WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak pilam je do owulacji,byl ladny spadek 17 dnia na owulacje ale zamiast tego przyszlo krwawienie. Mialam pic również na druga faze cyklu jednak w takiej sytuacji to bezsensu skoro przyszla @. Podejrzewam u siebie pcos,mam podwyzszony test,znacznie zawyzony stosunek lh/fsh, lekkie owlosienie. Chcialam dac organizmowi ostatnia szanse na wykazanie sie lecz jednak bez wizyty u gin się nie obedzie. Jedbak przez okres musze ja przelozyc.. I znowu to przeciaganie..
-
Wyczekaujacnamaj, ja też miałam plamienia po tych ziółkach i Dongu....Ale akurat pewnie to były jakieś zaburzenia, nierównowaga hormonalna. Jak zaszłam w ciąże w 2013, to dwa cykle przed piłam właśnie mieszankę na I fazę i pomogło (w 2cs zaszłam)
Z tymi plamieniami możesz mieć niski pgr i dobrze by było przez 3 cykle luteinę albo duphka. Na pewno wszystko się wyrówna i będzie dobrze, kwestia czasu i cierpliwości
A testo masz w granicach normy czy troszkę ponad?
Polecam też trochę gimnastyki, tylko nieforsującej, np rowerek stacjonarny, basen, spacery jak w miarę pogoda dopisze. To też sprzyja zajściu w ciążę.
Moja koleżanka długo zajść nie mogła, zapisała się na siłownię....Pomogło, efekt w postaci 6 miesięcznej Klaudusi.
Wyczekujacnamaj, Ile masz lat? Ja w kwietniu już 30tkę zacznę, już czuję presję czasu.
Ja zaczęłam robić testy owu, na razie troszkę jaśniejsza kreska testowa, mam 11dc.
-
Ewwiel to napewno byl cykl bezowulacyjny, bo rozkrecilo sie troche to plamienie w krwawienie. Tylko nigdy w zyciu nie mialam az tak krotkiego cyklu.. Najkrotszy to byl 19 dnia a tu prosze niespodzianka i od razu po ziolach. Wydaje mi się ze to przez nie...moze akurat mi nie sluza.
-
Testosteron mialam O,91 a norma do 0,48..bardziej martwi mnie stosunek lh/fsh 3,64 i te cykle bezowulacyjne. Dlatego postanowilam ze zdaje się na medycyne,bo sama za wiele nie wskuram. Jesli chodzi o ćwiczenia to ja wrecz prawie zupelnie odpuscilam na czas staran bo ponoc podnoszą test. A bylam bardzo aktywna treningi 4 razy w tygodniu,bieganie lub rowerek, ewentualnie silownia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 08:26
-
Agnella no mlodziutka jestem ledwo co po 20,jednak z moim narzeczonym zdecydowalismy sie ze to jest ten czas.. 6 lat razem, wspolne mieszkanie teraz tylko maluszka brakuje. Testy owu fajna sprawa,jednak u mnie moglyby wychodzic zafalszowane poniewaz lh mam znacznie podwyzszony.
-
W sumie u mnie też zawsze LH wyższe w stosunku do FSH i jedynie to może u mnie wskazywać na lekkie pco. Owulacje mam co jakiś czas, nie co miesiąc
Ale zaszłam w ciąże przy wysokim LH - więc to wcale nie znaczy, że nie zajdziesz bez leczenia
Testo nie wpływa na zajście, moja koleżanka miała podwyższony i jeszcze chyba androstedion, lekkie pco i się udało.
Na mnie tak podziałał Dong Quai - ewidentnie po nim były plamienia. Może odpuść ziółka, spróbuj soję - ona nie powodowała u mnie plamień i była dwa razy owulacja!!!! Polecam Ci preparat MenoPlant soy-a 40. Pewnie i u Ciebie dobrze zadziała
Fajnie, że masz tego jedynego u boku i tyle lat razem już jesteście....Wtedy można bez zastanowienia się zdecydować na dziecko Także rozumiem Cię
-
Dziękuję za podtrzymanie na duchu Mam nadzieje ,że i u mnie tak będzie. testo to mam raczej genetycznie ,mama również miałam problemy z ciążą a w zasadzie z donoszeniem. Co do specyfiku z soją na pewno wypróbuje ,jednak póki co wstrzymam się i zobaczę co powie gin na wizycie. No i zobaczymy jak wyglądają te moje jajniki ,czy jest pcos czy nie. Mam jeszcze takie pytanie jeśli mam praktycznie co miesiąc krwawienie ,może nie jakieś super mocne ale są to czy to może świadczyć ,że jeszcze nie jest tak źle ? Przeraża mnie wizja bardzo długie starania o dzidziusia bo należę do tych co sa w gorącej wodzie kąpane
-
Dobrze, że masz co miesiąc swoje miesiączki, dużo dziewczyn bez duphastonu lub luteiny nie ma ogóle @ albo co 3-5 miesięcy. A słabe krwawienie może być dlatego, że właśnie trzeba Twój pgr podrasować(a przy tym endo pogrubić) czyli przez jakiś czas brać luteinę. A im większe pgr co miesiąc tym sprawniejsza owulacja będzie.
A długo się już starasz?
Myślę, że jak będziesz na wizycie - gin Cię uspokoi, da np. luteinę lub duphaston.
Ja chyba się zdecyduję na clo od przyszłego cyklu. U mnie czas goni, lata lecą i szkoda czekać.
Ja też w gorącej wodzie kąpana, oj bardzo. A troszkę czekam, może jakoś specjalnie niedługo, ale dla mnie to wieczność....
Myślę, że na pewno nam się uda Kwestia czasu.
I w ogóle Życzę nam Dziewczyny, aby ten rok był dla nas dobry i pozytywny, w postaci ciąży !!!!!!ewwiel lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Przestalismy sie zabezpieczać pol roku temu,staramy sie ucelowac w owulacje jednak jest problem bo chyba nie wystepuje. Ale co Nas nie zabije to Nas wzmocni,trzeba byc dobrej mysli! Predzej czy pozniej zostaniemy mama! Odezwe sie w przyszłym tygodniu po wizycie u gina, ciekawe co tam zadecyduje. Pozdrawiam i zielonosci zycze :-*
ewwiel lubi tę wiadomość
-
ciri82 wrote:Hej, mam takie pytanko, może ktoś wie, jak obniżyć poziom testosteronu naturalnie? Przeczytałam większość tego wątku, ale wysiadłam:) Wiem, że pomaga lukrecja, pokrzywa, coś jeszcze?
-
nick nieaktualny
-
Witam, na ovu jestem już od pewnego czasu, 3 miesiąc piję ziółka, biorę donga i inne suplementy. Teraz doczytałam sobie o ziołach ojca Sroki, i mam takie pytanie, jak myślicie, można je łączyć z ziółkami BabyandMamaMed? skład jest inny, ale czy nie przesadziłabym już?Lenka 19.06.2010r. Rodzeństwo?
-
Dziewczyny, w 3-5 dc mam zbadać LH, FSH, testo, SGHB, 17 - OH progesteron - taki mam przykaz od endokrynolog. Są to badania w celu pcos.
Czy jak cykl będzie po duphku wyjdą wiarygodne te badania? Chcę je jak najszybciej je zrobić, bo szkoda czasu czekać. I być może podejdę właśnie w tym nowym cyklu do clo. A jakbym zrobiła te badania za miesiąc, po stymulacji to chyba będą niewiarygodne?
-
Agnella wrote:Dziewczyny, w 3-5 dc mam zbadać LH, FSH, testo, SGHB, 17 - OH progesteron - taki mam przykaz od endokrynolog. Są to badania w celu pcos.
Czy jak cykl będzie po duphku wyjdą wiarygodne te badania? Chcę je jak najszybciej je zrobić, bo szkoda czasu czekać. I być może podejdę właśnie w tym nowym cyklu do clo. A jakbym zrobiła te badania za miesiąc, po stymulacji to chyba będą niewiarygodne? -
nick nieaktualny