X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźniacze mamy 2020
Odpowiedz

Bliźniacze mamy 2020

Oceń ten wątek:
  • Virad Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @lena91 to będą mieć maluchy niezłą furę 😀
    Dla mnie tfk tez jest jakiś taki duży i średnio zwrotny w dodatku. Ale nie przymierzalam się do wszystkich modeli tfk, wiec nie wiem jak pozostałe wypadają

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Witam się w 16 tc.
    Całą noc miałam koszmary z noworodkami, które nie żyły... wrrr nie lubię takich snów, a w ciąży pierwszy raz śniły mi się takie okropne rzeczy! Ale potwierdzili mi na jutro wizytę więc trochę ponad 24 godziny i sprawdzę jak moje maluszki 😊
    Virad tą sytuację z lekarzem i prenatalnymi jakoś przetrawiłam i na połówkowe pójdę jeszcze do tego innego lekarza 🤷🏻‍♀️
    Lenaa a łóżeczka macie zwykłe czy dostawki? I ile masz przygotowanych sztuk ubranek i których rodzajów? I w jakich rozmiarach??
    Podobno łóżeczka turystyczne to też dobre rozwiązanie 🤔

💙💙 bliźniacza mama
  • Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sypialni mamy jedną dostawke w razie w, a tak mają swoje łóżeczka z pokoiku drewniane. 56 - 62 aczkolwiek kilka 48 też zamówiłam, najwięcej mam body z krótkim, długim rękawem, pajace do spania, rampersy, tez parę sukieneczek wzięłam,na początek wzięłam po 7 sztuk dla każdego jeżeli chodzi o pajace do spania, a body to muszę policzyć 🙈, tutaj wzięłam więcej w razie jakiegoś ulewania czynnych atrakcji 😅 i przebierania kilka razy w ciągu dnia aby mieć zapas, jak rozmawiałam z koleżankami mamami to mówiły, że lepiej mieć zapas.

Moje maluchy przekroczyły już kilogram 😊

• Macey Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ kciuki i dawaj znać jak ci jutro pójdzie !

@ lena gdzie polecasz dobrej jakości/ ceny body kupić ?

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2020, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey wrote:
    @ kciuki i dawaj znać jak ci jutro pójdzie !

@ lena gdzie polecasz dobrej jakości/ ceny body kupić ?

W Lidlu są dobre jakościowo body, ja się zakochałam w Pinokio i Newbie🤗, tutaj ceny czasem powalają przy dwójce 🙄jeżeli chodzi i jakość to Pinokio ma jedną z lepszych.

Macey lubi tę wiadomość

• Macey Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ lenaa dzięki ! A kupilas sobie diaper bag do wózka ? ( tez zamierzam bugaboo kupić) zastanawiam się jaka torbę

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Joanka236 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)) melduję się! Jestem w 22+1 tc, dwie dziewczynki. Jeśli chodzi o ciuszki to polecam stronę Fazy Mazy, jakość super, ceny konkurencyjne, szybka wysyłka, pięknie zapakowane i dorzucili prezenty- body, pieluszkę bambusową, skarpetki także bardzo miłe zaskoczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 11:21

Macey, żona_męża lubią tę wiadomość

4 lata starań
    Usunięcie jajowodów luty 2019

Drugi crio- 2 zarodki 5BA i 3 BB....
    7dpt beta 137.7 :)
    9dpt beta 343,9
    14dpt 1789
    17dpt 5263 ;)
    19dpt - beat ponad 10000
    28dpt Mamy <3 <3
    Pola i Misia :)
  • Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey wrote:
    @ lenaa dzięki ! A kupilas sobie diaper bag do wózka ? ( tez zamierzam bugaboo kupić) zastanawiam się jaka torbę

Ja tych stron z torbami przegladnelam mnóstwo, ostatecznie padło na torbę z Lanila🙂

Ja mam w poniedzialek wizytę ☺️, ciekawe co tam u maluchów słychać i ktg, godzinę prawie lezenia, ostatnio kręgosłup czułam 🙄, ale jak trzeba to trzeba 😏

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Joanka;) i jak Ci życie płynie w tym 22 tygodniu? Jak się czujesz, brzuszek już przeszkadza czy jeszcze nie? ;) dziel się wrazeniami;)

21.09.2020 - ❤❤
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że trzypak już po wizycie 😊 dzieciaki super, wszystko idealnie, widziałam buzię, oczka i noski, okrąglutkie brzuszki ❤️❤️ Nie chciały za bardzo współpracować i jednego dzidziusia lekarz obstawia baaardzo wstępnie na chłopca, a drugi miał tak skrzyżowane nogi, że nic nie pokazał 🤷🏻‍♀️ Ciekawe czy przeczucie się sprawdzi 🤔 moje wyniki wszystkie super poza crp które jest lekko podwyższone i muszę pobrać wymazy na posiew, ale nie mam żadnych objawów infekcji więc muszę posprawdzać 🤷🏻‍♀️

Lenaa91, Virad lubią tę wiadomość

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻonaMęża super, zazdroszczę świetnych wyników.
    A jak przebiegło samo badanie? Miałaś dowcipne czy przez brzuch?

21.09.2020 - ❤❤
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw analiza wyników badań, a potem badanie na fotelu szyjki, a następnie przez brzuch usg i później rozmowa, zalecenia itp

💙💙 bliźniacza mama
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ żona. Super ze wszystko poszło dobrze. Przewidujesz parke ? 😍

Cześć @joanka ja jestem w 18tyg. Wiec miesiąc za tobą 🤞🏻

@lenaa. Nie mogę znaleść tej torby. Ale widzę ze niektóre dziewczyny kupują mega wielkie .. da się ja zawiesić na wózku ?

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey wrote:
    @ żona. Super ze wszystko poszło dobrze. Przewidujesz parke ? 😍

Cześć @joanka ja jestem w 18tyg. Wiec miesiąc za tobą 🤞🏻

@lenaa. Nie mogę znaleść tej torby. Ale widzę ze niektóre dziewczyny kupują mega wielkie .. da się ja zawiesić na wózku ?

Nie torby do wózka Lanila, są normalnie różne wzory kolory, można zawiesić na wózku jeszcze oglądałam z Skip Hop też były fajne duże.

• żona_męża Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey mąż powtarza, że będzie parka, a ja ciągle mam z tyłu głowy, że tam są dwa chłopaki 🤷🏻‍♀️ Choć nie ukrywam, że tak strasznie podobają mi się sukieneczki dla mini gwiazdek 🤩 i marzę o parce 😊 najważniejsze, że zdrowo fikają

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻonaMęża pomyliłam że miałaś teraz prenatalne;)
    Ech co z moim mózgiem.
    Chyba już stres mnie zżera przed tą moją piątkową wizytą.

21.09.2020 - ❤❤
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @zona coś w tym jest. Ja niby się stresowałam bo u męża SAME chłopaki i mowilam ze będę zła jeśli będą 2 chłopaki 🤣( mąż się aż bal biedny ) ale z tylu głowy mówiło mi ze będą dwie dziewczynki i na 90% tak będzie 🥳

Ja wczoraj przeleżałam cały dzień z zimna ścierka na głowie .. wieczorem poszłam się szybko umyć i myślałam ze się rozpłacze z bólu. Tez tak macie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 08:08

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey dokładnie tak. Myśl o dwóch chłopakach towarzyszy mi od samego początku i dlatego wczoraj oświadczyłam mężowi, że zaraz po bliźniakach robimy córeczkę! 😂
    Justyna już trochę za późno na prenatalne 😊
    Wam też się wydaje, że te dzieciaki są jakieś wielkie? U mnie wczoraj 16+3 i jeden waży 160 g a drugi 180g, ile wasze ważyły na podobnym etapie?

💙💙 bliźniacza mama
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 16+5 miałam 158 i 159 gram co mnie dziwi jak wcześniej była większa różnica między nimi i niby jedno o 4-5 dni starsze 🤷‍♀️ Zobaczymy co w czerwcu na połówkowych wyjdzie ..

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ten 160 g pokrywa się z terminem z OM a ten większy jest starszy o te kilka dni, ale lekarz mówi, że są po prostu inne genetycznie i stąd ta różnica, zresztą od początku tak było 🤷🏻‍♀️ Macey to może się wymienimy ja mam dwóch chłopaków ty dwie dziewczynki to obie miałybyśmy po parce 😂😂😂🤪

💙💙 bliźniacza mama
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ