WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
fablous wrote:Zielary kochane, czy możecie coś polecić na niedrożne jajowody? Wczoraj miałam HSG i taką diagnozę usłyszałam, że oba są częsciowo niedrożne . Wiem tylko o okładach z borowiny ale tak naprawdę to tylko coś słyszałam, nie wczytywałam się bo myślałam, że mnie ten temat nie dotyczy. A tu okazuje się, że muszę go zgłębić... Czy borowina pomaga tylko jako okłady? Czy też można coś pić, jakiś napar? Pomożcie proszę, jestem totalnie zielona jeśli chodzi o takie naturalne metodyJulia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
aniolek [*] 20/06/2012 6tc
aniolek [*] 02/08/2014 4/5tc
aniolki [*] 23/10/2014 8tc -
nick nieaktualny
-
Kis, gratulacje, super prezent dostałaś na Gwiazdkę !!!!
Jak się czujesz?
Czym się wspomagałaś? Też miałaś po Dongu plamienia?
Ja od następnego cyklu wezmę clo. W jakich dniach je najlepiej rać 3dc do 7 czy od 5dc do 9?
A po świętach jak w matriksie, człowiek przejedzony i dzieżko wrócić do pracy po tylu dniach laby:-)Ale fajnie się wypoczęło
A jutro Sylwek:-) Jakie macie plany?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 13:05
kis lubi tę wiadomość
-
Agnella, czuję się świetnie ja miałam ivf
a po dongu niestety miałam plamienia
clo jak bralam to od 2-6 dc wtedy szybciej owulka jest
a ja na sylwka siedzę w domku przed Tv a Wy ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 13:11
Agnella lubi tę wiadomość
-
Ja też przed Tv
Kis nic nie wspomniałaś a to takie nowoczesne zielarstwo?kis lubi tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
nick nieaktualnyDziewczyny, chcę zbadać poziom progesteronu, bo mam podejrzenia, że mam za niski i to on jest sprawcą braku ostatniej naturalnej owulki (i chyba podobnej sytuacji w tym cyklu..) i moich nitek krwi lub plamień w ciągu cyklu. Orientujecie się może, czy lepiej zrobić badanie 6-7dpo i nie brać do tego czasu przepisanej przez lekarza lutki żeby nie zaburzyć wyniku, czy od owulki wziąć od razu lutkę i badanie i tak zrobić? tylko czy będzie miarodajny wynik?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, może znacie się na badaniach tarczycy?
Zwei kresken, na jakiej podstawie masz stwierdzone Hashimoto?
Ja zrobiłam sobie badania tarczycy:
TSH 1,32 (0,25 - 5)- zawsze miałam je na poziomie 1.
Ft4 13,46(9 - 20)'
przeciwciała przeciw tyreoglobulinie ATG 22,38 (0 - 115)
przeciwciała przeciw preoksydazie TPO 25,17 (0-34)
Wiem, że tych przeciwciał zdrowa osoba nie może mieć podwyższonych, szczególnie jeśli chce mieć dziecko. Czy konieczna jest wizyta u endokrynologa?
-
Czesc dziewczyny,mam takie pytanie czy ziola moga skrocic okres do 17 dni? Wczoraj zauwazylam brazowe plamienia i pomyslalam ze to okoloowulacyjne. Jednak dzis juz sa krwiste z malutki skrzepkami krwi, ale nadal jest tego wszystkiego malo. Podejrzewam u siebie PCOS, chcialam jednak przed wizytą u ginekologa ktora mam 8 stycznia wyprobowac tych ziol,a tu taka niefajna niespodzianka. Wychodzi na to ze ziola nie sprzyjaja mojemu organizmowi a wizyte muszd przelozyc eh..
-
nick nieaktualny
-
Od 2dc 3 razy dziennie pilam te na I faze cyklu,czego efektem jest cykl bezowulacyjny.Wykres niby ladnie spadal na owulacje ale teraz zamiast wyzszych temp pojawila się miesiaczka...tzn chyba to miesiaczka.Mam umowiona wizyte i gina w przyszły czwartek ale w takiej sytuacji musze przelozyc. Takiego krotkiego cyklu nie mialam jeszcze nigdy w zyciu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 21:58
-
wyczekujacnamaj wrote:Od 2dc 3 razy dziennie pilam te na I faze cyklu,czego efektem jest cykl bezowulacyjny.Wykres niby ladnie spadal na owulacje ale teraz zamiast wyzszych temp pojawila się miesiaczka...tzn chyba to miesiaczka.Mam umowiona wizyte i gina w przyszły czwartek ale w takiej sytuacji musze przelozyc. Takiego krotkiego cyklu nie mialam jeszcze nigdy w zyciu