X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, na razie jeden, po @ globulki, potem wymazy i wymazem do ginki. Zadecyduje co dalej.
    Ale poleciła mi okłady z borowiny :) lekarz nieograniczony jedynie farmacją :)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamierzam brać dong quai i potrzebuje porady jak długo go brać. Moja @ ok 3 dni plus 1 plamienia natomiast cykle są długie ok 35-40 dni owy bywa 18-24 dc fl ok 14-16 dni zazwyczaj 16
    Cytalam że niektóre z was biorą tylko kilka dni, więc proszę o podpowiedź bo u mnie od 1 dnia po ustaniu plamien do owulacji mija ok. 15 dni,

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella próbujesz w następnym cyklu jeszcze?

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) brała któraś z was macę? ona ponoc dobra na równowagę hormonalną,
    mozna ją brać cały cykl czy inaczej?
    Ja mam takową w domu i zastanawiam się jak jej użyć ,bo w smaku też nie jest najlepsza

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Ja mam takową w domu i zastanawiam się jak jej użyć ,bo w smaku też nie jest najlepsza

JA maca karmię męża - po 2 tygodniach mówił że fajnie działa na koncetrację i duzo lepiej się po niej czuje, ja już nie mieszałam, piję ziolka nr 3 + donga biorę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 20:51

[img][/img]
  • Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Witam. Czytałam ostatnio w jakiejś babskie gazecie, że mięta pita 2x dziennie od 1 dc do 5 dc obniża testosteron. Słyszała któraś o takiej terapii ?

Też się z tą opinią spotkałam. Lepiej swoim panom nie parzyć miętki ;) Sobie jak najbardziej :D

Martoszka, hipisiątko lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Mam pytanie zwiazane z Dongiem. Kupilam sobie taki firmy Solgar i jedna tabletka zawiera :
    Dong Quai root extract (2:1) 50mg
    Raw Dong Quai root powder 200mg
    Zalecana dawka na opakowaniu to jedna tabletka dziennie. Czy ktoras z Was brala Donga tej firmy?
    Dopiero zaczynam przygode z nim i nie bardzo wiem jak go brac. Mysle, ze na poczatek wezme po jednej dziennie do skoku, czy myslicie ze to wystarczy?

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • ciri82 Znajoma

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Hej dziewczyny

Mam pytanie zwiazane z Dongiem. Kupilam sobie taki firmy Solgar i jedna tabletka zawiera :
    Dong Quai root extract (2:1) 50mg
    Raw Dong Quai root powder 200mg
    Zalecana dawka na opakowaniu to jedna tabletka dziennie. Czy ktoras z Was brala Donga tej firmy?
    Dopiero zaczynam przygode z nim i nie bardzo wiem jak go brac. Mysle, ze na poczatek wezme po jednej dziennie do skoku, czy myslicie ze to wystarczy?

Hej, tej firmy nie znam, ja mam ze Swansona i tam jest w jednej kapsułce 530 mg. Ja biorę 2 razy po 2 przez 4 dni. Nie mam po tym żadnych atrakcji, pewnie jak bym brała więcej, też nic bym nie czuła. Nie mówię oczywiście o pozytywach, bo te są odczuwalne jak najbardziej. ale ja biorę go już 3 miesiąc.

She Wolf lubi tę wiadomość

Lenka 19.06.2010r. Rodzeństwo?
  • ciri82 Znajoma

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    ja biorę macę razem z mężem, napewno świetnie wpływa na libido:) czujemy się jak 18 latki hi hi poza tym wspomaga pracę mózgu, pamięć i koncentrację oraz wpływa na gospodarkę hormonalną. no, same plusy normalnie:)

• ciri82 Znajoma

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, bierzemy cały cykl, ja mam w kapsułkach, więc smaku nie odczuwam.

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri82 wrote:
    Hej, tej firmy nie znam, ja mam ze Swansona i tam jest w jednej kapsułce 530 mg. Ja biorę 2 razy po 2 przez 4 dni. Nie mam po tym żadnych atrakcji, pewnie jak bym brała więcej, też nic bym nie czuła. Nie mówię oczywiście o pozytywach, bo te są odczuwalne jak najbardziej. ale ja biorę go już 3 miesiąc.

Mysle, ze na poczatku wezme po 2 tabletki, a jak bede sie dobrze czula, to moze doloze wiecej. Dzieki za odpowiedz :*

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela87 wrote:
    Mambella próbujesz w następnym cyklu jeszcze?
    Pewnie, choc ciagle iskierka nadzieji jest :-P ale brzuch boli juz na @ jak w poprzednich cyklach, dotego prawy jajnik wiec dzien w dzien boli brzuch. Nie wiem czemu juz od 2 dnia po owu brzuch juz tak szaleje hmm. A dzis sie obudzilam z takim mega mega bolem gardla:-( a mialam jechac do mojej kochanej bratanicy :-(.
    Musze obmyslic plan brania donga po @ bo chcialabym zeby pevherzyk byl juz spory na wizycie u gina a wizyty mozliwe tylko w soboty a to bylby ok 12dc. W tym cyklu sprawdzilo sie to co pisala jedna z dziewczyn (przepraszam nie pamietam ktora), wzielam 6tab donga- ostatnia w piatek, i 4 dnia byla juz owulacja.

• Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu lecz gardziołko, ogólne zdrowie też ma znaczenie :) Ja zacznę brać zaraz po @ po 4 tabletki dziennie (chyba 2x2)- mam donga z firmy new czy now jakoś tak i tam zalecana dzienna dawka to 3 szt. Widziałam, że niektóre dziewczyny biorą najpierw dwie i co dnia zwiększają dawkę nawet do 6 tabl. dziennie, ale nie wiem czy są ku temu jakieś przesłanki.

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuję porady - chodzi mi o obniżenie prl i tsh. są co prawda w górnych granicach normy ale akurat te hormony warto obniżać żeby zwiększać szanse zwłaszcza przy złych wynikach nasienia. i tu moje pytanie czy można łaczyć castagnus ze sroką nr 3 i czy w ogóle jest sens łączyć? Castagnus obniża prl a sroka reguluje całą gospodarkę hormonalną tak?

Klara87 lubi tę wiadomość

• Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Dziewczyny, potrzebuję porady - chodzi mi o obniżenie prl i tsh. są co prawda w górnych granicach normy ale akurat te hormony warto obniżać żeby zwiększać szanse zwłaszcza przy złych wynikach nasienia. i tu moje pytanie czy można łaczyć castagnus ze sroką nr 3 i czy w ogóle jest sens łączyć? Castagnus obniża prl a sroka reguluje całą gospodarkę hormonalną tak?

Czytałam, że można i niektóre kobitki tak robią.

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • Myszusia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa można łączyć ale najlepiej monitoruj wtedy cykl bo możesz przestymulować się (czyli będzie bardzo dużo jajeczek). Powodzenia ;)

❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Myszusia, w przyszłym cyklu na pewno chcę monitoring sobie robić, więc będę obserwować co i jak bo faktycznie tego przestymulowania trochę się obawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Dziewczyny zamierzam brać dong quai i potrzebuje porady jak długo go brać. Moja @ ok 3 dni plus 1 plamienia natomiast cykle są długie ok 35-40 dni owy bywa 18-24 dc fl ok 14-16 dni zazwyczaj 16
    Cytalam że niektóre z was biorą tylko kilka dni, więc proszę o podpowiedź bo u mnie od 1 dnia po ustaniu plamien do owulacji mija ok. 15 dni,

Ewa, ja pierwszy cykl z dongiem brałam tak, że brałam 4x2 czyli w sumie przez 4 dni wzięłam 8 tabsów i odstawiłam. 5go dnia po odstawieniu była piękna owulka (nie potwierdzona monitoringiem, ale był odpowiedni skok, śluz, szyjka).
    Stosowałam tak bo na tym wątku kilka dziewczyn pisało, że tak brało i u mnie też podziałało. Możesz wziąć tak samo i odstawić i zobaczyć czy będzie owulka. Jak będzie to git, a jak nie to bym w dalszym ciągu brała do skoku po dwie tabletki dziennie.
    Ale dodam jeszcze, że w kolejnym cyklu po takiej samej dawce jak w pierwszym nie było reakcji tzn. śluz był i organizm podchodził do owulki, ale jakoś nie mógł się zebrać. Ale ja mam niski poziom LH i to pewnie dlatego. i musiałam jeszcze 2 dni po dwie tabletki brać, żeby był taki sam efekt.

• Idgie Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Zastanawiam sie, czy nie bede musiala zaczac sie wspomagac ziolami.
    Powiedzcie mi, czy konsultujecie to ze swoimi lekarzami, czy same "na czuja" bierzecie?

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie, poobserwuj swoje wykresy, zastanów się co Cię niepokoi, jakie masz objawy, poczytaj sobie na pierwszej stronie jakie zioła mogą Cię wspomóc i albo bierz je na własną rękę ewentualnie radząc się doświadczonych zielarek których tu nie brakuje :) albo idź do lekarza, jeśli czujesz taką potrzebę i się z nim skonsultuj. Tylko większość lekarzy albo nie będzie wiedziała za bardzo o czym mówisz, albo uznają Cię za wariatkę :)
    oni uznają tylko medycynę konwencjonalną.
    na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że jak narazie żadnych leków, hormonów nie brałam (ok, poza luteiną w ostatnim cyklu), a radzę sobie z niepojawiającą się samoistnie od 3 cykli owulką właśnie ziołami. zioła potrafią pomóc na baaardzo wiele przypadłości:)

Idgie lubi tę wiadomość

‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ