Bliźniacze mamy 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
@żona to dawaj znać jak pojawia się te wyniki. ✊✊
@justyna mój immuno zwiększył mi acard z 75 na 150 i appt poszło ładnie do góry.
A jak bierzesz te zastrzyki? Dwa razy dziennie czy raz?
Co do hemoglobiny.... Bierzesz jakieś żelazo?
Leukocyty nieco ponad normę to nic strasznego
Daj znać po wizycie ✊✊
Ja swoją tarczyce tez opanowalam... teraz muszę tylko kontrolować
Co do wyników, to ja odebrałam swoje immunologiczne, i wyszły bardzo źle a mój prof wraca z urlopu dopiero w poniedziałek. Muszę czekać... oby maluchom nic nie było. Trzymajcie kciuki dziewczyny.Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Virad a które wyniki wyszły Ci źle?
dziewczyny co do brania acardu to mega istotnym jest aby brać wieczorem, najlepiej w okolicach 21, bo wtedy wykazuje max działanie. Ja heparynę biorę rano, ponoć najlepiej między 14 a 16 ale nie mam pojęcia dlaczego...
Viraj a jesli bliźniaki są jednojajowe to też moga się rozwijać w różnym tempie? nigdzie nie znalazłam tej informacji... wiem tylko tyle, ze mogę być dwujajowe albo jednojajowe podzielone na bardzoe wczesnym etapie, tylko myślałam, ze skoro jednojajowe to będa rosły tak samo a u mnie jedno dziecko jest ewidentnie do przodu...Virad lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny dzisiaj pierwszy raz poczułam i też zobaczyłam ruchy na skórze brzucha, bo tak to cały czas kopały do środka 😂🤩🤩 one tam są i czekają na spotkanie z mamusią i tatusiem! Aż się popłakałam 😍
adaska, Virad, Macey, Rucola lubią tę wiadomość
💙💙 bliźniacza mama -
Cześć mamusie
Dawno mnie i was nie było ale cały czas oswajam się ze swoją ciąża.
Jak się czujecie? Wszystko ok?
My we wtorek mamy wizytę. Jestem ciekawa czego się dowiemy i co zobaczymy 🙊👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
@rucola u ciebie są dwujajowe... była podwójna owulacja... nie doszło do podziału jednego zarodka. wiec mogą się różnić 😬 wystarczy ze jedno jajko zostało zapłodnione 1-2 dni później/wcześniej ... i różnice w wielkości już będą.
Co do jednojajowych... mogą być takie same wagowo, a mogą być różne... zależy jak ciąża się rozwiajała, Tam jest wiele zależności...
Z tym acardem to masz racje. Moj immunolog każe go brać po kolacji.
A heparynę rano.
Co do badań ktore mi źle wyszły to te immunologiczne m.in cytokiny 🤦🏼♀️ Dostałam info ze lekarz jak tylko wróci z urlopu to do mnie oddzwoni.
@żona jak to zrobiłaś się pytam 🤩 ja szczupła jestem a ruchów nie widze na brzuchu.. tylko czuję delikatnie nie regularne jeszcze pukania 🤷♀️
@adaska Też jesteśmy ciekawe jak tam sytuacja u ciebie wyglada... i czekamy na te twoje usg 😀😬Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
@zona. Pierwsze ruchy są 🥰🥰🥰. Wspaniałe uczucie, gdzie je czujesz. ? Ja większości poniżej pępka
Ja tez mam warstwę „ skory „ grubszej 😉 i nie widzę tych ruchów tylko czuje jak @ Virad
@adaska. Kciuki za wizytę. Który to tydzień ?
@ Virad. Nie znam się na tych wynikach i nie umiem doradzić 🤷♀️🤷♀️
Czekasz na swojego profesora czy idziesz gdzies pilnie ?
@justyna. Staram się mieć pozytywne samo poczucie bo wiem ze to wpływa na dziecko. Nie chce jeśli wada jest to nie wiem co innego mogłam zrobić. Nie pije nie pale. Staram się jessc dużo warzyw i soków. Tak niestety jest ze nie raz pijaczki rodzą zdrowe dzieci a inni z wadami 🤷♀️ Może tak miało być, bo sobie poradzimy z tym 💪🏻
15 tyg to już poznałaś wstępnie płeć ?
@ruccola. Powiek ci ze w ostatnim tyg byłam na 4 różnych usg i wszędzie inne wymiary 😅😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 18:36
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Virad, Macey jak to zrobiłam nie wiem 🤷🏻♀️ Może to po żelkach 🤔 to było na tysiąc procent to i faktycznie nie da się pomylić tego z niczym innym 😂 a może moja oponka ma jakieś dziury hahaha
Szkoda że męża przy tym nie było ale mam nadzieję, że teraz to tylko częściej 😊
adaska moje samopoczucie lepsze od kilku tygodni, tylko męczy mnie teraz bezpodstawny płacz i smak codziennie na coś innego 😂 wizytuję dzień po tobie więc od razu po twojej relacji proszę o kciuki żebym poznała KTO TAM MIESZKA i do mnie stuka 😂
Virad tą immunologie badasz bo masz z nią problem? Pytam bo ja nigdy tego nie badałam 🤷🏻♀️
Macey podziwiam ciebie i twojego męża. Bojowe nastawienie i pozytywne myślenie jest zdecydowanie z korzyścią dla waszej czwóreczki 😊 jeśli byś czegoś potrzebowała uderzaj śmiało 😘
Rucola jeśli chodzi o jajowość to mój lekarz skomentował różnicę między moimi dzieciaczkami tym, że one są zupełnie różne genetycznie i mogą mieć różną budowę ciała itp, a podobne będą do siebie jak rodzeństwo z dwóch ciąż, tylko, że urodzą się z jednej (mam nadzieję, że w miarę jasno się wyraziłam) 😊💙💙 bliźniacza mama -
Virad ja biorę rano i wieczorem po jednej dawce clexane a aspirin cardio w środku dnia. Lekarz zlecił mi dzisiaj tego anty xa bo stwierdził że to dosyć nietypowe żeby przy takich dawkach leków były takie nieciekawe wyniki.
Macey jestem z Ciebie dumna, prawdziwa fighterka z Ciebie. Pewnie że dacie radę, innej opcji nie ma. A z tym że niektóre kobiety w ogóle nie dbają o zdrowie i rodzą zdrowe dzieci A inne babeczki nie dość że starają się o dzieci latami, potem boją o każde pierdniecie i dbaja o siebie jak tylko moga i maja kurde problemy. Zycie nie jest sprawidliwe.
A ja miałam dzisiaj późno wizytę. Caly dzień się stresowalam ale wszystko jest ok, jak na ten moment wszystko w normie. Na 90% dziewczynki. Lekarz sie mnie pytal czy sie ciesze, mowie mu no kurde pewnie ze sie ciesze że po prostu wiem, chociaż obstawiałam chłopaków;) ale nie wazna płeć, wazne ze serduszka ladnie biją Napięcie ze mnie zeszło i jestem szczęśliwa.
🥰🥰🥰
żona_męża lubi tę wiadomość
21.09.2020 - ❤❤ -
Virad a miałaś zlecone cytokiny w ciąży? Bo w ciąży są zupełnie inne normy, zwiększa się ilość th2 a th1 maleje, chodzi mi o grupy a nie poszczególne. Jaką masz wartość interleukiny10?
A w ogóle skąd pewność że u mnie są bliźniaki dwujajowe? Czytałam że jeśli zapłodniona komórka podzieli się na bardzo wczesnym etapie to ciąża wygląda identycznie jak dwujajowa, dlatego pytam
W ogóle widzę że polecacie sobie wózek valco Snape sport, też na niego zwracałam uwagę na ulicy zanim jeszcze w ciąży byłam 😂😂😂#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Na wizycie będzie 7+0 🙊(23.06)
Jestem ciekawa jak ten słabszy pęcherzyk. 🤷🏻♀️
Ja wam szczerze powiem, że nie czuje się jak w ciąży 😳 w sensie nie mam żadnych objawów. No jedynie co to troszkę piersi odczuwam a tak to cisza 🤷🏻♀️ Dziwne chyba przy trojaczkach? 😂👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Justyna a masz możliwość konsultacji dawkowania z jakimś specjalista od krwi? Bo mi się wydaje że lepsze wyniki byś miała biorąc heparynę rano i koło 14 a acard koło 21 . wieczorem przed snem jest wydzielany jakiś enzym aregacyjny płytek krwi a acard działa najskuteczniej 20-30 minut po podaniu. To jest baaardzo istotne#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
@macey Co do moich wyników, nawet gdym chciała gdzieś indziej isc, to niestety szansa że to ktoś będzie w stanie pomoc jest tak bardzo nikła 🤦🏼♀️ W całej Polsce tylko on ogarnia tak beznadziejne przypadki jak ja 🙈🤷♀️
@justyna Gratuluje dziewczynek 😊
może umów się na konsulatcje do hematologa... powiem ci że im szybciej tym lepiej. nie każdy gin jest w stanie opanować problem krzepliwości.
@żona zobaczy czy będziesz kupować te traktory 😉 jeszcze kilka dni. Czekamy mocno na te wiadomości ☺️
tak, leczyłam się immunologicznie i dzięki temu lekarzowi jestem teraz w ciąży 😍
@rucola jaki to rodzaj ciąży widać na usg, ja się opieram na twoim zdjęciu wiec wszystkiego mam prawo nie widziec 😉 ale na ten moment dla mnie to zdecydowanie dwujajowa 😬 zobaczymy co ci powie lekarz na kolejnym usg 😀 ale skoro określił ci już na poprzedniej wizycie to się raczej nie zmieni 😉
Cytokiny badałam nie raz, przed ciąża kilka razy, na początku ciąży i w połowie...
Na podstawie pierwszych wyników lekarz dobierał leki, przy drugich zmieniał dawki.... a teraz nie wiem co powie 🤷♀️
To co piszesz o th2 i th1 to one nie zawsze tak się zachowują ... co widzieliśmy z lekarzem na moich wynikach. Moja il10 jest na dobrym poziomie, i nie o nią tu niestety chodzi.
@adaska brak objawow to tez dobry objaw 😀😬 to jeszcze bardzo wczesna ciąża, wiec mogą cie one dopaść w każdej chwili 😉
Mój mąż poczuł wczoraj kopniaka ❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 08:36
żona_męża, żona_męża lubią tę wiadomość
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Virad wczofaj był chyba jakiś dzień kopniaków 😂 tak strasznie mnie to cieszy, że polubiłam dwa razy twój wpis 😂
adaska co do objawów to zgadzam się z wpisami powyżej nie znasz dnia ani godziny (oczywiście nie życzę ci tego!) u mnie początek też był jakby bez ciąży, a potem pffff nie chcę nawet tego wspominać 🤢
Lenaa91 strasznie się o ciebie martwiłyśmy! Czekam z niecierpliwością na wieści od was 😊Virad, Macey lubią tę wiadomość
💙💙 bliźniacza mama -
Virad trzymam za Ciebie mocno kciuki, mam nadzieje, ze te zawirowania nie będą groźne dla Maluszków. Ja jeździłam do Pasnika i kazał mi się bardzo dystansowac do wyników cytokin, bo wahania sa ogromne. W ogóle jak pierwszy raz robiłam te badania to były zupełnie inne normy niż przy drugim badaniu, zostały zmienione.... I tak jak kiedyś TNF miałam wysoko ponad normą to po kilku miesiacach ten wynik według nowych norm był ok. W kazdym razie trzymam za Ciebie kciuki i wierzę, ze wszystko będzie dobrze :*
Co do usg to przy takim obrazie Bóg jeden wie czy to są 2jajowe czy jednojajowe, w każdym razie mam niby 90% szans na dwujajowe ale mi to jest obojetne byleby były zdrowe !Virad lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
@żona nawet nie wiesz jakie to było zaskoczenie ... siedziałam sobie na kanapie i poczułam tak mocniejsze puk.. i wołam męża... trzyma rękę i mówi że nic nie czuje... poszedł do drugiego pokoju, a ja znów go wołam 😂 tym razem już poczuł ❤️ Teraz tylko czekać na regularność tych kopniaków 😬
@rucola dokładnie, najważniejsze żeby by zdrowe i żeby donosić jak najdłużej ✊✊
leczylam się kiedyś u doc ale uciekłam po kilku latach 🤭 bo przy jego leczeniu nadal miałam straty
Teraz prowadzi mnie prof M ☺️ i jego zaleceń się trzymam.
Pozostało mi czekać na jego wskazówki 🤷♀️ Mam nadzieje że będzie dobrze i że maluchy dadzą radę.Rucola lubi tę wiadomość
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Virad w takim razie do poniedziałku zaciskam mocno kciuki, żeby okazało się to jakimś banalnym problemem ✊🏻✊🏻😊 daj znać jakie masz dalsze zalecenia 😊
A ja dzisiaj pokłóciłam się z mężem i mam parszywy nastrój wrrrrr 😕 mam nadzieję, że się niedługo ogarnie co zrobił... w tym tygodniu się z nim nie widuje bo po pracy bierze udział w szkoleniu. Idę zjeść banana! Banan dobry na smutki!💙💙 bliźniacza mama