WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Sandri ja juz mialam jedna przeprawe z kwasem foliowym.Bralam go jakies 6mcy temu przez 5mcy.Niestety dziala on na mnie jak plachta na byka.Moje nerwy siegaja apogeum.Od zoladka mnie skrecalo normalnie..Po odstawieniu poczulam sie duzo lepiej i do tego duzo spokojniejsza,ale przed badaniami trzeba brac.Jak mus to mus i moj M musi to przezyc.
-
Czytalam,ze jednym ze skutkow ubocznych jest rozdraznienie i pobudzenie.Zdarza sie bardzo rzadko,ale ja naleze do grona tych wybranych.Spobuje sie jakos do tego przyzwyczaic,bo jezeli uda mi sie zajsc w ciaze,to dla dobra dziecka bede stosowac.
A dzis jeszcze bezsenna noc.Nie wiem czy to ma zwiazek z tym,ze bralam kwas bardzo pozno,czy jestem przewrazliwiona juz?!
A jak u Was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 01:53
-
I znalazlam..bo nawet na 5min oka nie zmruzylam
DZIAŁANIA NIEPOŻĄDANE
"Kwas foliowy rzadko wywołuje działania niepożądane. Najczęściej występują skórne reakcje alergiczne. Bardzo rzadko może jednak dojść do wystąpienia ciężkich reakcji alergicznych w postaci obrzęku naczynioruchowego lub skurczu oskrzeli.
Niezbyt często: Zaburzenia układu immunologicznego: skórne reakcje alergiczne (wysypka, świąd); Rzadko: Zaburzenia żołądka i jelit: gorzki smak w ustach, wzdęcia, nudności, wymioty, biegunka; Zaburzenia psychiczne: brak łaknienia, trudności w zasypianiu, senność, nadmierna pobudliwość nerwowa, depresja; Bardzo rzadko: Zaburzenia układu immunologicznego: obrzęk naczynioruchowy, skurcz oskrzeli."
Takze mam problem z tym kwasem,bo chyba dlugo na bezsennosci nie pociagne...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 03:12
-
Kurcze, powiem ci ze nie przyszlo mi to do glowy, ale jestem senna od kilku miesiecy. Duzo spie w nocy, ok 10godzin. Dodatkowo w dzien muli mnie spanie. Czesto poloze sie drzemnac. Nigdy tak nie mialam. Teraz potrafie wstac rano mężowi śniadanie zrobic i polozyc sie jeszcze na 2,3godz. Nigdy wcześniej tak nie bylo. Jak wstalam rano to bylam pelna energii. A teraz masakra. .. Moze to byc efekt uboczny kwasu foliowego?
-
Cześć dziewczyny, mam pytanie o niepokalanka. Postanowiłam zaryzykować z castagnusem bo mam problem z prl po obciażeniu, ta podstawowa jest w dolnej granicy normy. W zeszłym cyklu wzięłam tylko 3 tabl ale odstawiłam szybko bo czułam się fatalnie. W tym stwierdziłam, że mimo samopoczucia pociągnę dalej kurację z tym, że biorę 1/2 tabl tylko. No i jest 9dc a ja dalej plamię, 4 dni normalnej @ a teraz brązowe plamienia ;( czy któraś też tak miała i później przeszło czy jednak to znak, że powinnam to odstawić?
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Sandri ja odstawilam po tej nieprzespanej nocy kwas foliowy i powiem Ci,ze nawet spokojniejsza sie czuje.Nic na to nie poradze,ze moj organizm wlasnie tak na niego dziala..Trzeba bedzie stosowac inne zamienniki.
Swego czasu pracowalam z dziewczyna,ktora przyjmowala kwas foliowy i dzialal na nia bardzo mulaco i uspypiajaco.Sama mnie wtedy namawiala,zebym zaczela go brac,bo dodatkowo ja uspokaja i wycisza.Jak widac kazda z nas ma inne doswiadczenia a leki nie zawsze beda dzialac na nas tak samo,bo organizmy sa rozne.
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4caf48306068.jpg
Witam wszystkie zielarki my juz wreszcie razem !!!
2 lata wyczekiwany Mikuś.
18 maja sie urodził 3900 i 58 cm <3
Teraz się zastanawiam co będzie z moja endometrioza? Czy bede brała jakies hormony? Czy wspomagać sie ziołamiewwiel, aga.just, kis lubią tę wiadomość
-
Hiacynta, pamiętam Cię z wątku. Gratuluję synusia !!!!
Ewwiel, co u Ciebie, jak dzidziuś się ma ???
Znowu do akcji starankowej chcesz się włączyć czy tak po prostu, aby wszytsko było w porządku z płodnością ?
Ja pewnie jak urodzę, zaraz będę myślała jak tu organizm przygotować do kolejnej ciąży. Ale najpierw muszę Malutką urodzić, termin mam na początek października.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 06:27
hiacynta99. lubi tę wiadomość
-
Agnella, ja Ci chyba jeszcze nie gratulowalam córeczki. Cieszę sie, ze Ci sie udalo:-) Moja Ala tez jest pazdziernikowa. Rośnie mega szybko. Rozumie coraz więcej, pelza po podlodze, pięknie sie bawi. Póki co jest bezzębna i ciągle karmimy sie piersią.
A odpowiadając na twoje kolejne pytanie, to tak, planuje jeszcze jedno dzieciatko i bede sie starala organizm wyregulować, no chyba, ze splata mi on niespodziankę i wyreguluje sie sam po karmieniu zobaczymy jak to się wszystko ulozyAgnella, hiacynta99. lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam pytanie - mam niski estradiol - w 3 dniu cyklu 32, podejrzewam, że słabo wzrasta, bo innym cyklu mierzyłam go 10 dniu i miał tylko 50.
Prolaktyna i progesteron w 21 dniu cyklu na poziomie 22
Odczuwam owulacje, ból jajnika, śluz itd wszystko ok...ale ciąży jak nie było tak nie ma. Nie biorę żadnych leków.
Czy jest coś na poprawę tego estradiolu?
Magdal90