WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie spokój, nudy, nic ciekawego Miałam wczoraj takie bóle jak miesiączkowe, że byłam pewna, że @ będzie dziś. I fl tylko 7 dni.. ale jednak tempka się utrzymała, dziś jest już ok. Córci ząbki na razie odpuściły, ale weszła na jaikiś etap Tylko mama. Jak wychodzę do pracy nie chce mnie wypuścić! Zamykała mi drzwi dziś, przyczepiła się do nogi, udawała że płacze.... Już ostatni miesiąc bardziej teskniła jak mnie nie było, ale dziś to ciężko było. Babcia jest NIE, ona chce do mamy!
Jeju, pytam o te pierwsze objawy bo ja od zawsze mam lekki problem z nadmiernym owłosieniem. Od czasów nastoletnich. Ale innych objawów nigdy nie miałam. Ale gdzięs tam z tyłu głowy mnie to PCOS męczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 10:47
-
Anja89 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Jakie siemię lniane najlepiej pić na śluz płodny? Czy można je pić przez cały cykl i jak szybko pojawiają się efekty?
Trochę się naczytałam o tym, więc moge się powymądrzać. Można pić cały cykl, ja piłam od 1dc ale nie lubie tego strasznie więc jak miałam potwierdzoną owulkę to przestałam. Pomaga też na zaparcia. Len mielony dostarcza oprócz substancji śluzowych eż witaminy, minerały, omega 3 i 6 i fitohrmony delikatnie regulujące cykl. Nie mielony jedynie substancje śluzowe bo organizm nie trawi ziarenek w całości.
Jest jeden problem z lnem - zawiera on substancje cyjanogenne, podonie jak np pestki brzoskwiń, skórki migdałów. Uaktywniają się przy mieleniu lnu. Są one unieszkodliwiane poprzez zalanie gorącą wodą. Także jest to ważne, żeby jeśli będziesz mieliła len sama żeby zalać go gorącą wodą. Ziarenka w całości lub len mielony odtłuszczony a także olej lniany nie mają takich właściwości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 19:14
weronika86 lubi tę wiadomość
-
jeju wrote:Czy Wy podczas miesiączki macie śluz taki mego mega płodny? Normalnie ciągnie się jak nie wiem co i jak go rozciągam to nawet na płasko się rozciąga, nie wiem jak to ująć....nie tylko nitki ale nawet i w trójkąty
jeju lubi tę wiadomość
-
Jeju pod Twoim wykresem jest wypowiedź gina, który mówił, ze nie ma badań potwierdzających efekty fitohormonów. Hmmmmm....takiego gluta nie miałam nigdy...wg mnie to działanie donga.
Kolejny raz stwierdzam wszechogarniające asekuranctwo lekarzy i normalnie tracę zaufanie do ginów jako grupy
Czy choćby jedna sztuka gina mogłaby wyjść ze swoim myśleniem poza utarte akademickie ścieżki?weronika86 lubi tę wiadomość
-
jeju wrote:Czy Wy podczas miesiączki macie śluz taki mego mega płodny? Normalnie ciągnie się jak nie wiem co i jak go rozciągam to nawet na płasko się rozciąga, nie wiem jak to ująć....nie tylko nitki ale nawet i w trójkąty
moje pytanie brzmi, czy śluz płodny to również oznaka,że owulacja była?, czy o owulacji świadczy jedynie skok temperatury?
proszę o rady Expertekczekamy na Henia
Bąbelek 13.10.2013 (14tc)
Maluszek 19.11.2014 (8tc) -
nick nieaktualny
-
Hej czarownice. Wczoraj wróciłam do domku po króciutkim urlopie. 2h samolotem i 6h autobusem, normalnie tyłek mi odpadnie, tak boli w dodatku @ 3 dzień się spóźnia, a nastawiłam się, że przylezie jeszcze w Holandii. Normalnie już jutro bym zaczęła brać donga a tak, to nie wiadomo kiedy
Tak jak pisałam nie miałam ovu a gin. w poniedziałek dopiero przyjmuje.Szlag by to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 22:57
-
nick nieaktualny