X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźniacze mamy 2020
Odpowiedz

Bliźniacze mamy 2020

Oceń ten wątek:
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad mnie koszmar odnośnie wyjścia ze szpitala i braku ciuchów żeby ubrać dzieciaki zmobilizował 😂
    Poza tym póki jestem na chodzie chcę wszystko powybierać bo przez internet niestety nie podotykasz 🤷🏻‍♀️

💙💙 bliźniacza mama
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/08v128-nv8-bluzka-kwiaty-haft-l-9391036466?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
    Podsyłam linka do jakiejś bluzki bo nie potrafię do całego sklepu 🤷🏻‍♀️ Musicie na dole wybrać sobie „wszystkie przedmioty”
    Mąż jest mistrzem w licytowaniu i mam z tego sklepu trzy tiszerty asos i jeansy też asos, a teraz chciałam jeszcze leginsy ale niestety nie udało się wygrać 🤷🏻‍♀️
    Mam nadzieję, że znajdziesz coś dla siebie 😊

Rucola lubi tę wiadomość

💙💙 bliźniacza mama
  • Virad Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @justyna ja życzę nam wszystkim szczęśliwie zakończonych ciąż, i zdrowych dzieciaczków.
    Masz racje, zwykle ciąże bliźniacze rozwiązuje się nieco wcześniej....ale niestety dużo też zależy od szpitala. W niektórych każą czekać aż samo się zacznie...

@zona gdzie kupujesz ciuszki dla swoich maluchów?

żona_męża, Rucola lubią tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad większość h&m i kilka śpiochów i body z sinsay (linki kiedyś wrzucałam) 😊

💙💙 bliźniacza mama
  • Virad Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żona_męża wrote:
    Virad większość h&m i kilka śpiochów i body z sinsay (linki kiedyś wrzucałam) 😊
    Sinsay pamietam :)
    Nie ukrywam, ze najchętniej kupiłabym wszystko po porodzie 🤭

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona Męża i jak oceniasz tego sinsaya. Widziałam, że są tam bardzo atrakcyjne ceny. Ja z ubranek mam na razie tylko dwa pajace z 5-10-15. Jakie rozmiary bierzecie?

21.09.2020 - ❤❤
  • Virad Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @justyna wezmę kilka 50, reszta to 56 i 62 😉

Macey lubi tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przeżyłam 💪🏻💪🏻 Maluchy nieźle wariowały w trakcie 😂 koleżanki zgodnie twierdzą, że wyglądam na dwóch chłopców, więc w sumie dobrze, że od pewnego czasu się z tym godzę...
    Trzymajcie kciuki za mój wynik bo nie chcę go już powtarzać blleee ✊🏻✊🏻✊🏻🤞🏻
    Rozmiary kupowałam 56 a teraz już będę kupować 62 bo jesteśmy wysocy, a wiadomo mniejsze zawsze można dokupić na szybko 😊
    Virad i mam zamiar kupić kilka ciuchów na alieexpress bo po prostu mi się spodobały a na polskich stronach takich nie znalazłam więc zobaczymy 🤷🏻‍♀️ W sumie wszystko i tak jest z chin 🤔
    Justyna sinsay pozytywnie mnie zaskoczył, fakt że nie są aż tak rozciągliwe jak te z hm ale jakość materiału i ogólne wykończenie na plus 😊 nawet po pierwszym praniu kilku na próbę

Macey lubi tę wiadomość

💙💙 bliźniacza mama
  • Virad Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @żona 👏👏

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Rukola ! Niedawno byłyśmy na twoim miejscu i wszystkiego się uczyłyśmy. Jak się czujesz ?

@zona sz się boje tego badania 😆😆😆😆 gratulacje chłopczyków ! Ubranka słodkie tez można znaleść. Najważniejsze żeby byli zdrowi ;)

Byłam na długiej 48 Wojciech Kowalski

I na hucie Tomasz Bazanski
    Obydwoje maja po 500+ dobrych opini a mimozy

Waham się co do Ali express w sprawie ubranek. Zamawiam coś do domu to super a ubrania to zawsze taka jakość ze szkoda gadać .. ale może akurat wam się uda . Zamówiłam sukienkę na sesje zdjęciowa i wzięłam XL wrazie czego. A chyba się zmieszczę jak schudnę do 50 kg 😆😆

@virad. Polecam szafa bobsa. Pisałam już kiedyś. Polspiochy po 10 zł a jakoś dobra . Połowa to wiejskie ale takie Basic da się znaleść

Od weeekendu czuje wieczorami systematycznie ruchy. Ale wszystko poniżej pępka a są główkami w dół 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ Myślałam ze bardziej kopniaki będą odczuwalne

@justyna który tydzień ?14? Lepiej się czujesz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 13:06

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Virad Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @macey u mnie synek główka do dołu leży, a mała poprzecznie...
    A te pukania tez odczuwam właśnie poniżej pępka.
    Na takie dosadne kopniaki mamy jeszcze 😁
    Zapisuje te szafę bobasa, bo znów mi gdzieś umknie 🙈

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad przepraszam za pomyłkę, ciąża jest dwuowodniowa i dwukosmówkowa, są 2 osobne pecherzyki, usg 6+4. Załączam fotke.
    Termin mam na poczatek lutego ale podejrzewam, ze jeśli wszystko pójdzie dobrze to rozwiązanie bedzie w styczniu..
    df0c1875826c.jpg

żona_męża lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję za takie miłe przyjęcie :)
    Macey póki co jestem w szoku, wczoraj od lekarza wyszłam z płaczem...głupia ja.. Cały czas mysle o synku który bedzie musiał się zaadaptowac do nowej sytuacji, będzie miał niecałe 2,5roku jak zostanie starszym bratem. Coraz bardziej wierzę, ze damy radę :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey u mnie zaraz 15 tydzień. Jutro mam wizytę, i stresa;/
    Czuje się ok. Czasami mam słabsze chwile ale to chyba jak każda z nas.
    Odebrałam dzisiaj wyniki. Tarczycą się uspokoiła po modyfikacji dawki. Niestety krzepliwosc nadal dno. Ciekawe co jutro lekarz powie. Codziennie biorę aspirin caedio i 2x40 clexane. A wyniki dalej lipa. Do tego jeszcze płytki się zwiększyły. Nie rozumiem.
    A Ty jak samopoczucie?

Rucola jeszcze raz gratulacje, nie martw sie, będzie dobrze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 16:50

żona_męża, Rucola lubią tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey dziękuję za wskazówkę 😊 może zrobię mężowi prezent na dzień ojca i zabiorę go oglądać maluchy 😂
    Rucola ja na pierwszej wizycie miałam jeden pęcherzyk, dopiero na drugiej okazało się, że bliźniaki to płakałam w gabinecie jak bóbr, a mąż w samochodzie jak mnie zobaczył to myślał, że coś złego się stało 😂 szok minie i zaczniesz dostrzegać same zalety 😊
    Justyna to za jutrzejszą wizytę ✊🏻
    Dostałam właśnie wyniki i niby wszystko ok z moczem, morfologią tylko crp dalej podwyższone 😕 pobrałam wymazy z dołu i z góry i zobaczę gdzie mi coś siedzi 🤷🏻‍♀️
    I najważniejsze czyli wyniki KRZYWEJ (piszę drukowanymi bo są chyba w normie): na czczo 91 mg/dl, po 1 h 126 mg/dl, po 2 h 66 mg/dl 😊😂 chyba się już cieszę 😂🤪🤩

💙💙 bliźniacza mama
  • Virad Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @rucola masz dwa odzielne pecherzyki 😀 w takim przypadku każdy maluch będzie rozwijał się inaczej... nie zdzwiw się, że będą miedzy maluchami różnice ... bo to jakby dwie odzielne ciąże 😉
    Za kolejne dobre wieści na usg ✊✊

@justyna dawaj te wyniki 😬 co ci tam źle wyszło. Jaką dawkę tego cardio bierzesz? Ja tez biorę zastrzyki i tez robie te różne badania na krzepliwość 🙈 Za dzisiejszą wizytę ✊✊

@żona jak bardzo masz podwyższone to CRP? Czyli co, możesz bezkarnie jeść teraz lody 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 08:41

Rucola lubi tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad od lodów mnie odrzuciło niestety, a całe życie uwielbiałam 😂 wstrzymam się do przyszłotygodniowej wizyty i poczekam co powie lekarz 😊 a crp niecały miesiąc na wizycie miałam 29 to powiedział, że za wysokie i napewno mam jakąś infekcje 🤷🏻‍♀️ Dwa tygodnie temu robiłam kontrolnie i było 19, a wczorajszy wynik 20 🤷🏻‍♀️ Czekam na wyniki posiewu wymazów i może coś bezobjawowo znowu siedzi 😕

💙💙 bliźniacza mama
  • Virad Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @żona 🤨 to nie taki niski ten wynik. Mam nadzieje że szybko odkryjecie od czego...
    Z zębami u ciebie ok?

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad tak ząbki ok, nic nie boli i przed ciążą wszystkie wyleczyłam 🤷🏻‍♀️ Odświeżam co chwile tą stronę z wynikami bo bardzo mnie ciekawi gdzie ten stan zapalny siedzi 🤷🏻‍♀️🤔
    Jak tam dzisiejsze samopoczucie trzypaczki??

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad biorę dawkę 1xcardio 100 i 2x40 clexane.
    INR wyszło 1.0 A APTT 21 sek. Płytki krwi powyżej 400. Do tego ponad normę leukocyty ineutrofile. Hemoglobina na granicy anemii A hematokryt spadł poniżej dolnej granicy. Mam nadzieję że d9ktorek coś dzisiaj zaradzi. Dobrze że chociaż tarczycą ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 11:09

21.09.2020 - ❤❤
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ