Zioła ojca Sroki nr 3
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny... Czy możecie mi pomóc w sprawie ziół?
Byłam wczoraj na monitoringu. 12 dc endometrium 6,8, w obu jajnikach pęcherzyki po 11 mm. Bardzo słabo. Kolejna wizyta w piątek. Prawdopodobnie skoro już tyle czasu się staram a nic nie wychodzi to po prostu nie mam owulacji. Lekarz powiedział, że nie da mi nic na owu i na pęknięcie pęcherzyka bo wtedy taka ciążą i starania wymagają większej opieki, większej liczby badań itd. On się nie decyduje, bo się boi że nie podoła. I nie radzi mi iść do innego gina w mieście bo tylko nafaszerują mnie lekami a resztę będą mieli w dupie. Kolejny raz zaproponował klinikę. Powiedział, ze tam i tak bedą mi robić pakiet badań więc on mi zaleci iść do endokrynologa bądź innych badań bo to strata czasu i pieniędzy.
Ja na razie do kliniki nie pójdę bo zdecydowałam się na wyjazd do Niemiec z pracy w delegację na 2 miesiące. Chciałabym kontynuować picie ziół. Ale skoro będzie wiadomo, ze u mnie owulacja nie występuje to czy mam je pić przez pełne 3 miesiące i potem odstawić? Jeśli tak, to na jaki czas? -
Aganeska ja też nie miałam owulacji. Zaczęłam pić (dziś jest 30 dzień). Byłam u P.Ginekolog i co się okazało? Pęcherzyk 22mm a endometrium 10mm. Więc da się? Da! U mnie owulacja wystąpiła, aż sama jestem w szoku, bo bardzo rzadko co ją mam a tu proszę Myślę, że zioła warto pić. Pije się je przez 3 miesiące i miesiąc przerwy i znów 3 miesiące itd.. aż nie zaciążysz.❤❤
-
Myszusia ja piję ziółka 12 dni, tj. od początku cyklu. Może wystarczy być cierpliwym. Śluz mi zanika. Nigdy nie miałam z nim problemów. W poprzednim cyklu było go bardzo mało. W tym prawie wcale. Lekarz się zdziwił. I powiedział, że mam bardzo wąską szyjkę, wcześniej tak nie było. Ale ja wiem że jest wąska bo odczuwam lekki ból przy stosunku i ta suchośc... Łykam od tego cyklu wiesiołek ale 0 rezultatów.
A w którym dc miałaś taki dobry wynik na monitoringu? -
Myszusia powiedz jeszcze jak Twoje zdrówko? Mam nadzieję, ze już będzie bezwypadkowo za to Wpadkowo
-
Aganeska wrote:Myszusia ja piję ziółka 12 dni, tj. od początku cyklu. Może wystarczy być cierpliwym. Śluz mi zanika. Nigdy nie miałam z nim problemów. W poprzednim cyklu było go bardzo mało. W tym prawie wcale. Lekarz się zdziwił. I powiedział, że mam bardzo wąską szyjkę, wcześniej tak nie było. Ale ja wiem że jest wąska bo odczuwam lekki ból przy stosunku i ta suchośc... Łykam od tego cyklu wiesiołek ale 0 rezultatów.
A w którym dc miałaś taki dobry wynik na monitoringu?
Ja w 23dc miałam owulację bo był robiony monitoring i na USG było widać.
Nie wiem dlaczego śluz Ci zanika.. na każdego zioła mogą działać inaczej.
U mnie ok, noga za bardzo nie ruszam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 07:35
❤❤ -
Aganeska ja tez nie mialam owulacji a po ziolach mi wrocila. Mimo ze juz 2 miesiac nie pije ziol to owulacja u mnie wystepuje. Lekarze boja sie leczyc nieplodnosci, mnie kazdy u ktorego probowalam sie leczyc predzej czy pozniej odsyla do kliniki. Nasze problemy zdrowotne przewyzszaja ich kompetencje.
Dzieki Myszusia, 18 ide do szpitala. Zobaczymy co z tego bedzie. -
nick nieaktualny
-
shooa cos mi świta, ze zioła Klimuszki są na endo. Ale nie jestem pewna. Poszukaj e google. Na pewno coś znajdziesz.
Ola po ilu cyklach wróciła Ci owulacja?
Będzie dobrze -
Piłaś tylko do spodziewanej owulacji? Ja w piątek idę na monitoring kolejny i jeśli owu faktycznie nie ma to będę piła cały cykl
-
JusWik wyczuwamy ciążę??
_ola_ jeszcze jedno pytanie. a czy któryś z lekarzy przepisywał Ci clo na owulację? Bo u mnie właśnie nie chcą się w to pchać lekarze. Ale znalazłam doktorka w mniejszym mieście, który zajmuje się leczeniem "drobnej" niepłodności. Jutro mam drugi monitoring. Zobaczymy co wyjdzie. I po monitoringu napiszę do tamtego doktorka maila, opiszę wszystko szczegółowo, podam mu wyniki wszystkich badań ostatnio robionych. I niech zdecyduje czy się za mnie weźmie