Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie ma za co to tylko program ma prawo do błędu a ja już go tak testowałam na wszystkie strony, i bawiłam się z tymi śluzami, że później sama zapominałam kiedy faktycznie mogła być owulacja
słońca łan, BabyBoom25, akacjowa lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Chyba ovulka blisko u mnie... W końcu! Temperatura poranna powoli, ale przyrasta, w ciągu dnia jest już przeze mnie odczuwalna jako wyższa niż zwykle. Oby to było to. Tak, wiem... wpadłam w obsesjęStarania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
https://ovufriend.pl/graph/563f7f65a301967b324b2c7c7161deae Glupia baba ze mnie
-
W mojej ocenie owulacji jeszcze nie było wszystko przed TobąStarania o pierwsze dziecko od 12.2015
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Witam,
Jestem tu nowa. Od pół roku staramy się z mężem o dziecko.
W lipcu zaskoczyło. Udało się. BHCG 20sierpnia 85mIU/ml. 29 sierpnia zaplanowałam wizytę u ginekologa jednak 28 sierpnia trafiłam do szpitala z silnymi bólami brzucha i krwawieniem. Ciąża zakończyła się w 6tyg. Miałam zabieg łyżeczkowania. Musieliśmy z mężem odczekać 2 miesiące ze staraniami. W między czasie wykonałam szereg badań na zlecenie mojej ginekolog aby znaleźć przyczynę poronienia. Okazało się, że mam problemy z progesteronem.
W ubiegłym miesiącu miałam przeprowadzony monitoring owulacji. Byłam stale pod nadzorem mojego lekarza.
W 16 dniu cyklu przyjęłam zastrzyk pregnyl ponieważ mój pęcherzyk dobijał do 23mm. Rósł w najlepsze i nie zapowiadało się, że pęknie. W 19 dniu cyklu pojawiłam się ponownie na badaniu. Pęcherzyk pękł czyli owulacja się odbyła nie wiemy dokładnie kiedy, ale miało to z pewnością miejsce między 16-19 dniem cyklu.
od 20 dnia cyklu przyjmuję luteinę/progesteron w dużych dawkach. 2x1 tabletka (100) dopochwowo. 2x2 tabletki (50) do ssania.
15-16 listopada powinnam dostać okres. Moja faza lutealna jest dosyć krótka trwa przeważnie 10 dni nieraz 11. Mierzę codziennie temperaturę utrzymuje się stale na wyższym poziomie już około 14 dzień. Żyję nadzieją!
Od około tyg mam okresowe bóle brzuch i każdego dnia idąc do toalety boję się, że zobaczę krew miesiączkową. Strasznie się tym przejmuję. Nie mogę zapanować nad tym stresem. Boję się, że jeśli się udało mogę sobie tym stresem tylko zaszkodzić.
Dziś rano robiłam betę, wyniki najprawdopodobniej dopiero w pn. Choć jest szansa niewielka, ale jest, że będą dziś wieczorem. Ja chyba wszystkie włosy zgubię do tego czasu.
Zerknijcie proszę na mój wykres czy jest cień szansy, że mogę być w ciąży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 09:22
nadziejka91 -
Nadziejka oczywiście masz bardzo ładny wykres
-
Jeśli chodzi o mnie to dziś OvuFriend wyznaczyło mi dzień owulacji. Zastanawiam się dlaczego akurat ten wybrał... Czy jest szansa, że mógł to być dzień/dwa wcześniej?
Będę wdzięczna za pomoc doświadczone koleżanki Ale w sumie nawet jeśli to byłby "ten" dzień to... Dzień po owulacji było przytulanko, a komórka jajowa żyje dobę, więc... No i plemniki potrafią przeżyć też nawet do 5 dni...
Zaczynam więc odliczanie. 2 tygodnie - tyle trwa moja faza lutealna (tak jak siebie obserwowałam w przeszłości - 2 tygodnie od owulacji to czas do pojawienia się miesiączki).Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 09:34
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
nadziejka91 wrote:Witam,
Jestem tu nowa. Od pół roku staramy się z mężem o dziecko.
W lipcu zaskoczyło. Udało się. BHCG 20sierpnia 85mIU/ml. 29 sierpnia zaplanowałam wizytę u ginekologa jednak 28 sierpnia trafiłam do szpitala z silnymi bólami brzucha i krwawieniem. Ciąża zakończyła się w 6tyg. Miałam zabieg łyżeczkowania. Musieliśmy z mężem odczekać 2 miesiące ze staraniami. W między czasie wykonałam szereg badań na zlecenie mojej ginekolog aby znaleźć przyczynę poronienia. Okazało się, że mam problemy z progesteronem.
W ubiegłym miesiącu miałam przeprowadzony monitoring owulacji. Byłam stale pod nadzorem mojego lekarza.
W 16 dniu cyklu przyjęłam zastrzyk pregnyl ponieważ mój pęcherzyk dobijał do 23mm. Rósł w najlepsze i nie zapowiadało się, że pęknie. W 19 dniu cyklu pojawiłam się ponownie na badaniu. Pęcherzyk pękł czyli owulacja się odbyła nie wiemy dokładnie kiedy, ale miało to z pewnością miejsce między 16-19 dniem cyklu.
od 20 dnia cyklu przyjmuję luteinę/progesteron w dużych dawkach. 2x1 tabletka (100) dopochwowo. 2x2 tabletki (50) do ssania.
15-16 listopada powinnam dostać okres. Moja faza lutealna jest dosyć krótka trwa przeważnie 10 dni nieraz 11. Mierzę codziennie temperaturę utrzymuje się stale na wyższym poziomie już około 14 dzień. Żyję nadzieją!
Od około tyg mam okresowe bóle brzuch i każdego dnia idąc do toalety boję się, że zobaczę krew miesiączkową. Strasznie się tym przejmuję. Nie mogę zapanować nad tym stresem. Boję się, że jeśli się udało mogę sobie tym stresem tylko zaszkodzić.
Dziś rano robiłam betę, wyniki najprawdopodobniej dopiero w pn. Choć jest szansa niewielka, ale jest, że będą dziś wieczorem. Ja chyba wszystkie włosy zgubię do tego czasu.
Zerknijcie proszę na mój wykres czy jest cień szansy, że mogę być w ciąży?
Dziś odebrałam wynik bety: 8,60 mIU/ml. Jestem poważnie zaniepokojona tak niskim wynikiem.
Czy jest możliwe, że późno doszło do zagnieżdzenia tj. 11-12 dzień od owulacji i stąd tak niska beta?nadziejka91 -
Myślę, że tak, to jest możliwe, że dopiero niedawno zaczęła być wydzielana beta w organizmie. Dlatego ważne jest byś powtórzyła badanie w drugiej dobie po. Najlepiej, żebyś potem powtórzyła badanie po kolejnych dwóch dobach. Daj koniecznie znać co wyszło.
Mi w lutym cokolwiek wykazało, jak byłam 15 dni od owulacji.
Hmmm... Program przesunął mi przewidywaną datę owulacji o jeden dzień naprzód... Nie bardzo rozumiem dlaczego. W ogóle... W tym cyklu już nic nie rozumiem A analiza śluzu czy szyjki doprowadza mnie do szału, nie jestem pewna czy to co widzę do śluz lepki czy wodnisty... Masakra. Wszystko to powoduje, że mam ochotę przestać cokolwiek mierzyć i sprawdzać...
Pomocy! Czy ktoś mógłby przeanalizować mój wykres?Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
Witam dziewczyny. Byłam cichym obserwatorem forum, aż dzisiaj zdecydowałam się dołączyć. 4 mce temu odstawiłam anty i wzięliśmy się do roboty. W czasie brania leków @ była jak w zegarku, a teraz.. tragedia jakaś. Pierwszy @ po odstawieniu miałam wywołaną luteiną i przyszła w 36dc, później przyszła sama po 37 dniach, a teraz.. cóż czekam. Czy mogłybyście zerknąć na mój wykres? temp mierzę od 3 mcy. Co widzicie na moim wykresie?
https://ovufriend.pl/graph/bb94625908c6d7dfb1f974869556bfbf
-
Podany link nie działa niestety... Może coś źle skopiowałaś?Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
Teraz działa
Szkoda, że nie wrzucasz danych o śluzie, bardzo by to pomogło. Prawdopodobne jest, że jeszcze owulacji nie miałaś. Sprawdzałaś może hormony tarczycy, prolaktynę? Wydłużone cykle często są powodowane przez zachwiania hormonalne. Ja dopiero po odstawieniu antykoncepcji dowiedziałam się, że mam to co mam
Albo przeziębienie może miałaś? Jakieś infekcje? Dziwne, że temperatura tak skacze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 21:18
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo