Zioła ojca Sroki nr 3
-
WIADOMOŚĆ
-
No własnie Paolala, cena duża. U mnie w laboratoriach w których sprawdzałam nie taniej niż 180zł.
Bardzo zdrowy taki koktajl z całą pewnością Jakie dajesz proporcje?
Marlena, ja akurat sporządziłam mieszankę wg tej drugiej receptury (bez melisy i niepokalanka), ale jestem pewna że niepokalanek w Polsce jest dostępny. Popytaj w innych zielarskich, a może nawet w aptece dostaniesz. Gdyby nie, widzę, że jest w sprzedaży na allegro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 17:33
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Paolala zrób AMH w diagnostyce a jak założysz bezpłatnie kartę to masz -5%
Erl mi po lutce ani duphastonie nic nie było - dopiero od 2 tyg. biorę bromergon na prolaktynę a dziś pierwszy dzien sie tak źle czuję. Idę na weekendzie zrobić krzywą insulinową i cukrową żeby się upewnić czy metforminy nie potrzebuję.
A co do śluzu to do dzieła jak jest płodny to dobrze wróży
Witaj Marlena - ja też piłam tak jak Erl bez melisy i niepokalanka - bo są dwa dostępne składy wytwrałości w piciu ziółek i owocnych staranek
-
Dzięki Nalunia Działanie było dziś rano i do jutrzejszego popołudnia niestety musi wystarczyć choć chęci mam duże na wcześniej Zobaczymy, i tak raczej nastawiam się na to, że czeka mnie seria badań...
Hmm. w każdym razie bromergon też ingeruje w Twój układ hormonalny, pewnie więc on stoi za tym samopoczuciem. Mi właściwie przy luteinie zdarzały się dni/momenty gorszego samopoczucia (zawroty głowy, gorąco, osłabienie), ale nie było to normą na co dzień. Zobaczysz, czy to przejściowe - jeśli nie, może skonsultuj z lekarzem?XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Marlena, ja też sporządziłam mieszankę według tej drugiej receptury (sama nie umiałam znaleźć niepokalanka więc zrobiłam tą drugą mieszkankę). Powodzenia!
Dziewczyny ja tylko czytam o czym piszecie, ale powiem Wam, że za bardzo nie mogę się wypowiedzieć dlatego milczę❤❤ -
A jest jakaś druga receptura? I są jakieś opinie na temat tego która lepsza/lepiej działa? Ja faktycznie znalazłam tego niepokalanka na allegro i już wszystko zamówione Mam jeszcze jedno pytanko. Te zioła trzeba zacząć pić w 1 dc? Bo ja dziś mam 2 dc, zanim zioła przyjdą minie z 2 dni to jak zacznę 5dc to coś się stanie? Szkoda mi marnować kolejny cykl bez picia ziółek... Zbyt wiele już ich minęło.
-
Marlena, myślę, że 5dc to wciąż ok. Ja zaczynałam w 3dc. Byle nie w okresie okołoowulacyjnym. Receptury są dwie, nie znam opinii, która lepsza. Na pewno obie mają korzystny wpływ na pracę jajników, skoro obie są zalecane. Powodzenia Aby ziółka pomogły Ci spełnić marzenie
Drugi skład to:
lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
ruta {Herba Rutae} 20gr
nagietek {Calendulae flos} 20gr
nostrzyk {Herba meliloti} 20grWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 20:51
Marlena lubi tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Erl wrote:Marlena, myślę, że 5dc to wciąż ok. Ja zaczynałam w 3dc. Byle nie w okresie okołoowulacyjnym. Receptury są dwie, nie znam opinii, która lepsza. Na pewno obie mają korzystny wpływ na pracę jajników, skoro obie są zalecane. Powodzenia Aby ziółka pomogły Ci spełnić marzenie
Dzięki -
Marlena trzymamy kciuki oby ziółka zadziałały na Ciebie
Dziś dziwna pogoda - rano deszcz słońce i tęcza póżniej straszne zachmurzenie i deszcz głowa mnie boli - paskudny ten dzień. Mam nadzieję że u Was lepsza aura kochane :* -
Erl wrote:No własnie Paolala, cena duża. U mnie w laboratoriach w których sprawdzałam nie taniej niż 180zł.
Bardzo zdrowy taki koktajl z całą pewnością Jakie dajesz proporcje?
zapłaciłam dzisiaj za to amh razem z progesteronem 195zł sporo, ale juz mam z glowy;)
Nalunia mam wlasnie te karte z diagnostyki;) zawsze jakas znizka jest;)
Erl proporcje hmmm tak na oko;) srednio 1/3 torebki truskawek, 1/4 torebki szpinaku, dwa banany, jablko, kilka kostek dyni, w wersji z selerem naciowym to dwa pędy selera, do tego np maslanka ok pol litra, troszke roznych dodatkow lyzka siemienia, lyzka platkow migdalowych roznie;) mozna komponowac w zaleznosci co sie ma, czasem dodaje dwa kiwi, czasem kilka plastrow ananasa;) pychotka;)
dzisiaj zaszczepilam przeciwko wzw b ehhh i boli mnie cala reka:(Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Nalunia wrote:Marlena trzymamy kciuki oby ziółka zadziałały na Ciebie
Dziś dziwna pogoda - rano deszcz słońce i tęcza póżniej straszne zachmurzenie i deszcz głowa mnie boli - paskudny ten dzień. Mam nadzieję że u Was lepsza aura kochane :*
Już niedługo Nalunia będzie cieplutko i tego sie trzymajmy:) u mnie caly dzien niebo zachmurzoneAniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Erl to źle się wkłuła jak boli ja raz miałam okazałego sińca na 6cm! oby się szybko zagoiło :* czekamy w takim razie na info odnośnie wyników - sporo faktycznie ale myślę ze warto :*
Paolka no ten tydzień i następny ma być około 18 stopni i słonko
aa dziewczynki zapomniałam powiedzieć że w polowie maja zaplanowaliśmy urlop z mężem - Francja musimy odpocząć! modlę się żebym wtedy @ nie miała -
Hej hej dziewczynki Ja też piję tą mieszankę co Erl a o drugiej to nawet nie słyszałam. Kiedyś kupiłam niepokalanek i to bez problemu. Niedawno wyrzuciłam prawie całą paczkę bo się przeterminował a i tak go nie piłam bo żoładek mnie strasznie kłuł po nim.
JA już lepiej dzięki ale antybiotyk jeszcze biorę. -
mozliwe jest przedawkowanie ziolek ? pije teraz 3 cykl i strasznie bola mnie sutki, nie moge sie dotknac.... no i cykle mialam 27 dniowe a teraz w 22 dc dostaje okres...
chyba ze moze to byc tez sprawka hsg ? bo w sumie to od cyklu z hsg takie dziwy mi sie dzieją... a to dopiero mój 2 cykl po hsg .. co robic? odstawic ziolka? czy odczekac jeszcze ...troche mi szkoda odkladac, bo moze by pomogly....Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 00:40
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Ja wczoraj bylam u gin i powiedziala ze mam czas pol roku zeby zrobic HSG. Jedynie zdziwilo mnie jak powiedziala ze mam je zagranica zrobic bo tam jestem przewaznie. Problem w tym ze nieznam na tyle jezyka a z ubezpieczeniem to troche skomplikowane.
I moglabym je zrobic w maju bo bede w PL ale akurat po okresie wybieramy sie na wycieczke i nie wiem co mam robicEstradiol- 41,0 pg/mL
FSH 6,82 mlU/ml
LH 4,1 mlU/mL
TSH 1,926- robione 02.2019 w czasie okresu
AMH 0,15
CMV IgG >496.0 AU/mL
CMV IgM 0.2AU/mL
EBV VCA IgM 0.14 S/CO
EBV VCA IgG 68.48 S/CO
Prolaktyna 39.06ng/ml norma(3.34-26.72)
TSH 3.29- robione 07.2019 3 dni przed okresem
FT3 4.49
FT4 15.34 -
Tulipanka właśnie mieszanka nr 3 o. sroki jest na niepękające pęcherzyki. Erl skład napisała powyżej
-
Pysiu, nie wiem czy pomogę. Prawdopodobnie może dojść do przestymulowania jajników tak jak w przypadku każdego innego leku który ma je stymulować do pracy, jeśli napar zbyt silny/częściej niż zalecane, ale objawy to: wzrost obwodu brzucha, wzrost wagi, silne bóle, a w dalszych stadiach nudności, duszności itd. Objaw ze strony piersi raczej nie sygnalizuje "przedawkowania". Także odczuwałam ból sutków jeszcze nawet przed owulką przy ziołach, za to nie czułam typowego u mnie bolesnego napięcia w piersiach przed @ (choć piersi były pełniejsze). Skoro cykl się skrócił zioła prawdopodobnie przyspieszyły owulkę, w każdym razie mogą tak wpływać, nie wiem jaki może mieć skutek dla cyklu hsg.. jeśli tylko dobrze czujesz się z ziołami, możesz kontynuować i zobaczysz co dalej, może akurat uregulują Ci pracę organizmu, tak że wszystko zaskoczy.
Tulipanka, co do niepękających pęcherzyków to tak jak pisze Aganeska ta właśnie mieszanka, u większej części dziewczyn prowokuje owulację, ale z tego co tu obserwuję to chyba nie zawsze. Ale możliwe że zioła potrzebują też czasu na uregulowanie pracy organizmu..
Paolala, może się mylę, ale 119 to chyba jeszcze wciąż w normie? Może masz wyższy cukier przy koktajlu? Nie piłaś dzień przed badaniem wieczorem?
Nalunia, super że wybieracie się na urlop życzę aby termin objął dni owulkowe też myślimy o urlopie w maju, ale jeszcze nie mamy planu-tyle żeby objął TE dnipysia lubi tę wiadomość
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Sunitka, wielu kobietkom pomogły zaciążyć, przeczytałam w tym i innych ziołowych wątkach sporo szczęśliwych ziołowych historii PowodzeniaXII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*]