Bliźniacze Mamusie 2019 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iriska wielkie gratulacje co do ubranek to kupiłam trochę pajacyków 52 i mam tez może kilka 44.
Cotton uspokoiłaś mnie z tymi ruchami co do wózka zapłaciliśmy 4400 łącznie z przesyłka wiec jak na używany to nie mało ale przejrzałam na internecie sporo ofert a ten naprawdę wydawał się być w dobrym stanie no i plus za to że ma być wyprany i gotowy do użytku no nic trochę zaryzykowałam ale zobaczymy. Kupiłam go u dziewczyny, która sprzedaje te wózki używane i one są chyba sprowadzane z UK wiec co jakiś czas coś się pojawia u niej, ma swoją stronę na fb, wiec jak będę zadowolona lub nie to dam znać
iriiska, cotton lubią tę wiadomość
-
Iriiska to jeszcze tu pogratuluje :)Parki rzadza (mam nadzieje haha) chociaz tutaj jest np niewiele ubranek neutralnych wiec wszystko podwojnie zupelnie
Wizyta ok ! uspokoilam sie baaardzo i w dodatku od wizyty ruszaja sie bardzo ale chyba dlatego ze wiecej bylam w domu .Olivia wazy troche ponad 1500 gr a Samuel 1700gr wiec juz jeden noworodek;)
Wyniki wszystkie idealne ze stopami nie ma co zrobic poza odpoczynkiem wiec jeszcze tylko tydzien popracuje ale i tak, wytrzymalam do tygodnia 32 w pracyiriiska, jagodowa, cotton lubią tę wiadomość
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Keep jesteś niesamowita z tą pracą, odpoczynek Ci się zdecydowanie należy kilka tygodni na zebranie sił przed porodem
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Jagodowa, mam jeszcze tydzień mamę do pomocy ale szczerze mówiąc zaczyna mnie już trochę denerwować. Mówiłam jej już 100 razy że jak bierze któregoś na ręce to ma z nim nie chodzić. A ona za każdym razem to samo. Ciekawe jak ja się rozdwoje żeby nosić dwójkę dzieci po mieszkaniu. Jestem wdzięczna za pomoc, ale nie bierze pod uwagę że za parę dni będę musiała ogarnąć sama a ona to utrudnia.
Iriska, gratulacje ja do chłopaków jeszcze przed porodem chciałam siostrę, ale po traumie szpitalnej jestem już pewna że zamykamy biznes
Co do ubranek to wszystko zależy od rozmiarowi. Mój mniejszy synek jeszcze nosi body z hm rozmiar 44, ale np polspiochy z tego sklepu są za krótkie. Z innych firm 50 i 56 jest teraz ok. A urodził się 52 cm starszy urodzony 54 cm już powoli wyrasta z 56. Polecam Wam firmę Pinokio, bardzo fajne jakościowo.
U nas dzisiaj od rana chyba cisza przed burzą, brzuszki nie dokuczają i zaraz się wybieramy na spacerek
Miłego dnia, kolejnego w trzypakuiriiska, Bajka_88, cotton lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIryska - ogromne gratulacje parki
My ubranka kupujemy w Coccodrillo i jestem zadowolona z jakosci ,co do wielkosci to u nas dziewczynki glownie juz 56 nosza , 54 tez sie jeszcze zalapuje ,sle Wam powiem ,ze to wszystko zalezy od fimy niestety.
Bajeczko jak sie czujesz na ostatnich nogach juz wszystko gotowe ?
My dzus mamy spacerowy i bardzo udany dzien
Pozdrawiam cieplo -
Dziewczyny kochane, przepraszam, że tak rzadko się odzywam, ale ostatnio byliśmy na krótkim urlopie i wyłączyłam telefon. Jutro Was nadrobię i napiszę coś specjalnie i imiennie *; My jesteśmy już dzisiaj po badaniu połówkowym. Dziewczynki na 100% są dziewczynkami. Są zdrowe i śliczne. Wszystkie narządy wewnętrzne na swoim miejscu, w mózgach też wszystko jest (; Mniejsza waży 223g (czyli idealnie na wiek ciąży), a większa waży 260g (czyli jest cięższa o ponad tydzień od wieku ciąży - tłuścioszek!). Różnica między nimi to 14% i lekarz uspokaja, że jeszcze wszystko jest w normie. Dostaliśmy skierowanie do szpitala na echo serduszek, w poniedziałek mamy się zarejestrować na przyjęcie na oddział. Lekarz powiedział, że najważniejsze, żebyśmy wytrzymały w trójpaku do 30 tygodnia - taki jest plan minimum (; Przesyłam zdjęcie stópki jednej z dziewczynek ❤️
Od około tygodnia zaczęło mi dokuczać twardnienie brzuszka, ale na szczęście szyjka ma 4,5 cm długości, więc jedynie mam brać więcej magnezu.
Ściskam Was mocno, dobrego popołudnia *;
PS. Elunia - u mnie na początku też podejrzewano 1k1o. Dopiero w 9 tc pokazały się dwie owodnie i teraz mamy 1k2o. A nawet jeśli potwierdzi się jednoowodniowa, to na pewno wszystko będzie dobrze! (: Najważniejsze to często kontrolować i dużo odpoczywać.kinga25, cotton, Sierściucha lubią tę wiadomość
-
Eh ubranka... ja kupilam pare tych najmniejszych ale jednak mysle ze musze dokupic zwlaszcza ze te 0-3mc ktore zamowilam sa naprawde duze ..
Dziewczyny jak spicie?? Dzisiaj pierwszy raz mialam duzy problem ze znalezieniem pozycji bo juz mi bylo niewygodnie tak w pol na plecach a jak kladlam sie na bok bo "zgniatalam"maluchy ktore sa wzloz po dwoch stronach i strasznie sie zaczynaly ruszac... W koncu spalam na boku ale pod duzym kontem z paroma poduszkami pod glowa i ramionami plus rogal .2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
[ -
Kinga pogoda jest piękna wiec aż żal siedzieć w domu, super, że korzystacie ze spacerów😊
Pom-pon też się obawiam takich sytuacji, tym bardziej, że najbliżej będę miała teściową🙉no nic trzeba będzie nauczyć się asertywności😂.
Melissa, w takim razie wielkie gratulacje już połówkowe, ale ten czas leci. Super, że odpoczęliście, twardnieniami się bardzo nie martw, większość z nas ma ten problem i niestety z czasem jest to coraz bardziej dokuczliwe, musisz po prostu się oszczędzać, polegiwać sobie wtedy brzuch się rozluźnia
KeepCalm ja śpię z rogalem głównie na prawym boku, bo na lewym mi niewygodnie i mam wrażenie, że Dzieciakom też, bo są bardziej przesunięte w lewo. A co do pracy to naprawdę już zasługujesz na odpoczynek -
Dzięki Dziewczyny za podpowiedzi ubrankowe ja narazie głównie kupowałam w smyku i trochę też na olx - da się znaleźć perełki
Pom-pon pomoc dobrze mieć ale ostatecznie też pewnie w którymś momencie chce się już zostać samemu i ustalić pod to rytm dnia. U mnie też rodzice się od razu nastawiają na przyjazd ale wiem, że na dłuższą metę to w 4 a w zasadzie w 6 nie wytrzymamy. Najbardziej bym chciała z moim M. mieć takie dwa tygodnie kiedy będziemy sami i poukładamy sobie rytm z maluszkami. Taki nasz rodzinny intymny czas bez tłumu wkoło.
Melissa gratulacje zdrowych córeczek
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
nick nieaktualnyJagodowa - Ja Ci powiem tak ,lepiej organizacyjnie fizycznie radze sobie sama z dziewczynkami i pozniej jak maz wraca z pracy je przejmuje ,niz z pomoca tesciow rodzicow ,bo kazdy swoje 4 grosze wstawial bylam jeszcze bardziej zmeczona tlumaczemiami ,reorganizacja ,a wypracowalysmy sobie z corami rytm dnia i jest gitt .Wiadomo pierwsze 10 dni jak wrocilysmy do domu to mama byla bo jeszcze sie uczylysmy siebie nawzajem ale tak jak u Pom- Pon juz mnie zaczela dalej troszke denerowac .
-
KeepCalm powinnaś zacząć odpoczywać. Już niedługo rozwiązanie a ty jeszcze w pracy.
Dzieciaczki ślicznie rosną. Z czasem będzie ci coraz ciężej. Jednak wagę musimy mnożyć raz dwa. Ja już mam prawie 4,5 kg dziecka w brzuchu, wstaje jak słonica 😂 chociaż "wstaje" to za dużo powiedziane - ja się turlam po łóżku żeby jakoś wstać 😂, chodzę jak pingwin😁. Jeżeli chodzi o spanie to spimy w rogalu na boku plus jasiek pod brzuch. Jest mi znacznie wygodniej i brzuch się nie spina.
Kinga kiedy myślę , że wszystko gotowe to o czymś mi się przypomina i panika 😱😉. Chyba nie da się być gotowym w 100%. Dzisiaj kupowałam jeszcze pajace. Mam nadzieję, że w poniedziałek dowiem się kiedy przyjdzie godzina ZERO.
Ale jest mi coraz ciężej, trochę zaczyna mnie to męczyć. A mój mąż już chodzi i kłapie, że chciałby już chłopców zobaczyć.
Melissa cieszę się, że u was wszystko dobrze a dziewczynki pięknie rosną i są zdrowe. Zaciskaj nogi i nie wypuszczaj ich przed 36tc 😉. A stópka śliczna😍.
My mamy zdjęcie jak jeden podstawia stópkę do wąchania drugiemu 😁🤦.
Czyli pomoc pomocą, ale chyba w ostateczności. Nasi rodzice myślą, że wiedzą lepiej niż my. W końcu wychowanie dzieci mają za sobą. Wiem, że przytulanie jest bardzo ważne dla dziecka, ale ja nie wyobrażam sobie nosić non stop dziecka. A w naszym przypadku jest to mało realne przy dwójce. A dziadkowie są cwani 😉. Ponoszą trochę, pobawią i uciekają do siebie a my potem mamy dodatkową pracę.
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
nie straszcie mnie z ta pomoca bo moi rodzice przyleca jak maluchy beda mialy miesiac i zostana ponad miesiac ....ale nie widzielismy sie prawie dwa lata bo w moje ostatnie wakace mielismy ivf .. no i juz nie mialam jak tlumaczyc ze moze jednak miesiac.. ? Wiem ze bedzie wielka pomoc ale .. rozumiecie.
U nas w tym tygodniu byly strajki wiec nie mialam pracy a przyszly tydzien to ostatni i faktycznie teraz czuje ze juz dluzej bym jednak nie wytrzmala wiec ok ostatnie spiecie!
Dzieki za rady ja tez na boku ale wlasnie czuje ze juz mi sie jasiek nie miesci pod brzuchemWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 23:54
15.04 - dwa serduszka
[ -
KeepCalm nikt cię nie straszy. Najważniejsze żeby wyznaczyć granicę i zasady. I da się przeżyć. A skoro nie widzieliście się tak długo, to też zmienia postać rzeczy. Też bym się stęskniła za rodzicami.Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
Elunia wrote:Hej dziewczyny. Czy można sie dołączyć?
Dopiero wczoraj dowiedzieliśmy się o bliźniętach.Jestem w 7tc. Jednojajowe, jednokosmówkowe, jednoowodniowe. Ciąża najwyższego ryzyka. Ale jestemy dobrej myśli.
Czy któraś z was jest w takiej ciąży? Czy ktoś z warszawy?
Buziaki dla wszystkich:)
Witaj,
Ja wczoraj sie dowiedziałam o takiej ciąży.
Jestem w 6tc i tez jednokosmówkowa i raczej jednoowodniowa - do potwierdzenia w 8tc.
Taz bardzo się boję, bo rokowania malo optymistyczne.
Tez jestem z Warszawy.
Witam wszystkich.iriiska, jagodowa, Bajka_88, Grosia, cotton lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie podwójne mamy☺ Czy można dołączyć do Waszego grona?Jestem w ciąży 1k2o,dokładnie 10t i 5d-jeszcze nie ogarnęłam suwaczka☺
Sierściucha i Elunia w 7 tygodniu wyszłam od lekarza z lekka przerażona bo też usłyszałam,że ciąża jednoowodniowa.Dostałam nawet skierowanie do szpitala uniwersyteckiego i dokładnie po tygodniu pojechałam.A tam dwie owodnie pięknie prezentowały się na usg.Pozatym to moja trzecia ciąża,dwoje dzieci w domu☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 15:29
Bajka_88, cotton, Sierściucha lubią tę wiadomość
1.04.2020 Dwie córeczki💗💗 -
Witajcie dziewczyny.
Wielkie gratulacje 😊Grosia, Sierściucha lubią tę wiadomość
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Witamy nowe mame blizniacze!
Siersciucha to dobre wiesci dla ciebie w takim razie, trzeba tylko czekac a nawet jesli bedzie 1k1o to wierzyc i oszczedzac sie bardzo .Sierściucha lubi tę wiadomość
15.04 - dwa serduszka
[ -
Cześć Kochane, witam kolejne nowe Bliźniacze Mamusie:) Trzymamy kciuki żeby u wszystkich pokazały się dwie owodnie, a nawet jak tak się nie stanie to trzeba być dobrej myśli!:*
Melisa dobrze, że się odezwałaś, już sie martwilam gdzie się podziewasz! Super, że na połówkowych wszystko dobrze, u nas było 12% i od wszystkich słyszałam, że w normie jest do 20-25%, więc spokojnie:)
KeepCalm podziwiam, że tyle pracujesz, ja się ledwo ruszam z jednego boku na drugi🤔 Ja też śpię z poduchą ciążowa "U". Choć tak na prawdę to śpię od 4 dni co mnie cieszy ogromnie, bo przez 1.5 miesiąca noc w noc była jedna wielka bezsennośc. Wróciłam ze szpitala i się odmieniło, oby na trochę dłużej a nie tylko kilka dni😉
Bajka nie dziwię się, ze mąż chciałby już mieć dzieciaczki przy sobie:) Ostatnia prosta przed Wami:*
Jagodowa ekstra z tym wózkiem, strasznie jestem ciekawa jakie będą Wasze odczucia. Ja cały czas myśle, czy kupić używany (4300-4500 trzeba dac, teraz obserwuje ofertę z ramą z 2015) i za jakieś 3 lata sprzedać za jakieś 2 ty, czy kupić nowy za ok 7 i później sprzedać za ok. 4.5... Bilans wychodzi podobnie, ja bym brała używany, mąż mówi że nowy z gwarancją, a w ogóle to że on jeszcze wózka nie chce kupować i i bądź tu człowieku mądry🤪Sierściucha lubi tę wiadomość
Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
Gosia witamy
Cotton, mam ten sam dylemat co Ty Kate nas tu skusiła bugaboo i ja faktycznie nie widzę lepszej opcji dla blizniakow.
Używany u mnie wchodzi w grę ale musiałabym go najpierw pooglądać, więc jak się trafi coś w Warszawie to będę polować. A z drugiej strony mam z targów mamaville kupon -15% na wózek na emaluszek i tak właśnie sama nie wiem co zrobić w Smyku tez, co jakiś czas są promocje na wózki i foteliki -20% więc można coś upolować
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"