X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźniacze mamy 2020
Odpowiedz

Bliźniacze mamy 2020

Oceń ten wątek:
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey ale śliczności 😍🤩 zazdroszczę okrutnie tego różu!!
    Virad co do dwóch łóżeczek to postawione obok siebie nie wejdą do sypialni tak jakbym chciała bo jedno miałoby miejsce przy kaloryferze a to bez sensu 🤷🏻‍♀️
    Wydaje mi się, że sprzedamy takie łóżeczko prędzej czy później, a może uda nam się przeprowadzić i będą miały osobne pokoje 🤔 wszystkiego nie da się zaplanować, jak na razie to będzie dla nas dobre rozwiązanie 😊 auto od tygodnia mamy w serwisie więc nie udało nam się dotrzeć a wózek czeka na obejrzenie 😊

💙💙 bliźniacza mama
  • Virad Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @żona 🙈 ach te przestrzenie 🙈 ja u siebie tez będę nieźle musiała kombinować 😁

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad idziesz jutro ?
    Ja jeszcze 3 dni czekania 😩😩😩 @ żona w piątek sie okaże czy nie będę zmieniać na niebieskie 😆

Virad lubi tę wiadomość

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj idę na usg cycuchów i już nie mogę spać bo trochę się denerwuje...
    Macey już od dzisiaj trzymam kciuki żebyś nie musiała nikomu odstępować tych truskawkowych ciuszków! ✊🏻😊
    Virad o której wizyta?

💙💙 bliźniacza mama
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @zona. Kontrolna wizyta ?
    Kurde ja ostatnio miałam. Rok temu robione 🙄.

D
    Ps. Dzięki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 07:54

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey tak kontrolnie 😊 kupowałaś już pieluszki tetrowe/muślinowe? Możesz coś polecić?

💙💙 bliźniacza mama
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @zona. Powoli zaczęłam się rozglądać w tym temacie ale jeszcze nic nie zamówiłam

Koleżanka mówiła ze super sprawa ale dla dzieci 3 miejsce plus ,
    Nie wiesz czy pieluszkę za każdym razem się pierze czy tylko wkłady ? Bo niby są kieszonki na wkłady ale jak się zaleje to już cała pieluszka do prania ? 🤔

Przyszła mi dziś paczka z szafa bobasa u miłe zaskoczona jestem jakością
    100% bawełna W pon była promka po 9 zł i zamówiłam
    Pudrowe, bezowe i szare pol śpiochy oraz kaftany

https://www.szafa-bobasa.pl/ubranka-niemowlece/ubranka/polspioch/

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki.Pisze do Was bo mam pytanie co do przyrastajacej bety.W poniedziałek miałam 139,5 a dzisiaj po 48h 331,7.Mam wrażenie że za dużo przyrosła tym bardziej że czytałam że po 58h powinna 66% wzrosnąć a u mnie wzrosła ponad 100%.czy to może być ciąża bliźniacza?będę wdzięczna za szybką odpowiedź.pozdrawiam

Macey lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @baska. Ciężko powiedzieć , ale ponad 100% napewno jest. A miałaś monitorowany cykl ?
    . Ja miałam skok z tego co pamietam to bardzo duży z 65 na 270 w ciągu 48h

Trzymamy kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 I dawaj znać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 16:54

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • adaska Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Nieśmiało dołączam. Dzisiaj okazało się, że będę mamą trojaczków.
    Trochę się boje i obawiam. 🙊

Virad, Mała panda lubią tę wiadomość

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć @adaska ! Ile szczęścia ! Gratulacje. Opowiedz coś o sobie. Który tydzień , 3 jajowe. ?

Ja jestem w 20 tyg. Nie wiem kiedy to zleciało. Prawdopodobnie 2 dziewczynki

Ciężko było między 8-14 tyg. Fatalnie się czułam ale po epidemi wróciłam do pracy j nie narzekam.. No trochę narzekam 😆😆😆

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • adaska Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey wrote:
    Cześć @adaska ! Ile szczęścia ! Gratulacje. Opowiedz coś o sobie. Który tydzień , 3 jajowe. ?

Ja jestem w 20 tyg. Nie wiem kiedy to zleciało. Prawdopodobnie 2 dziewczynki

Ciężko było między 8-14 tyg. Fatalnie się czułam ale po epidemi wróciłam do pracy j nie narzekam.. No trochę narzekam 😆😆😆
    No wiec w sierpniu będę miała 26 lat. Mój mąż ma 28, staraliśmy się o maluszka od grudnia 2018 roku. Nie mogłam zajść w ciąże wiec najpierw stymulacja Letrozole, która nie przyniosła rezultatów. Następnie miałam HSG po którym od razu wdrożyliśmy leczenie gonadotropinami i już w następnym cyklu zaszłam w ciąże. Niestety beta bardzo słabo rosła i poroniłam w 6tc(w marcu tego roku). Oczywiście płacz i lament... po poronieniu przerwa od lekow i w tym cyklu lekarz dał mi większa dawkę gonadotropin. Ku naszemu zdziwieniu urosło 5 pecherzykow. Decyzja była nasza. Albo korzystamy albo dajemy sobie spokój. I skorzystaliśmy potrójnie :)
    Dzisiaj miałam pierwsze usg 5t1d. Mamy 3 pecherzyki z zarodkami. Jeden z nich ma YS wielkości całego pęcherzyka i lekarz powiedział, że różnie z tym pęcherzykiem może być. Możemy go stracić, a może się bujnać. Mimo wszystko ja jestem przerażona! Boje się, że nie damy sobie rady 🤦🏻‍♀️ Na szczęście mam dużo osób w rodzinie do pomocy i mam nadzieje, że jakos to będzie.
    Boje się samej ciąży i porodu i kompletowania wyprawki 😂
    Bardzo się cieszę, że Was tu znalazłam i liczę, że będę mogła się do Was zgłosić z pomocą czy z prośba o radę.

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• adaska Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey dwie dziewczynki- od zawsze moje gigantyczne marzenie! 😍😍😍
    Gratuluje całym sercem każdej z was :)
    My zawsze chcieliśmy mieć albo parke albo dwóch chłopców i jedna dziewczynkę :)

Virad lubi tę wiadomość

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• Virad Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @baśka na tym etapie, nie można powiedzieć czy przy takim przyroście będą bliźniaki czy nie 🤷‍♀️ Przyrost może być i o 100 i o 300%, a może być jedno dziecko. Trzeba czekać na usg ☺️Trzymam kciuki ✊✊

@adaska witaj 😀 wow. 3 🙈 No to niezła niespodzianka. Ależ wyzywanie. Cykl stymulowany czy totalnie bez leków? Za kolejne usg ✊ oby wszystko było dobrze ✊
    Edit. Już doczytałam ze stymulowany.

@macey @żona jestem, jestem 🙈 dopiero wróciłam do domu.
    Badanie połówkowe się odbyło, mamy parkę w brzuszku 😍 oczywiście, nadal mam wrażenie że będą chłopcy 😉 wiec wiecie... różu nie kupuje jeszcze. Najwyżej od @macey odkupie nadwyżki 😂
    Lekarz zdziwił się, że pracuje. Powiedziałam mu, że z domu. A on, że nie powinnam. I że przy ciąży bliźniaczej powinnam odpoczywać a nie pracować... także od dzisiaj oficjalnie przeszłam na stronę L4 😉 jak ja to przekaże w pracy 🙈
    Dziwnie będzie tak bez pracy 🤦🏼‍♀️

@macey za piątek ✊✊✊✊
    @żona mam nadzieje, że po usg piersi masz dobre wieści.
    @lena haloooo. Daj znać kochana, bo się martwimy. Mam nadzieje, że nie potrzebnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 19:20

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @virad zazdroszczę tej parki !!!! To teraz nogi do góry i odpoczywaj ! Nie oszalejesz ? 😅😅😅
    ! Ja mam „ przeczucie „ ze tez będzie parka. Ale okaże się w piątek 🤷‍♀️

Jak wyglądało samo badanie. ? Dokładne usg ?

@adaska kiedy kolejne usg sprawić czy są serca ? Ja chyba w 9 tyg byłam ...
    Jak się dowiedziałam ze mam blizniaki to miałam delikatnego wk na męża. Ale mnie uspokoił i teraz się cieszę ! O jedna ciąże mniej 😆

Virad lubi tę wiadomość

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • adaska Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey wrote:
    @virad zazdroszczę tej parki !!!! To teraz nogi do góry i odpoczywaj ! Nie oszalejesz ? 😅😅😅

@adaska kiedy kolejne usg sprawić czy są serca ? Ja chyba w 9 tyg byłam ...
    Jak się dowiedziałam ze mam blizniaki to miałam delikatnego wk na męża. Ale mnie uspokoił i teraz się cieszę ! O jedna ciąże mniej 😆
    Kochana mamy zalecenie żeby iść 23.06 (w dzień taty).
    Lekarz chce jeszcze raz zobaczyc dzidziusia B, który słabo rokuje i upewnić się, że nie ma jeszcze jakiegoś lokatora poza macica.

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• Virad Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey wrote:

ja do płci nie przywiązuje się jeszcze 😉, bo od początku mam wrażenie że to dwa chłopaki.
    Poczekamy na kolejne usg 😁
    Samo połówkowe nieco różni się od prenatalnego. Dr sprawdza dokładnie każdy narząd, serduszka, zastawki, brzuszki, mózgi etc. Do tego miałam sprawdzane przepływy u dzieci, w macicy...
    co do pracy... oj będzie trudno bez niej 🤷‍♀️ No ale muszę się przyzwyczaić.

@macey za wymarzoną parkę zatem ✊✊❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 21:12

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Virad Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Kochana mamy zalecenie żeby iść 23.06 (w dzień taty).
    Lekarz chce jeszcze raz zobaczyc dzidziusia B, który słabo rokuje i upewnić się, że nie ma jeszcze jakiegoś lokatora poza macica.
    Dobrze ze lekarz chce sprawdzić. Na tym etapie jeszcze sporo się dzieje.
    Dawaj znać jak już będziesz po wizycie ☺️

adaska lubi tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad ja już na prenatalnych miałam prawdzane przepływy i serduszko. Ale moze to tylko tak ogolnie i na polowkowych już są dokładniejsze. Albo czegoś nie zakumalam.
    Adaska witaj Kochana! Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Wyobrażam sobie Twoje obawy i dosk9nale rozumiem. Ja na wiesc o blizniakach wyłam dwa dni zanim dotarło do mnie jakie mam ogromne szczęście. Z czasem jest coraz więcej radości A to że masz obawy jest jak najbardziej naturalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 00:16

adaska lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • Virad Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:
    Virad ja już na prenatalnych miałam prawdzane przepływy i serduszko. Ale moze to tylko tak ogolnie i na polowkowych już są dokładniejsze. Albo czegoś nie zakumalam.
    Masz racje ☺️ Na prenatalnych lekarz sprawdza przeziernosc karku, kość nosowa etc. na podstawie których ocenia czy dziecko ma znaki zdrowego dziecka. Sprawdza też ofc przepływy. Na tym jednak etapie nie może ocenić pracy narządów malca, bo są zbyt małe. I dlatego właśnie potem są badania połówkowe... gdzie ocenia się budowę, strukturę poszczególnych organów dziecka, sprawdza się ich prace. Dopiero na tym etapie są na tyle wykształcone by to zrobić ☺️
    Przepływy na każdym etapie ciąży mogą być inne... dlatego sprawdza się je w różnych tc.

GrubAsia lubi tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ