Zioła ojca Sroki nr 3
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam. Myszunia po pierwsze gratuluje córeczki śliczne maleństwo.
Pisze do Was, bo szukam szukam ale znaleźć nie mogę odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Otóż chciałabym się dowiedzieć czy te zioła można stosować przy regularnych cyklach? Cykle mam 27-30 dni. Owulacja bez żadnych wspomagaczy w 14-17 dc. Ostatnie endometrium mialo 12-mm z pecherzykiem 15mm. Hormony zbadane, wszystkie idealne. Jestem po laparoskopii, obustronna drożność. Czy mogę pic te ziolka? Czy moga mi się przez nie rozjechac hormony? Chce sprobowac ale jeśli mam sobie nimi zaszkodzić i rozregulowac to wole nie zaczynać. proszę o odpowiedź bardziej doświadczoneWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 06:39
Myszusia lubi tę wiadomość
-
Witaj gabi544. Z nas raczej żadnej nie udało się zajść w ciążę po tych ziółkach. Skoro masz cykle regularne i owulację potwierdzoną z bardzo ładnym endo to daj sobie spokój z ziołami. Albo się przestymulujesz albo co innego a nakręcisz się bardziej niepotrzebnie bo będziesz miała przekonanie że te zioła mają Ci pomóc. JAk głowa będzie spokojna to i dół też bedzie ok
Zamiast zawracać sobie głowę ziołami zrób badania typu: wrogość śluzu, hsg, niech mąż się przebada. Nie trać czasu na coś co nie działa. Niektóre kobietki piszą że zioła im pomogły w co większość z nas tu doświadczonych nie wierzy, że miałaby to być zasługa ziół. Efekt placebo albo się kobieta odblokowała psychicznie albo po prostu miała szczęście.
Życzę Ci powodzeniagabi544 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAganeska dziękuję bardzo za odpowiedź też tak myślałam, byłam sceptycznie nastawiona. Właśnie tak - nasienie męża bardzo dobre, były bakterie ale wyleczone drożność obustronna. A wrogość sluzu już szukam jakiegoś ośrodka który się tym zajmuje, tylko nie wiem czy to możliwe, żebym miała wrogi śluz, jeśli byłam raz w ciąży ( poronilam w 12 tyg.)
W każdym razie bardzo dziękuję jeszcze raz. Chyba faktycznie sobie odpuszczę te zioła -
Bardzo mi przykro z powodu straconego dzieciątka. Skoro juz byłaś w ciąży to nic się kobietko nie martw, wszystko będzie dobrze i doczekasz się swojej pociechy. Tylko bądź spokojna i nie spinaj się
Myszusia, gabi544 lubią tę wiadomość
-
Cichutko na naszym wątku...
Ehhh to duzo zdrowka dla Was Myszusia:* fajnei ze juz po chrzscinach:) Wiktoria dzielnie zniosla uroczystosc?
Ja jestem po drugiej iui, to byl totalny spontan wiec moze sie okazac ze nic z tego, ale probowac warto;)
Myszusia swieze fotki prosimy:)Nalunia, Aganeska lubią tę wiadomość
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Witam,
Dziewczyny, bardzo proszę o informację, która mieszanka nr 3 Sroki to ta właściwa.
Funkcjonują dwie różne i teraz nie wiem, którą wybrać. Jak to było z Waszego doświadczenia?
Czy ta:
Liść melisy 100
Ziele lebiodki 50
Kwiat rumianku 50
Ziele macierzanki 50
Liść pokrzywy 50
Ziele dziurawca 50
Ziele rdestu ptasiego 50
Owoc niepokalanka 50
Czy ta:
lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
ruta {Herba Rutae} 20gr
nagietek {Calendulae flos} 20gr
nostrzyk {Herba meliloti} 20gr
?Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
nick nieaktualny
-
Mam do sprzedania zioła do mieszanki nr 3 Ojca Sroki (tej z rutą). Oddzielnie zapakowane klupione w sklepie zielarskim w lutym 2016.Kupilam wszyskkiego po 2 opakowania ale po zmieszaniu po 1 opakowaniu wyszło tego bardzo dużo06.2015 HSG drożne
07-12.2015 stymulacja Clo, Aromek, cienkie endo
01.2016 IUI (fostimon), cienkie endo
02.2016 IUI (fostimon), cienkie endo
04.2016 -Invicta Warszawa-zmiana lekarza
04.2016 - wrogi śluz
18.05.2016 histeroskopia ok -
U mnie bez zmian dziewczyny. Z moim rozłąka na 3 mies. jak pisałam kiedyś. miesiąc juz minął. A potem zobaczymy.
Paolala 3mam kciuki Kochanie za Ciebie :*
Myszusia - zdrówka dla Was dziewczynki :* -
U mnie też bez zmian.
Jutro wizyta u Gin po 2 miesięcznej przerwieEstradiol- 41,0 pg/mL
FSH 6,82 mlU/ml
LH 4,1 mlU/mL
TSH 1,926- robione 02.2019 w czasie okresu
AMH 0,15
CMV IgG >496.0 AU/mL
CMV IgM 0.2AU/mL
EBV VCA IgM 0.14 S/CO
EBV VCA IgG 68.48 S/CO
Prolaktyna 39.06ng/ml norma(3.34-26.72)
TSH 3.29- robione 07.2019 3 dni przed okresem
FT3 4.49
FT4 15.34 -
Cześć dziewczyny.
Ja miałam ogólnie regularne cykle, sądząc po wykresach i objawach to owulacja u mnie występowała, ale nie mogłam zajść w ciążę, sięgnęłam więc po zioła ojca sroki i tu psikus, bo szyjkę macicy miałam otwartą około 12-13 dzień cyklu, śluzu jak na lekarstwo a zazwyczaj miałam go sporo, a temperatura wzrosła mi raptem chyba niecałe 0.1 stopnia, więc nie wygląda na to żeby ta owulacja wystąpiła (bez ziółek miałam różnicę temperatur po owulacji 0.3 w stosunku z tą przed owulacją).
Więc jeśli któraś dziewczyna miała tak jak ja regularne cykle i owulację, to odradzam zioła bo faktycznie można sobie tylko namieszać... -
Takie pytanko. W tym cyklu dzisiaj 1dc. będę brała tabletki anty na torbiel i wyciszenie hormonów, i bedę miała HSG. Czy jest sens już zacząć pić zioła ojca sroki? Czy zacząć od następnego cyklu?
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Pod żadnym pozorem nie pij ziół przy tabletach anty!!!!!
Tabletki maja w Twoim przypadku zastopować pracę jajników, zioła zaś mają na celu pobudzać jajniki. Jedno z drugim się wyklucza. Ani to nie przyniesie dobrych skutków ani w niczym nie pomoże a tylko zaszkodzi.
Zacznij od cyklu kolejnego po skończeniu tabletek, a nawet i jeszcze jeden cykl możesz odpuścić bo zrobisz rewolucję w organiźmie taką, że szok. -
No w sumie na logikę Ok odpuszczę jeszcze dwa cykle dam odpocząć jajnikom.
Aganeska lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Dalej nic
Dostałam regulon i propozycję inseminacjiEstradiol- 41,0 pg/mL
FSH 6,82 mlU/ml
LH 4,1 mlU/mL