X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala super :D mam nadal pamietnik na belly :D wrocilam sie obserwowac i trzymac pcos z ryzach a moze za rok, dwa znow bede sie starac :D wejdz na belly na moj pamietnik tam masz mnostow zdjec malej :D ja pracuje, dom, dwojka dzieci, maz ale jakos dajemy rady :D Sarah to cud dziecinka, spi po 12hr od urodzenia w nocy :D karmie cycem...jest kochana :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 09:14

aga.just, Agnella, Dani lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera, masz już sprawdzone sposoby, to to już je wdrażaj powoli:-) Mnie też marzy się przynajmniej dwójka, jak nie więcej. Na razie [pracuje nad jednym Bebikiem.
    Ale z tą dietą masz rację. Ja jestem bardzo szczupła, a jak mam więcje ruchu, w ogóle słodyczy nie jem to pojawiają się łaskawie, czasami, własne owulacje. Dla mnie to święto wtedy.
    Ja też od dwóch miesięcy na diecie bez: słodyczy, białego pieczywa, makaranów i kluch. Biorę już ponad 20 dni Metkę, do tego Inofolic, dziś mam 2 dc. I od kiedy biore metkę lepiej się czuję.
    Liczę na owulację. Mam miec monit cyklu. Tylko u mnie owulacje śmiesznie, czasami sa w 20dc, a innym razem potrafią w 30-35dc.
    Niech Twoje małe szczęście zdrowo rośnie :-)
    A jakie suplementy brałas jak zaszłaś, co można jeszcze dorzucić?
    Już tyle przetestwoałam, że głowa mała.
    Brałaś metforminę na własną rękę czy lekarz Ci przeisał?

• adora Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Zaczelam lykac niepokalanka i chcialam zapytac: Jakie mialyscie skutki uboczne po jego stosowaniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 15:17

• Stiffi Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczełam brac kilka dni przed @ i zauważyłam, że ból piersi sie zmniejszzył ( miałam takie bolące piersi, że lezec nie moglam i chodziłam przez 2 tygodnie bez biustonosza tak bolały) i @ była mniej obfita. Póki co zadnych skutków ubocznych. Biorę jedną tabletkę dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 14:24

adora lubi tę wiadomość

f2w3dqk3max66qq4.png

allo mrl 0%
    KIR BX
    PAI 1 hetero
    MTHFR homo
    7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, doradzcie co brać na 2 faze cyklu. Normalnie biorę glucophage i bromergon, maca, dong do owu. Odstawilam dzis donga, we wtorek miałam zastrzyk z pregnylu, nie dostałam żadnej luteiny, ale w sumie nie miałam raczej problemów z progesteronu. Pytanie, co mogłaby wziąć, zeby wspomóc w razie czego:) ?

• Agnella Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie miałaś clo - sam Dong na owu? Jak bez clo to może bez być duphastonu czy luteiny.
    Podobno dobre są zioła, mam z neta:
    NA DRUGĄ FAZĘ CYKLU - wzmacniająca produkcję progesteronu
    Skład:
    przywrotnik - 40g
    pokrzywa - 40g
    krwawnik - 40g
    Dawkowanie:
    Łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 razy dziennie.
    Nie wiem, ale ja jeszcze nie piłam, jedynie samą pokrzywę na drugą fazę.
    O, jeszcze magnez b6 pomaga. Najlepiej, aby był to nie suplement, a lek bez recepty typu Magvit b6 albo Magne b6.

• adora Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno temu mialam niski progesteron i odkad zmienilam diete, nie mam z nim problemow. Wiecej tluszczu dziewczyny. Nie ma sie go co bac, on jest b potrzebny do budowy hormonow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 12:35

Agnella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykl był naturalny, bez clo. Eksperymentowalam z dongiem:) dzięki wielkie, wit. B biorę, nie badalam progesteronu, są le wcześniej problemów nie miałam. Tak tylko zapobiegawczo postanawia się co poprawia zagniezdzenie zarodka np. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 20:54

• Agnella Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet, to lepiej nic nie mieszaj, była owulacja to i zarodek się przyjmie.
    Lepiej niech natura robi swoje, a można sobie tylko namieszać.

violett lubi tę wiadomość

• letty Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy cykl z Dongiem :) mam nadzieję, że owocny :)

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet, co u Ciebie?
    Co u Was dziewczyny?
    U mnie stare biedy, 19dc i owu zero, do tego jakieś plamienia. Po prostu "super".

• aga.just Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella jak z plamieniami? Uspokoiło się?

• Agnella Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, trwały ok 3 dni, teraz nic.
    Czekam albo na owulacje albo na @.
    Lekarka mówi, że to muszą być lekkie zawirowania hormonalne.
    Na ostatnim usg pecherzyk miał 9-10mm, niewiadomo czy podrośnie.

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ponad miesiąc temu urodziłam córcię Alicje. Na razie karmie piersią, wiec mam nadzieje, ze @ za szybko nie przyjdzie. Ale jak już wrócą normalne cykle to powracam do regulowania ich ziołami :-)

Anatolka, aga.just, kis lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ewwiel, fajnie, ze się odezwałaś, niech Malutka zdrowo się chowa :-)
    Ja dalej tkwię w martwym punkcie, ale może grudniu, styczniu się uda...:-)

ewwiel lubi tę wiadomość

• Olessia88 Znajoma

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Zielary, pomocy! Dostałam dwa dni temu diagnozę - obustronna niedrożność jajowodów. Siedzę i czytam, wiele dziewczyn piły jakieś zioła. Może Wy się z czymś same spotkałyście? Proszę o info.
    Ja znalazłam taką mieszkankę:
    Mieszanka : każdego zioła po 50 g
    -szyszki chmielu
    -ziele przywrotnika
    -ziele krwawnika
    -liść ruty
    -ziele nostrzyka żółtego
    -kwiat lawendy
    -kłącze tataraku
    -kwiat nagietka
    -owoc róży

Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...
    Antoine de Saint-Exupéry
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olessia to ta mieszanka którą ja zaczynam pić, dodatkowo stosuję okłady borowinowe ;)

Dziewczyny mam do was jeszcze pytanie, czy razem z ziołami Klimuszki na niedrożne jajowody, mogę łykać krople ojca Sroki? Czy to już za wiele?

relgh371p970veew.png
  • Olessia88 Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, a powiedz mi czy zamawiałaś gdzieś gotową czy sama kompletowałaś? Jak tak użycz linka :) dziękuję z góry

Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...
    Antoine de Saint-Exupéry
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamawiałam gotowe, tutaj masz linka: http://sklep1364019.home.pl/pl/p/Ziola-Ojca-Klimuszki-Bezplodnosc-450g/278

Każdy składnik zapakowany jest osobno, musisz to wszystko przesypać i wymieszać. Smakiem nie zachwyca,któryś z elementów jest bardzo gorzki. Ale stosuje je dopiero drugi dzień, a już strasznie czuje jajniki i test owulacyjny wlaśnie wskazał na owulację, więc jestem dobrej myśli ;)

relgh371p970veew.png
  • Olessia88 Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale z opisu wynika, że są to zioła na bezpłodność. Ja myślę bardziej o mieszance na niedrożne jajowody.

Antoine de Saint-Exupéry
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ