WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyewwiel wrote:Polecam pierwszą stronkę tego wątku - skarbnica wiedzy i wszystko jest tam opisane. Jeśli chcesz pić mieszanke nr 3 o. Sroki to pije sie raz dziennie przed snem, jeśli inne (na I i II faze cyklu), to trzeba je pić kilka razy dziennie.
Dziś zamówiłam mieszankę nr 3... ostatnia deska ratunku na lutowe starania:) potem pewnie wkroczy ciężka medycyna .. -
Hej dziewczynki trochę mi zajęło, żeby tu napisać ponieważ postawiłam sobie bezwzględny warunek - muszę przeczytać cały wątek od deski do deski )) tak więc po przeczytaniu całości napiszę kilka słów o sobie.. Staramy się z mężem o fasolkę od połowy listopada - a tak naprawdę nie zabezpieczaliśmy się od pażdziernika. 1 stycznia dostałam okres i wtedy zaczęłam pić zioła o. Sroki nr 3 do tego folik, magnez i wiesiołek + belissa na wlosy i paznokcie. Od wczoraj biorę Donga - mialam długi skąpy okres i dopiero przestałam plamić - planuję go brać rano i popoludniu przez 4 dni. Zawsze mialam nieregularne cykle - brak okresu - wywolywany luteiną z badan sprzed 3 lat wynika ze mam prolaktyne ponad normę. Teraz chcę zrobić wszystko na nowo i nie wiem co w jakim dniu byloby najlepiej. W czwartek ( 15.01.2015) ide na usg i zaczynam monitoring cyklu.
Trzymam za każdą z Was kciuki kochane i gratuluję już zafasolkowanym !
P.S. Mojego M. faszeruję Salfazinem i Macą oraz razem ze mną chciał pić ziółka tak więc się stałoshooa lubi tę wiadomość
-
Hej, wiecie może co może być powodem dość znacznych wahań temperatury w czasie cyklu? chodzi mi zwłaszcza po owulacji, u mnie ta tempka nie roście ładnie w górę tylko skacze, w ogóle cały wykres to zęby rekina, co może być powodem?Lenka 19.06.2010r. Rodzeństwo?
-
ciri82 wrote:Hej, wiecie może co może być powodem dość znacznych wahań temperatury w czasie cyklu? chodzi mi zwłaszcza po owulacji, u mnie ta tempka nie roście ładnie w górę tylko skacze, w ogóle cały wykres to zęby rekina, co może być powodem?
Zęby rekina są charakterystyczne dla podwyższonej prolaktyny. -
Nalunia badania miałaś robione 3 lata temu, wyszła wysoka prl - ktoś ją u Ciebie leczył? Czy tylko podawał luteinę na wywołanie @?
Wysoka prl = problem z owulacją = brak @/nieregularne cykle
Zrób koniecznie badania 3-5 dc fsh, lh, tsh, ft4, prolaktyna, testosteron
Wg mnie prl nadal jest wysoka, bo jeśli nie była leczona to sama się raczej nie unormowała i tu tkwi problem -
aga.just wrote:Nalunia badania miałaś robione 3 lata temu, wyszła wysoka prl - ktoś ją u Ciebie leczył? Czy tylko podawał luteinę na wywołanie @?
Wysoka prl = problem z owulacją = brak @/nieregularne cykle
Zrób koniecznie badania 3-5 dc fsh, lh, tsh, ft4, prolaktyna, testosteron
Wg mnie prl nadal jest wysoka, bo jeśli nie była leczona to sama się raczej nie unormowała i tu tkwi problem
Hej Aguś, brałam duphaston i castagnus i tyle - nie przepisala mi bromka lekarka - teraz mnie to dziwi wtedy nie mialam o tym zielonego pojecia. Po tych lekach kazala brac tylko luteinę wiec bralam i okres mialam - patrzac z perspektywy czasu widze jakie błędy robiłam Dzis mam 14dc wiec z badań nici ale od nowego cyklu zrobię te badania co podałaś Aga, jutro idę na usg i zaczynam monitoring żeby być na bieząco
Od 2 dni piję szałwię i meliskę więc sama jestem ciekawa wynikow Dzięki Aga za zainteresowanie kochana jesteś :* Jak się czujecie z Synkiem ?)) -
aga.just wrote:ciri82 a miałaś potwierdzoną owulację? nie jestem pewna czy to był owulacyjny cyklLenka 19.06.2010r. Rodzeństwo?
-
Nalunia jesteś swiadoma błędów i to jest to - wiesz jak masz dalej walczyć. Sam castangus na wysoką prl nie pomoże, ale to zapewne wiesz.
Daj znać jak po monitoringu.
u nas ok - dzięki Synek wymagający, ale przekochany.
ciri inofolic na pewno nie pomiesza na niekorzyść. Antybiotyk mógł namieszać jeśli już. Progesteron rzeczywiście wysoki, więc może i owu była.
Prl ja robiłam 3-5 dc. -
ciri inofolic na pewno nie pomiesza na niekorzyść. Antybiotyk mógł namieszać jeśli już. Progesteron rzeczywiście wysoki, więc może i owu była.
Prl ja robiłam 3-5 dc.[/QUOTE]
Tak myślałam, że to antybiotyk, mam nadzieję że teraz nic mnie nie dopadnie.
Lenka 19.06.2010r. Rodzeństwo? -
Dziewczynki byłam dziś wieczorem na USG i lekarka powiedziała że owulacje mialam wczoraj i jajnik lewy jest z ciałkiem żółtym a zatoka Douglasa ze śladem obecności wolnego płynu ) czyli dokładnie w 14 dc mialam owulkę ! SZOK odstawiłam DONGA i wiesiołka tez od jutra nie biorę - teraz wziełam LUTEINĘ i bede brać do okresu. i dodatkowo dalej piła ziolka nr 3 i szałwię.
Co jeszcze ułatwi zagnieżdzenie zarodkowi, które ziolka albo tabsy? Jejku nie chce się nakręcać nieporzebnie ale nie potrafię ! :DDD dzis ja i mój mąż mieliśmy podobny sen o dzidziusiu - pierwszy raz nam się bejbi śniłoshooa, kita lubią tę wiadomość
-
Nalunia wrote:Dziewczynki byłam dziś wieczorem na USG i lekarka powiedziała że owulacje mialam wczoraj i jajnik lewy jest z ciałkiem żółtym a zatoka Douglasa ze śladem obecności wolnego płynu ) czyli dokładnie w 14 dc mialam owulkę ! SZOK odstawiłam DONGA i wiesiołka tez od jutra nie biorę - teraz wziełam LUTEINĘ i bede brać do okresu. i dodatkowo dalej piła ziolka nr 3 i szałwię.
Co jeszcze ułatwi zagnieżdzenie zarodkowi, które ziolka albo tabsy? Jejku nie chce się nakręcać nieporzebnie ale nie potrafię ! :DDD dzis ja i mój mąż mieliśmy podobny sen o dzidziusiu - pierwszy raz nam się bejbi śniło
Orzechy, pestki dyni na endometrium.
Jakie masz, ok?
oprócz tego unikanie stresu i dużo szczęścia w tym cykluWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 00:12
-
Endometrium 5,6 , jak myślicie dobre ? Lekarka nic nie mówiła na ten temat .. Ale ja lekarzom nie ufam
kita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny