WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala super mam nadal pamietnik na belly wrocilam sie obserwowac i trzymac pcos z ryzach a moze za rok, dwa znow bede sie starac wejdz na belly na moj pamietnik tam masz mnostow zdjec malej ja pracuje, dom, dwojka dzieci, maz ale jakos dajemy rady Sarah to cud dziecinka, spi po 12hr od urodzenia w nocy karmie cycem...jest kochana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 09:14
aga.just, Agnella, Dani lubią tę wiadomość
-
Wera, masz już sprawdzone sposoby, to to już je wdrażaj powoli:-) Mnie też marzy się przynajmniej dwójka, jak nie więcej. Na razie [pracuje nad jednym Bebikiem.
Ale z tą dietą masz rację. Ja jestem bardzo szczupła, a jak mam więcje ruchu, w ogóle słodyczy nie jem to pojawiają się łaskawie, czasami, własne owulacje. Dla mnie to święto wtedy.
Ja też od dwóch miesięcy na diecie bez: słodyczy, białego pieczywa, makaranów i kluch. Biorę już ponad 20 dni Metkę, do tego Inofolic, dziś mam 2 dc. I od kiedy biore metkę lepiej się czuję.
Liczę na owulację. Mam miec monit cyklu. Tylko u mnie owulacje śmiesznie, czasami sa w 20dc, a innym razem potrafią w 30-35dc.
Niech Twoje małe szczęście zdrowo rośnie
A jakie suplementy brałas jak zaszłaś, co można jeszcze dorzucić?
Już tyle przetestwoałam, że głowa mała.
Brałaś metforminę na własną rękę czy lekarz Ci przeisał?
-
ja zaczełam brac kilka dni przed @ i zauważyłam, że ból piersi sie zmniejszzył ( miałam takie bolące piersi, że lezec nie moglam i chodziłam przez 2 tygodnie bez biustonosza tak bolały) i @ była mniej obfita. Póki co zadnych skutków ubocznych. Biorę jedną tabletkę dziennie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 14:24
adora lubi tę wiadomość
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
nick nieaktualnyDziewczyny, doradzcie co brać na 2 faze cyklu. Normalnie biorę glucophage i bromergon, maca, dong do owu. Odstawilam dzis donga, we wtorek miałam zastrzyk z pregnylu, nie dostałam żadnej luteiny, ale w sumie nie miałam raczej problemów z progesteronu. Pytanie, co mogłaby wziąć, zeby wspomóc w razie czego:) ?
-
Ale nie miałaś clo - sam Dong na owu? Jak bez clo to może bez być duphastonu czy luteiny.
Podobno dobre są zioła, mam z neta:
NA DRUGĄ FAZĘ CYKLU - wzmacniająca produkcję progesteronu
Skład:
przywrotnik - 40g
pokrzywa - 40g
krwawnik - 40g
Dawkowanie:
Łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 razy dziennie.
Nie wiem, ale ja jeszcze nie piłam, jedynie samą pokrzywę na drugą fazę.
O, jeszcze magnez b6 pomaga. Najlepiej, aby był to nie suplement, a lek bez recepty typu Magvit b6 albo Magne b6.
-
Dawno temu mialam niski progesteron i odkad zmienilam diete, nie mam z nim problemow. Wiecej tluszczu dziewczyny. Nie ma sie go co bac, on jest b potrzebny do budowy hormonow.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 12:35
Agnella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCykl był naturalny, bez clo. Eksperymentowalam z dongiem:) dzięki wielkie, wit. B biorę, nie badalam progesteronu, są le wcześniej problemów nie miałam. Tak tylko zapobiegawczo postanawia się co poprawia zagniezdzenie zarodka np.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 20:54
-
Hej dziewczyny! Ponad miesiąc temu urodziłam córcię Alicje. Na razie karmie piersią, wiec mam nadzieje, ze @ za szybko nie przyjdzie. Ale jak już wrócą normalne cykle to powracam do regulowania ich ziołami
Anatolka, aga.just, kis lubią tę wiadomość
-
Drogie Zielary, pomocy! Dostałam dwa dni temu diagnozę - obustronna niedrożność jajowodów. Siedzę i czytam, wiele dziewczyn piły jakieś zioła. Może Wy się z czymś same spotkałyście? Proszę o info.
Ja znalazłam taką mieszkankę:
Mieszanka : każdego zioła po 50 g
-szyszki chmielu
-ziele przywrotnika
-ziele krwawnika
-liść ruty
-ziele nostrzyka żółtego
-kwiat lawendy
-kłącze tataraku
-kwiat nagietka
-owoc różyGdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...
Antoine de Saint-Exupéry -
Basiu, a powiedz mi czy zamawiałaś gdzieś gotową czy sama kompletowałaś? Jak tak użycz linka dziękuję z góryGdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...
Antoine de Saint-Exupéry -
Zamawiałam gotowe, tutaj masz linka: http://sklep1364019.home.pl/pl/p/Ziola-Ojca-Klimuszki-Bezplodnosc-450g/278
Każdy składnik zapakowany jest osobno, musisz to wszystko przesypać i wymieszać. Smakiem nie zachwyca,któryś z elementów jest bardzo gorzki. Ale stosuje je dopiero drugi dzień, a już strasznie czuje jajniki i test owulacyjny wlaśnie wskazał na owulację, więc jestem dobrej myśli -
ale z opisu wynika, że są to zioła na bezpłodność. Ja myślę bardziej o mieszance na niedrożne jajowody.Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...
Antoine de Saint-Exupéry