Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › Zioła ojca Sroki nr 3
Odpowiedz

Zioła ojca Sroki nr 3

Oceń ten wątek:
  • mi Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh dziewcznki Wy już o imionach ;)
    ale prawde mówiąc każda z nas chyba ma jakieś imie upatrzone :) Mnie z kolei podoba się Dawid albo Mikołaj a dla dziewczynki mósowo Amelka :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

bfarcrmgo5159lp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołaj bardzo ładnie:) a Dawida kiedyś znałam i to nie jest dla mnie dobre imię ;) W zasadzie zawsze z mężem marzyliśmy o dziewczynce, jeszcze w tych czasach co nie planowaliśmy dziecka. A dziś właśnie mi przyszło do głowy, że syneczek byłby świetną sprawą!! Fajnie byłoby wychować porządnego faceta :) to byłby sukces, bo mało takich chodzi po ziemi !

violijka, _ola_ lubią tę wiadomość

• _ola_ Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla synka tez Mikolaj albo Milosz a dla corci wybralam imie jak juz bylam w podstawowce czyli Lucja :) ewentualnie Maja :) myslalam ze to tylko ja z mezem tak mam ze wybralismy imiona dla dzieci ktorych nie mamy :) hehe

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pije 13 dni ziółka Sroki :) a Donga wziełam wczoraj jedną bo pozno mi przyszly a dziś dwie i jutro pojutrze tak samo :) i odstawię :)
    P.S. mój typ to dla synka Adam następny Michał a dziewczynka Pola :) hihi :D

[img][/img]
  • mi Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adam tez super,ale u mnie Adamow juz duzo;) wiekszosc z nas ma wypatrzone imię ale sie nie przyznaje;)
    kita wychować porzadnego faceta to nie lada wyczyn wart orderu. trudne wyzwanie;)

bfarcrmgo5159lp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    Ja juz pije 13 dni ziółka Sroki :) a Donga wziełam wczoraj jedną bo pozno mi przyszly a dziś dwie i jutro pojutrze tak samo :) i odstawię :)
    P.S. mój typ to dla synka Adam następny Michał a dziewczynka Pola :) hihi :D

Czujesz coś po tych ziółkach?

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm chyba nie.. zawsze miałam nieregularny okres - albo brak i wywoływalam lutką ale odkąd się zaczeliśmy z M. starać to jakos mi sam przyszedł i po 40 dniach znów ( 1dc-1.01.2015) i trwał 11 dni ! dużo plamień ale ogólnie bardzo skąpy okres - może to przez ziółka mi się tak wydłużył - nie wiem. Do tego czasami czuję 2-3 piki jajnika - ale bardzo lekko. Dopiero co jestem po okresie więc mysle że cos koło owulki więcej powiem - dodatkowo biorę donga - planuję max 4 dni i będę się obserwować i dodatkowo chodzić na monitoring - zaczynam od tego czwartku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 21:44

[img][/img]
  • kitti1982 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piję ziółka 2 cykl :) W pierwszym nie spodziewałam się nawet, ze @ tak szybko przyjdzie w 30dc, mam bardzo nieregularne cykle i dość długie, a tak krótkiego to wieeeele lat nie miałam. Zobaczę co przyniesie ten cykl.
    Co do imion to ja mam już synka 3 letniego Aleksandra, Oluś jest kochany :) Teraz staramy się o rodzeństwo, najbardziej byśmy chcieli córcie ale co będzie to będziemy mocno kochać :)
    Powodzenia Wam życzę dziewczyny :) i działamy.... powoli i do celu :)

violijka, nick nieaktualny, _ola_, Nalunia lubią tę wiadomość

• mausi07 Nowa

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane dziewczyny prosze gdzie moge kupic te ziola?

Niczego innego bardziej nie pragne jak byc szczesliwa mama!!!
  • violijka Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie na allegro zamowilam

58783feaec3e9132ab67a6f0b4667e63.png
  • _ola_ Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w zielarskim kupilam wszytkie potrzebne ziola i sama zmieszalam

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mausi07 wrote:

Ja także kupiłam kazde z osobna w zielarskim i wymieszałam :) Dziewczyny tez zamawiają z Allegro ale niektore wątpią w oryginalność ziół dlatego lepiej samej wymieszac ;)

Kitti oprócz krótszego cyklu zauważyłas cos jeszcze? Jak się czujesz ?:)

[img][/img]
  • agaton Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja ziółka kupiłam na Allegro, mam nadzieje, że nie "oszukane" ;) 20 stycznia kończę je pić, bo to już 3 miesiąc, ale ja piłam je na wywołanie okresu, a okazało się, ze wystarczy przytyć i okres wrócił ;)
    Martwi mnie jednak to, ze dzisiaj mój 14 dzień cyklu, a owu ani śladu... Temperatura też nie wzrosła... Śluzu brak. Jeszcze dwa dni mam takie, że owu może sie pojawić i będzie się to mieściło w normie. Ale testy robię codziennie i negatywne... Nie za fajnie... To chyba od tego stresu...
    Jak dostane okres, to kupię sobie ten dong quai i będę brać, może to mi pomoże wreszcie odzyskać jakąś równowagę w tych hormonach i rozbujać je w końcu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 20:23

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • mi Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze w tym miesiącu nie bedziesz miec ovu.moj lekasz raz mowil ze ok. dwa cykle na rok sa bez owulki..nie wiem ile w tym prawdy..

bfarcrmgo5159lp7.png
  • violijka Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja tez mam nadzieje ze te ziolka ktore zamowilam to nie jakas podroba ;) A czy ktoras z was mi odpowie cos na temat tego niepokalanka mnisiego? Prosze...

• agaton Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Mi, tylko ja to chyba w tym roku żadnej owu nie miałam, bo okresu nie miałam... Miałam nadzieje, ze to wróciło już do normy, ale daję sobie jeszcze kilka dni ;)
    Violijka, ja już nie wiem co to ten niepokalanek, wpisz sobie w google, bo ja głupieje od tych wszystkich substancji i ziół :P
    Reguluje on gospodarkę hormonalną, na innym forum na którym sie udzielam dziewczyna pisała, ze dzieki niemu zaszła w ciążę. Jest on również składnikiem naszych ziółek :) Tylko ona brała jakieś tabsy niemieckie i to po niemiecku sie nazywa "pieprz mnisi", jakoś tak. Może w niemczech mają jakiś mocniejszy skład, bo ten nasz castagnus, to takie mikro tableteczki, że ja nie wiem, czy mój organizm cos poczuje ;P
    Brała któras z was castagnus na wyregulowanie miesiączek?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam castagnus rok temu ale i tak bez lutki ani rusz z okresem :(

[img][/img]
  • mi Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zamawialam na necie ziolka i pije zadowolona myśląc ze to ten skład;) psychika to potega;)
    Agaton no to niezle:/ myślę ze warto poczekac jeszcze kilka dni tylko bez stresu,bo on robi swoje..

bfarcrmgo5159lp7.png
  • kitti1982 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mausi07 wrote:

ja kupiłam wszystkie zioła oddzielnie w sklepie zielarskim, miałam je wszystkie od ręki i w domu zrobiłam mieszankę wyszło jej na prawdę dużo :) pijemy razem z mężem :)
    Nalunia - poza krótszym cyklem co jeszcze? okres jest krótszy też, na pewno temperatury są inne w fazie lutealnej zawsze miałam wysokie i nawet przy nieudanym cyklu spadała zawsze mocno ostatniego dnia, a teraz jakoś się to ładnie rozłożyło, zobaczę jak będzie w tym cyklu

• violijka Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie agaton, mnie tez sie juz miesza wszystko, ale czytalam o tym niepokalanku I generalnie to bym chetnie sie za niego wziela. Ja mieszkam w UK I tutaj znalazlam kapsulki zaczynajac od 340mg konczac na 100mg, w dosyc rozsadnej cenie, nazywaja sie one AGNUS CASTUS, tak przynajmniej nazywa sie niepokalanek mnisi po angielsku. Komentarze tez ma dobre na brytyjskich stronach, wiec moze warto?

‹‹ ‹ 12 13 14 15 16 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ