Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 czerwca 2016, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a skad wiesz ze cos na poprawe jest ci potrzebne ? estradiol jest wydzielany przez dojrzewajacy pecherzyk. Na jeden dojrzaly przypada okolo 200. Moze w 10 dc bylas jeszcze przed owulka ? i Dlatego tylko 50 ?

  • Magdal90 Znajoma
    Postów: 16 1

    Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak. Byłam przed owulacją. Takie mam wrażenie, bo wszędzie na forach internetowych dziewczyny w 3 dniu cyklu mają wyższe wyniki estradiolu. Musiałabym jeszcze zbadać ten estradiol w 14-16 dniu cyklu i 21 zapewne.
    Dodatkowo 1,5 roku temu odstawiłam antykoncepcje i włosy od tego czasu lecą mi na potęgę. Wyczytałam, że wiąże sie to ze spadkiem estradiolu :( Nie wiem już czego się chwytać. Zostanę niedługo łysa, a żadne wcierki,witaminki i szamponiki mi nie pomagają.

    Magdal90
  • Agnella Autorytet
    Postów: 2163 577

    Wysłany: 5 czerwca 2016, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdal, ja miałam to samo po odstawieniu, masakra, bardzo długo leciały. Tez myślałam, że łysa będę, ale włosy odrastają i nie widać żadnych ubytków. Z czasem przejdzie.
    Estriadiolem się nie przejmuj. W każdym cyklu na dodatek może być inny.
    Staraj się, masz regularne cykle z tego co wnioskuje, masz owulacje i ładny pgr w 22 dc. Lepiej na razie z żadnymi ziółkami nie działaj.

  • Magdal90 Znajoma
    Postów: 16 1

    Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacje odczuwam, choć nie miałam monitoringu usg nigdy. Robię testy owulacyjne jedynie i są zawsze pozytywne. Od odstawienia tabletek anty mam regularną miesiączkę- co 28 góra 30 dni.
    Robiłam na razie takie badania:

    3 dzień cyklu:
    LH 2,7 mlU/ml dla fazy folikularnej (1,5-8,0)
    FSH 2.06 mlU/ml dla fazy folikularnej (3.9-12.0)
    estradiol 32,62 pg/ml dla fazy folikularnej (18.0-147.0)


    21 dzień cyklu :
    progesteron 21.80 ng/ml dla fazy lutealnej (1.5-20.0)
    prolaktyna 22.15 ng/ml dla fazy lutealnej(5.0-35.0)
    testosteron 0.37 nmol/L dla fazy lutealnej (0.1-0.9)

    moja endokrynolog mówi, że to wyniki idealnie książkowe - choć proponuje mi cycloprogynovę - hormonalna terapia zastępcza dla pobudzenia tego estradiolu- ale boję się. Jednak to hormony. Nie chcę popaść w kolejne problemy. Tym bardziej, że staram się o dziecko.

    No a te włosy...mam już dość. Miałam naprawdę piękne, grube, czarne długie włosy. Obecnie to jakieś smętne strąki. Przecież nie mogę całe życie czegoś wcierać - i tak to niewiele pomaga.
    Agnella - wypadanie Ci ustąpiło ?

    Magdal90
  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1297

    Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia pisz oczywiście :)

    Magda monitoring, to po pierwsze. Przydałby Ci się bardzo.
    Lh:fsh 1.3
    prl ciut wysoko
    Sprawdź na moniorze co i jak z owulką.
    Mąż miała badania?
    Prowadzisz wykres?

  • Magdal90 Znajoma
    Postów: 16 1

    Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie badałam męża na razie, bo to dopiero nasze początki starania się.
    Por postu czuje, że coś nie tak jest. Wypadanie włosów, zęby popsute, ciągła senność. Jakaś menopauza czy coś;/
    myślałam o tej prolaktynie, ale słyszałam, że jest zależna nawet od kilkuminutowego stresu, czegokolwiek-więc dałam sobie spokój.
    A usg miałam i PCOS nie mam według mojej ginekolog.
    Ech. czy którakolwiek z dziewczyn miała takie objawy po odstawieniu antykoncepcji i jak długo one trwały?:(

    Magdal90
  • Na imie jej Lenka Koleżanka
    Postów: 54 8

    Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Znowu @ przyszla i nic sie nie zmienilo.Po zwiekszonej dawce donga, oleju z wiesiolka i lisciach maliny nic. To bedzie trzeci cykl swiadomego starania sie. Od dzis zostala tylko nadzieja w ziolkach o.Sroki. M zapewnil,ze mi bedzie towarzyszyl.

    Jeszcze prace stracilam.Tak mi sie na wylewanie smutkow wzielo..

    A jak u Was?Jakies postepy i nadzieje?

  • sandri_1 Autorytet
    Postów: 762 295

    Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pogulkach przez rok nie mogłam uregulowac hormonow. Nie czulam owulacji, nie mialam sluzu plodnego. Dzieki ziolom sroki wszystko wrocilo. Mam wszystkie parametry plodnosci.

    Lenka, ja czekam na testowanie. Jestem 12dni po owulce. Termin @ na piątek. Testuje jutro. Nie wytrzymam dluzej.

    w4sqs65ge24sefoo.png
  • Na imie jej Lenka Koleżanka
    Postów: 54 8

    Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Ciebie a raczej za Was kciuki!Ja nie mialam niestety zadnych nadziei zwiazanych z testem,bo @ co do dnia..

    Daj znac Sandri ☺

  • Na imie jej Lenka Koleżanka
    Postów: 54 8

    Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, a jak mylsliie czy moge stosowac donga do owulacji, wiesiolka I miesszanke nr 3?

  • Magdal90 Znajoma
    Postów: 16 1

    Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 1,5 roku po antykach .... śluz płodny mam, owulację odczuwam, miesiączki co 28-30 dni....ale nigdy nie byłam na usg w tych dniach więc nie wiem jak jest naprawdę. zioła ojca sroki nr 3 bierzecie od 1 dnia miesiączki ?

    Magdal90
  • kis Autorytet
    Postów: 735 185

    Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, zobaczylam Twó podpis, udalo Wam się ? Co pomogło ? pozdrawiam <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 22:26

  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1297

    Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka tak, można łączyc

  • Na imie jej Lenka Koleżanka
    Postów: 54 8

    Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdal90 ziola od pierwszego dnia pic najlepiej,zeby cyklu nie wydluzyc.

    Aga.just dzieki.Udalo Ci sie?Bo zawsze nam doradzasz a ostatnio malo o Tobie slychac.☺

  • hiacynta99. Autorytet
    Postów: 385 510

    Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella gratuluje <3 życzę gromadkę dzieci :P

    Ja mam juz 2 chłopaków :) chyba narazie sobie zrobię przerwę ;-)

    Agnella lubi tę wiadomość

    hsxq6uc.png
  • kasiulkaa Ekspertka
    Postów: 199 109

    Wysłany: 7 czerwca 2016, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri, daj znać. Zaciskam kciuki! ☺

    moje serduszko kochane, mój syneczek [*] 7 maja 2015 r. (30 tc)
  • Agnella Autorytet
    Postów: 2163 577

    Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny. Pomogła stymulacja clo 2X1 tabletka, od 5dc do 9dc i w I cyklu z clo zaciążyłam :-)!!!! Nie spodziewałam się,jednak ten lek jest dobry...:-) Mąż przebadany został i z nim ok, ale raz już zaszliśmy i teraz też się udało, tylko że z pomocą cudownego clo.
    Mimo wszystko warto swoich mężów zbadać.
    Chciałabym, aby po ciąży się uregulowało, w pierwszej nie miałam problemów z zajściem, tu dużo gorzej, nerwów, stresów, nieraz frustracji...
    Hiacynta, jeszcze młode jesteśmy, coś czuję, że u Ciebie przyjdzie za parę miesięcy chętka na 3 bobo.
    Sandri, trzymam kciuki!!!
    Magdal, wszystko przejdzie, tylko trzeba czasu. A badałaś TSH?
    Włosy same przestały tak mocno wypadać, ale dalej troszkę leci, ale codziennie musi ich trochę. Gwarantuję, że nie wyłysiejesz.


    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 18:25

    hiacynta99., kis lubią tę wiadomość

  • Magdal90 Znajoma
    Postów: 16 1

    Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella gratuluję!.
    Dziękuje Ci za odpowiedzi.
    Możesz zdradzić jakie miałam wyniki przed zajściem w ciąże? tzn. bardziej chodzi mi o to, jakim hormonom tak naprawdę CLO pomaga. Czy przez ten lek któreś się nie obniżą przypadkiem bądź nie podwyższą na niekorzyść. Też myślałam o tym leku, ale mam niskie lh i fsh i własnie nie wiem w jakim kierunku CLO idzie.
    badałam tsh rok temu po odstawieniu antyków 2,56 a 2 msce temu 1,60.

    Magdal90
  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1297

    Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka udało :) Jestem szczęśliwą mamą dwójki szkrabów :) Córka 5 lat, syn 2 latka. I to właśnie starania o syna mnie przygnały na forum, a teraz tak z sentymentu zaglądam :)

    hiacynta99., Na imie jej Lenka, amelia04072006 lubią tę wiadomość

  • hiacynta99. Autorytet
    Postów: 385 510

    Wysłany: 7 czerwca 2016, 23:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Fifi ma 7 lat a Mikołaj 3 tygodnie :P

    A tak a propo CLO, na mnie nie podziałało :-\ razem z pregnylem! Totalna wtopa...

    Na imie jej Lenka lubi tę wiadomość

    hsxq6uc.png
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego