy. Na wejście do szpitala dostałam okres a po operacji miałam taki potop, ze bałam się, ze będą mi musieli krew podać, bo taka osłabiona bylam.
    Teraz juz w domciu. Musiałam włosy ściąć, bo tak mi wypadaly po narkozie.
    A z radosnych nowości - od wczoraj mamy nowego członka rodziny - 6tygodniowa sunie shih tzu Lole. Właścicielka pupilka jest córcia i dostała go na swoje 7 urodzinki:-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    ooo jestes!!! moze stworzymy nowy watek- odkladaczki, staraczki, nic na sile ;)

Anatolka!melduj sie jak tylko poczujesz cos!

Jeszcze nie ma fasoli w brzuszku :) jak wszystko pojdzie ok to wyląduje w nim jutro koło 14.30 :) więc proszę o kciuki :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, nie pamięta czy Ci gratulowałam przez te moje zamieszanie z operacja... Jeśli nie, to serdecznie gratuluje :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Anatolka, nie pamięta czy Ci gratulowałam przez te moje zamieszanie z operacja... Jeśli nie, to serdecznie gratuluje :-)

Jeszcze nie ma czego.. Jutro mam transfer fasolki :) jak Cię nie było to zakwalifikowali nas do rządowego IVF...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, pogubilam się... Muszę chyba poczytać wcześniejsze stronki...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ