X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizo Ovu zaznacza owulacje jak wystapi skok temperatury przez co najmniej 3 dni.

8599gov35hcg7r21.png
  • niania Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

mam prośbę czy mógłby ktoś zerknąć na mój wykres? nie wiem dokładnie jak go się tu wstawia więc spróbuję tak https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html#
    Czy to możliwe żeby owulacja była tak wcześnie???

Niania ..
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niania- jak podajesz taki link to nas do naszego cyklu bieżącego przenosi. Na dole wykresu masz coś w stylu udostępnij czy coś. I stamtąd link skopiuj;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • niania Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki....ale po wpisaniu dzisiejszej temperatury system zmienił że jednak nie było jeszcze owulacji

Niania ..
  • skowronka Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Po różnych przejściach i paru cyklach starań, które zdawały się nie mieć końca zdecydowałam się mierzyć temp. Tutaj mój wykres, o dziwo wszystko wydaje się wyglądać jakoś normalnie (chyba przez urlopowy luzik). Biorę kwas foliowy i duphaston od 16 dc.
    https://ovufriend.pl/graph/64363966a9779f3767955ba7b7cec5fa
    Moje pytanie dotyczy skoku temperatury. Czy jeśli przed potencjalną owulacją temperatura była w poniżej 36, to czy skok do okolicy 36,17 i dalszy wzrost może dawać jakieś nadzieje?
    Dzięki i pozdrówka,
    Ania :)

bazooka tube on my shoulder
  • skowronka Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, nie widać serduszek na wykresie, szkoda, że nie jestem wiatropylna ;) ale serduszkowanie było w 12, 13 i 14 dc.

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze masz takie niskie temperatury? Badałaś sobie kiedyś tarczycę? Skok niby jest, ale temperatury masz strasznie niskie... Poza tym trudno powiedzieć, czy to TEN skok, bo nie ma 6 niższych temperatur przed skokiem.

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • skowronka Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badałam tarczycę, ft3, ft4 i tsh w normie, ale wyszła hiperprolaktynemia czynnościowa (16x urosła po podaniu tabletki) i od następnego cyklu mam brać parlodel.
    Temperatur nie mierzyłam nigdy tak rano więc nie mam punktu odniesienia, teraz np. mam 36,92*C. To jest nowy termometr, miał być taki super ekstra, ale jest chyba do bani. Dziś w nocy córka dostała gorączki i pod pachą pokazał jej 37,5, w pupie 38,7, a w buzi 38. Mi nie powtórzy dwóch takich temperatur, obojętnie o której godzinie mierzę.

• fizjo Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    patrząc na moj wykres, powinien byc jutro skok temp.?

12f4e27c7c195ea98482c9b20c102d3f.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,ja również jestem nowa i chciałam prosić o interpretacje mojego wykresu... detektor wskazał 98% szans na poczęcie, ale przyszła @ :(

jak wkleić wykres ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 14:24

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anutka, pod wykresem masz "udostępnij wykres" skopiuj miniaturke;)

• skowronka Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Ovu -> Bieżący wykres i pod kratkami z obserwcjami - udostępnij wykres.

• Anutka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http

wielkie dzięki dziewczyny

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomożecie mi go zinterpretować... niby wszystko ok, a ciąży brak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 14:35

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anutka, twoje plamienia w ciagu cyklu nie są raczej w porzadku. jestes pod opieka gina??

• skowronka Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja wiem, nawet jeśli wszystko jest w porządku, czasami jest tak, że komórka jajowa nie zawsze jest dojrzała, czasami dochodzi do błędnego podziału komórek w zapłodnionym jajeczku i mimo zapłodnienia (i zagnieżdżenia?), jajo się nie rozwija i dochodzi do menstruacji.
    Nawet gdzieś tu wyczytałam, że zupełnie zdrowe pary mają 20% szans na ciążę w każdym cyklu, to strasznie skomplikowany proces. Ale jeśli chodzi o temperatury to nic Ci nie powiem, bo sama zaczynam.
    Ale nie martw się i do boju :)

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @skowronka - możliwe, że to podwyższona prolaktyna wpływa na obniżenie progesteronu w drugiej fazie cyklu i stąd niskie temperatury, ale w pierwszej też są niskie i nie wiem czym to można wytłumaczyć.

A co do tarczycy, to to że wyniki są w normie jeszcze nie świadczy o tym, że nie ma z nią problemów, w dodatku hiperprolaktynemia bardzo często towarzyszy niedoczynności tarczycy i wtedy zbijanie prolaktyny na niewiele się zda, bo leczy się skutek, a nie przyczynę (tarczycę). Ja też mam wyniki (TSH, FT4 i FT3) w normie i... prawdopodobnie Hashimoto (wizyta u endokrynologa przede mną).

Jeśli chodzi o termometr, to to że temperatura mierzona w ustach, odbycie i pod pachą jest inna jest jak najbardziej normalne, a jeżeli mierzysz w jednym miejscu dwa razy z rzędu i różnica jest niewielka (mniej niż 0,1 stopnia), to też myślę, że można to uznać za margines błędu.

skowronka lubi tę wiadomość

Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    TSH w normie

Diagnoza:

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Zamrożony 3AB
  • skowronka Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_d_f, dzięki za odpowiedź. Powiedz mi jeszcze w jaki sposób można ewentualne problemy z tarczycą zaobserwować, może coś przegapiłam?

Lekarka, do której teraz zaczęłam chodzić to ginekolog - endokrynolog, po wywiadzie, badaniach i usg, powiedziała, że w ciążę spokojnie zajdę, tylko ona obstawia brak owulacji. W zeszłym roku w sierpniu (akurat dokładnie w 3 urodziny pierwszej córeczki, o losie) miałam wywoływane poronienie z powodu na ciążę obumarłą w 9 tygodniu. Później czekałam i czekałam na okres, po którym zaczęłam brać tabletki przez 4 cykle, po tych historiach wszystko się kosmicznie rozlazło.

Robiłam jeszcze test z termometrem, mam gigantyczną nadzieję, że to jednak jego wina. Zmierzyłam córci alkoholowym, a potem elektronicznym pod pachą - była niższa aż o 1*C! Potem elektronicznym w buzi i temperatura była niższa 0,5*C względem alkoholowego pod pachą.
    Sobie też sprawdziłam i elektroniczny pokazywał o 0,45*C mniej. Rano jeszcze sprawdzę ;)

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam długaśnego posta i mi go wykasowało :/ Arrrrgh! Anyway, w skrócie: dla kobiet starających się o dziecko i będących w ciąży dobrze jest, by TSH było nie większe niż 2,5 uIU/ml (a niektóre źródła podają, że nawet nie większe niż 2), FT4 i FT3 powinny być mniej więcej z połowie normy i być do siebie zbliżone. Poza tym nie wiem czy robiłaś sobie przeciwciała tarczycy: anty-TPO i anty-TG, ale warto je sobie zrobić. U mnie ostatecznie problemy z tarczycą wykazało USG - pomimo wyników w normie, tarczyca już w normie nie była, bo jej pojemność jest mniejsza niż być powinna, co świadczy o jej zapaleniu. Na temat tarczycy polecam lekturę forum: http://forum.gazeta.pl/forum/f,94641,Choroby_tarczycy_i_hashimoto.html

Hormony w normie
    TSH w normie

Diagnoza:

Leczenie:
    Zamrożony 3AB
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo: tak tak, jestem pod opieką gina i stwierdził, że wg niego nic złego się nie dziej, na USG tez nie i, że stres robi swoje i u mnie objawia się plamieniem...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ