X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźniacze mamy 2020
Odpowiedz

Bliźniacze mamy 2020

Oceń ten wątek:
  • Virad Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @lena91 to będą mieć maluchy niezłą furę 😀
    Dla mnie tfk tez jest jakiś taki duży i średnio zwrotny w dodatku. Ale nie przymierzalam się do wszystkich modeli tfk, wiec nie wiem jak pozostałe wypadają

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Witam się w 16 tc.
    Całą noc miałam koszmary z noworodkami, które nie żyły... wrrr nie lubię takich snów, a w ciąży pierwszy raz śniły mi się takie okropne rzeczy! Ale potwierdzili mi na jutro wizytę więc trochę ponad 24 godziny i sprawdzę jak moje maluszki 😊
    Virad tą sytuację z lekarzem i prenatalnymi jakoś przetrawiłam i na połówkowe pójdę jeszcze do tego innego lekarza 🤷🏻‍♀️
    Lenaa a łóżeczka macie zwykłe czy dostawki? I ile masz przygotowanych sztuk ubranek i których rodzajów? I w jakich rozmiarach??
    Podobno łóżeczka turystyczne to też dobre rozwiązanie 🤔

💙💙 bliźniacza mama
  • Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sypialni mamy jedną dostawke w razie w, a tak mają swoje łóżeczka z pokoiku drewniane. 56 - 62 aczkolwiek kilka 48 też zamówiłam, najwięcej mam body z krótkim, długim rękawem, pajace do spania, rampersy, tez parę sukieneczek wzięłam,na początek wzięłam po 7 sztuk dla każdego jeżeli chodzi o pajace do spania, a body to muszę policzyć 🙈, tutaj wzięłam więcej w razie jakiegoś ulewania czynnych atrakcji 😅 i przebierania kilka razy w ciągu dnia aby mieć zapas, jak rozmawiałam z koleżankami mamami to mówiły, że lepiej mieć zapas.

Moje maluchy przekroczyły już kilogram 😊

• Macey Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ kciuki i dawaj znać jak ci jutro pójdzie !

@ lena gdzie polecasz dobrej jakości/ ceny body kupić ?

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2020, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey wrote:
    @ kciuki i dawaj znać jak ci jutro pójdzie !

@ lena gdzie polecasz dobrej jakości/ ceny body kupić ?

W Lidlu są dobre jakościowo body, ja się zakochałam w Pinokio i Newbie🤗, tutaj ceny czasem powalają przy dwójce 🙄jeżeli chodzi i jakość to Pinokio ma jedną z lepszych.

Macey lubi tę wiadomość

• Macey Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ lenaa dzięki ! A kupilas sobie diaper bag do wózka ? ( tez zamierzam bugaboo kupić) zastanawiam się jaka torbę

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Joanka236 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)) melduję się! Jestem w 22+1 tc, dwie dziewczynki. Jeśli chodzi o ciuszki to polecam stronę Fazy Mazy, jakość super, ceny konkurencyjne, szybka wysyłka, pięknie zapakowane i dorzucili prezenty- body, pieluszkę bambusową, skarpetki także bardzo miłe zaskoczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 11:21

Macey, żona_męża lubią tę wiadomość

4 lata starań
    Usunięcie jajowodów luty 2019

Drugi crio- 2 zarodki 5BA i 3 BB....
    7dpt beta 137.7 :)
    9dpt beta 343,9
    14dpt 1789
    17dpt 5263 ;)
    19dpt - beat ponad 10000
    28dpt Mamy <3 <3
    Pola i Misia :)
  • Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey wrote:
    @ lenaa dzięki ! A kupilas sobie diaper bag do wózka ? ( tez zamierzam bugaboo kupić) zastanawiam się jaka torbę

Ja tych stron z torbami przegladnelam mnóstwo, ostatecznie padło na torbę z Lanila🙂

Ja mam w poniedzialek wizytę ☺️, ciekawe co tam u maluchów słychać i ktg, godzinę prawie lezenia, ostatnio kręgosłup czułam 🙄, ale jak trzeba to trzeba 😏

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Joanka;) i jak Ci życie płynie w tym 22 tygodniu? Jak się czujesz, brzuszek już przeszkadza czy jeszcze nie? ;) dziel się wrazeniami;)

21.09.2020 - ❤❤
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że trzypak już po wizycie 😊 dzieciaki super, wszystko idealnie, widziałam buzię, oczka i noski, okrąglutkie brzuszki ❤️❤️ Nie chciały za bardzo współpracować i jednego dzidziusia lekarz obstawia baaardzo wstępnie na chłopca, a drugi miał tak skrzyżowane nogi, że nic nie pokazał 🤷🏻‍♀️ Ciekawe czy przeczucie się sprawdzi 🤔 moje wyniki wszystkie super poza crp które jest lekko podwyższone i muszę pobrać wymazy na posiew, ale nie mam żadnych objawów infekcji więc muszę posprawdzać 🤷🏻‍♀️

Lenaa91, Virad lubią tę wiadomość

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻonaMęża super, zazdroszczę świetnych wyników.
    A jak przebiegło samo badanie? Miałaś dowcipne czy przez brzuch?

21.09.2020 - ❤❤
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw analiza wyników badań, a potem badanie na fotelu szyjki, a następnie przez brzuch usg i później rozmowa, zalecenia itp

💙💙 bliźniacza mama
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ żona. Super ze wszystko poszło dobrze. Przewidujesz parke ? 😍

Cześć @joanka ja jestem w 18tyg. Wiec miesiąc za tobą 🤞🏻

@lenaa. Nie mogę znaleść tej torby. Ale widzę ze niektóre dziewczyny kupują mega wielkie .. da się ja zawiesić na wózku ?

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey wrote:
    @ żona. Super ze wszystko poszło dobrze. Przewidujesz parke ? 😍

Cześć @joanka ja jestem w 18tyg. Wiec miesiąc za tobą 🤞🏻

@lenaa. Nie mogę znaleść tej torby. Ale widzę ze niektóre dziewczyny kupują mega wielkie .. da się ja zawiesić na wózku ?

Nie torby do wózka Lanila, są normalnie różne wzory kolory, można zawiesić na wózku jeszcze oglądałam z Skip Hop też były fajne duże.

• żona_męża Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey mąż powtarza, że będzie parka, a ja ciągle mam z tyłu głowy, że tam są dwa chłopaki 🤷🏻‍♀️ Choć nie ukrywam, że tak strasznie podobają mi się sukieneczki dla mini gwiazdek 🤩 i marzę o parce 😊 najważniejsze, że zdrowo fikają

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻonaMęża pomyliłam że miałaś teraz prenatalne;)
    Ech co z moim mózgiem.
    Chyba już stres mnie zżera przed tą moją piątkową wizytą.

21.09.2020 - ❤❤
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @zona coś w tym jest. Ja niby się stresowałam bo u męża SAME chłopaki i mowilam ze będę zła jeśli będą 2 chłopaki 🤣( mąż się aż bal biedny ) ale z tylu głowy mówiło mi ze będą dwie dziewczynki i na 90% tak będzie 🥳

Ja wczoraj przeleżałam cały dzień z zimna ścierka na głowie .. wieczorem poszłam się szybko umyć i myślałam ze się rozpłacze z bólu. Tez tak macie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 08:08

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey dokładnie tak. Myśl o dwóch chłopakach towarzyszy mi od samego początku i dlatego wczoraj oświadczyłam mężowi, że zaraz po bliźniakach robimy córeczkę! 😂
    Justyna już trochę za późno na prenatalne 😊
    Wam też się wydaje, że te dzieciaki są jakieś wielkie? U mnie wczoraj 16+3 i jeden waży 160 g a drugi 180g, ile wasze ważyły na podobnym etapie?

💙💙 bliźniacza mama
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 16+5 miałam 158 i 159 gram co mnie dziwi jak wcześniej była większa różnica między nimi i niby jedno o 4-5 dni starsze 🤷‍♀️ Zobaczymy co w czerwcu na połówkowych wyjdzie ..

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ten 160 g pokrywa się z terminem z OM a ten większy jest starszy o te kilka dni, ale lekarz mówi, że są po prostu inne genetycznie i stąd ta różnica, zresztą od początku tak było 🤷🏻‍♀️ Macey to może się wymienimy ja mam dwóch chłopaków ty dwie dziewczynki to obie miałybyśmy po parce 😂😂😂🤪

💙💙 bliźniacza mama
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ