WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
staraczka24 wrote:wera a może faktycznie dopiero dziś albo jutro owulka ?
bo w sumie sama pisalas ze przed owu tempka może być podwyzszona ! a teraz ci spadla i może znowu odbic albo isc jeszcze bardziej w dol i wtedy skok.
Tez tak mysle, chociaz uznalam niepotzrebnie te wyzsza tempke przed duzym spadkiem jaka wlasnie te podwyzszona przed ovu. Zmylilo mnie troszke -
co do bóli ja tez miewam czasem ale nie zawsze. Nie jest to regułą. Jak brałam femarę na stymulację to miałam strasznie silne bóle owulacyjne ale trwały kilka godzin a tak to lekkie pobolewanie jajników i zawsze boli odwrotnie jak była owu z lewego to prawy bolał. Jesli chodzi o FSH to mam 8.4 i moja endo gin stwierdziła że ok ze jakby było powyżej 10 to jest niepokojące. AMH nie kazała robić mimo że pytałameweline
-
jeju wrote:Dziewczyny donga tylko do owulacji....do skoku....albo do odczucia nasycenia.
Wera bierze soje na początku a później wrzuca donga...najpierw rośnie liczba jajeczek a później rosną same jajeczka już. Do tego endo się pogrubia od początku cyklu a te wspomagacze je stymuluja do wzrostu dodatkowo. Soi nie wolno w schorzeniach tarczycy a donga owszem.
Dong jest mocny...
Dziewczyny biora różnie ale max 2 razy 2 kaps. z dawką 530 mg
Na opakowaniu jest napisane, że 3 razy 1 kapsułke a ja brałam np 1 raz 1...generalnie dziewczyny decyduja się na schemat 2 razy dziennie po jednej kapsułce dong quaia.
Dora jeśli masz zamiar brac donga to koniecznie po ustaniu wszelkich objawów @ tj. nawet do ustania całkowitego plamień i krwawień. To ważne!!!!!
Donga z tego co doczytałam ale nie wiem czy mi się nie przysniło, powinno popijać się mlekiem. Nie łaczyć z kawą i raczej zrezygnować z późńych por wieczornych by go brać na rzecz nieco wcześniejszych godzin wieczornych...
Nie brać na pusty żołądek. O czymś zapomniałam to dopisać dziewczyny, bo ja już idę do swoich zadań.
No własnie ze ja nie mam miesiączki juz 56 dni -
nick nieaktualny..no i historia się powtarza: rano ból (dziś prawego) jajnika, a teraz lekkie plamienie... dziś 8dc. To dobrze czy źle patrząc w kierunku owulacji? Nigdy nie byłam na monitoringu i coraz bardziej jestem skłonna się wybrać - może w nast cyklu. Skoro doszło do ciąży biochemicznej w listopadzie to można gdybać, że owulka czasem występuje? Po odstawieniu anty w sierpniu aż do listopada ok 8-10dc miałam lekkie plamienie.
Aaa zwariuje już z tym wszystkim... -
nick nieaktualnyAniu! moze taka Twoja natura ze masz plamienie okoloowulacyjne, bacznie obserwuj temperature:) spokojnie moze nalezysz do tej grupy ze wczesna owulka, mi teraz owulke przyspieszyly ziolka
widze ze tez nalezysz do szczesciar bolowych(ja tez jak mam owulke to mam mega bole jajnika/ow) -
eweline wrote:co do bóli ja tez miewam czasem ale nie zawsze. Nie jest to regułą. Jak brałam femarę na stymulację to miałam strasznie silne bóle owulacyjne ale trwały kilka godzin a tak to lekkie pobolewanie jajników i zawsze boli odwrotnie jak była owu z lewego to prawy bolał. Jesli chodzi o FSH to mam 8.4 i moja endo gin stwierdziła że ok ze jakby było powyżej 10 to jest niepokojące. AMH nie kazała robić mimo że pytałam
-
Dora martwić się nie, ale trzeba się brać za staranka póki czas AMH wg mnie warto zrobić. Czasem lekarze każą nam czekać, bagatelizują i potem okazuje się, że coś przegapili.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 13:20
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Kochane!
Czekam teraz na @.
Z nowym cyklem mam zamiar zrobić taki zestaw:
1.Po ustaniu krwawienia, plamienia - DONG (do skoku tempki) 2 x 2 kapsułki, po śniadaniu i tak koło 17 (po podwieczorku)
2.Inofolic(biorę cały czas)
3.Witamina B6 i B12.
4.Witamina C
5.Herbatka z aronii i orzechy(na lepsze endo)
Proszę powiedzcie czy coś jeszcze dołożyć.
Wy tu zaprawione w bojach jesteście to mi doradzicie
Pozdrawiam!
Miłego popołudnia! -
wzielam dzis 8 tavbletek lacznie, poznym popoludniem poczulam duzy bol jajnika, chwilowy, sluzu jakbym sie zesikala haha ale teraz sucho. jak sprawdzalam wczesniej byl rozciagliwy bardzo ale jeszcze metny wiec owulka przede mna - chybaNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.