WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Gaba_er wrote:Allmita gratuluję i trzymam kciuki za spokojną ciążę!! Czy mogłybyście zerknąć na ten mój wykres bo jakoś tak strasznie skacze ta temperatura i już nie wiem czy jest szansa, że ta owulacja była czy raczej nie?
wg mnie jak najbardziej była...wtedy co jest wyznaczone mniej wiecej..https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
nick nieaktualny
-
No niby trzeba przed owu odstawić. Przynajmniej ja tak zrobiłam i zacząć stosować ponownie po okresie, bo dong rozrzedza krew, także trzeba uważnie z nim. U mnie w pierwszych dniach działał lekko przeczyszczająco.
Tak poza tym zaczęłam od 1 tbl, ale w następnym cyklu mam zamiar brać 2.
Dziewczyny pisały, ze zastosowały kuracje dongiem do owulki, po czym zrobiły około 3 dni przerwy i stosowały jeszcze kilka dni po niej.
-
nick nieaktualny
-
zinnia po owulacji NIE bierzemy !!!
Dong możesz brać nawet więcje niż 2x1, ja doszłam do dawki 4 dziennie, ale byłam pod kontrolą lekarza na monitoringu; zaczynałam od mniejszych dawek ale nie działały na mnie. Jeśli sam dong nie podziała, można potem łaczyć z izofawonami sojowymi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 23:15
-
Dong to fitoestrogeny. Jego zadaniem jest pobudzać pęcherzyki do rośnięcia, pękania - do owulacji. Branie go po owulacji nie ma sensu. A branie go przez cały II fazy powiedziałabym, że jest ryzykowne. Choć i ja natknęłam się na osoby, które brały donga w fl i było zielono. Ale czy warto ryzykować? Po co go brać w II fazie? To każdy musi sobie sam odp i sam o swoim "leczeniu" zdecydować. Ja w każdym razie brałam tylko do owu, wiem że tak działa i taką wiedze podaję dalej.
-
Aga donga bralam po 1tabletce przez rowny tydzien..Nie chcialam ryzykowac na poczatku z nadmiarem, ale niestety nie udalo sie jak wspominalam.
Dzisiaj przyszla @ i cykl zaprzepaszczony. Teraz zaczne od 6dn brac donga 2x1 tbl.
Chcialam tez ziolka przy tym cyklu zaczac, ale oczywiscie jeszcze do mnie nie dotarly z PL.
Jak do tej pory dzialam codziennie z cynamonem i lisciem maliny. -
Hej..wlasnie przeczytalam o endometriozie.. Doskonale pasuje do moich objawow przed i w trakcie @ i teraz to ja sie na prawde przestraszylam
Im wiecej czytam o nieplodnosci tym coraz bardziej glupieje niestety..;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 13:21