WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdol, teraz ładne masz TSH.
Antyki nic dobrego, ja długo po nich miałam jeszcze plamienia, ale organizm po jakims czasie doszedł do siebie.
u mnie typowe starania trwały już 10-11 miesięcy i zaczęłam się niepokoić, byłam tym zmęczona i sfrustrowana, dlatego od stycznia poszłam po clo.
U mnie cykle całe życie nieregularne, często wywoływałam duphkiem, owulacja tylko co jakiś czas, potwierdzona na usg.
Ciężko było trafić, rzadko test owu pokazywał dwie równe grube krechy.
Nie pamietam konkretnie wyników, ale TSH idealne na starania było, ale LH zawsze wyższe od FSH.
Z I ciążą przypadek, w ogóle się nie spodziewałam, bo przed nie miałam długo miesiączki. A teraz clo pomogło. Wydaję mi się też, że dużo takie uspokojenie psychiczne dało, wyluzowanie, akurat w tym dobrym miesiącu tak miałam, totalny luz, tym bardziej, że gin powiedział, że na pewno miną nam 3 cykle z clo zanim zajdę. I miałam natłok pracy, więc głowa zajęta czym innym.
Hiacynta, właśnie różnie z tym clo jest, trzeba trafić w ten moment, kiedy organizm go zaakceptuję, moja koleżanka brała 3 cykle i zero reakcji, przerwa, wróciła po 3 miesiącach przerwy i zaskoczyła w I cyklu z clo.
Aga,just, jako szczęśliwa mama dajesz dobre rady:-)
Gratuluję parki.
Nie masz czasami myśli nad 3 dzieciątkiem...?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 08:30
-
aga.just wrote:Xaxa bromergan, castangus za słaby. Podaj dokładne wyniki. Co z owulks i Ciebie?
co do owulek to były niby na monitoringu ale było prawdopodobieństwo, że pęcherzyk zamiast pękać to się wchłania... zaskoczyłam po clo i zastrzyku z ovitrelle niestety nie na długo ;( teraz monitu jeszcze nie miałam, pierwsze cykle z niską temp po "owu" (oczywiście pewnie jej nie było), w tym cyklu jakoś lepiej to wygląda, owu szybciej bo w 14dc, castagnusa biorę dalej, plamienia już tamtego dnia mi ustały i ja mądra nie zorientowałam się, że we wcześniejszym cyklu jeszcze bez casta też miałam plamienia po @.
Co do bromka to lekarz mi na razie nie przepisał.
wyniki:
prolaktyna podstawowa: 147,5 (normy 102-496)
prl po mtc: 1735 - wzrost 12 krotny
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Witajcie
Gratuluje serdecznie wytrwalosci dzieki ktorej udalo Wam sie zajsc w upragnione ciaze! Ja wpadam z malym zapytaniem. Czy donga mozna laczyc z inofemem i metformina czy nie polecacie?lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*) -
Dziekuje Ewwiel pytam tak w razie w bo jesli tylko uslysze od lekarza, ze wszystko jest ok to chcialabym zaczac brac te wspomagacze. W inofem bardzo wierze bo zaszlam dwa razy w ciaze. Czytalam tez wiele dobrego o donq'u wiec na pewno warto sprobowac.lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Angella gdzieś myśl o trzecim dziecku chodzi po głowie, ale nie teraz. Teraz to nie jest dobry moment, ani fizycznie, ani psychicznie
Agata można i można
Jaga a tego to nie analizowałam nigdy
Xaxa poobserwuj, może ta prl u Ciebie aż tak nie miesza skoro są owulki. Ale jeśli z tym będzie problem to przemyśl temat bromka
-
Dsieki Aga to dla mnie dobre wiesci! To teraz jesli moge prosic o o Wasze kciuki to trzymajcie je mocno! Za moje wynuki badan genetycznych! Oby bylo wszystko dobrze.lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Dziewczyny mam pytanie bo miałam jakaś niekompletna listę ziół i brakuje mi dwóch bez tych dwóch nie można pić?
-
Ok ja juz wszystko wiem jutro pojadę i dokupienia od jutra będę pić
-
Hej,
Czy któraś z was stosowała może Alchemillę Vulgaris (Przywrotnik Pospolity)? Lekarka u której byłam dzisiaj pierwszy raz przepisała mi z niej kropelki bo mam za długie cykle i stąd problem z zajściem w ciążę, a przywrotnik może je wyregulować. Niby mam zacząć od razu zażywać, ale trochę się boję bo już jestem po ovu (dopiero kilka dni) no i teraz jeśli przywrotnik ma skrócić cykle to czy jak go rzeczywiście zacznę zażywać teraz to czy nie wpłynie to jakoś niekorzystnie na ten cykl (skrócenie fazy lutealnej)?
Lekarka twierdziła, że na spokojnie mogę zacząć, ale nie do końca mam do niej zaufanie bo to pierwsza wizyta była i do tego umówiona do innego lekarza...
a po tym jak czytałam ten wątek to wydaje się, że jesteście bardziej wiarygodnym i pewnym źródłem -
Dziewczyny, ziołka Ojca Sroki na druga fazę pije się po owulacji czy od początku cyklu?
W zeszłym cyklu piłam od owulacji, bo wydawało mi się to oczywiste jednak znalazłam wpis w necie, że należy je pić od początku cyklu i zglupiałammoje serduszko kochane, mój syneczek [*] 7 maja 2015 r. (30 tc)