X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźniacze mamy 2020
Odpowiedz

Bliźniacze mamy 2020

Oceń ten wątek:
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @zona. Właśnie skończyłam sprzątać chatę. To jest moja aktywność 🤣
    Tak to staram się chodzić i jak najmniej jeździć. Ale widzę ze 5-6 tys kroków i wieczorem padam.
    Tak to normalnie ciągnę dwoją prace i dodatkowe rzeczy. 💪🏻

Nie robiłam posiew pochwy. 🤔🤔🤔🤔

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja też zaliczam sprzątanie jako aktywność 😂
    U mnie zlecił posiew bo mam podwyższone crp i kazał zrobić z pochwy, gardła i nosa 🤷🏻‍♀️ I po nocy mam taką zieloną flegmę przy odkrztuszaniu 🤷🏻‍♀️ Martwi mnie to trochę bo to trwa już dłuższy czas...

💙💙 bliźniacza mama
  • Virad Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @lena czekamy na wieści po twojej wizycie ☺️ mam nadzieje że wszytsko ok ✊✊

@myshacxeq witam i rozgość się u nas 😀 gratuluje dziewczynek 😊

@majorka przy naturalnym zapłodnieniu nie wiadomo kiedy doszło uwolnienia każdej z komórek jajowych a potem do zapłodnienia. Musisz czekać na kolejne usg.
    Normalnie na tym etapie w obydwu pęcherzykach powinno być „coś” widać (zarodek lub zarodek z serduszkiem).
    Ale, że ciąża nie matematyka to czekamy dalej ☺️
    Powodzenia ✊✊ daj znać jak jak będziesz po kolejnym usg.

@żona widze że szalejesz z zakupami 😀 super.
    Co do wózków Bugaboo, koleżanki siostra brała w „Bugaboomania Pl” taki profil mają na FB. Podobno co jakiś czas pojawią się 1-2 wózki bliźniacze. Miałam posiew z pochwy nieco ponad tydzień temu... przygotowanie jak na wizytę ginekologiczna 😉 tylko bez seksu i globulek dopochwowych na minimum 72h przed badaniem. Ps. Jak bierzesz progesteron dopochwowo to normanie bierz
    Skąd wiedziałaś, że nadal ukrywam 🤪 😎
    Ja smaruje brzuch olejkiem migdałowym lub jojoba. Niestety, rozstępy jak maja wyjsc to wyjdą 🤷‍♀️ Mojej koleżance wyszły dzień przed porodem. Także ten...

@macey @żona moja aktywnosc ogranicza się tylko do codziennych spacerów 😁 jak chce sprzątać to od razu mąż się zgłasza gotowy do pomocy 😀 także ja najwyżej myje lustra w łazience i podłogi 😉

@justyna ja mocz i krew sprawdzam co 2-3 tygodnie. Do tego zwykle jeszcze robię CRP z krwi... gdyby coś się działo w organizmie to będzie widać.
    To bez zaleceń lekarskich 😉

@macey @żona miałyście mierzona długość szyjki już? Jak długie je macie?

@macey do kiedy planujesz jeszcze pracować? 🙈

Sorki, dziewuchy ze tak rzadko zaglądam... jeszcze ten sajgon w robocie mam 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 12:04

Majorka lubi tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Virad szyjkę miałam mierzona u swojego gin w maja i powiedziała ze wyglada porządku, głupia nie zapytałam ILE cm

Z tego co się orientuje to teraz na połówkowych będą mierzyć M.in. ( stresik na piątek ;)

Do kiedy zamierzam pracować ?ciezkie pytanie bo Mam własna działalność i powiem tyle ze bardziej mi się opłaca pracować niż siedzieć w domu. Do końca lipca napewno , ale najchętniej do końca sierpnia.... może października ? 😂 wyjdzie w praniu

Co do rozstępów to Mam farta bo nie mam skłonności do nich ani do celulitu. Smaruje się olejkiem arganowym. Ale może tak być ze akurat mi wyjdą. Zobaczymy

@zona. Przeziębienie cię złapało ? Czy od klimy ?
    @ Lena. Jak było na wizycie ?

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad wiedziałam, że się ukrywasz, bo ty tak naprawdę jesteś tajnym agentem FBI i to ukrywanie przed światem jest twoją misją 😂 żartuje oczywiście! To twoja sprawa czy dzielisz się z bliskimi czy nie 😊 z moją mamą nawet przez wideo nie rozmawiałam bo od razu by widziała, że jestem w ciąży 😊
    Podziwiam was dziewczyny, że pracujecie ja bym nie dała rady się skupić, a w pracy odpowiadam za ludzkie życie 😊
    U nas zakupów ciąg dalszy! Wczoraj zdecydowaliśmy odnośnie łóżeczka i mebli dla dzidziusiów, a teraz czeka nas gorsza część czyli generalne porządki i odgruzowywanie szaf! Dobrze, że mieszkamy tu stosunkowo od niedawna to może nie będę musiała dużo z moich chomikowanych rzeczy wyrzucać 😊 ale dzisiaj się jeszcze polenię 🤪
    Macey odwiedzałaś może sklepy h&m w ostatnim czasie? Podpowiesz gdzie warto się wybrać? 😊

Virad lubi tę wiadomość

💙💙 bliźniacza mama
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szyjki to ostatnio miałam badaną i jest w porządku ale też nie zapytałam ile ma długości bo skupiliśmy się na szukaniu tego co między nogami 😂
    Macey nie jestem przeziębiona a klimy unikam jak mogę dlatego nie wiem skąd ta wydzielina i crp 🤷🏻‍♀️ Chyba, że faktycznie z pochwy, ale dziwne bo nie odczuwam żadnych zmian 🤷🏻‍♀️ W sumie z bakterią w pęcherzu też nic nie czułam 🤷🏻‍♀️ Mam nadzieję, że to nic groźnego ✊🏻

💙💙 bliźniacza mama
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ żona. Czyli stad ta duza wiedza medyczna !! Do kiedy planujesz pracować. ?
    Co do ubranek. To byłam w h&m / inny wybor wyprzedaży niz online. Duży wybor -50% Kupiłam pajacyki i spodenki ale rozmiary na 6 miesięcy
    Zara totalnie nic na wyprzedaży ale ciuchy dziecięce. Omg. Kupiła bym wszystko ... poczekam do końca czerwca na wyprzedaż

Sinsay nie biore pod uwagę bo podobno szmaty po wypraniu. ( nie ze hm lepszy )

Tak to sporo perełek znalazłam na ciuchach.💪🏻

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Virad Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @żona pochwal się zakupami 😀 No gdzie te linki 🤪
    U mnie tez porządki by się przydały 🙈
    Przez korona dawno nie widziałam się z rodzina, wiec to nie jest tak że ukrywam specjalnie 😉 tak wyszło jakoś 🤭
    Myśle ze na dzień ojca będzie odpowiedni moment ... chyba ze mój m nie wytrzyma to wcześniej się pochwalimy.

@macey myślisz ze będą obniżki na koniec czerwca na ubranka?
    Ja pracuje od początku ciąży, z miesięczna przerwa na korona 😉 bo mi dr zakazała powrotu do biura. A jak weszła praca z domu to sobie pracuje nadal... ale powoli kończę sprawy na których zakończeniu mi zależało ... jak dobrze pójdzie to w tym miesiącu chciałabym już pójść na l4z

Macie jakieś listy co chcecie kupić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 13:22

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey jako kobieta w ciąży niestety jestem zielona 🐸 ze względu na pracę jestem na zwolnieniu praktycznie od początku - lekarz kategorycznie zabronił wracać więc było mi bardzo smutno i brakowało mi mojego zespołu ale z perspektywy czasu wiem, że to mogłoby wyrządzić więcej szkody niż pożytku bo baby brain u mnie śmiga pełną parą 😂
    Jeśli chodzi o sinsay wyprałam na próbę po jednym z każdego rodzaju i na razie nic się z nimi nie stało więc oby tak zostało bo wykonanie świetne 😊 zobaczymy
    Macey kupujesz 56 czy inny? Ja na razie tylko na ten postawiłam 🤷🏻‍♀️

💙💙 bliźniacza mama
  • Virad Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @żona wy z mężem jesteście wysocy, wiec nie dziwie się ze sięgasz od razu po 56 😉
    Ja mikrus, wiec myśle ze w kilka sztuk 50 będę musiała się zaopatrzyć.

Co do sinsay, maja podobno te lepsze jak i gorsze ubranka. Trzeba wiedzieć co kupić.
    Słyszałam wiele dobrego o ubrankach z Pinokio...ale te ceny... 🙈

Ile ubranek planujecie mieć na początek? I jakiego rodzaju? 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 13:30

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam te:
    https://www.sinsay.com/pl/pl/xn379-00x/babies-sleepsuit-multi
    https://www.sinsay.com/pl/pl/xn373-mlc/2-pack-rompers
    https://www.sinsay.com/pl/pl/xt855-01x/cotton-rich-body-5-pack
    I jeszcze takie pajacyki ale już ich nie widzę 😊
    Z h&m nie widzę już moich zakupów 🤔 ale mam takie zdjęcie
    a2d01128786c.jpg

Ogólnie kilka par gaci i body, no i skarpety 😂

💙💙 bliźniacza mama
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad już straciłam rachubę a to dopiero początek 😂 napewno jeszcze jakieś body z długim rękawem dokupię i rampersy rozpinane od dołu bym chciała na sam początek, a resztę to się zobaczy 😊 koleżanka poleciła mi test z obrączką na płeć i wyszło, że będzie jedna dziewczynka, więc jak wpadnę na dział z jednorożcami i falbankami to z tydzień nie wyjdę 😂😂😂

Virad lubi tę wiadomość

💙💙 bliźniacza mama
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @zona muszę się w takim razie zebrać do sinsay ! Lubię ten boho look, bez żadnych napisów cekinów itp 😍

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Virad Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @żona za chwile się okaże ze u was parka jest ☺️
    ja jeszcze nie mam co liczyć, bo nic nie kupiłam 🙈 dlatego tak pytam, ile przewidujecie par ciuszków mieć dla maluchów 😁
    A łóżeczka które w końcu wybraliście?
    My musimy zrobić miejsce i pomyśleć jaka opcja najrozsądniejsza 😉 teraz już bardziej skłaniam się ku normalnym łóżeczkom 🤦🏼‍♀️
    Chaos, widze chaos 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 14:48

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się dodaje zdjęcia.

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad. Kiedy masz połówkowe ? ( ja tez jeszcze liczę na parke ale w piątek się okaże )

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey ja właśnie też nie przepadam za napisami, rysunkami 🤷🏻‍♀️
    Co do łóżeczek to u nas będzie to jedno prawie na całą ścianę jeśli chodzi o długość bo jak wybralibyśmy to narożne o którym kiedyś pisałam to jedno z dzieci miałoby główkę praktycznie przy kaloryferze więc wczoraj rozważyliśmy wszystkie za i przeciw i stanęło na takim długim z mega wielką szufladą pod spodem i wtedy kupimy dwie komody na ciuchy a nie jedną 😊 poza tym za to narożne wołali sobie prawie 2 tyś a teraz praktycznie za tą kwotę kupimy większość mebli 😊

💙💙 bliźniacza mama
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey wchodzisz na stronę zapodaj, porem po lewej wybierasz „na forum”, wybierasz 500x500 i załączasz zdjęcie i jako wpis umieszczasz tu ostatni link :)

💙💙 bliźniacza mama
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki @ żona.
    Ciekawe czy się uda...

https://naforum.zapodaj.net/122fd4e21017.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/b3f66fd9ecd0.jpg.html Zdjęcie szuflady 0-3 miesiące

Trochę kolorowo
    Ale z tego co wyczytałam to dziewczyny ( które już maja dzieci ) polecają po 6-7 sztuk na dziecko

@ Virad. Z końcem czerwca są wyprzedaże . Wyprzedaż sezonu.
    @ żona miałaś oglądać jakieś wózki 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 15:38

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Virad Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @żona No proszę, czyli nie tylko ja zmieniam decyzje 😉 No fakt, za 2k będziesz mieć sporo mebelków. Nie chcesz dwóch oddzielnych łóżeczek? Możesz je postawić jeden obok drugiego, tym krótszym bokiem... potem łatwiej będzie sprzedać dwa niż takie jedno długie. No chyba ze, to jedno będzie służyło potem na kilka lat 😀
    I co z tym wózkiem? Udało się w końcu objerzec? 🤭

@macey ale dużo już tego masz 😀 wow ☺️ Tez muszę się zabrać w końcu za te zakupy, ale mam jakiś strach 🤭
    To jest ta wysoka komoda z ikea?
    Co do połówkowych, przy dobrych wiatrach będę mieć we środę, przy gorszych po 22.06. Zobaczymy 🤷‍♀️

No dzisiaj przy was to ja skupić się w pracy za cho..ę nie mogę 😂🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 15:49

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ