Bliźniacze mamy 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Macey super wieści! Antybiotyk zaraz sobie z tym poradzi, tylko weź sobie coś osłonowego (multilac najlepszy). Ja nigdy nie miałam problemów z zakażeniami dróg moczowych, a w pierwszych tygodniach ciąży nie obyło się bez antybiotyku i od tamtej pory zażywam codziennie żurawit i są efekty bo w tym miesiącu nic się tam nie namnożyło 😊💙💙 bliźniacza mama
-
@justyna to faktyczne ci się pozmieniały 🤨.. u mnie też, ale w drugą stronę poszły 🙈 po lekach ft4 mi już spadło.. i czekam aż teraz tsh się podniesie. Czyli latanie do labu częste mnie nie ominie 🙈
@macey świetne wieści 😍 babeczki mówisz 🥰 czyli różu u ciebie nie zabraknie 😉
I zazdroszczę takiego dokładnego usg ☺️
Dzięki za info o witaminie D 😗
Poza wynikami miałaś jakieś objawy świadczące o zapaleniu? Jakieś szczypanie cewki? Cokolwiek?
Fajnych tych lekarzy macie babeczki ☺️ Normanie jak moja była dr 🥰
Z mniej popularnych wózków, wrzucam jeszcze taki:
https://www.bezpiecznywozek.com/book-for-two-peg-perego-funkcjonalny-wozek-blizniaczyNareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Virad wiem, że pytanie nie do mnie ale się odniosę. Ja nie miałam totalnie żadnych objawów (może trochę inny zapach moczu, ale wtedy myślałam, że skoro tak wszystko mi śmierdzi to i siki też). Dlatego byłam zdziwiona, że w posiewie tyle ich się namnożyło, dlatego zawsze z ogólnym oddaję od razu posiew 😊
Co do peg prego... widziałam go w bobowózkach i jest bardzo niski (my jesteśmy wysocy dlatego może tak zwracam na to uwagę), poza tym gondola czy fotelik są tylko nakładane na spacerówkę co wygląda jakby to nie był komplet. Co do zwrotności to super, a i cena coś koło 5 tys (chyba) 😊💙💙 bliźniacza mama -
ŻonaMęża zazdroszczę Ci tego wzrostu, szczególnie w kontekście ciąży bliźniaczej, podobno wzrost ma tu znaczenie;/ ja jestem niska, mam 158. Czytałam gdzieś, już nie pamiętam gdzie, że jakiejś dziewczynie niskiej lekarka powiedziała, że w takiej ciąży niskie kobiety mają gorzej z miejscem i ułożeniem dzieci. ;/
Dziewczyny napiszcie proszę czy jesteście niskie czy wysokie, mam nadzieję, że nie tylko ja jestem tu takim mikroskopem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 10:07
21.09.2020 - ❤❤ -
@ Virad. Żadnych objawów. 🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️ Ani siki śmierdzące. Może rano były bardziej żółte ale może mi się wydawać. Ja jestem z tych co sika non stop. Nawet na zapas.
Co do wózka właśnie zastanawiałam się gdzie go widziałam ... bo na zdjęciu ładnie się reprezentuje. Jeszcze te jasne budki. Ale Wlasnie nie podobało mi się ze gondole jakoś dziwnie nachodzą na spacerówki . To co Żona mówiła.
Ja mam 165
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Dodam co męża przekonało do bugaboo to wpinanie i wypinanie gondoli i spacerówek .. jeden klik i wszystko płynnie ładnie się wpina. Pani w sklepie pokazywała ( nie wiem czy to nie był TwIN za 4500?) jaka jest różnica jak trzeba wpiąć/ wypiąć spacerówki czy gondole i jeszcze dodaj dziecko 10kg. W innym wózku z pustymi siedziskami trzeba było się pomęczyć, blisko zawiasy ? Można rękę przyciąć ...
jacsie zastanawiam czy wozek nie będę w aucie trzymała żeby nie targać na 1 piętro 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 12:17
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Justyna masz rację też i lekarz i położna powtarzają, że jest „bezpieczniej”/lepiej osobom wyższym, ale jestem pewna, że będzie wszystko dobrze.
Wogóle dzisiaj dotarłam do informacji, że miałam niepoprawnie wykonane usg prenatalne to pierwsze i jestem trochę w kropce bo wiadomo już za późno na nie... mój prowadzący nic takiego nie mówił żebym się umówiła do kogokolwiek żeby powyliczać te ryzyka itp fakt on oceniał brzuszki, serduszka, żołądki, mózgi, rączki i nóżki no i tą przezierność i kość nosową. Wtedy w rozmowie wspominał o moim wieku i że z wywiadu rodzinnego nie ma wskazań do testu pappa ale widzę, że praktycznie każda miała wykonywane badanie prenatalne w „całości”, dlatego dopadł mnie jakiś dołek, przynajmniej mam ten detektor i rano obudziłam męża w celu poszukiwań dzidziusiów... przepraszam za smęty. Jak wyglądały wasze badania? I co myślicie o mojej sytuacji?
Justynka ty jesteś jeszcze przed więc zwróć na to uwagę💙💙 bliźniacza mama -
Tak, ja za tydzień mam prenatalne i lekarz w zależności od potrzeby kieruje jeszcze na pappa ale nie trzeba tego koniecznie robić. Czytałam, że przy ciąży bliźniaczej interpretacja tych wyników może być utrudniona i wprowadzić wiele zamętu, dlatego niektóre dziewczyny dla świętego spokoju rezygnowały z tego badania. Ja się wciąż zastanawiam. Jeśli badanie prenatalne wyjdzie ok to nie wiem czy będę chciała się denerwować wynikiem pappy. Ale caly czas mysle.21.09.2020 - ❤❤
-
Cześć.
Ehh jakoś ostatnio tyle na głowie, że brak czasu aby być z Wami na bieżącą, ja już jestem gotowa, wszystko mamy dopiero, spakowane, pokoik zrobiony, czekamy jeszcze na wózek, jak coś to pytajcie 🙂
Virad - tak że skurczami już dobrze, dostałam więcej luteina dopochwowj, aspargin i relanium, częściej ktg i jest wszystko dobrze, teraz nie wiem czy nie pójdę na krótką obserwacje do szpitala że względu na cukrzycę i insulinę,zobaczyny co tam lekarz zadecyduje 😏
Ostatnio się śmial i powiedział, że teraz tylko chillout 😅
A co tam u Was? -
@ Lena który tydzień ? 😍 pochwał się pokojem ! Planujesz w 2 łóżeczkach w jednym ? Który wozek ?
@ żona za ile masz połówkowe ? Tez bym była wkurzona i trochę zestresowana.. myślałam ze to standard ? Jak coś to ja mam w HI GEN NA WIELICKIEJ I tam chyba się specjalizują w tych badaniach
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Macey umówiłam się z polecenia innej ciężarnej do lekarza który się specjalizuje w tych badaniach. Będę wtedy w 21+2 to chyba dobry czas?
Jestem dobrej myśli, bo tak przed wami wychwalałam tego mojego ginekologa, więc myślę, że nie zrobił tego specjalnie tylko kierował się moim dobrem i dzieciaków...
Lenaa właśnie pokazuj wózek i kącik dla dzieciaczków 😊 powiedz mi jakoś idzie funkcjonować czy brzuszek „przeciąża”? 😊 i pokaż swoją listę rzeczy do szpitala 😊 a i jeszcze może nam rozjaśnisz jak to jest z tą cesarką? Umówiona jesteś na któryś tydzień czy jak??💙💙 bliźniacza mama -
Wrzucę fotkę jak tylko dojdzie wózek bo jeszcze czekamy i cały kącik pokaże 😊
Co do listy rzeczy do szpitala to każdy ma swoje wymagania, ja spisałam wszystkie wymagania z tego w którym chce rodzic, tylko więcej podkładów i majtek poprodowych spakowałem.
Co do CC to ja zawsze dostaje skierowanie na oddział mojego lekarza prowadzącego,rozwiązanie między 37 a 38 tygodniem ciąży, jak wszystko dobrze pójdzie to od 37 tc już do szpitala, aczkolwiek przy mojej cukrzycy doktor mówi, że może być wcześniej obserwacja w szpitalu,i na bierzaco będziemy monitorować kiedy zrobi mi CC.
Brzuszek 😅, czuję się jak kulka 🤣🙈, poduszka ciążowa ratuje, aczkolwiek pomału każda pozycja do spania jest niewygodna, a tu jeszcze tyle tygodni 🙄Macey lubi tę wiadomość
-
@macey czyli nie pozostaje nic innego jak sprawdzać co jakiś czas... bo jak widać i bez objawów też coś można mieć 🤨
@lena91 dobrze że sytuacja opanowana 🥰 fajnie, że masz lekarza który panuje nad wszystkim 😀
Jaki wózek wybrałaś? Bo jak widzisz mu tu ciągle rozważamy jaki wybrać 🤷♀️ I ciekawość nas zżera odnośnie twojego 😁
@żona papa nie jest obowiązkowe. Jeżeli lekarz nie widział potrzebny żebyś robiła to badanie to pewnie dlatego go nie zlecił.
Przy bliźniakach usg jest najważniejsze. Jak wiesz PAPA to statystka.
Ja miałam bo lekarka zleciła 🤷♀️Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Lekarz trafił mi się aniol😊
My zamówiliśmy ten bugabo, koleżanka zadowolona, amortyzacja dobra, dziewczyny też tfk polecają, ale dla mnie ciężki ten wózek jest i duży, później i tak spacerówki mówią, że wymieniaja na inne mniejsze, ciężki wybór wózka, ale robiąc rozeznanie bugabo jest najczęściej wybieranym