X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślicie że mogę na cos liczyc czy tylko na @

2a5b758c1d5af643a6a59626273699c0.png

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek87 wrote:
    myślicie że mogę na cos liczyc czy tylko na @

Jasne ze mozesz :) To tylko delikatny spadek ale temp moze jeszvze wzrosnac. Poza tym jesli jest <3 w czaie owulacji to zawsze mozesz liczyc :D Jakie masz normalnie cykle?

panazuzanna lubi tę wiadomość

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans wrote:
    Jasne ze mozesz :) To tylko delikatny spadek ale temp moze jeszvze wzrosnac. Poza tym jesli jest <3 w czaie owulacji to zawsze mozesz liczyc :D Jakie masz normalnie cykle?
    ostatnie cykle miałam 26 dniowe zdarzały się tez 24 a przed lipcem 2016 były po 28-31 dni

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temp poszla w gore o 0.1, patrzac na Twoje cykle to by nadchodzila @ i powinna spadac. Trzymam kciuki ze bedzie dobrze :)

panazuzanna lubi tę wiadomość

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie. Mój mąż wstaje o 6.00 do pracy ja trochę później. Jednak jak On wychodzi to wstaję idę się wysikać a przy okazji mierzę sobie temperaturę. Następnie wracam do łóżka i śpię jeszcze ok. 2 godzin. Gdy wstaję mierzę temperaturę jeszcze raz. Ta wcześnie rano jest zawsze niższa o 2 stopnie. I tak naprawdę nie wiem którą uważać za właściwą... Kombinuję tak, że wyciągam średnią między pierwszą i drugą i taką wpisuję w wykres... Ale może nie ma potrzeby bym mierzyła tej pierwszej? Jak myślicie? Mówi się, że powinno się tą pierwszą. Ale pierwszą pierwszą, czy pierwszą gdy już tak całkiem wstaje i zbieram się do pracy...

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie. Mój mąż wstaje o 6.00 do pracy ja trochę później. Jednak jak On wychodzi to wstaję idę się wysikać a przy okazji mierzę sobie temperaturę. Następnie wracam do łóżka i śpię jeszcze ok. 2 godzin. Gdy wstaję mierzę temperaturę jeszcze raz. Ta wcześnie rano jest zawsze niższa o 2 stopnie. I tak naprawdę nie wiem którą uważać za właściwą... Kombinuję tak, że wyciągam średnią między pierwszą i drugą i taką wpisuję w wykres... Ale może nie ma potrzeby bym mierzyła tej pierwszej? Jak myślicie? Mówi się, że powinno się tą pierwszą. Ale pierwszą pierwszą, czy pierwszą gdy już tak całkiem wstaje i zbieram się do pracy...

Liczy sie tylko pierwsza :) Ja zawsze mam budzik o 7 i mierze, nastepnie robie zdjecie temperatury i jak wstane (czasem 7:30 czasem 11 zalezy jak mam zajecia) to zapisuje.
    Nie powinnas wstawac 3h przed mierzeniem. Ta druga nie jest miarodajna tak jak pierwsza :)

Agnesqe, panazuzanna lubią tę wiadomość

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś temp taka sama jak wczoraj... ale to nie temp ciązowa wiec @ prztjdzie eh...

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, to mój pierwszy wpis tutaj. Po dwóch poronieniach staramy się z mężem o kolejną ciążę. Od ostatniego poronienia minęło 1,5 roku.
    Od tego cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę i prośba czy któraś z Was mogłaby mi coś podpowiedzieć odnośnie bieżącego cyklu?

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Nadzieja91 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:

Też bym brała pod uwagę tę pierwszą temp. Ja wczoraj miałam taką zagadkę. Rano pierwsza mierzona temp. wynosiła 35,5. Za minutę 35,7 a po około 10 min. 35,8. Wszystkie mierzone jeszcze przed wstaniem z łóżka, tyle że w nocy miałam zapchane zatoki i oddychałam większość nocy przez usta... Też się zastanawiam, którą z tych 3 temperatur powinnam zaznaczyć na wykresie.

1c85e50689773c597cad91a84f89a17f.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 11:10

• Nadzieja91 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Dzień dobry, to mój pierwszy wpis tutaj. Po dwóch poronieniach staramy się z mężem o kolejną ciążę. Od ostatniego poronienia minęło 1,5 roku.
    Od tego cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę i prośba czy któraś z Was mogłaby mi coś podpowiedzieć odnośnie bieżącego cyklu?

NIe wiem, czy mogę doradzać, ponieważ też od niedawna prowadzę wykresy :)
    Według mnie wszystko wygląda bardzo ładnie. Skok temp. był i się ona utrzymuje, serduszkowanie też w porę. Pozostaje czekać :)

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nadzieja91. Ta najwyższa temperatura w 17dc może być zaburzona, bo miałam dość stresującą noc, mało snu.
    Jeśli któraś z Was jeszcze coś "ciekawego" widzi w tym wykresie to będę wdzięczna za wszystkie sugestie. :*

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny 2 dzień w południe śluz brunatny 14 i 15 dc
    miała któraś z was podobnie???
    wizyta jutro ale nigdy tak nie miałam
    w dodatku w tym cyklu bardzo skąpa jak na mnie @ 2 dni i 2 dni plamienie ...
    tempka ogólnie troche zaburzona bo synek od nd wymiotuje to nie spie albo wstaje
    testy owu wszystkie jakieś takie same tylko pierwszy był najmocniejszy w 10dc

podpowiecie cos?

4cc973aefec14a158f861a1f7b960843.png

• w_nika Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicole wrote:
    dziewczyny 2 dzień w południe śluz brunatny 14 i 15 dc
    miała któraś z was podobnie???
    wizyta jutro ale nigdy tak nie miałam
    w dodatku w tym cyklu bardzo skąpa jak na mnie @ 2 dni i 2 dni plamienie ...
    tempka ogólnie troche zaburzona bo synek od nd wymiotuje to nie spie albo wstaje
    testy owu wszystkie jakieś takie same tylko pierwszy był najmocniejszy w 10dc

podpowiecie cos?

4cc973aefec14a158f861a1f7b960843.png

ja miałam plamienia dwa dni z rzędu i sama się zastanawiam co to może oznaczać...
    do tego też nie miałam wyraźnego pozytywnego testu LH a owulację miałam :)

Czekam na @ do piątku jak nie przyjdzie robię betę, może to implantacja? chociaż się nie łudzę...

trzymam kciuki żeby u Ciebie to była implantacja <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 14:33

0f5280f6c7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w_nika wrote:
    ja miałam plamienia dwa dni z rzędu i sama się zastanawiam co to może oznaczać...
    do tego też nie miałam wyraźnego pozytywnego testu LH a owulację miałam :)

Czekam na @ do piątku jak nie przyjdzie robię betę, może to implantacja? chociaż się nie łudzę...

trzymam kciuki żeby u Ciebie to była implantacja <3

trzymam kciuki <3
    ja się nie łudzę że mogłoby się udać jeszcze z jednego serducha w 9dc... nigdy nie miałam tak szybko objawów owulacji - wgl ten cykl jakiś inny
    zawsze 31-37 dni nawet 52 co jakiś czas i cykle bezowulacyjne (usg)
    jutro wizytka to ciekawe czy była owulka czy nie

a czy gin może stwierdzić kiedy mniej wiecej była po usg?? w sensie ile dni
    wczesniej?

69a3922984b31813med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 18:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam artykuł w którym cytuję :

"Wiemy już, że owulacja powinna wystąpić do 23 dnia cyklu. Jeżeli z powodu zaburzeń hormonalnych lub jakichś czynników zewnętrznych owulacja się przesuwa, faza wzrastania przedłuża się i dochodzi do przerostu endometrium. W pewnym momencie (zazwyczaj w okolicach dnia, w którym kobieta spodziewa się miesiączki) błona już nie wytrzymuje wzrastania i musi wydalić nadmiar komórek. Pojawia się więc krwawienie śródcykliczne odbierane jako miesiączka, bo wyglądem wcale się od niej nie różni. Czasem jest mniej obfite lub krótsze - w zależności od tego jak bardzo wydłużyła się faza wzrastania.

Wniosek z tego jest następujący: jeżeli chcemy mieć pewność, że dane krwawienie jest miesiączką, musimy mieć dowód odbytej owulacji. "

Lagostina lubi tę wiadomość

• Bogusia Bogusia Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy moj wykres pokazywac moze ciaze?

Aniołeczek 7 tydz [*] 18.08.2017
    8p3os65gn0in465r.png
    mhsvzbmhns0y9x3z.png
    19.02.2019 [*]
  • Bogusia Bogusia Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f95a9aacc15d0322bda4974c678279bf.png

Aniołeczek 7 tydz [*] 18.08.2017
    8p3os65gn0in465r.png
    mhsvzbmhns0y9x3z.png
    19.02.2019 [*]
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerkniecie na mój?

XyZ
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia Bogusia wrote:
    f95a9aacc15d0322bda4974c678279bf.png

Wygląda to całkiem fajnie, wg notatek temp. i objawów spore szanse, trzymam kciuki! :)))

XyZ
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaraz oszaleje, proszę dajcie znać co myślicie o dzisiejszej podwyższonej temperaturze. Nadzieja rośnie coraz bardziej, ale tak bardzo boje się zawodu... ;(

‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ