Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 19 stycznia 2019, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunnyMe wrote:
    Dziewczyny, co myślicie o moim wykresie? Bo ja kompletnie nie potrafię niczego sensownego z niego wyczytać.. :/

    Temperaturę trzeba mierzyć o stałej porze. Bo tak to takie kwiatki potem mogą wychodzić... Nie pozostało Ci nic innego jak czekać :)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • SunnyMe Debiutantka
    Postów: 10 2

    Wysłany: 20 stycznia 2019, 01:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. W tym miesiącu było ciężko, ale od następnego zacznę mierzyć o stałej porze.

  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunnyMe wrote:
    Dzięki. W tym miesiącu było ciężko, ale od następnego zacznę mierzyć o stałej porze.

    To ułatwi interpretacje :)
    A moze być tak że następnego cyklu już nie będzie :)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Anielka90 Koleżanka
    Postów: 32 15

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki to mój 2 cs po cb...
    W sumie pierwszy raz zmobilizowalam się do mierzenia temperatury... Ale taka niska jest :( przeglądam różne wykresy i chyba takiej niskiej to jeszcze nie widzialam... Temperaturę mierze o stałej porze termometrem ala "rteciowym". Bo ja tym elektronicznym nie wierzę.
    Czy jednak powinnam zmienić termometr jak wy myślicie?
    Przed cb cykle miałam jak w zegarku, chodziłam na monitoring wszystko super i nie wiem czy teraz nie mam po prostu jeszcze owulacji czy jak? Śluz płodny prawie niezauważalny. Jak to wszystko interpretować??

  • bumka34 Debiutantka
    Postów: 14 0

    Wysłany: 24 stycznia 2019, 05:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradzcie :) temp mierze o 7 rano ale dziś do pracy wstałam o 5 temp pokazała 36.90 czy coś coś korygować czy zapisać jak wyszła ( spałam 7 godzin ciagiem) ps. Do tej pory było 36.74 :):) za dwa dni okres.

  • Salome Autorytet
    Postów: 2375 3482

    Wysłany: 24 stycznia 2019, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo proszę o pomoc w interpretacji wykresu. Zazwyczaj miałam skoki/wahania temperatury po owu, a tym razem temperatura też wzrasta, ale bardzo stabilnie i pomału. Skąd nagle taka stabilizacja? Czy to nie przypadkiem cykl bezowulacyjny?

    Pierwszy transfer - nieudany
    Został 1 x ❄️
  • Salome Autorytet
    Postów: 2375 3482

    Wysłany: 24 stycznia 2019, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumka34 wrote:
    Dziewczyny poradzcie :) temp mierze o 7 rano ale dziś do pracy wstałam o 5 temp pokazała 36.90 czy coś coś korygować czy zapisać jak wyszła ( spałam 7 godzin ciagiem) ps. Do tej pory było 36.74 :):) za dwa dni okres.

    Udostępnij wykres, będzie łatwiej :)

    Pierwszy transfer - nieudany
    Został 1 x ❄️
  • bumka34 Debiutantka
    Postów: 14 0

    Wysłany: 24 stycznia 2019, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1728b30eb5931433c0750e12a6fa4bab.png zaznaczyłem dzisiejsza temp. Powinien być to też 11 dzień cyklu bo okres miałam 31 grudnia ale mi nie dało rady zaznaczyć w programie tylko 1 styczen

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mam prośbę o pomoc w interpretacji mojego wykresu. Mierzę temperaturę i badam objawy już od prawie 2 lat i zawsze było wszystko cacy, cykle po 28-32 dni, owulacja zazwyczaj 15-17 dzień. Od tego miesiąca zaczęliśmy się starać o dziecko i mam wrażenie, że cykl mi się rozjechał :( Ovufriend mi nadal nie wyznaczył owulacji, chociaż ja podejrzewam, że była w 19 dc. Biorę m.in. olej z wiesiołka i zastanawiam się czy już czas go odstawić, czy nie. Pierwszy raz mam taki brzydki wykres. Z góry dziękuję za własną interpretacje :)

    fe39be94c49de62672192d1d2cbf7e80.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 13:30

  • Karolcia193 Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 2 lutego 2019, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo proszę o pomoc w interpretacji wykresu. Dopiero od niedawna zaczęłam mierzyć i dokładniej obserwować i jestem w tym troszkę zielona. Co do temperatur, to nie są mierzone o jednej godzinie ze względu na moją pracę zmianową, ale zawsze po >3h snu. Z góry dziękuję za pomoc :) (wykres na tablicy)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 lutego 2019, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba zwrócić większą uwagę żeby mierzyć temp o tej samej porze, bo tak ciężko powiedzieć coś pewnego.

  • Smerfetka9393 Debiutantka
    Postów: 8 3

    Wysłany: 5 lutego 2019, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Jestem tu nowa.

    Temp staram się mierzyć regularnie o tej samej godzinie - wyjątkiem są dni w których muszę iść na rano do pracy (raz w tygodniu)
    Dodam, że w piątek na wkładce miałam śluz z domieszką krwi

    Co myślicie o moim wykresie - jest jakaś nadzieja?

    338a52c432385b32c91ff169fcf98781.png

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 lutego 2019, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest, dopóki temperatura wysoka :]

  • taka_mama Autorytet
    Postów: 849 673

    Wysłany: 8 lutego 2019, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, temperaturę zaczęłam mierzyć w tym cyklu, niestety dopiero od 13 dnia. Ale jak tak patrzę na ten wykres to wydają mi się strasznie niskie te temperatury.Co o tym myślicie? Mierzone są codziennie o tej samej porze, w tym samym miejscu i tym samym termometrem.

    nuszr.png

    08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 8 lutego 2019, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_mama wrote:
    Cześć, temperaturę zaczęłam mierzyć w tym cyklu, niestety dopiero od 13 dnia. Ale jak tak patrzę na ten wykres to wydają mi się strasznie niskie te temperatury.Co o tym myślicie? Mierzone są codziennie o tej samej porze, w tym samym miejscu i tym samym termometrem.

    nuszr.png

    Trochę niefajnie że od 13dc dopiero bo nie wiadomo czy te temperatury są tymi niższymi czy tymi wyższymi.
    Gdzie mierzysz temperature? Bo od miejsca sporo zależy.

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • taka_mama Autorytet
    Postów: 849 673

    Wysłany: 8 lutego 2019, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termometr dopiero kupiłam i dlatego pomiary dopiero od 13dc. Temperaturę mierzę pod językiem.

    08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • Miska _a Autorytet
    Postów: 343 341

    Wysłany: 11 lutego 2019, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/e9d1991a5f225de08f8f6f2f21b35a18

    Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

    Walczę o cud:)
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 22 lutego 2019, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Nie wiem czy że mną jest coś nie tak. Otóż staramy się z mężem już 9 miesiąc i bez skutku. Wspolzyjemy regularnie nie zadziej niż co drugi dzień no i bez skutku więc zaczęłam obserwować śluz i temperaturę.. Wszystko ok.. Śluz plodny według mnie był, skok tempki też się pojawił ale nadal nic więc zaczęłam robić testy owulacyjne a one cały czas negatywne. Dodam jeszcze że cykle mam regularne co 27 dni, miałam robione usg drog rodnych też nic niepokojącego nie wykazało. Czekam jeszcze na wynik cytologi żeby się umówić na wizytę, ale drugi miesiąc robienia testów owulacyjnych pomimo skoku temperatury doprowadza mnie do szaleństwa już. Czy jest możliwe żeby testy owulacyjne na mnie nie działały i dlaczego.. Czy miała któraś z was tak??

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • curly Przyjaciółka
    Postów: 70 62

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:). Pomożecie mi w interpretacji temperatur? To mój pierwszy miesiąc i jeszcze się w tym nie orientuje. Pomiary rozpoczelam dopiero pod koniec miesiączki która trwa 6 dni. Mierze w ustach o 7:00 rano. Cykl trwa przecietnie 27 dni. Chociaż ostatni cykl (po laparoskopii) miał 25 dni. W tym miesiącu wypadły mi dwa dni bez pomiaru dlatego, że jechaliśmy na wakacje w nocy. Rano spałam a jak już wstałam to nie chciałam mierzyć temperatury. Uznałam, ze będzie zaburzona. To dopiero 21 dc ale chciałabym by ktoś zerknął fachowym okiem i napisał czy wszystko okej. Czy była owulacja? Wydaje mi się, że tak. W następnym cyklu planuje zacząć pomiary od 1 dnia miesiączki i mierzyć temperaturę w pochwie.

    4 dc-36.54
    5dc-36.54
    6dc-36.41
    7dc-36.61(temperatura mogła być zaburzona)
    8dc-36.35
    9dc-36.28
    10dc-36.22
    11dc-35.75
    12dc-(brak pomiaru)
    13dc-36.46
    14dc-36.61
    15dc-36.74
    16dc-36.67
    17dc-36.80 (zmierzyłam temperaturę o 8:00)
    18dc-36.93
    19dc-(brak pomiaru)
    20dc-36.98
    21dc-36.77


    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 17:20

  • /Natalka Przyjaciółka
    Postów: 276 45

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że owolacja była 13 dc

    hchy3e3kiyb8yirx.png
‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego