X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźniacze mamy 2020
Odpowiedz

Bliźniacze mamy 2020

Oceń ten wątek:
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć trzypaczki i witam naszego rodzynka czteropaczka - gratulacje i fajnie, że z nami jesteś 😊
    Virad witam na stronie L4 (teraz zobaczysz, że bardziej ci się nie będzie chciało, niż chciało) 😂 gratulacje parki! Ze mną wymiana aktualna, jeśli już jesteś oswojona z myślą o dwóch synkach 😊 😂 wczoraj miałam intensywny dzień bo odebrałam moje ukochane auto z serwisu, potem szybki prysznic przed usg i w drodze na badanie zajechałam do galerii i kupiłam kolejne gacie dla dzidziusiów, a i dla siebie dorwałam coś na dziale ciążowym, później zgarnęłam męża z pracy i pojechałam na badanie. Cycuchy ok, nie ma żadnych zmian/torbieli ani nic paskudnego 😊 potem powrót do domu przez całe misto w korkach i leżenie na kanapie z popcornem (ostatnio moja zachcianka) 😊
    w normalnym życiu zrobiłabym jeszcze sto innych rzeczy (pewnie będąc po 12 godzinnym dyżurze) i wcale nie odczuwałabym takiego zmęczenia ale co zrobić 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ Najważniejsze żeby 👶🏻👶🏻 Były zdrowe i silne 😊

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem na l4. Mam takiego lenia że szok.
    Co do zachcianek to wciąż nie mam żadnych, cały czas odrzuca mnie od jedzenia. Tzn niby mi smakuje ale zjem parę kęsów i mam dosyć.
    Mam manię oglądania różnych rzeczy ale raczej nie kupuje, z.jednej strony się boję że to za szybko i żebym później nie rozpoczała a z drugiej mam obawy że nie zdaze;) i bądź tu madra;)

21.09.2020 - ❤❤
  • Virad Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @żona super, że z cycuchami wszystko dobrze 😀
    Tak się przejęłam tym L4, że spać w nocy dzisiaj nie mogłam 🙈
    Muszę się przyzwyczaić do nowego stanu... czyli trybu nie pracowego 🤷‍♀️

@justyna mam takie same obawy do zakupow jak ty 🙈 tylko nie oglądałam za wiele rzeczy jeszcze, bo do tej pory dużo czasu poświęciłam pracy 🤷‍♀️

żona_męża lubi tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś korzystam z słońca i się opalam na tarasie.
    Marzą mi się palmy. Planujecie jakiś wyjazd dalszy w ciąży ,? Oczywiście jak otworzą granice

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Virad Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

@macey nie zapomnij o kremie z wysokim filtrem, żeby od tego słoneczka ci się plamy nie porobiły.

Macey wrote:
    Planujecie jakiś wyjazd dalszy w ciąży ,? Oczywiście jak otworzą granice
    Nie, na pewno nie za granicę.
    Może jakiś kilkudniowy wypad w Polskę... im szybciej tym lepiej 😁 bo potem może być za ciężko 🙈
    Przyznam szczerze, że to pierwszy rok, w którym nie byłam jeszcze na żadnym urlopie 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 17:22

żona_męża lubi tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey ja w pierwszym momencie doczytałam, że właśnie marzą Ci sie plamy... i sobie myślę WTF?;)
    Ja jestem bladziochem więc raczej nie będę się wystawiać na słońce żeby mi się w ciąży łaty nie porobiły. I tak okropnie popsuła mi sie cera. ;/

My mamy na głowie remont więc dalekie kraje odpadają. Jeśli już to wyskoczymy chociaż nad morze;) na gofra;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 18:19

21.09.2020 - ❤❤
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, gratuluję pojawiających się różowych ubranek, widzę, że dziewczynki są mocno pożądane 😁 też miałam czuja na dwóch chłopaków i mimo różowych ubranek w szufladzie do porodu z tyłu głowy miałam myśl że jednak się lekarz pomylił i będzie dwóch chłopców. Co tu nie mówić każda mama chce mieć córeczkę bo tworzy się taki babski kontakt. Ale z drugiej strony jednopłciowe bliźniaki to niesamowita magia między nimi i bardzo mocne zżycie :) więc trudno tu rozsadzać co lepsze, najważniejsze żeby zdrowe były :)

U nas już 3,5 miesiąca, zeszliśmy do jednej pobudki w nocy. Przespać 4h pod rząd to super sprawa 😁 pewnie każdy Wam to mówi ale i ja powiem, śpijcie ile sie da teraz. Może jednak to działa że będzie trochę na zapas 😉 ściskam!

żona_męża, Virad lubią tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!! Piszę bo na pierwszym USG okazało się, że są 2 pęcherzyki ciążowe i zastanawiam się jakie są szanse na to, że jest to faktycznie ciąża bliźniacza. Pamiętacie może swoje poziomy betahcg z początku ciąży? Będę wdzięczna jeśli podzielicie się ze mną informacjami na ten temat :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad mam nadzieję, że szybko przestawisz się na tryb „odpoczynek” i może niekoniecznie na „niechcemisię” 😊😂
    Macey ja też przeczytałam jak Justynka, że maaaarzą ci się PLAMY 💪🏻 Co do wyjazdów zagranicznych to u nas też pierwszy rok bez, mąż wczoraj wspomniał coś o weekendzie nad bałtykiem (bo urlop ma przestawiony na czas porodu) i właśnie się zastanawiam czy czekać na to co powie mój lekarz czy planować 🤔 w sumie lepiej się ostatnio czuję, a szum morza uwielbiam, tylko ta odległość... jakby nie patrzeć do przejechania cała Polska 🤷🏻‍♀️
    iriiska co do płci to wiadomo kochała będę nad życię nawet jak będą dwa urwisy i pewnie przez te hormony tak emocjonalnie podchodzę do tych jednorożców 🤷🏻‍♀️ Rakiety czy inne samochodziki też są spoko 😂😂 muszę to zacząć powtarzać jak mantrę 😂 i strasznie zazdroszczę, że dochodzicie już ze sobą do wprawy, teraz będzie tylko fajniej 😊
    Rucola u mnie na usg w 4+4 był jeden pęcherzyk, a jakieś 3 tyg później już dwa z serduszkami. Jeśli chodzi o bhcg 14dpo (ciąża 3+6) 262, a 17dpo (ciąża 4+2) 906 😊 a u ciebie jakie to są przyrosty i kiedy masz kolejną wizytę?

iriiska lubi tę wiadomość

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola u m ir na poerwszej wizycie równo w 4 tyg licząc od dnia ostatniej miesiączki było widać dwa pęcherzyki. Na kolejnej wizycie 6t6d było już widać dwa serduszka.
    Bete robiłam tylko dwa razy. Pierwsza beta w 3t4d wyniosła 1093 a dwa dni później 2441.
    Iriiska zazdroszczę Ci, że masz swoje skarby w domu. Wydawało mi się że ciąża to taki wspaniały czas A jednak dla m ie czas ciągłych obaw. Muszę wyłączyć myślenie bo sie wykoncze. A przeciez pozniej wcale nie będzie lepiej bo jak już dzieci są na świecie to człowiek dalej się o nie martwi;) ja staram się spać ale niestety dopada m ie jakąś bezsenność. Budzę się w nocy i nie mogę z powrotem zasnąć. Dopiero nad ranem jak mąż wychodzi do pracy to zasypiam. I wtedy jeszcze pośpię trochę.
    Ja też bym chciała różowe spioszki ale mam przeczucie że będę kupowała autka;) ale to tak naprawdę nieważne, ja już kocham moje szkraby bez względu na płeć.

21.09.2020 - ❤❤
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za odzew. ja pierwszą betę zrobiłam 13dpo i było to 265, kolejną 15dpo i było 736, 17dpo 1729 i ostatnia 19dpo już 4493.
    Pierwsze usg 5+4 i liczyłam że zobaczę pęchęrzyk ciążowy z pecherzykiem żółtkowym a okazało się, ze są 2 pęcherzyki, jeden ciążowy a drugi z dużym prawdopodobieństwem tez, tylko ze w tym pierwszym widac było zaczątek pęcherzyka żółtkowego a w tym drugim pusto.
    W pierwszej ciąży miałam podobną sytuację, na pierszej wizycie miałam 2 pęcherzyki ale tylko z jednego rozwinęła się ciąża.
    Przyznam się szczerze, ze bardzo się boję ciąży bliźniaczej...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje bety przy Waszych były stosunkowo nieduże, dlatego lekarz wspominał, że do zapłodnienia drugiej komórki mogło dojść nieco później 😊 Rucola trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku ✊🏻 Kiedy kolejna wizyta?

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja na początku jak zobaczyłam na usg dwa pęcherzyki to ze strachu przeryczalam pare dni i przez ok miesiac nue mogłam dojść do siebie. Rozumiem Twój strach ale to minie. Mi może trochę łatwiej te odczucia negatywne przeszly bo wiele lat staraliśmy się żeby w ogóle mieć dzieci. Dlatego cieszę się z tego cudu. Bo to jest naprawdę cud. Życzę Ci żeby pozytywne emocje przeważyły ten strach o żeby wszystko dobrze się potoczyło. Mam nadzieję, że zostaniesz tu z nami;)

Rucola lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • Virad Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @macey czekamy. melduj się po wizycie ☺️

@iriiska to już 3.5 miesiąca. Wow. 😀
    Spróbuje sobie wziąć do serca rady odnośnie spania 😬

@Rucola witaj. ja miałam jeszcze niższe bety ... a dwójka siedzi 😀 musisz czekać na kolejne usg, tym bardziej, że byłaś dosyć wcześnie na tej pierwszej wizycie. Trzymam mocno kciuki ✊

@żona zobaczymy czy się nie rozleniwię 🤪

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dziękuję ♥
    U mnie w pierwszej ciąży na pierwszym USG też były 2 pęcherzyki i wtedy przeżyłam pierwszy szok ale z uwagi na pierwszą ciążę jakoś łatwiej było mi to zaakceptować. Teraz boję się, że synek bardzo ucierpi na tej sytuacji, brzuch mnie boli jak o tym myślę i naprawdę wolałabym aby powtórzył się scenariusz pierwszej ciąży.... Ale jeśli będzie 2 to na pewno czas sprawi że to zaakceptuję i zacznę się cieszyć. Oby...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Wczoraj miałam intensywny dzień który trochę „odchorowałam”...
    a więc tak: wkońcu udało nam się dotrzeć do tego sklepu w którym czekał na nas wózek (ten po zrobieniu awantury u producenta) to był model jedo duo.
    Wszystko na plus jeśli chodzi o kolor, zwrotność, funkcjonalność:
    duża torba, spory kosz i nie jest mega ciężki, czy niestabilny, a i wielkość gondol naprawdę zadowalająca i możliwość podnoszenia zagłówka w gondoli, a w spacerówce jest możliwość posadzenia dziecka centralnie na prosto albo położenie mega płasko i poszerzana budka praktycznie do podnóżka!).
    Wypinanie gondol/składanie: bułka z masłem i pomidorem (mój faworyt smakowy od początku ciąży 😂)
    Jedynie co to nie podoba mi się materiał w środku daszka (białe tło a na nim pastelowe chmurki i napisy po angielsku 🤨) cenię sobie minimalizm stąd ten nie smak.
    I to by było na tyle. Jeśli któraś z Was ma do Dębicy do pokonania to mogę Wam podać adres sklepu 😊 my jechaliśmy około 100 km ale było naprawdę warto bo model bardzo konkurencyjny z potencjalnymi faworytami 😊
    Po drodze odwiedziliśmy jeszcze galerię, a po południu okazało się że czeka nas wizyta teściów więc pojechaliśmy po spożywkę i na szybko klepaliśmy sałatkę i coś na słodko (oczywiście mąż sam chciał wszystko robić ale zależało nam na czasie żeby zdążyć przygotować) więc wieczór z teściami 🤨 potem już kąpiel i leżing, a dziś obudziłam się o 10 🤭 i boli mnie głowa i te wszystkie więzadła 🤷🏻‍♀️
    Jak wasze samopoczucie?

💙💙 bliźniacza mama
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. W weekend miałam gości i już mogę odpocznać

Z M jesteśmy trochę załamani piątkowymi badaniami
    Dziecko A - na usg miało stopy do środka. Prawa stopa godzina 10 i lewa godzina 14
    Pani stawia 80 % diagnozy na stopy szpotowate ( konskie ).
    Do wyleczenia ale trudna długaaaaaaa droga

Ogólnie wyszłam w płaczu aż mąż myślał ze jedno dziecko zmarło. Babsko mi nic nie chciała pomoc. Pytam się czy jest sens robić usg za 3 dni ?? Czy jest jakiś ortopeda ginekologiczny ? Czy kkogos może mi polecić na druga opinie ? Co mam robić ?? Zero wsparcia i pomocy 🤷‍♀️ Dodam ze na początku nie chciała mi zbadać szyjki bo „ korona wirus „ a ostatecznie na koniec bo wiedzala ze jestem zdenerwowana to łaskawie sprawdziła. Nie zbadała mi wody płodowe ? A może to być jedna z przyczyn do diagnozy

Kilka godzin później sama zadzwoniła ze daje mi skierowanie na patologie ciąży do szpitala na Kopernika .. nie wiem sama, jutro o 7 tam jadę stanąć w kolejkę. Aż się boje co mi lekarz powie z NFZ, pewnie mnie zestresuje bardziej
    Może to tez być związane z downem lub roztrzep kręgosłupa ( niby dziecko A nie ma wg. Usg ale już nikomu nie wierze.. )
    Szukam tez prywatnie lekarza żeby się umówić na usg połówkowe żeby mi poświecił więcej czasu a nie 20 min ..

Dodam ze 2.5 tyg wcześniej byłam u swojej gin i nic nie zauważyła. A trudni mi przypomnieć czy widziałam czy te nóżki się ruszyły czy nie.
    Pytalalam się tej baby na połówkowych czemu moja gin tego wcześniej nie zobaczyła ????? Twierdziła ze ma mniejsze doświadczenie 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 16:41

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey tak strasznie mi przykro, że coś takiego was spotyka... daj znać co udało ci się załatwić w szpitalu, a poza tym na waszym miejscu poszukałabym na własną rękę jakiegoś lekarza który się w tym specjalizuje (niestety nic nie podpowiem) 😢
    Za dwa tyg mam połówkowe u specjalisty w takich usg to dam ci znać czy go polecam.
    Przesyłam moc uścisków 😊😊

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey bądź dzielna. Niestety nie pomogę że specjalistami, nie znam nikogo takiego. Przykre że zostałaś zostawiona sama sobie.
    Nim nie chciałby usłyszeć złych wieści ale może to spotkać każda z nas. Trzymam mocno kciuki żeby wszystko się jakos ułożyło, może nie będzie tak źle. Dziecko mojego kuzyna miało podobny problem tylko nie wiem w jakim stopniu i dodatkowo coś z bioderkami. Teraz chłopiec ma ok 10 lat i biega w zawodach i bierze udział też w zawodach pływackich. Głowa do góry dacie radę. Myślami jestem z Tobą i proszę Cię nie denerwuj się (Wiem łatwo mowic), ale Twoje samopoczucie ma duży wpływ na dzidzie.

21.09.2020 - ❤❤
  • Virad Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @macey że co??? Wtf :(
    Dziwne, ze jedna lekarka widziała a inna nie... zwłaszcza ze różnica miedzy badaniami usg taka niewielka.
    Jak masz możliwość, to może powtórz badanie.
    Trzymaj się kochana. I daj znać co ci powiedzą na tej patologii... ściskam się mocno. Za twoje szkraby zaciskam kciuki ✊✊

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ