X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźniacze mamy 2020
Odpowiedz

Bliźniacze mamy 2020

Oceń ten wątek:
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻonaMęża no właśnie wiem, że za późno, nie wiem czemu tak pomieszałam. W ogóle wczoraj jakąś nieprzytomna byłam. Dzisiaj trochę lepiej że mną.
    Wiecie co ja to bym chciała dziewczynki chyba ale czuje chłopaków;) coś mi tak mówi, zobaczymy czy się przeczucia sprawdzą.

21.09.2020 - ❤❤
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jak coś wymiana aktualna 😂😂 co do baby brain wiem o czym mówisz bo też myślę nad różnymi rzeczami po trzy razy 😂 wczoraj u lekarza miałam same małe karteczki żeby o niczym nie zapomnieć 🤪

💙💙 bliźniacza mama
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @zona. Dla mnie parka by była spełnieniem marzeń 🥳🥳 nie ukrywam ze z dziewczynek się tez cieszę

Mam pytanie do dziewcxyn powyżej 20 tyg. Czy wam się zwiększył apetyt ? Bo szczerze na oprócz ze sobie „ pozwalam na smakołyki „ to jem tak samo jak wcześniej. 🤷‍♀️ Płatki na wodzie na śniadanie a jak chce jakaś przekąskę wieczorem w łóżku to jem jabłko. Dawnej myślałam ze będę siedzieć z litrem lodów 🤣

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży miałam zachcianki i większy apetyt 😂, teraz szczerze to jem normalnie jak przed ciąża, tylko muszę pilnować diety cukrzycowej i posiłków.

• Virad Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @joanka236 witamy koleje bliźniaki w brzuchu 😍😍Super, że nasze grono się powiększa.
    Na jaki wózek się zdecydowałaś?

@żona dobrze ze taka owocna wizyta była. A to wstydzioszek z jednego maluszka 🙈
    Ale z tym potwierdzeniem płci, to chyba jeszcze czekamy dziewczyny co... to jeszcze nic pewnego 🙈
    Ja nie znam wagi dzieci z 16tc bo mi dr nie sprawdzała 🤨 poszłam do innego lekarza 🤭 W 17+4 moje ludki ważą 174 i 178g. Podobno parka siedzi 🥰 od początku myślałam ze będą chłopaki 🙈 zobaczymy na połówkowych 😀

@macey ty miałaś ból głowy, a ja zaliczyłam wtedy rzyganko 🙈 oj to był dziwny dzień.

@justyna mocne kciukasay za prenatalne ✊✊✊❤️❤️

U mnie pracy w pracy cała masa... wiec nie zaglądam tutaj tak często 🙈 muszę zdecydować o l4 w końcu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 21:32

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)
    Ja już dzisiaj po prenatalnych. Wszystko jest ok. Po rozmowie z lekarzem stwierdziłam że nie robię dodatkowych testów. Tłumaczył mi że w przypadku bliźniaków nie są one do końca wymierne. Dzisiejsze badanie miałam robione na naprawdę dobrym sprzęcie przez świetnego specjalistę więc to mi wystarczy. Co prawda facet jest mega specyficzny w odbyciu ale to chyba najmniej w tym wszystkim ważne. Ogromny ciężar spadł mi z serca, tak strasznie się bałam tego badania. Ale jest dobrze;) Jestem szczęśliwa ;)

żona_męża, Virad lubią tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna świetne wieści! Płci nie obstawiał? To jeszcze chwila i zaczynaj zakupy 😊
    Dziewczyny co do zakupów to mi się chyba coś w głowie przestawiło bo jak oglądałam strony z ciuchami to podobają mi się tylko łabędzie, jednorożce i pudrowy róż 🤪🙈 chyba jak będą chłopaki to miesiąc po porodzie serio zaczniemy starać się o córkę 😂😂 matce odbiło 😂😂

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam tak zesteresowana że o płeć nawet nie zapytałam, ważne tylko było czy nie ma wad i Czy wszystkie parametry są ok. Kurde no durna pipa jestem że nie zapytałam. Trudno poczekam do następnej wizyty u mojego ginekologa to może mi powie;)
    Ten lekarz u którego byłam jest mega specyficzny ale podobno bardzo dobry. A wydarzyła się lipa. Nagrał mi na płytę zapis z badania i to mi się w domu nie otwiera. Wyglada jakby plyta byla uszkodzona. Mąż wściekły bo chciał zobaczyć. ;(;( A mi się chce płakać

Edit
    Dobra jest, udało się.;) kamień z serca. Już prawie ryczalam że nie ma filmu ale jest. Nawet mój mąż się wzruszył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 13:28

Virad lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Justyna. Nie przejmuj się jak by mi lekarz sam na prenatalnych nie zaproponował czy chce wiedzieć to tez bym zapomniała 🤣
    💪🏻💪🏻💪🏻Ważne ze wszystko ok !

@ Virad gratulacje parki !!!!!!! Jak by mi się udała parka to bym zakończyła z ciążami 😆 ale tak to przeciwieństwie do @ żona będziemy się starać o chłopca 😜

Virad, JustynaFrog, żona_męża lubią tę wiadomość

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Virad Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @justyna świetne wieści ❤️❤️ Na info o płci jeszcze poczekamy :) zwłaszcza że te z prenatalnych nie zawsze zostają ;)
    Najważniejsze że wszystko z dzieciaczkami jest dobrze 😊
    Filmiku zazdroszczę ☺️ U mnie nie można było, bo takie zasady w przychodni 🤨

JustynaFrog lubi tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy czuliście pierwsze kopniaki ???

Mi się wydawało ze jakiś 2 tyg temu czułam bąbelki a teraz cisza.. czekam na ten pierwszy konkretny cios ;)

Jestem 18+0 ( 19 tygdzien ) i nie mogę się doczekać 😭

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj mam wrażenie, że brzuch mi się z dnia na dzień powiększył. Aż się boję co będzie później, przy moim wzroście będę wyglądać komicznie. Najgorzej, że mam skłonności do rozstępów więc mnie pewnie to nie ominie.
    Już nie mogę się doczekać aż też poczuje jakieś ruchy ale na to jeszcze musze poczekac.
    Muszę się pochwalić, dziś się odważyłam i zrobiłam pierwszy zakup. Dwa śliczne kocyki. Już przebieram nóżkami kiedy przyjdą;) ale ekscytacja;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 10:32

Macey lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey wrote:
    Kiedy czuliście pierwsze kopniaki ???

Mi się wydawało ze jakiś 2 tyg temu czułam bąbelki a teraz cisza.. czekam na ten pierwszy konkretny cios ;)

Jestem 18+0 ( 19 tygdzien ) i nie mogę się doczekać 😭

Pierwsze koło 19 tc, ale to nie wiedziałam czy to jelita czy maluszki, tak dopiero około 21 tc wiedziałam, że to faktycznie dzieci dają znać, jeszcze mi gin mówił o czasem miałam ciche dni, albo mniej czułam ruchy, że na tym etapie są jeszcze male i w niektórych miejscach mogę mniej czuć ruchy, a dość często zmieniają jeszcze pozycje bo na każdym prawie usg są inaczej ułożone. Itez zależy czy masz łożysko na przedniej czy tylnej ściance, jak na przedniej to gin mówił, że ruchy mogą być mniej odczuwalne, ale to tez wszystko indywidualna sprawa.

Ja dziś wizytuje i już nie mogę się doczekać 😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 11:42

Macey lubi tę wiadomość

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena trzymam kciuki za dobre wieści z wizyty. Ja mam ułożenie na przedniej ścianie więc w praktyce przekonam się za jakiś czas jak to jest z tymi ruchami. Patrząc na prenatalne moich maluszków to skaczą jak piłeczki;)

21.09.2020 - ❤❤
  • Virad Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ jesteśmy w tym samym tc i ja na ruchy jeszcze czekam 😀 myslam ze dwa razy coś poczułam, ale to równie dobrze mogły być jelita 😉
    Koleżanki mówią, że tak 20-21tc to bardziej realne by czuć kopniaki. Ale to tez nie jest tak, że każda z nas będzie mieć tak samo.
    U mnie łożysko na tylnej ścianie... wiec niby szybciej powinno być czuć niż u osób ma przedniej... ale jak widzisz nadal czekam ....naprawdę to jest nie do przewidzenia...

@justyna gratuluje pierwszych zakupow 😎 ja jeszcze nie mam nic 🤭

@lena za wizytę ✊✊✊

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Lena jak tam wizyta i czy udało się z partnerem wejść ?

Ja dzwoniłam dziś do klinkj gdzie 12 czerwca mam połówkowe zapytać czy mąż może WRESZCIE wejść ze mną. I dostałam odpowiedz NIE 😼

Liczyłam ze coś się zmieni bo na tej maszynie dzieciaki są mega widoczne 😩😩 a nie proponowali płyty nagrywać

Tez same chodzicie czy z partnerami wpuszczają

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Virad Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @macey łącze się z tobą w bólu 😭 u mnie tez nie ma opcji obecności męża :(

Macey lubi tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też niestety nie ma opcji żeby mąż mógł być obecny.
    Macey zapytaj czy Ci nagrają płytę, w tej aparaturze do usg jest taka opcja. To trwa 5 sekund, może ktoś okaże serce. Mój mąż jak to zobaczył to aż oczy mu się świeciły.

Macey lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A czy Wasi lekarze mówili coś o zakazie seksu w ciąży bliźniaczej?;)
    Mój w zasadzie nic nie mówił ale ja sama też nie zapytałam i mnie to teraz nurtuje;)

Macey lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Justyna
    Na początku gin mówiła ze nie widzi przeciwwskazań zabronienia. Ostatnio nawet nie pytałam bo nie mam po co 😆 moj mąż zaczął się bać jak już widzi wielki brzuch 🤣... nie ukrywam ze z to sny mam 😉😉😉😉

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ