Zioła ojca Sroki nr 3
-
WIADOMOŚĆ
-
Myszusia ja tak mialam jak bralam tabletki anty ale tez zazwyczaj mam ciemna ta krew i skapa. A tempka Ci spadla? Bo jak przez 16 dni utrzymuje sie wysoka to mozesz byc w ciazy. Miejmy nadzieje ze Agaton nas zarazila albo wkrotce to zrobi
Agaton my sie 5 lat staramy nie mam zadnej diagnozy nie wiem co jest nie tak. -
FasUlka tak to był guczalowłókniak - dziś odebrałam badanie histopatologiczne i potwierdzili:) a Ty masz go dużego? jednego czy wiele?
Myszko ja jak zaczęłam pić ziołka to przez prawie 10 dni miałam ciemno brązowe plamienia/krawienia nie wiem czy mi się oczyszczał organizm czy jak.. -
Nigdy nie mow nigdy. Agaton tez twierdzila na poczatku ze w ciazy nie jest a tu taka cudowna niespodzianka zmierz sobie rano temperaturke bo wieczorem moze byc niewiarygodna. Mi w drugim cyklu z ziolkami temp utrzymywala sie na wysokim poziomie przez 18 dni.
-
Ola, to faktycznie bardzo długo... Strasznie to dziwne, tym bardziej, ze nie wiadomo dlaczego... Nie dziwię się też, ze z mężem Ci się tak nie układa, bo to bolesne dla was obojga na pewno. A czego próbowałas już? Jakich leków, zabiegów, nie wiem?
Nalunia, to super, ze szwy sie dobrze goją
Violijka, ciesze się, ze mama już po i że wszystko jest ok! Ja pracuję w Sandomierzu Świat jest mały (i Internet;) )
FasUla, ale akcja z tymi ziołami haha Musieli mieć ubaw
-
Ja na prawdę się swojej ciąży nie spodziewałam i troche byłam tym podłamana. Jedyne co się troche martwię, to że w poprzednią sobotę piłam %. Robiłam test przed i był negatywny, ale coś tam się już musiało dziac, mam tylko nadzieje, ze na takim etapie to nie jest groźne.
-
nick nieaktualnyNalunia ja ma FA jednego, ok 1 cm, dopiero 19 marca idę na konsultacje a potem pewnie będę czekała na biopsje, chce to zrobic na NFZ, więc terminy długie. A Ty juz dobrze sie czujesz? Dobrze, ze masz usunietego, to w razie ciazy nie bedzie sie powiększał
Agaton bardzo fajny blog, choć te głodówki musiały byc ciężkie;) -
FasUla wrote:Nalunia ja ma FA jednego, ok 1 cm, dopiero 19 marca idę na konsultacje a potem pewnie będę czekała na biopsje, chce to zrobic na NFZ, więc terminy długie. A Ty juz dobrze sie czujesz? Dobrze, ze masz usunietego, to w razie ciazy nie bedzie sie powiększał
Agaton bardzo fajny blog, choć te głodówki musiały byc ciężkie;)
FA jest łagodne ja to miałam, szczerze to nawet biopsji nie robiłam bo lekarz powiedział że nie ma sensu jesli się zdecydowałam na usunięcie. Poszłam z tym prywatnie do kliniki chirurgicznej, ale ten sam lekarz to zrobił na NFZ (dzięki mężowi) wiec 2tys w kieszeni. Ja tego dziada trzymałam przeszło 6 lat średnica około 1,5 cm po wycięciu ważne żeby Ci dobrze zszyli poczytaj opinie o lekarzach żeby żaden rzeźnik się nie dobrał bo może zostać blizna brzydka.. trzymam kciuki :*
Agatonku mała fasolinka jest bardzo silna i myślę że nic jej nie będzie nie martw się conajwyżej lepiej jej się spało heheh ))
jutro poczytam Twego bloga bo dziś idę spać :* -
Agaton nic sie nie martw znam osobiscie kilka przypadkow kiedy dziewczyny dowiedzialy sie ze sa w ciazy jak zacza im brzuszek rosnac zyly normalnie, co miesiac krwawily, jedna brala silny antybiotyk od zapalenia pecherza moczowego a dzieciaczki urodzily sie zdrowe
W tamtym roku pracowalam w szpitalu byla to bardzo ciezka praca, caly czas w kontakcie z chemia, bylo nas po 4 na zmianie i akurat wypadlo mi pracowac w wigilie i jedna z dziewczyn nie przyszla do pracy okazalo sie ze urodzila syna. Wszyscy przezylismy szok. Twierdzila ze nie wiedziala ze jest w ciazy do samego pododu. Byla dosc obfitych ksztaltow z duzym brzuchem. Urodzila zdrowego syna wiec nie martw sie Agatonku dziecko w brzuszku jest cierpliwe -
Dzięki Dziewczyny bardzo bardzo, straszne mnie wczoraj lęki napadły, oczywiście głupia czytałam na necie o tym, ale lekarz mi dzisiaj też powiedział, że martwienie się jest dużo groźniejsze ;P Też myślę, że dziecko jest zdrowe:)
Wyliczył mi lekarz, że jestem w 7 tygodniu, zrobiłam badanie krwi i moczu od razu i idę za m-c na kolejną wizytę
Dzięki jeszcze raz!
Ola, ta dziewczyna to musiała się nieźle zdziwić, że zaczyna rodzić hehe, nie wyobrażam sobie tego Ale krwawienia co miesiąc to chyba nie są normalne
Dzięki FasUla za opinię o blogu, zrobiłam go natchniona kiedyś, bo miałam straszny problem z trądzikiem przed kilkanaście lat i dopiero zmiana stylu życia mnie z niego wyleczyła i to za darmo
Głodówki brzmią drastycznie, łatwo nie jest, ale dają dużo dobrego, ale nie polecam w wieku rozrodczym
-
hello lepiej powiedz jak Ty się czujesz Mamuniu mam nadzieję że dobrze
ja wczoraj wpadłam na genialny pomysł żeby zawitac do endokrynologa z tą prolaktyną. Udało się z terminem bo mialam na 10:30 na dzis tak więc wróciłam zadowolona pełen wywiad itp itd. Muszę zrobić prawie wszystkie hormony 3dc ( tarczyca, anty, lh, est, prolaktyna.....) niektórych z nich nie robilm nigdy wiec się przyda i zobaczymy jak mnie Pani dr bedzie leczyc dziś piękne słońce - ostatni dzień L4, rano ściagałam szwy wsystko ładnie się goi u mnie tyleee
Jak u Was dziewczynki ?
P.S. Agatonku blog super - ja tez się bardzo interesuje zdrowym żywieniem - moja mama i siostra przerabiają kazdą książkę Korżawskiej, tak jak pisałam na Dąbrowskiej wytrzymalam tylko kilka dni , ale interesuje mnie ta warzywno owocowa dieta na której bylaś, ogolnie nie przepadam za mięsem jem bo jem - chętnie bym spróbowala bez niego dłuższy czas:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 12:49
-
Ja tam się czuję bardzo dobrze, zadnych oznak nie mam, jedynie czasem mi się coś chce zjeść bardzo, albo nie chce
Super, ze do endo Ci się udało dostać, to skomplikowane badania i w ogóle dużo ludzi teraz z tarczycą ma problemy, wg mnie od przetworzonego zarcia.
Co do Korżawskiej, to jedno mi się u niej nie widzi, że zaleca gotowane posiłki, a wg mnie surowe warzywa są bardzo ważne, bo są "żywe" i zawierają o wiele więcej witamin enzymów itp. cudów Trzeba dużo surowizny jeść Ale zioła to osobna bajka i mają ogromną moc, zresztą nie bez przyczyny w tym topiku OVF się wypowiadamy
Ja też mięsa nie lubię, mam swojskie dwie kaczki w zamrażalniku i co jakieś 2 tygodnie robię sobie rosół, a tak to jem jajka swojskie, sklepowego mięsa praktycznie w ogóle, chyba, że ktoś mnie poczęstuje (obiad u teściowej np:P)
Miłęgo weekendu Dziewczyny, zbliża się 15:00
-
Dziś piątek 13, a ja przezyłam chyba jeden z najlepszych (prawie, bo jeszcze nie koniec dnia) w tym miesiącu Poszłam do dentysty i nie zwiałam z fotela Zrobił mi 3 zęby i wszystkie teraz mam zdrowe (moim problemem jest, ze strasznie boję się dentysty), ale poszłam, chwilkę pocierpiałam i jest ok. Na dodatek po tym dniu próbnym w pracy, zaczęły mnie boleć korzonki, ból był tak silny, że nic nie mogłam zrobić a łzy same cisnęły się do oczu.. dostałam zastrzyki (10) jeszcze 8 przede mną Najważniejsze, że pomogą. A co u Was? Jak Kochane samopoczucia?❤❤
-
Hej dziewczyny!
Potrzebuję waszej pomocy. Mianowicie chodzi o to, że zaczęłam w tym cyklu pić ziółka i wszystko jest ok, to 11dc ale lekarz mi dziś przepisał CLO i duphastom na owulacje od nastepnego cyklu i tu moje pytanie. Czy ktoras z Was pila ziolka i brala leki? Bo lekarzowi o tych ziolkach nie mowilam, bo pewnie by mnie wysmial. Czy to mozna laczyc ?