X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi nie mryga-odstawilam mocniejszy alko ;)
    zartuje,ale jakos mam zajebisty humor ostatnio,chyba po tym ze przyjelam do wiadomosci ze jednak chyba nie chce dziecka tak bardzo:D

kis lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak wróciłam pare dni temu do domu i powiedziłam męzowi, że za jakieś 10 dni zostaniemy pewnie rodzicami (o ile się zadomowi fasola) to biedy aż zbladł ;)

KathleenPL, olencja lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka80 wrote:
    Cześć dziewczyny. Od 10 listopada piję mieszankę ziół nr 3 o. Sroki. Mam zamiar zrobić kuracje 3-miesięczną i przerwę. Znalazłam w necie informację, że pomocne przy niskim AMH (mój problem) są Inofem w saszetkach i Bioactive Q10 Uniqinol. Czy któraś z Was stosowała te suplementy? Można je połączyć z ziołami?

Ja pije srokę, biore donga, dostalam od lekarza inofolic i oeparol. Lekarka moja (wyznawczyni napro) powiedziala, ze spokojnie mogę brać, nawet do clo.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielary, mam ponoć wodniaka na jajowodzie, a na drugim jajniku dziwne zmianyjakby endometrioza. Co robić?!

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • olencja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee! kurde to chyba niezbyt dobrze?:( co lekarz zaproponowal?

u5cvp2.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laparoskopie zaproponował, ale powiedział ze sienie podejmie i mam iść do innego szpitala. Ale ja najpierw pójdę na inna konsultacje, nie dam sie tak szybko ciąć!!

Księga Hioba
  • olencja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    Laparoskopie zaproponował, ale powiedział ze sienie podejmie i mam iść do innego szpitala. Ale ja najpierw pójdę na inna konsultacje, nie dam sie tak szybko ciąć!!
    no pewnie,skonsultuj,ale pamiętaj że czas działa tu na niekorzyść:(

u5cvp2.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousse, ja bm poszła na pewno na konsultacje. A ten lekarz z usg Ci to wyczytał? Nic prędzej nie mówił?

No ja chyba za mało wypiłam bo nic mi nie mruga, muszę nadrobić ;-)

Olencja, ja już też zaczynam mniej myśleć o dziecku, choć w duszy tego bardzo pragnę.
    Pamiętam jak wtedy też, miałam już dość starań, trwały ok 10 miesięcy, odpuściłam i zaszłam...przypadkowo. Oby teraz tez jak było.

Mam pecha do Donga, bo w trakcie kuracji plamiłam :( Ale pewnie też jakieś zaburzenia hormonalne są. Oby do świąt, coś czuję, że magia zadziała!!!

Anatolka, przynajmniej działasz, i czas w miejscu nie stoi. Trzymam gorąco kciuku, musi się udać :-) Pewnie z wrażenia dziś nie zaśniesz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Zielary :)

narazie tylko się wczytuję, jeszcze nic nie łykam i nie piję, ale ale już wrótce zamierzam wykorzystać całą tajemną wiedzę jaką zdobyłam siedząc godzinami tym wątku :)

deszczówka lubi tę wiadomość

• kis Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:

Mam pecha do Donga, bo w trakcie kuracji plamiłam :( Ale pewnie też jakieś zaburzenia hormonalne są. Oby do świąt, coś czuję, że magia zadziała!!!

hmm czyli ten dong tak działa ?? u mnie to samo :/

Agnella lubi tę wiadomość

• kis Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Cześć Zielary :)

narazie tylko się wczytuję, jeszcze nic nie łykam i nie piję, ale ale już wrótce zamierzam wykorzystać całą tajemną wiedzę jaką zdobyłam siedząc godzinami tym wątku :)

zapraszamy :)

• olencja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Yousse, ja bm poszła na pewno na konsultacje. A ten lekarz z usg Ci to wyczytał? Nic prędzej nie mówił?

No ja chyba za mało wypiłam bo nic mi nie mruga, muszę nadrobić ;-)

Olencja, ja już też zaczynam mniej myśleć o dziecku, choć w duszy tego bardzo pragnę.
    Pamiętam jak wtedy też, miałam już dość starań, trwały ok 10 miesięcy, odpuściłam i zaszłam...przypadkowo. Oby teraz tez jak było.

Anatolka, przynajmniej działasz, i czas w miejscu nie stoi. Trzymam gorąco kciuku, musi się udać :-) Pewnie z wrażenia dziś nie zaśniesz.
    u mnie jeszcze dluga droga do odpuszczenia sobie w podswiadomosci, na razie tak czuje,ze wcale juz nie potrzebuje dziecka,jak nie to nie,honorowa i uparta jestem! ale podobnie jak Ty, gdzies wewnatrz nadal przyjmuje kolejne porazki na klate:(

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjmował ktoś izoflawony, jak się po tym czulyscie?

• Agnella Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trymybest, ja przyjmowałam soję i miałam po niej owulacje, czułam się dobrze, zero skutków ubocznych. Za to po Dongu lipa, plamienia, ból podbrzusza i cienkie endo - a powinno być odwrotnie. Ale każda jest inna, każda inaczej reaguje i nie ma co sugerować się mną.
    Olencja, a powiem szczerze, że dziś postanowiłam - od następnego cyklu zero donga, zero soi. Będę się starać, a co ma być to będzie. A wiem, że na pewno nam się uda!!! I z tą decyzją mi lepiej. A tak tylko czekałam na ten 5 dc, aby soja była przyjmowana, ziółka na I fazę, aby owulacji nie przegapić. A teraz owszem, w okolicach di pł będzie seksior, ale na luzie.
    I powiem Ci szczerze,że też honorowa jestem, jak nie to nie na razie, poczekam.

olencja, shooa lubią tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od przyszlego cyklu tylko to co lekarz kazal:wit D, folia i parlodel. zastanawiam sie czy mierzyc tempke ale strasznie to polubilam:D tylko ze to powoduje napiecie istres dodatkowy:D no nie wiem czy sie mierzyc:D

u5cvp2.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, a te plamienia miałaś przez ile dni i pamiętasz może w jakim dc ? Miałaś takie widoczne na papierze ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Trymybest, ja przyjmowałam soję i miałam po niej owulacje, czułam się dobrze, zero skutków ubocznych. Za to po Dongu lipa, plamienia, ból podbrzusza i cienkie endo - a powinno być odwrotnie. Ale każda jest inna, każda inaczej reaguje i nie ma co sugerować się mną.
    Olencja, a powiem szczerze, że dziś postanowiłam - od następnego cyklu zero donga, zero soi. Będę się starać, a co ma być to będzie. A wiem, że na pewno nam się uda!!! I z tą decyzją mi lepiej. A tak tylko czekałam na ten 5 dc, aby soja była przyjmowana, ziółka na I fazę, aby owulacji nie przegapić. A teraz owszem, w okolicach di pł będzie seksior, ale na luzie.
    I powiem Ci szczerze,że też honorowa jestem, jak nie to nie na razie, poczekam.

Po jakim czasie mialas owulacje ?

• ania14 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam donga... pewnie jutro listonosz przyniesie
    od kiedy do kiedy go brac i w jakiej ilosci?

• Agnella Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kis, miałam je od 15 dc, wtedy kiedy powinna brać duphaston. I wzięłam go od 20 dc i przestało. Brzuch bolał jak na @ i te plamienie było widoczne na wkładce, takie rózówate, na papierze też widoczne. Coś chyba mam nie tak z hormonami i cienkie endo, i po Dongu plamienie(zaczęłam go brać od 13dc po 4 tabsy). Muszę dalej walczyć i cierpliwa być. Wszystko mi się pomieszało z cyklem od momentu co zablokowałam sobie duphkiem okresu - ok 2 miesięcy temu. Daję sobie 3 miesiące na stabilizacje cyklu, bo tyle komórka osiąga dojrzałość. Liczę po cichu na grudzień.

Trymybest. W 14 dc pęcherzyk miał 17 mmm. Owu byłą za ok 3-4 dni. Brałam Menoplant 40. Ale w dużej dawce 200 mg dziennie. Słyszałam, że jednak lepiej od mniejszej zacząć. Na 5 cykli były 3 owulacje, dla mnie to i tak dużo, bo mam je może 4-6 razy w roku.
    Wydaję mi się, że soja jest tu najbezpieczniejsza, aby od niej zacząć.
    Jaki masz preparat?

Olencja, ja też w tym cyklu co będzie odpuszczam ziółka, soję, Donga i inne.
    Może kupię sobie wit D. To ma być zwykła D czy D3?
    Z ziółek jedynie skrzyp i pokrzywę piję, ale to po to, aby włoski wzmocnić :-).

kis lubi tę wiadomość

• Yousee Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam konsultacje w poniedziałek z innym ginem i chirurgiem. Zobaczymy co oni zobaczą na USG. Cały czas obkładam sie borowina. Nie chce dać sie ciąć bo mój Crohn tego nie lubi :( znacie jakies specyfiki na wodniaki/ niedrożne jajowody? Tu na OF mało kto o tym pisze :(

Księga Hioba
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ