Bliźniacze mamy 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam dziś w szpitalu z skierowaniem do patologi. Nawet nie zdążyłam usiąść i lekarka ( młoda siksa
„ czy zgadza się Pani na aminopunkcje „
‚Nie „ odpowiadam
„ to po co tu pani jest „
🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Zakręciłem i wyszłam. Szkoda gadać.
Liczyłam ze chociaż usg pierw zaproponują, a nie aminopunkcja żeby wykluczyła 10 chorób a powiązanie z stopami może być 200 innych
Nic.... lepiej ogólnie się czuje. Przyswoiłam się do myśli ze będę musiała być silna dla dziecka i ze wiele gorsze choroby mogly by nas spotkać
Poszłam tez prywatnie ale lekarz miał mała wiedzę. Dziecko bardzo dużo ruszało nogami ( ufff ) ale skręty były widoczne. Jedno bardziej drugie mniej.
Jutro jeszcze do innego jadę.
Co u was ?
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
@macey ku..wa co za podejscie tych lekarzy... mogliby się bardziej przyłożyć 🤦🏼♀️
Dobrze, że umowilas się na kolejna wizytę, lepiej się upewnić.
Jestem z ciebie dumna 😘 twarda babka jesteś. Jakbyś czegoś potrzebowała to pisz 😗
Mocne kciukasy za wasze maluchy ✊✊✊✊✊❤️❤️❤️❤️❤️Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
@żona nie widziałam tej bryki... czyli to twój nowy faworyt? 😉
U mnie przełom ... ze wgledu na L4... przekazałam info o ciąży moim kolegom z zespołu, mąż swojej rodzinie... ogólnie, wszyscy w szoku 🙈 moi rodzice dowiedzą się w przyszłym tygodniu...
Także wyszłam ze swojej comfort zone 🤭
A co u was babeczki?Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Macey jesteś mega dzielna w tej całej sytuacji (podziwiam 😊) dobrze, że zasięgniesz zdania kolejnego lekarza, dziś cały dzień trzymam kciuki za twoje księżniczki żeby to wszystko okazało się jedną wielką pomyłką 😊✊🏻
Virad jeśli chodzi o wózek to jak miałabym go kupować dziś czy jutro to właśnie ten bo naprawdę jest świetny 😊 więc tym bardziej przestaję rozumieć fenomen osiołka 🤷🏻♀️ wstawiam dla was kilka zdjęć
💙💙 bliźniacza mama -
Virad jestem z ciebie dumna, że wkońcu zrezygnowałaś ze stanowiska tajnego agenta 😊 „wszyscy w szoku” ale takim pozytywnym czy wręcz odwrotnie?
Ja miałam dzisiaj bardzo kiepską noc, a jutro lecę na badania (i między innymi krzywą) 🤨 więc pewnie kolejna bezsenna noc się szykuje bo pomimo, że badania u mnie to bardziej spotkanie z koleżankami to jednak podświadomie się denerwuje, żeby wyniki były w normie...
a i zauważyłam u siebie ciążowe wahania nastroju 😂 mąż sobie zażartuje coś ze mnie (często z siebie na wzajem śmieszkujemy), a ja od razu w płacz 😂😂😂 oczywiście po minucie mijający 😂😂 i moje zachcianki to głównie popcorn, arbuz, a wczoraj o 21 klepaliśmy gofry 😂
A co u was?
💙💙 bliźniacza mama -
@macey za dzisiejszą wizytę ✊✊ za twoje dzielne maluchy ✊✊ ❤️❤️
Jak ogólnie samopoczucie? Czujesz już ruchy?
@żona bardzo ładny ten wózek ☺️ nie słyszałam o nim wcześniej.... Bardzo przypomina mojego faworyta z valco baby. Muszę zobaczyć jak się mają do siebie 😉
Mierzyłas foteliki samochodowe do niego? Mieszczą się jeden obok drugiego?
Dlaczego tak wczesnie robisz krzywą?
Co do ujawnienia się, to tak, odbiór był bardzo pozytywny ☺️
U mnie problem jest z jedzeniem... wszystko właściwie na siłe. Nie mam wogóle apetytu. Jestem głodna, ale jak pomyśle by coś zjeść to mi się odrazu odechciewa wszystkiego ...
Wczoraj zaliczyłam kolejne spotkanie z wc 🤦🏼♀️
najchętniej bym piła wodę z cytryną, lub jadła czereśnie 🤷♀️
Co jecie dziewczyny na śniadanie/w trakcie dnia? Dużo płynów pijecie?
Jak to u was wyglada?
@justyna jak u ciebie samopoczucie?
A gdzie podziały się pozostałe dziewczyny????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 09:06
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Virad po złapaniu schizy na temat bliźniaczego wózka przeszukałam najczarniejsze czeluście internetu 😂😂 co do porównania valco z jedo (miałam okazję oglądać oba) to prowadzenie jest bardzo porównywalne ale w moje gusta dużo bardziej wpisuje się jedo 😊 jest taki bardziej „prosty”. Foteliki nie są obok siebie, a jeden jest delikatnie bardziej z przodu, a drugi bardziej z tyłu ale nie wygląda to tak tragicznie jak na zdjęciach z internetu 😊
Co do krzywej lekarz powiedział, że w ciąży bliźniaczej jest wyższe ryzyko cukrzycy ciążowej i podjęłam decyzję za jego radą, że wolę wcześniej wiedzieć 🤷🏻♀️
Co do śniadań to kanapki z masłem i pomidorem od początku ciąży mi towarzyszą i pewnie tak zostanie 😂 a poza tym to jakieś zupy i owoce 😊 nie mam już teraz problemów z jedzeniem, ale apetyt i smak nie jest taki jak był 😊 współczuję randki z toaletą 😕 i cieszę się, że spotkałaś się z pozytywną reakcją najbliższych 😊
Virad masz racje! Halo halo gdzie pozostałe trzypaczki????💙💙 bliźniacza mama -
Hej laski;)
Ja się ostatnio też zafiksowałam na valco, tylko nie jestem pewna czy można wspiąć tam dwa foteliki. A w weekend zaszalałam i kupiłam foteliki maxi cosi cabriofix z bazami isofix. Fajna sprawa. Są trochę ciężkie ale nie ma tragedii. Wizualnie bardzo mi się podobają.
Ja na śniadania jem zazwyczaj jakieś kanapki z serkiem i szczypiorkiem albo jajkiem. Nic innego mi nie wchodzi. Keszxze ani razu nie mialam randki z kibelkiem ale odrzuca mnie od baedzo wielu rzeczy i jem na siłę. Niby mam na coś ochotę, a potem nie mogę tego zjeść bez o rzydzenia;/
W czwartek mam wizytę, bardzo się stresuje. Mam wrażenie że mnie pobolewa podbrzusze tak jakby okresowo. Podobno to normalne bo macica się naciąga ale i tak mnie to martwi.
Pije dużo, przynajmniej się staram ale czasami nawet woda mnie brzydzi.
Jak sobie pomyślę o krzywej cukrowej to już się boję, mam nadzieję że nie nahaftuje w przychodni.
A jak dziewczyny Wasze brzuszki? Rosną?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 11:07
21.09.2020 - ❤❤ -
@żona muszę obejrzeć w takim razie te twoją przyszła furę 😁 Chcoiaz nie ukrywam ze valco jest lekki i ma super spacerówkę... na razie to numero uno 😉
Ja glukozę sprawdzałam do tej pory kilka już razy, i na razie nie było zlecenia od lekarza by zrobić krzywa... ale skoro mówisz ze przy bliźniakach wcześniej się może uaktywnic problem to zapytam nowego gina 😉
@justyna laski mówisz 😂 No dobrze, niech tak będzie 😉
Przy takich bólach lekarz mi zalecił brać więcej magnezu.
Co do valco i fotelików maxi cosi... nie jestem pewna czy mieszczą się obok drugiego. W sklepie robiłam przymiarkę do valco, i ładnie pasował avionaut ... obsługa pokazywała tez maxi cosi jakiś... ale nie wchodził obok drugiego...wtedy jeden jest bardziej z przodu a drugi nieco z tylu.
Nie wiem jak twój model fotelika ma się do valco 🤷♀️
Zazdroszczę, że tak jecie ładnie ☺️
A brzuszek rośnie, nie da się go już nigdzie schować 😃
@macey jestem myślami z tobą 😗✊✊Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
JustynaFrog wrote:Powiedz proszę na ktory valco się nastawiłas trend czy sport?
Jeśli W valco da się wpiąć maxi cosi to super, nie przeszkadza mi że będzie jeden trochę z tyłu.
także jeszcze nie wiem prawdę mówiąc 🤷♀️
Ma pojawić się nowa wersja kolorystyczna ... ciemny szary 😉
Pamietaj, żeby wpiąć fotelik potrzeba dokupić adapter.
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Virad wrote:W sklepie, po obciążeniu wózka... lepiej mi się prowadzilo sport.. ale nie wiem czy nie pójdziemy w kierunku trenda, bo ma jednak regulowany pałąk. Z drugiej strony sport ma lepsze koła...
także jeszcze nie wiem prawdę mówiąc 🤷♀️
Ma pojawić się nowa wersja kolorystyczna ... ciemny szary 😉
Pamietaj, żeby wpiąć fotelik potrzeba dokupić adapter.
Ja też właśnie cały czas się zastanawiam. Bardziej sklaniam sie do trenda i moze zmiana kół, ale chyba to drogi interes. I nie wiem czy gondole normalne czy miękkie. Te normalne bardziej mi sie podobaja, te miękkie zakłada się na spacerowke i wygląda to średnio. Ale różnica w cenie kolosalna.
O adapterach wiem;)
A co do koloru to ciekawe jak będzie wyglądać ten nowy szary. Bo wydawało mi się że jest już jakiś jasny i ciemny szary. Tylko nie pamiętam czy to odnosi się się jakiegoś konkretnego modelu czy co.
Widziałam że dziewczyny na forach polecają sobie Słowacką stronę do kupowania valco online. Jest taniej. Ale tam to w ogole nie mogę się połapać w tych modelach.
Edit: znalazłam link do tego sklepu gdzie widziałam dwa kolory
https://mamaija.pl/valco-baby-snap-duo-trend-wozek-blizniaczy.html
I link do strony słowackiej
https://www.4mama.sk/kociky-pre-dvojicky/Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 14:07
21.09.2020 - ❤❤ -
JustynaFrog wrote:Ja też właśnie cały czas się zastanawiam. Bardziej sklaniam sie do trenda i moze zmiana kół, ale chyba to drogi interes. I nie wiem czy gondole normalne czy miękkie. Te normalne bardziej mi sie podobaja, te miękkie zakłada się na spacerowke i wygląda to średnio. Ale różnica w cenie kolosalna.
O adapterach wiem;)
A co do koloru to ciekawe jak będzie wyglądać ten nowy szary. Bo wydawało mi się że jest już jakiś jasny i ciemny szary. Tylko nie pamiętam czy to odnosi się się jakiegoś konkretnego modelu czy co.
Widziałam że dziewczyny na forach polecają sobie Słowacką stronę do kupowania valco online. Jest taniej. Ale tam to w ogole nie mogę się połapać w tych modelach.
Ciemno szary ma być dla sporta... a czy da trenda będzie, to nie mam pojęcia 🤷♀️
A może gondolki używane? Dzieci w tym długo nie pojeżdżą 🤭 No i ciekawe jak duże dzieciaczki się urodzą ☺️
Widziałam, ze niektóre dziewczyny wogole nie kupują gondoli... tylko w śpiworek od razu ładują maluchy i wożą w tym wózku 😵
Patrzyłam na ten sklep na Słowacji... ceny maja naprawdę konkurencyjne...
Widze ze na tej polskiej stronie maja te ciemniejsza wersje kolorystyczna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 14:15
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
💁♀️ Melduje się
Mały update
dziś na usg jedna nóżka wg lekarza delikanie skrzywiona a druga stawia ze 90% stopa szpotowata. Miałam 2x połówkowe i wszystko inne prawidłowe. Oby wada była izolowana ( lekarz oczywiście nastraszył ze może to się wiązać z zanik mięśniami / sprawy neurologiczne ale większości przypadków to wada izolowana )
Kolejne usg mam na koniec miesiąca
O dziwo te klinki wpuścili męża. I mąż powiedział ze ma dość usg. Tyle stressu 😆😆😆
Szybko przeglądnęłam przez wasza posty bo jestem Padnięta psychicznie i fizycznie
@ Virad gratulacje ze sekret się wydał. 🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳 brzuszek duży ?
Ja jem na śniadanie min 3 x w ryg ( i od tej pory nie mam problemu z 🚽 ) płatki owsiane na wodzie i duza łyżka nie mielonych śiemi lnianych
@ żona. Na który model się zdecydowałaś ? Kciuki na wizytę ! Ja mam krzywa zrobić pod koniec miesiąca ..
@ Justyna.nie wiele razy różne części brzucha bolały i dalej bolą. Teraz krocz😆 trochę boli ale koleżanki które rodziły to mówiły ze to normalne
Moje dziewczynki 💖😉🥳 są głowa w dół 😅😅😅😅 . LekarzE mówili ze to totalnie normalne uff. Ale czuje ze kopia i pływająWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 21:17
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Dziewczyny ja co prawda mam termin na poczatek 2021 ale może przyjmiecie mnie pod swoje skrzydła? Będę się czuła pewniej wsród bardziej doświadczonych mam.
Pisałam kilka dni temu, wczoraj byłam na usg i ciąża bliźniacza potwierdzona, dwuoowodniowa, najprawdopodobniej jednokosmówkowa. Były 2 zarodki z pikającymi serduszkami. Jeden większy a drugi mniejszy. to się moze zdarzyć w ciąży jednojajowej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 08:09
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
@macey dzielna babka z ciebie 😗 życzę ci kochana aby ta wada była izolowana - tak jak piszesz. ✊✊✊
Brzuszek widoczny... rano mniejszy a wieczorem wyglada jak nie mały balonik 😉
Każdy dzień patrzenia na niego sprawia ogromną radość w serduchu 😍
Od kilku dni zaczęłam czuć takie puknięcia w środku 😍 jeszcze nie są regularne ... ale to chyba już nie jelita 🙈
A u ciebie jak duży już brzuszek? Kiedy zaczęłaś czuć swoje dziewczynki?
@rucola jasne że możesz z nami zostać 😀
w którym tc byłaś teraz u lekarza? Czasem określenie jaki to rodzaj ciąży możliwe jest dopiero na późniejszym etapie...
Zwłaszcza jesli chodzi o obwodnie.
Czy jedno czy dwukosmówkowość, lekarz powinien moc być w stanie określić już właściwie od początku... czy jest jeden pecherzyk z dwoma maluchami, czy dwa pecherzyki i każdy siedzi w swoim osobnym...
W przypadku dwukosmówkowej każdy żyje własnym życiem, i taka ciąża jest traktowana jak normalna ciąża.. tyle ze podwójna.
W przypadku jednokosmówkowej, będziesz musiała być częściej pod opieka lekarzy... jeżeli się potwierdzi taka u ciebie ciąża, to na pewno lekarz ci wszystko powie.
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Macey bardzo mocno trzymam za was kciuki żeby była to wada izolowana ✊🏻 Jesteś super dzielna - podziwiam 😘 Powiedz a w której klinice wpuścili męża? Pewnie u mojego lekarza nadal bez zmian a chcę żeby chociaż raz mąż zobaczył nasze maluchy (wkońcu nie tylko ja będę do nich wstawać w nocy) 😂 co do wózka jeszcze nie wiemy w sumie są chyba trzy modele które rozważamy, ale wiadomo z tym jest jeszcze czas 😊
Rucola pewnie, że możesz do nas dołączyć 😊 będzie nam raźniej napewno 😊 co do jedno czy dwujajowych to niestety nie znam się ale dziewczyny powyżej co nie co podpowiedziały 😊
A ja jestem na krzywej już mija prawie pierwsza godzina... jestem z siebie dumna bo nie zwykiotowałam, a było blisko, ale chłodny okład i klimatyzacja dała radę 😂 koleżanki się ze mnie śmiały bo w sekundzie zrobiłam się blada jak mój biały tiszert 😂 jak mus to mus...
U mnie brzuszek już spory i tak jak pisała Virad jego widok cieszy 😊 czuję ruchy, ale nie ciągle, a wczoraj jak przyłożyłam detektor to było słuchać głośniej od mojego serca 😂😂 i te trzaski jako kopniaki hehe 😊
👶🏻👶🏻
Wczoraj miałam fatalny dzień jakieś skoki ciśnienia i ucisk w klatce, dlatego musiałam je podsłuchać detektorem (pewnie już pisałam, ale najlepszy zakup ever!)
Jak chcecie wylicytować fajne ciuchy ciążowe na allegro to mogę wam podesłać link, chyba że już się obkupiłyście 😊💙💙 bliźniacza mama -
@żona nooo, dzielna jesteś z tą glukozą 🤪 za dobre wyniki ✊
Oj masz racje, detektor w czasie kryzysu się mega sprawdza. Chcoiaz i tak uważam ze mam beznadziejny model 🤭
ty na pewno wiesz, że ja jeszcze nic nie kupiłam 🙈 chyba jako jedyna tutaj 🤭 chyba w końcu muszę się za to zabrać 🙈
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Żona męża boi dawaj linka;) ja nie mam jeszcze zadnych ciuchow ciazowych, na razie mieszczę się jakos w swoje. Ale jak brzuszek będzie większy to bedzie problem. Szczegolnie ze spodniami itp. Czytalam u jednej dziewczyny ze przy blizniakach miała obwód w brzuchu większy niż wzrost, była niska jak ja, obłęd!
Rucola witaj;) cieszę się, że z nami będziesz. Masz już dokladny termin? W przypadku ciazy blizniaczej i tak często porod jest planowo rozwiązywany wcześniej. Ja mam termin na 10 grudnia ale lekarz mnie już informował że najbezpieczniej będzie jak przeprowadzimy cc w drugiej połowie listopada. Mam nadzieję że dotrwam;) że wszystkie dotrwamy;)Rucola lubi tę wiadomość
21.09.2020 - ❤❤