Bliźniacze Mamusie 2019 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinga dzięki ze pytasz u mnie póki co bez zmian czyli dobrze w środę mam wizytę wiec zobaczymy. Fajnie, że znajdujesz czas, żeby się do nas odezwać no i, że Dziewczynki się nabywają nowych umiejętności, na pewno ich uśmiech wynagradza Ci wszystkie nieprzespane godziny
Iriska gratulacje pierwszych ruchów, z czasem nabiorą mocy Trzymam kciuki, żeby w czwartkowym usg wszystko było dobrze
KeepCalm mam nadzieje że jutrzejsza wizyta Cię uspokoi
Pięknej niedzieli, pozdrawiam
iriiska, kinga25 lubią tę wiadomość
-
No wlasnie , Bajka , dzieki ze pytasz a forum blizniacze to idealne miejsce zeby zapytac czy Wam tez tak strasznie nogi puchna? U mnie teraz troche lepiej bo mialam 3 dni odpoczynku ale i tak wygladaja jak nogi i stopy Shreka , az wstyd sie pokazac...
Ostatnio lekarka powiedziala ze to normalne w ciazy blizniaczej, koncowce , pracujac i tutejszy upal.. ale nie widziala ich jeszcze teraz..2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
nick nieaktualnycotton wrote:Przepraszam Kinga, faktycznie to Kate pisala:) A ten Cybex jaki macie, jesteście zadowoleni?
Kate jestem ze Szczyrku, myślałam że się coś telefonicznie uda utargowac, ale wątpię. Tez kurcze coraz bardziej myślę o tym wózku, mimo, że jak pierwszy raz zobaczyłam cenę to pomyslalam jak można tyle dać za wózek. Z drugiej strony ciężko znaleźć mi super opinie o innych, a też nie jestem w stanie jeździć po sklepach i sprawdzać, z reszta w sklepie to większość wózków się nieźle prowadzi🙄 A też nie chce przyoszczedzic a potem na każdym spacerze się wkurzać, że mam kijowy wózek😏
A moze podam Tobie numer do naszego doradcy z mama i ja? Podasz mu maila poprosisz o wycene a potem ciach poprosisz o wysyłke - sprobować można:-P ja sie targowalam o wszystko nawet lózeczka udało mi sie kupić w cenie jakiej nigdzie nie widzialam w necie ) po prostu pisalam maile kazda złotówka na wage złota -
Kinga odnośnie kamienia. Jak brzuszek jednej z dziewczynek?? Minął ten refluks czy jeszcze biedulka się męczy??Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
nick nieaktualnyBajka_88 wrote:Kinga odnośnie kamienia. Jak brzuszek jednej z dziewczynek?? Minął ten refluks czy jeszcze biedulka się męczy??
Bajka - dziekuje ,ze pytasz ,pediatra pokazala mi inna technike karmienia dla Zosi ,ogolnie prosta ale cudowna i spokojem ,cieepliwoscia pomalu Zosia ma coraz mniej problemow z ulewaniem ,nawet cyca z zadowoleniem ciagnie jak jej daje czasem bo tak jest mmm ,i tez fizjoterapia duzo daje .Jestem pozytywnie nastawionaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 11:00
jagodowa lubi tę wiadomość
-
Kinga, cudownie. Czyli jest duża nadzieja, że będziesz miała obie na piersi 😊.
Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
Hej dziewczyny, właśnie znalazłam wasz wątek i pomyślałam że dołączę, chociaż termin mam na 01.02.20, no ale przy 1k2o nie wiadomo czy dzieci nie zrobią niespodzianki na święta.
Mieszkam w Niemczech. Spodziewam się chłopców, na razie wszystko w normie, badania mam co 2tyg, aktualnie szyjka 35mm, poza lekkim bólem w pachwinach (głównie przy leżeniu) nic mi nie dolega. 9kg na plusie 🙊🙊🙊Bajka_88 lubi tę wiadomość
-
Hej RudyLis fajnie, że dołączyłaś
Cotton jak tam? Jeszcze w szpitalu czy już w domku jesteście?
KeepCalm jak tam wizyta? Jeżeli chodzi o puchnięcie nóg, to ja nie mam tego problemu bo od jakiegoś czasu praktycznie leżę cały czas, wcześniej jak więcej chodziłam to trochę puchły ale nie jakoś strasznie, za to bardzo uwidoczniły mi się żylaki, ale to już genetycznie uwarunkowane niestety.
Co tam słychać u reszty Dziewczyn? Pozdrawiam -
Jagodowa, u Ciebie już 28 tydzień, super
U nas byla w sobote awaryjna wizyta u lekarza, bo kupy byly jakies wodniste i produkowane non stop, balam sie ze mi sie chłopaki odwodnia. Dostalismy smecte na 3 dni, od wczoraj nie dostaja i jest lepiej. Dodatkowo chyba po tygodniu udało mi sie wreszcie zaleczyc odparzenie u wiekszego synka, bo mial juz straszne i cierpiał biedny.
dzisiaj mija miesiac odkad jestesmy razem
pozdrowienia, Bajka, trzymam kciuki za donoszenie ciąży, wyglada na to ze Ci sie uda! -
Pom-pon to pewnie miałaś stresa, ale najważniejsze, że jest już lepiej Czas szybko leci, a u Was tempo pewnie w ogóle jest zawrotne Jesteś sama już z Chłopcami czy masz jeszcze męża do pomocy albo kogoś z rodziny?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 19:40
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny
Do mnie wczoraj tak z petarda dotarlo jeszcze bardziej ,ze jetem mama blizniaczek,bylysmy na pierwszym spacerku ,dziewczynki byly bardzo grzeczne mialysmy jedna awarie ale MIS SZUMIS uratowal sytuacje ,a ja oczywiscie zabralam ze saba tyle rzeczy ,jakbysmy jechsli na kilka dni gdzies ,jestem ciekawa jak bedzie wygladal wyjazd cala a ferajna na. wakacje czy jskies dluzsze wyprawy
Jagodowa kolejne tygodnie leca super
Milego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 07:12
jagodowa lubi tę wiadomość
-
Witaj RudyLis. Gratuluję bliźniaków. 😊
Pom-pon, Kinga jesteście mamami na cały etat i wielki szacun dla was. Gratulacje pierwszych sukcesów spacerowych i ogarniecia tego wszystkiego. Podziwiam. Mnie to zaczyna troszkę przerażać. Wczoraj poczyniłam ostatnie zakupy typu pieluszki, chusteczki itp. mogę spokojnie zakończyć pakowanie torby.
Pom-pon po cichu liczę, że urodzę dopiero po 36tc. Mój M już mi stęka, że on by chciał żeby chłopcy byli na świecie. Ale niech jeszcze poczekają.jagodowa lubi tę wiadomość
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Czy można sie dołączyć?
Dopiero wczoraj dowiedzieliśmy się o bliźniętach.Jestem w 7tc. Jednojajowe, jednokosmówkowe, jednoowodniowe. Ciąża najwyższego ryzyka. Ale jestemy dobrej myśli.
Czy któraś z was jest w takiej ciąży? Czy ktoś z warszawy?
Buziaki dla wszystkich:)Bajka_88 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
Fajnie, że nasze grono się powiększa:)
RudyLis, u mnie też 1k2o, rozwiązanie max w 36 tygodniu. A u Ciebie jak planują?
Elunia gratulacje! Może jeszcze nie ma się co denerwować, jest to dopiero 7 tc,a często dwie owodnie są widoczne na troszkę późniejszym etapie, więc jeszcze wszystko możliwe:)
Kate możesz podać namiary na tego Waszego doradcę, nie zaszkodzi popytać
PomPon rany już miesiąc, a co dopiero był u Ciebie miesiąc do spotkania z chłopakami. Ten czas leci strasznie szybko, wyjątkiem jest jak się odlicza swoje własne tygodnie do końca;)
Kinga spacerki muszą być ciekawe, sama się zastanawiam jak to jest później z większymi wyprawami;)
Jagodowa u mnie mega żylaki. Mam z nimi problem z zasadzie od dzieciństwa, więc teraz w ogóle nie oglądam swoich nóg żeby się nie denerwować. Jak się czujesz, kiedy wizyta?
Ja od wtorku jestem w domu, ale córcia miała niespodzianke! Oczywiście leżę ile moge, jak wstaje to mam wrażenie że ten brzuch mi zaraz spadnie, taki napięty i ciężki jest. Dzisiaj nam stuknęlo 28 tygodni, z każdym następnym jestem odrobinkę spokojniejsza.
Miłego dnia:)Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
Hej Elunia, nie martw się na zapas Wiem, że łatwo powiedzieć, ale na pewno w tej sytuacji będziecie pod specjalnym nadzorem
Cotton ja wczoraj miałam wizytę wyniki badań są dobre, szyjka się nie skróciła, dokładne usg mam za niecałe dwa tygodnie. Co do żylaków to też staram się tym nie przejmować czasem tylko jak np. w szpitalu widziałam jakie niektóre dziewczyny mają ładne nogi to trochę im zazdrościłam😏ale to nieważne, po ciąży może odrobinę się zmniejszą a jak będzie trzeba to się zoperuje albo ostrzyknie, ja właśnie dlatego lubię jak zaczyna się pora rajstopowa, pod czarnymi rajtkami nic nie widać😄 Co do brzucha mam tak samo, od jakiegoś czasu wydaje mi się, że jak wstanę to jest po prostu jak kamień. No i też wydaje mi się, że Dzieciaki ostatnio trochę zaczęły się innaczej ruszać, ruchów jest dużo ogólnie bo już z tego wszystkiego zaczęłam liczyć, ale już nie są takie szalone jak wcześniej, bardziej to takie wypychanie aż cały brzuch faluje, masz może podobnie? Bo ja się zastanawiam czy to nie przez to, że mają już mniej miejsca. Super, że jesteś już w domu, czas innaczej płynie choćby głupie seriale można pooglądać, no i najważniejsze córeczka zadowolona, ciekawe jak zareaguje na rodzeństwo
Co do wózka, wiecie co, zaryzkowałam i bez żadnego oglądania zamówiłam ten bugaboo, co prawda używany z 2017 r. No i na zdjęciach wydawał sie być w bardzo dobrym stanie, nie wiem czy dobrze zrobiłam okaże się w przyszłym tygodniu jak przesyłka dotrze, trochę mam stresa, bo mimo, że używany to też swoje kosztował.
Bajka to już niedługo🙉🙉☺️
Jejku ale się rozpisałam, pozdrawiam 🙂
cotton lubi tę wiadomość
-
Cześć Elunia fajnie, że jest nas coraz więcej.
Ja dziś w końcu będę miała USG, strasznie mi tym razem brakło cierpliwości. Dzisiaj już chodzę prawie po ścianach
Mam też nadzieję,że uda się zobaczyc kto siedzi w brzuszku
Jakie ubranka kupujecie? Mi się widzi głównie 50 i od razu 56 ale też chyba jakiś niewielki zapas 44 by się przydał.
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Elunia witamy 😊
Iriiska mam nadzieję że dzieci będą łaskawe i pokażą co tam mają między nóżkami.🤞🤞🤞
Ja mam trochę 50, większość 56.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 17:13
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Jestem po USG, z maluszkami wszystko dobrze, mają po 200 g, pierwszy na 100% chłopak a drugi na 90% dziewczynka 😍 aż nie mogę uwierzyć ☺️
cotton, Bajka_88, jagodowa, KeepCalm lubią tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Jagodowa to bardzo dobre wieści z wizty:) Ech no z tymi nogami to przekichane, ja całe życie patrzę z zazdrością na wszystkie piękne nogi, długie spodnie są ze mną zawsze. Już jeden zabieg miałam, ale wszystko wróciło, a lekarz powiedział, że często się będziemy widywać. Cóż, takie niezłe geny zgarnelam🤔
Co do ruchów to mam takie samo wrażenie, chyba nasze dzieci po prostu dorastają i stąd ta zmiana😉
Ekstra z wózkiem, ale jestem ciekawa jakie będą Twoje odczucia! Mogę zapytać ile placiliscie?
Iriska cudowne wieści!!🥰
Co do ubranek to mam parę na 50, z mniejszych też się kilka znajdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 18:54
iriiska, jagodowa lubią tę wiadomość
Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
Iriiska wielkie gratulacje. Normalnie rozbiłas bank 😍😍😍. Teraz możesz zacząć szaleć z wyprawką.
iriiska lubi tę wiadomość
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj...