WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny.
Do mnie dopiero dzisiaj doszly ziolka i zamierzam je pic od nastepnego cyklu.
Tak poza tym to chyba dzisiaj zaczely mi sie dni plodne wg. detektora i czekam na owulacje. Poprzedni chyba mialam bezowulacyjny, bo sluz jakis taki dziwny byl i w niczym nie przypominal konsystencji jajka kurzego. Teraz poki co caly czas wodnisty.
Zwiekszylam sobie dawke donga do 2tbl a w ostatnim dniu stosowania tego cyklu zamierzam wziac 3 i odstawic.
Tak poza tym bylam u lekarza i dal mi skierowanie na badania hormonalne.. znowu i powiedzial, ze w UK panuja inne normy niz w PL i tak moja droga do zajscia w ciaze zaczyna sie od poczatku..
Niestety nie mam tu szans na dostanie sie na monitoring, ani wizyte u specjalisty. Takimi rzeczami zajmuja sie pielegniarki. Pozostaje tylko czekac na dluzszy wyjazd do kraju.. -
Ja pije tylko meliske i liscie malin codziennie + dong.
Z tego co widze w tym cyklu mam lepszy sluz niz poprzednio i licze, ze w owulacje bedzie taki jak byc powinien.
Hm..Sandri a moze juz po owu?Ja ostatnio mialam niby wodnisty ale dzien pozniej juz tez byl suchy.
Dziwnie z tym sluzem jakos.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 13:05
-
Myślę ze jeszcze nie jest po owu. Zwykle mialam dosc pozno owulke bo ok 19, 21 dc. A cykle ok 32-34 dniowe. W pon wybieram sie do gina i zobaczymy co tam zobaczy czy jest pęcherzyk... Wypilam właśnie sobie len. Ponoć jest efekt juz po 3dniach picia.
-
Mój śluz jak ocenił lekarz też dość słaby, zalecił mi to:
na poprawę śluzu: tran z olejem z wiesiołka 3x2 kapsułki codziennie, Medargin 2 saszetki - są niedobre w smaku, ale można je rozpuścić w jogurcie, proszę spróbować dwa razy na dobę, Witamina B6 2x2 kapsułki,
Zamówiłam póki co tran z olejem i witaminę B6
Może któraś skorzystaNa imie jej Lenka lubi tę wiadomość
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Sandri, super wiadomości! Trzymam kciuki za owocne
Len pijesz z ziarenka czy bez? Znalazłam różne opinie. Niektórzy twierdzą, że ziarenka mogą się przyczyniać do wyplukiwania witaminy b z organizmu. Teraz jak mnie to interesuje nie mogę znaleźć tego artykułu. Może coś wiecie na ten temat?moje serduszko kochane, mój syneczek [*] 7 maja 2015 r. (30 tc) -
Hej zielarki! Co tu taka cisza? Pisze bo siemie Lniane i ziola sroki pomogly! Mam tyle sluzu ze masakra. Juz 3 dzien. A przez rok nie wiedziałam co to sluz plodny. Po odstawieniu pigulek nie moglam unormowac organizmu. Ale teraz jest dobrze i sie uda
-
Ooo no to dobra wiadomosc ☺.Moze wam sie poszczesci w tym cyklu
U mnie również poprawa śluzu, ale wg wykresu owulacja nie nastąpiła Chociaż w 12dc tak mnie jajniki bolały,że trzeba było lek przeciwbólowy wziąć, ale skoku temperatury nie było. W ogóle cały czas mam bardzo niską i nie wiem czym to jest spowodowane.
Od dziś zamierzam ponowie zacząć brać kwas foliowy, bo wybieramy się za ponad miesiąc na badania a takie są zalecenia w klinikach..
Może któraś rzuci okiem na wykres?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 16:53
-
Sandri, szukałam info o tym siemieniu, bo ja sobie gotuje taki z ziarenek, ale jak Ty pijesz ten mielony to też z ziarenkami chyba.
Ciesze się, że wszystko hula jak trzeba! Teraz czekamy na dalsze dobre wiadomościmoje serduszko kochane, mój syneczek [*] 7 maja 2015 r. (30 tc)