X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri82 wrote:
    no tak, najtrudniej jest nie myśleć:)

Szczególnie gdy człowiek się stara nie myśleć to się nie da :D wtedy to kompletny natłok myśli :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Polecam pierwszą stronkę tego wątku - skarbnica wiedzy i wszystko jest tam opisane. Jeśli chcesz pić mieszanke nr 3 o. Sroki to pije sie raz dziennie przed snem, jeśli inne (na I i II faze cyklu), to trzeba je pić kilka razy dziennie.

Dziś zamówiłam mieszankę nr 3... ostatnia deska ratunku na lutowe starania:) potem pewnie wkroczy ciężka medycyna ..

• violijka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wyczytalam na roznych watkach ze jestescie najlepsze jesli chodzi o rozne ziolka ;)
    Jak dawkuje sie niepokalanek mnisi? Z czym niemozna go laczyc?
    Dziekuje za wszelkie informacje.

58783feaec3e9132ab67a6f0b4667e63.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) trochę mi zajęło, żeby tu napisać ponieważ postawiłam sobie bezwzględny warunek - muszę przeczytać cały wątek od deski do deski :))) tak więc po przeczytaniu całości napiszę kilka słów o sobie.. Staramy się z mężem o fasolkę od połowy listopada - a tak naprawdę nie zabezpieczaliśmy się od pażdziernika. 1 stycznia dostałam okres i wtedy zaczęłam pić zioła o. Sroki nr 3 do tego folik, magnez i wiesiołek + belissa na wlosy i paznokcie. Od wczoraj biorę Donga - mialam długi skąpy okres i dopiero przestałam plamić - planuję go brać rano i popoludniu przez 4 dni. Zawsze mialam nieregularne cykle - brak okresu - wywolywany luteiną z badan sprzed 3 lat wynika ze mam prolaktyne ponad normę. Teraz chcę zrobić wszystko na nowo i nie wiem co w jakim dniu byloby najlepiej. W czwartek ( 15.01.2015) ide na usg i zaczynam monitoring cyklu. :-)
    Trzymam za każdą z Was kciuki kochane i gratuluję już zafasolkowanym ! :)
    P.S. Mojego M. faszeruję Salfazinem i Macą oraz razem ze mną chciał pić ziółka tak więc się stało :)

shooa lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • ciri82 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wiecie może co może być powodem dość znacznych wahań temperatury w czasie cyklu? chodzi mi zwłaszcza po owulacji, u mnie ta tempka nie roście ładnie w górę tylko skacze, w ogóle cały wykres to zęby rekina, co może być powodem?

Lenka 19.06.2010r. Rodzeństwo?
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri82 wrote:
    Hej, wiecie może co może być powodem dość znacznych wahań temperatury w czasie cyklu? chodzi mi zwłaszcza po owulacji, u mnie ta tempka nie roście ładnie w górę tylko skacze, w ogóle cały wykres to zęby rekina, co może być powodem?

Zęby rekina są charakterystyczne dla podwyższonej prolaktyny.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia badania miałaś robione 3 lata temu, wyszła wysoka prl - ktoś ją u Ciebie leczył? Czy tylko podawał luteinę na wywołanie @?
    Wysoka prl = problem z owulacją = brak @/nieregularne cykle

Zrób koniecznie badania 3-5 dc fsh, lh, tsh, ft4, prolaktyna, testosteron

Wg mnie prl nadal jest wysoka, bo jeśli nie była leczona to sama się raczej nie unormowała i tu tkwi problem

• aga.just Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri82 a miałaś potwierdzoną owulację? nie jestem pewna czy to był owulacyjny cykl

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Nalunia badania miałaś robione 3 lata temu, wyszła wysoka prl - ktoś ją u Ciebie leczył? Czy tylko podawał luteinę na wywołanie @?
    Wysoka prl = problem z owulacją = brak @/nieregularne cykle

Zrób koniecznie badania 3-5 dc fsh, lh, tsh, ft4, prolaktyna, testosteron

Wg mnie prl nadal jest wysoka, bo jeśli nie była leczona to sama się raczej nie unormowała i tu tkwi problem

Hej Aguś, brałam duphaston i castagnus i tyle - nie przepisala mi bromka lekarka - teraz mnie to dziwi wtedy nie mialam o tym zielonego pojecia. Po tych lekach kazala brac tylko luteinę wiec bralam i okres mialam - patrzac z perspektywy czasu widze jakie błędy robiłam :( Dzis mam 14dc wiec z badań nici ale od nowego cyklu zrobię te badania co podałaś Aga, jutro idę na usg i zaczynam monitoring żeby być na bieząco :)
    Od 2 dni piję szałwię i meliskę więc sama jestem ciekawa wynikow :) Dzięki Aga za zainteresowanie kochana jesteś :* Jak się czujecie z Synkiem ?:)))

[img][/img]
  • ciri82 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Zęby rekina są charakterystyczne dla podwyższonej prolaktyny.
    Robiłam prolaktynę i mam 7,77 przy normie 4,79 - 23,30.

• ciri82 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    ciri82 a miałaś potwierdzoną owulację? nie jestem pewna czy to był owulacyjny cykl
    tak, ten cykl jest niepweny, ale brałam antybiotyk, który chyba coś namieszał i właśnie w tym cyklu zaczęłam pić inofem, ale on chyba nie powinien mieszać? poprzednie cykle też takie mam.

• ciri82 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie jeszcze, w którym dniu cyklu najlepiej badać prolaktynę, bo nie pamiętam kiedy to badanie robiłam. Pomiędzy 3 a 5 dc czy obojętne jaki dzień?

• ciri82 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, jeszcze jedno, w tym cyklu robiłam progesteron, 7 dni po przypuszczalnej owulacji i wyniósł 25,30 przy normie do 27, więc dość wysoko...

• aga.just Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia jesteś swiadoma błędów i to jest to - wiesz jak masz dalej walczyć. Sam castangus na wysoką prl nie pomoże, ale to zapewne wiesz.
    Daj znać jak po monitoringu.
    u nas ok - dzięki :) Synek wymagający, ale przekochany.

ciri inofolic na pewno nie pomiesza na niekorzyść. Antybiotyk mógł namieszać jeśli już. Progesteron rzeczywiście wysoki, więc może i owu była.
    Prl ja robiłam 3-5 dc.

• ciri82 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

ciri inofolic na pewno nie pomiesza na niekorzyść. Antybiotyk mógł namieszać jeśli już. Progesteron rzeczywiście wysoki, więc może i owu była.
    Prl ja robiłam 3-5 dc.[/QUOTE]

Tak myślałam, że to antybiotyk, mam nadzieję że teraz nic mnie nie dopadnie.

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki byłam dziś wieczorem na USG i lekarka powiedziała że owulacje mialam wczoraj i jajnik lewy jest z ciałkiem żółtym a zatoka Douglasa ze śladem obecności wolnego płynu :)) czyli dokładnie w 14 dc mialam owulkę ! SZOK odstawiłam DONGA i wiesiołka tez od jutra nie biorę - teraz wziełam LUTEINĘ i bede brać do okresu. i dodatkowo dalej piła ziolka nr 3 i szałwię.
    Co jeszcze ułatwi zagnieżdzenie zarodkowi, które ziolka albo tabsy? Jejku nie chce się nakręcać nieporzebnie ale nie potrafię ! :DDD dzis ja i mój mąż mieliśmy podobny sen o dzidziusiu - pierwszy raz nam się bejbi śniło :)

shooa, kita lubią tę wiadomość

[img][/img]
  • violijka Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ;) trzymam kciuki... <3

58783feaec3e9132ab67a6f0b4667e63.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    Dziewczynki byłam dziś wieczorem na USG i lekarka powiedziała że owulacje mialam wczoraj i jajnik lewy jest z ciałkiem żółtym a zatoka Douglasa ze śladem obecności wolnego płynu :)) czyli dokładnie w 14 dc mialam owulkę ! SZOK odstawiłam DONGA i wiesiołka tez od jutra nie biorę - teraz wziełam LUTEINĘ i bede brać do okresu. i dodatkowo dalej piła ziolka nr 3 i szałwię.
    Co jeszcze ułatwi zagnieżdzenie zarodkowi, które ziolka albo tabsy? Jejku nie chce się nakręcać nieporzebnie ale nie potrafię ! :DDD dzis ja i mój mąż mieliśmy podobny sen o dzidziusiu - pierwszy raz nam się bejbi śniło :)
    Olej lniany,zwiększa produkcję śluzu, u mnie są widoczne objawy w 2im cyklu jego brania.
    Orzechy, pestki dyni na endometrium.
    Jakie masz, ok?
    oprócz tego unikanie stresu i dużo szczęścia w tym cyklu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 00:12

feegu6l.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endometrium 5,6 , jak myślicie dobre ? Lekarka nic nie mówiła na ten temat .. Ale ja lekarzom nie ufam :)

kita lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno niektóre dziewczyny biorą acard, ale nie wiem czy można bez konsultacji z ginkiem go włączyć..

‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ