Bliźniacze mamy 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ahoj trzypaczki!
Ostatnio nic się u mnie nie działo, dlatego się nie udzielałam 😊 nawet lepiej się czuję, apetyt wrócił tylko dalej mało mi się chce coś robić 😂
Coraz mocniej czuję, że u mnie mieszkają dwaj chłopcy, więc staram się oswoić z tą myślą 🤷🏻♀️
Co do seksu to w sumie mój gin też nic nie mówił a ja w zasadzie nie pytałam 🤷🏻♀️ Moje libido ogólnie przed ciążą było ogroooomneee a teraz kompletnie nie mam ochoty 🤷🏻♀️ Więc raz na jakiś czas, nad czym ubolewam bo paradoksalnie brakuje mi tego... Wy też czujecie takie mini skurcze po?
Co do snów mnie prześladował sen o wyjściu ze szpitala i braku ubranek dla dzieci więc ostatnio wybraliśmy się do kilku sklepów i kupiliśmy kilka gaci, skarpet i bodziaków. I przez internet też zamówiłam jakieś śpiochy 😊 i dokonaliśmy z okazji dnia dziecka zakupu życia, a mianowicie przewijak zawieszany na ścianę z półkami w środku (firma ROBA). Wczoraj dotarł i jest po prostu świetny!
Justyna pochwal się kocykami 🤩
Lenaa jak tam po wizycie? Opowiadaj!
Macey ty masz 12 czerwca, ktoś wcześniej wizytuje?💙💙 bliźniacza mama -
@ żona
U mnie tez bez zmian, ale podobno mam dalej i infekcje dróg moczowych. Czekam na wyniki posiewu moczu
Biore zuravit i urasept .. delikatnie coś mnie tam boli/ czuje , nie przy sikaniu tylko bardziej przy siadaniu/ wstawaniu .. 🤷♀️
Takkkkk mam w przyszły piątek połówkowe. I zaczynam panikować. Wiem ze nie potrzebnie ale wiecie o co chodzi
Prewijak ścienny super sprawa. Ja niestety mam ograniczone miejsce w ich sypialni bo skosy. W weekend mąż skręcał komodę Hemnes ( ta duza ) z ikea Którą będę korzystać jako przewijak. Wymieniłam gałki i wyglada designer 😜. Teraz nie mogę się zdecydować jakie łóżeczka ..
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Macey rozumiem twoje przedwizytowe emocje, ale napewno będzie wszystko dobrze ✊🏻 Ciekawe czy zmieni się u ciebie płeć 🤔
Moje połówkowe dopiero pod koniec miesiąca (jak ten czas zwolnił!)
Co do komody to my zastanawiamy się nad tą 80x100 i ciekawe mnie czy tam się zmieszczą ich rzeczy 🤔 co myślicie?
Co używacie na brzuchy? Używałam olejku z palmersa a teraz olejku ze słodkich migdałów i zastanawiam się czy coś jeszcze? Wiem wiem genetyka ale chcę jej jakoś przeszkodzić! 😈😈
U nas raczej pozostanie to narożne, zastanawia mnie tylko jaki rodzaj materaca wybrać?💙💙 bliźniacza mama -
Witaj @myshacxeq !! U mnie tez niby dwie 💖💖
W którym tyg się dowiedziałaś ze ciaza bliźniacza ? Jaka. ?
Jak samo poczucie ? Standardowe pytanie jaki wozek wybierasz ? 😆😆😆
@ żona. Powiem ci ze mam ta większa i ubranek mam sporo i od zero 0-3 3-6 6-9 9-12 iiiii poukaladane ledwo co sie teraz mieszczą. 4 szuflady u góry mniejsze to na kosmetyki : skarpetki / opaski itp .. raczej jak się urodzą to będę trzymać resztę w worku Na starsze miesiace🤷♀️
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
O ja dziewczyny ale szalejecie. A ja nie mam oprócz tych kocykow nic. Te kocyki to tak z przypału kupiłam bo już nie mogłam wytrzymać tak bardzo chciałam coś mieć. A kupiłam takie bambusowe w kolorze miętowym bo nie wiem dla jakiej plci;) nie wiem czy to praktyczne ale taki prezent na dzień dziecka sobie zrobiłam;)
Ja mam tą komodę hemnes w sypialni i z moimi rzeczami typu bielizna i piżamy ledwo się mieszcze. Chciałam do pokoju dzieci kupić taką ale mniejsza i do tego szafę taką ok 100cm szef. Mam nadzieję, że jakoś pomieszcze ciuszki, pieluszki itp.
Weszłam ostatnio na grupę bliźniaków na Facebooku. Kopalnia wiedzy i pomysłów. I piękne zdjęcia maluchów. I właśnie tam przekonałam się do wózka valco snap duo trend. Postaram sie jeszcze jakimś cudem obejrzeć go gdzieś na żywo. Jeśli na żywo będzie ok to się na niego zdecyduje.
Ja mam następną wizytę 18 czerwca. Już nie mogę się doczekać.
A i jest dobra wiadomość. Udało mi się opanować tarczyce. Przez ostatnie dwa tyg. Kombinowalam z dawka i jest duża poprawa.21.09.2020 - ❤❤ -
Hej, u mnie ostatnio stabilnie, dlatego w sumie milcze 😊 i zajmuję się kompletowaniem ciuchów dla dzieciaków i płaczę oglądając sukieneczki i różowe jednorożce... u mnie brzuszka już nie da się ukryć więc jest fajnie 🥰😍👶🏻👶🏻
Jutro jedziemy oglądać wózek bo zrobiłam awanturę producentowi jupiiii 😂 dam znać jak było
Widziałyście może jakieś piżamy ciążowe? (Nie koszule ale piżamy)
Możecie polecić jakieś pieluchy tetrowe czy bambusowe?
Justynka a jak twoje samopoczucie?
Virad, Lenaa halooooo??
Edit jednak jutro nie jedziemy oglądać wózka bo mamy awarię samochodu... aż się rozpłakałam bo tak bardzo na to liczyłam 😢😢Macey lubi tę wiadomość
💙💙 bliźniacza mama -
nick nieaktualny
-
@justyna u mnie dużo pracy i fizycznie bez zmian
@ żona posiew moczu miałam w porządku, jak często robiłaś nadania na infekcje ? Będę brać dalej zuravit
@ Majorka witaj. Słyszałam o taki przypadkach. Trzymam kciuki 🤞🏻.Majorka lubi tę wiadomość
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Macey aktualnie robię co miesiąc i jak na razie wychodzi ok chyba dzięki tej żurawinie 😊
Majorka u mnie na pierwszej wizycie był jeden pęcherzyk, a za trzy tygodnie dwa pęcherzyki z zarodkami i serduszkami, poza tym między moimi dzieciakami jest kilka dni różnicy więc wszystko możliwe ✊🏻 Który to tc u ciebie?Majorka lubi tę wiadomość
💙💙 bliźniacza mama -
nick nieaktualnyWedług @ 7+1 lecz owulacja była na pewno o tydzień przesunięta, możliwe, że nawet o więcej a u Ciebie było tak, że jeden pęcherzyk się podzielił czy wytworzył się osobny kawałek dalej? Bo moje nie są wcale blisko siebie moim zdaniem. W poprzedni piątek tydzień temu nie było nic, było coś widać ale za małego żeby stwierdzić, że to pęcherzyk, a w czwartek w tym tyg już było widać dwa pęcherzyki w tym w jednym, że wykształca się serduszko
-
A mam podobno 5 dni różnicy między zarodkami
W 6 tyg nie miałam serc. W 8+1 byłam i były dwa serduszka
Ale w 16 tyg podobno się wyrównały wagowo 🤷♀️ Zobaczymy w przyszły piątekWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 10:09
Majorka lubi tę wiadomość
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
nick nieaktualnyDziękuję wam za odpowiedzi ❤️ mimo, że totalnie nie jesteśmy przygotowani na bliźnięta, wywróciło by to nasze życie do góry nogami to nie chcę stracić żadnego dziecka i kibicuje im obydwu. Tylko, że przez krwiaka jest ryzyko, że stracę obydwa maluszki. Najbliższy czas rozstrzygnie 😞
-
Hej Majorka;) u mnie na początku były dwa pęcherzyki bez serduszek i lekarz mi powiedział żebym się nie nastawiala że oba zostaną z nami. Ale parę tygodni później już było widać dwa serduszka. Trzymam kciuki za Ciebie żeby się udało. Na początku zawsze są wątpliwości i niepewność ale im dalej tym większa radość z oczekiwania.
Majorka lubi tę wiadomość
21.09.2020 - ❤❤ -
nick nieaktualny
-
Nie mam w telefonie tych pierwszych usg
@ Justyna mi kazała gin zbadać mocz. I wyszło ze mam infekcje ( żadnych objawów ) wzięłam antybiotyk na noc ,‚tydzień później powtórzyłam badanie i podobno dalej infekcja. ( urospet i zuravit biore ) kolejny tydzień wynik posiew moczu pokazał ze wszystko ok 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Mnie dziś brzuch zaczął swędzieć. Cyli rośnie. A czuje że już się toczę 😢😢😢😢
Mam 4 kg + aczkolwiek kilka osób mówi ze schudłam i poszło w brzuch
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Justyna mój lekarz od początku zaleca robić badanie ogólne i posiew bo jak wyjdzie ci coś w ogólnym to nie musisz na następny dzień zanosić posiewu tylko czekasz na wynik i na podstawie posiewu i bakterii on dobiera antybiotyk 😊
Majorka co do zdjęcia to na pierwszym usg było widać tylko takie ziarenko ryżu, a na następnym już dwa pęcherzyki z dwoma dzidziusiami 😊
Robiłyście może posiewy z pochwy? Bo nie wiem jak się do tego przygotować w ciąży 🤷🏻♀️
Jak tam wasze samopoczucie? Uprawiacie jakąś aktywność fizyczną?
Macey twoja wizyta już za kilka dni!
Majorka a ty kiedy masz następne usg?
Virad nadal ukrywasz swoje dzieciaki przed światem?
💙💙 bliźniacza mama